Şimdi Ara

Epiphone Lp Standart+Blackstar HT-1R

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar "Epiphone Lp Standart Plus Top + Blackstar HT-1R" bu kombini yapacağım,sizlerin de fikirlerini almak istedim,belki pek çok özelliğini,detayını biliyorum ancak akıl akıldan üstündür,elde etmek istediğim tonlar southern rock,british rock,overdrive tonları grup olarak belirtmek gerekirse Lynyrd Skynyrd,Gary Moore,Guns'n Roses vs. duruma göre overdrive ve wah pedalı da ekleyebilirim sizler bu ekipmanlar hakkında ne düşünürsünüz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel69 -- 12 Mart 2013; 11:31:08 >

• forumdan dolma bilgilerle bir şey yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParanormaL.

forumdan dolma bilgilerle bir şey yapma

Oyle birsey yapmayacagim zaten,forumdan kaynagi belli olmayan bilgilerle kalkip ensturman da alacak degilim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel69

Merhabalar "Epiphone Lp Standart Plus Top + Blackstar HT-1R" bu kombini yapacağım,sizlerin de fikirlerini almak istedim,belki pek çok özelliğini,detayını biliyorum ancak akıl akıldan üstündür,elde etmek istediğim tonlar southern rock,british rock,overdrive tonları grup olarak belirtmek gerekirse Lynyrd Skynyrd,Gary Moore,Guns'n Roses vs. duruma göre overdrive ve wah pedalı da ekleyebilirim sizler bu ekipmanlar hakkında ne düşünürsünüz ?

Blackstar Ht serisi özelliklede 1 ve 5 serisi epey satıldı son zamanlarda. Ev için ideal bir tube ampli. Ancak Gary Moore tonları için fazla sert kaçabilir, tabi clean kanalını kullanarak overdrive pedalı eklemeyecekseniz.
    Onun dışında bu iki kombin, daha sert tarzlara kaçabilir. Ancak genel anlamda doğru tonlama ile hemen hemen her tarza yakın tonlar alabilirsiniz.

Lp Plus Top daha önce kullanmışlığım var 4-5 ay kadar. Ama öyle, deli gibi blues yapılacak saatlerce çalınacak bir gitar değil. En başta çok ağır. Ve stock manyetikleri ile öyle uzun süre idare edip güzel tonlar yakalayamazsınız.

Ampliye gelincede eğer alabilirseniz 1 değilde 5 watt olanı alın derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: aegnorluinwe

quote:

Merhabalar "Epiphone Lp Standart Plus Top + Blackstar HT-1R" bu kombini yapacağım,sizlerin de fikirlerini almak istedim,belki pek çok özelliğini,detayını biliyorum ancak akıl akıldan üstündür,elde etmek istediğim tonlar southern rock,british rock,overdrive tonları grup olarak belirtmek gerekirse Lynyrd Skynyrd,Gary Moore,Guns'n Roses vs. duruma göre overdrive ve wah pedalı da ekleyebilirim sizler bu ekipmanlar hakkında ne düşünürsünüz ?

Blackstar Ht serisi özelliklede 1 ve 5 serisi epey satıldı son zamanlarda. Ev için ideal bir tube ampli. Ancak Gary Moore tonları için fazla sert kaçabilir, tabi clean kanalını kullanarak overdrive pedalı eklemeyecekseniz.
    Onun dışında bu iki kombin, daha sert tarzlara kaçabilir. Ancak genel anlamda doğru tonlama ile hemen hemen her tarza yakın tonlar alabilirsiniz.

Lp Plus Top daha önce kullanmışlığım var 4-5 ay kadar. Ama öyle, deli gibi blues yapılacak saatlerce çalınacak bir gitar değil. En başta çok ağır. Ve stock manyetikleri ile öyle uzun süre idare edip güzel tonlar yakalayamazsınız.

