Şimdi Ara

Epey.com’un Gizli Sansürü ve Apple Taraftarlığı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Epey.com’u henüz Google aramalarında bile çıkmazken keşfeden, yıllarca sistemine veri ve yorum girerek büyümesine omuz veren en eski kullanıcılarından biriyim. Ancak bugün görüyorum ki; teknik verilerle büyüyen bu platform, vizyon olarak küçülerek bir "marka fanboyu"nun kişisel oyun alanına dönüşmüş durumda.

Neden mi? Çünkü Epey.com’da artık gerçek kullanıcı deneyimi değil, moderatörün "kişisel marka tercihleri" konuşuyor.

Apple ürünlerine yazılan her türlü methiye süzgeçten jet hızıyla geçerken; Samsung veya diğer markalar hakkında yazdığımız en küçük bir olumlu veri paylaşımı, "benzer içerik" bahanesiyle sansürleniyor. Bir teknoloji sitesi düşünün ki; dünya devi GSM Arena, Kimovil veya Reddit gibi tarafsızlık ilkesiyle devleşmek yerine, moderatörünün egosunu tatmin etmek için en sadık kullanıcılarını susturmayı seçiyor.

Küfür yok, hakaret yok, topluluk kurallarını ihlal eden tek bir kelime yok... Sadece "Neden taraflı davranıyorsunuz?" sorusunu sorduğum ve küresel standartları hatırlattığım için engellendim. Haftalık 7 yorum sınırı gibi komik kısıtlamalar yetmezmiş gibi, bir de fikir polisi gibi tepemizde bekliyorlar.

Epey Yönetimine Açık Not:

Siz bugün beni engellediğinizde sadece bir kullanıcıyı değil, bu sitenin tarihini ve samimiyetini sildiniz. Bir platformu "teknoloji otoritesi" yapan şey CSS kodları veya puanlama algoritmaları değil, kullanıcılarının özgür iradesidir. Siz bu iradeye kelepçe vurdunuz.

Bugün bir "hayalet" olarak nitelendirdiğiniz ben, yarın sizin taraflı tutumunuzun en büyük kanıtı olarak her mecrada bu sansürü anlatacağım. Teknoloji dünyası küçüktür; güveni inşa etmek yıllar sürer, yıkmak ise tek bir "ban" butonuna basmak kadar kolaydır. Siz o butona basarak kendi tarafsızlık imajınızı imha ettiniz. Tebrikler!

#epey.com #sansür #moderasyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.