5 Watt olanını almak isterim ancak ev için 1 watt'ın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum eğer stüdyo tarzı biryerim olsaydı terasta 2 tane dev konser amfisi mevcut onları kullanabilirdim,güzel tonlar yakalayamazsınız demişsiniz neyi kastettiniz acaba ? pek çok denemesini izledim,Emrah Almış dahil yorumlarını aldım böyle birşeye rastlamadım

• quote:

quote:

quote:

5 Watt olanını almak isterim ancak ev için 1 watt'ın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum eğer stüdyo tarzı biryerim olsaydı terasta 2 tane dev konser amfisi mevcut onları kullanabilirdim,güzel tonlar yakalayamazsınız demişsiniz neyi kastettiniz acaba ? pek çok denemesini izledim,Emrah Almış dahil yorumlarını aldım böyle birşeye rastlamadım

Güzel tonlar yakalayamazsınız demedim. Ben 4-5 yıldır Gary Moore çalıyorum. Bu amfi ile o tona pek yaklaşamazsınız, sert kaçar diyorum. Amfi gayet kaliyeli bir amfi. Denemişliğimde var daha önce.
    Bu amfi yerine all tube bir laney alırsanız, bir iki overdrive ve efect pedalı ile istediğiniz tonlar yakalanır. Seçim sizin tabi.
    Kim beğenmiş, kim ne demiş beni ilgilendirmez. Yine söylüyorum istediğiniz tonu alamayabilirsiniz dedim, güzel tonlar alamazsınız demedim.

Edit: Güzel tonlar alamazsınız konusunda ben yanlış anlamışım. Sanırım sen gitar için dediğimi sordun. Şöyle ki uzunca bir süre kullandıktan sonra hem cleanleri boğuk gelecek, hemde drive tonları çok çamurlu.
    Güzel tonlar yakalayamazsınız dediğim o.
    Ben amfi için diyorsunuz sandım. Özür.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aegnorluinwe -- 14 Mart 2013; 21:50:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel tonlar yakalayamazsınız demedim. Ben 4-5 yıldır Gary Moore çalıyorum. Bu amfi ile o tona pek yaklaşamazsınız, sert kaçar diyorum. Amfi gayet kaliyeli bir amfi. Denemişliğimde var daha önce.
    Bu amfi yerine all tube bir laney alırsanız, bir iki overdrive ve efect pedalı ile istediğiniz tonlar yakalanır. Seçim sizin tabi.
    Kim beğenmiş, kim ne demiş beni ilgilendirmez. Yine söylüyorum istediğiniz tonu alamayabilirsiniz dedim, güzel tonlar alamazsınız demedim.

Edit: Güzel tonlar alamazsınız konusunda ben yanlış anlamışım. Sanırım sen gitar için dediğimi sordun. Şöyle ki uzunca bir süre kullandıktan sonra hem cleanleri boğuk gelecek, hemde drive tonları çok çamurlu.
    Güzel tonlar yakalayamazsınız dediğim o.
    Ben amfi için diyorsunuz sandım. Özür.. :)

Onemli degil :) zaten gary ustaya fazla yaklasmak zor,ileride pedal setup da dizmeyi dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Canlı çalmak isterseniz onun tonuna ulaşmak zor. Her ton öyledir, canlı müzikde zaten kendinizie has tonu yaratmalısınız. Onun dışında, kayıtlarda Gary Moore tonu isterseniz iyi derecede mic-masteringle beraber tonlamayı iyi yapabilmelisiniz. Yani 400-500 lira civarı bir prosesörle Empty Rooms çalmışlığım var, epeyde yaklaşmıştım.
  • quote:

Canlı çalmak isterseniz onun tonuna ulaşmak zor. Her ton öyledir, canlı müzikde zaten kendinizie has tonu yaratmalısınız. Onun dışında, kayıtlarda Gary Moore tonu isterseniz iyi derecede mic-masteringle beraber tonlamayı iyi yapabilmelisiniz. Yani 400-500 lira civarı bir prosesörle Empty Rooms çalmışlığım var, epeyde yaklaşmıştım.

Wictor Wooten'ın kullandığı el yapımı japon zoom marka prosesörümde mevcut ancak kullanmamayı düşünüyorum
  • Bende ögrenirken ekipmanlarımı hep degişitiriyorum öyle zevkine :) Bendede suan lp standard var.Aynı kombini düşünüyorum bende bir kaç video izlemiştim.
    http://www.youtube.com/watch?v=S8sGkHUFvlc mesela buradaki ton gayet güzel bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

Bende ögrenirken ekipmanlarımı hep degişitiriyorum öyle zevkine :) Bendede suan lp standard var.Aynı kombini düşünüyorum bende bir kaç video izlemiştim.
    http://www.youtube.com/watch?v=S8sGkHUFvlc mesela buradaki ton gayet güzel bence.

Tonları gerçekten başarılı Şuan şirketteyim ancak eve gidince dinleyeceğim,başarılı bir ikili olduğunu düşünüyorum
  • Bende bu gitarın Honeyburst'u var :) Valla ne yalan söyleyeyim, iyi bir gitar ama son zamanlarda toz topluyor köşede. İnanır mısın bilmem ama, onun yerine Cort X-11 çalıyorum Tarz önemli hacı. GnR tarzı bir gitar olduğu açık zaten (Slash ), ben de onun için aldım ama heavy metal distortionu kullanmak hoşuma gittiği için X-11'i daha çok kullanıyorum. Amfiyi bilemem açıkcası, ben Roland Cube kullanıyorum, dijital bir amfi ama üzerinde çok sağlam distortionlar var. Epi LP'nin sert distortion karakterli bir gitar olduğunu söyleyemem ama onu bile öttürüyor valla. Bence tube takıntın falan yoksa Cube'leri dene derim. İstediğin zaman ağır, istediğin zaman daha yumuşak bir distortion alabilirsin.

• Amfi iş görmez

• quote:

Orijinalden alıntı: vforbassist

Amfi iş görmez

Okadar ödül almis bir efsane bir cihazi 2 kelimeyle silmenizin nedeni kuvvetli olmali ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihalt55

Bende bu gitarın Honeyburst'u var :) Valla ne yalan söyleyeyim, iyi bir gitar ama son zamanlarda toz topluyor köşede. İnanır mısın bilmem ama, onun yerine Cort X-11 çalıyorum Tarz önemli hacı. GnR tarzı bir gitar olduğu açık zaten (Slash ), ben de onun için aldım ama heavy metal distortionu kullanmak hoşuma gittiği için X-11'i daha çok kullanıyorum. Amfiyi bilemem açıkcası, ben Roland Cube kullanıyorum, dijital bir amfi ama üzerinde çok sağlam distortionlar var. Epi LP'nin sert distortion karakterli bir gitar olduğunu söyleyemem ama onu bile öttürüyor valla. Bence tube takıntın falan yoksa Cube'leri dene derim. İstediğin zaman ağır, istediğin zaman daha yumuşak bir distortion alabilirsin.

Belirttigim amfi dediginiz amfiden 3 gomlek ustudur :) yani tube amfi takintim biraz var kaliteli olmali ton,dist. Tonlarini cortun daha iyi verdigi dogrudur karakteri biraz daha sert ancak bana daha cok mid tonlar lazim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihalt55

Bende bu gitarın Honeyburst'u var :) Valla ne yalan söyleyeyim, iyi bir gitar ama son zamanlarda toz topluyor köşede. İnanır mısın bilmem ama, onun yerine Cort X-11 çalıyorum Tarz önemli hacı. GnR tarzı bir gitar olduğu açık zaten (Slash ), ben de onun için aldım ama heavy metal distortionu kullanmak hoşuma gittiği için X-11'i daha çok kullanıyorum. Amfiyi bilemem açıkcası, ben Roland Cube kullanıyorum, dijital bir amfi ama üzerinde çok sağlam distortionlar var. Epi LP'nin sert distortion karakterli bir gitar olduğunu söyleyemem ama onu bile öttürüyor valla. Bence tube takıntın falan yoksa Cube'leri dene derim. İstediğin zaman ağır, istediğin zaman daha yumuşak bir distortion alabilirsin.

Belirttigim amfi dediginiz amfiden 3 gomlek ustudur :) yani tube amfi takintim biraz var kaliteli olmali ton,dist. Tonlarini cortun daha iyi verdigi dogrudur karakteri biraz daha sert ancak bana daha cok mid tonlar lazim

Şimdi şöyle bir şey var, şahsen bu blackstar nasıl bir şey bilmiyorum ama anladığım kadarıyla ortalama bir ev amfisi boyunda ve tüplü. Roland'ın Cube amfilerinin içinde hem birden fazla modelleme var, hem bu modellemeler ultra kaliteli, hem de dünya çapında gitaristlerin kullandığı amfilerin ton modellemeleri (mesela R-Fier Mesa Boogie modellemesi), yani bir Roland amfinin üzerindeki tonlardan sadece birini alabilmek için insanlar yüzlerce dolar harcıyor tek bir analog amfiye. Dediğim gibi, dijital ve analog arasındaki fark artık sadece takıntısı olan insanların farkedebileceği kadar az. Roland'ın mükemmel ötesi akustik ve JC clean modellemelerini de başka hiç bir dijital amfide görmedim Bence yol yakınken dön

Ha gitara gelince, mid tonlar arıyorsan tabii ki Epi LP iyidir. Ben daha sert seslere yatkın olduğum için Bass+Tiz arıyor kulağım daha çok

• http://www.youtube.com/watch?v=3dz-H4rwDTs
    Şurada dinledim amfiyi, üzerindeki knob'lara şuradan baktım:http://medias.audiofanzine.com/images/normal/blackstar-amplification-ht-1r-467036.jpg Bir de mydukkan'dan fiyatına baktım 600 lira.
    Şimdii, karşılaştırma yapalım. Benim yurtdışından 100 dolara aldığım, Türkiye'de aşağı yukarı senin verdiğin kadar fiyatı olan Roland Cube 40XL ile karşılaştırıldığında,

1. Benim bu amfiden alıp 40XL'den alamayacağım hiç bir sound duyamadım ben o videoda. (Analog'muş, tüplüymüş, peh... Şahinde de tüp var )
    2. O nasıl bir Eq yahu? Bass, Mid, Treble nerde? Hepsini ayrı ayrı ayarlayamadıktan sonra ne anladım ben öyle Eq'dan?
    3. Özellikle metalci değilsen -değilsin ki Epi LP istiyorsun- bir yerlerde mutlaka sağlam clean sesler lazım olacak sana. Bu amfinin tek clean sesi vs. Roland'ın JC Clean jazz cleani + Black panel parlak clean + eşini benzerini görmediğim akustik gitar simulatörü. Sen seç
    4. Bu amfinin Roland'a üstün olan bir özelliği sanırım, o da output'tan stereo ses verebiliyo olması. Normalde gitar zaten mono bir enstrüman; stereo'nun tek esprisi chorus vb. efektler kullanırsan bir anlam taşır stereo output, ki ben o amfinin üzerinde Chorus, Flanger, Phazer göremedim? Hele zaten bir de amfiyi videodaki adam gibi mikrofonlayacaksan hiç bir anlamı yok
    5. 40XL alıp da paraya kıyarak yanında bir 100-150 lira harcayıp 1-2 footswitch alırsan 80 saniye looper+channel switch, efx on-off yapabilirsin.
    6. 40XL'de daha güçlü ses var (doğal olarak, 40 watt), iki çeşit reverb var, ayarlanabilir delay var, Tube Drive (Dyna Amp) var, heavy octave var, var oğlu var hoca...

Bana burda Roland Cube incelemesi yaptırdın ya, helal olsun... Roland'ın reklamını yaptım resmen, bana para vermeleri lazım Ama bu amfinin Roland'dan 3 gömlek üstün olduğunu söylemenle kendin kaşındın yani Neyse fazla söze gerek yok, al gözün gönlün açılsın:
    http://www.youtube.com/watch?v=m5H6hk8yA-s

• Lambali amfi ayridir hocam,efekti vardir vs. ancak transistorlu amfidir, suan icin zoom 9030 el yapimi japon processorum var ilerde de pedal setup dizmeyi planliyorum,wah vs. De olacak ayrica sunu dinlemeni oneririm :)

http://m.youtube.com/watch?v=APqqzk9LgJ8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel69 -- 6 Nisan 2013; 23:38:34 >
  • Bende Blackstar HT-5R var, keyifle çalıyorum. HT-1 de iyidir ama EQ ayarları yok sadece ISF var. Benim amfide clean kısmında sesi 2-3e kadar açıyorum, overdriveda daha 2yi geçemedim 2ye yakın kullanıyorum. Tonları çok iyi. Gain'i çok çok az açarak kırık bir ton elde edebilirsiniz, bazen bunu yapıyorum ve güzel sonuçlar alıyorum.
    Ayrıca amfi iş görmez diyen ve Roland Cube'lardan amfi önerenler çok yanlış düşünüyor. Bu amfiler (1 ve 5Watt Blackstarlar) tam bir fiyat performans ürünüdür, pre amp ve power amp katlarında 1er lamba var ve dijital amfilerden çok daha kaliteli ton almanızı sağlar. Ben de zamanında kullandım dijital amfi. Blackstar'ı alınca gitar çalmak başka güzel geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mericgenc -- 7 Nisan 2013; 1:02:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericgenc

Bende Blackstar HT-5R var, keyifle çalıyorum. HT-1 de iyidir ama EQ ayarları yok sadece ISF var. Benim amfide clean kısmında sesi 2-3e kadar açıyorum, overdriveda daha 2yi geçemedim 2ye yakın kullanıyorum. Tonları çok iyi. Gain'i çok çok az açarak kırık bir ton elde edebilirsiniz, bazen bunu yapıyorum ve güzel sonuçlar alıyorum.
    Ayrıca amfi iş görmez diyen ve Roland Cube'lardan amfi önerenler çok yanlış düşünüyor. Bu amfiler (1 ve 5Watt Blackstarlar) tam bir fiyat performans ürünüdür, pre amp ve power amp katlarında 1er lamba var ve dijital amfilerden çok daha kaliteli ton almanızı sağlar. Ben de zamanında kullandım dijital amfi. Blackstar'ı alınca gitar çalmak başka güzel geldi.

Abicim yukarıdaki mini incelememi görmedin herhalde Nasıl fiyat performans ürünü oluyor anlamadım valla, 40XL ile aşağı yukarı fiyatlarının aynı olduğunu söylemiştim, şimdi HT-1'in tube'u tamam iyi güzel de, şahsen ben youtube'dan 720p dinleyip pek bir fark göremedim. Hadi diyelim ki tonu biraz daha iyi, 40XL'in üzerindeki tonla avantajı nasıl alacaksın? Analog amfiye analog pedal mantığıyla alacaksın tabii ki, gidip de lambalı amfiye Zoom processor takmanın anlamı yok, değil mi. Gidip 40XL'de hazır bulunan Chorus, Delay, Plate Reverb, Spring Reverb, Flanger, Phazer, Heavy Octave, Tremolo, Bas, mid ve tiz ayarlı EQ ve bir de tabii Digital Looper efektlerini pedal olarak alsan bu amfiye dünyanın parası eder mi etmez mi ben onu sorayım sana Valla bana fanboy diyeceksin ama insanın Roland fanboyu olmamak elinde değil

Neyse, kendim bizzat deneyip kulaklarımla birebir duymadığım için birşey demeyeyim yine de. Belki de tonu hakikaten hoş geliyordur. Bu konuda yapılacak en iyi şey, gidip teker teker denemek amfileri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.