Şimdi Ara

ENVER PAŞAYA ÖZÜR BORCU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
0
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 17_Ocak

sayın arkadaşım , kıytırık uçak dediğin o zamankinin normal uçağı , tabiiyetyle o zamanda jet uçakları yoktu eğer havacılık tarihimize bakacak olursanız 1911 yılından 1923 yılına kadar osmanlı ordusundaki uçak sayısı 350 den fazladır envanterini bir araştır , yazmak için yazmıyoruz

bu yatırımlar sonucu kurtuluş savaşında hava üstünlüğü bizdeydi , o yüzden yunanı denize dökebildik

Oha yok artık arkadaşım, Osmanlı'nın bize bıraktığı tek şey silahı, cephanesi alınmış aç, susuz, morali sıfır askerlerdi.

O senin güya uçaklarla denize döküldüğü sandığın Yunanlılar'ı da içinde vatan ruhu taşıyan 14-22 yaş arası süngüyle makineli tüfeklere koşan yiğitler denize döktü..

• quote:

Orjinalden alıntı: sari_laci

ENVER Paşa, Kızılordu birliklerinin Duşenbe ve Balcuvan'ı ele geçirmelerinden sonra, dağılan kuvvetleriyle birlikte dağlara çekilmişti. 4 Ağustos 1922'de, Kurban Bayramı'nın ikinci günü, adamlarıyla bayramlaştıktan sonra, atını Çegan tepesine sürdü. Ruslar'ın makineli tüfek ateşine karşı yalın kılıç yürüyordu. Her zamanki gibi pervasızdı. Rus askerleri şaşkına uğramışlardı. Silahlarını atıp teslim olanlar bile vardı.
    Sırrı Yüksel-Tercüman

la havle. gülermisin ağlarmısın. bu sırrı yükseli tanıyan varmı. ilköğretim masal kitapları yazarı falanmı
  • öğrencilik yıllarımızda kitaplarda 40 bin kişi yazıyordu , bu sayı son yıllarda 90 bine çıktı , ortada olan ceset sayısı kaç 90 bin mi ???veyahutta şu ünlü Laleler Laleler adlı şarkıya esin kaynağı olmuş , osmanlı ordusunun şimdiki azerbaycanda ne işi vardı , 90 bin kişi donduysa oradaki ordu uzaydan mı gelmişti

hava kuvvetleri hakkında ben bişey demiyorum 1911 den 1923 e kadar osmanlı savaş uçağı sayısı 400 e yakındır eğer çok isterseniz size tarih tarih kaç uçağımız olduğunu yazabilirim hatta resimlerini bile gösterebilirim

kurtuluş savaşında ise o kıytırık dediğiniz uçaklarla keşif ve bombardıman yapılmış ve bunun sayesinde yunan kuvvetlerine karşı üstünlük sağlamıştık

ayrıca çanakkale savaşı başlamadan oraya ordu yığan ve istihkam emrini veren yine enver paşa değil midir hazırlıksız yakalandığımızı bir düşünsenize neler olurdu

marmara denizinde denizaltı savaşları kazanan biz değil miydik bütün bunları yöneten zamanın genelkurmay başkanı enver paşa değil miydi

ayrıca CIA nın yapılandırılmasında örnek olan ve kökleri halen devam eden , MİT teşkilatımızın halen dünyanın 4. (bana göre birinci ) büyük istihbarat teşkilatı olmasını sağlayan bir Teşkilat ı Mahsusa yı kuran enver paşa değil midir

batı trakya Türk cumhuriyeti ve doğu Türkistan cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan enver paşa değil midir

evet bütün bunları yapan enver paşadır ve kendisi vatanhaini ilan edilmiştir , size soruyorum bu vatana ihanet midir veyahutta enver paşa -40 C sıcaklığa 90 bin askeri gönderecek kadar salak veya hayalperest bir kişi midir ???

kızılordu olayına gelirsek , kafkaslarda taht kavgası için Türk kardeşlerimizin ihanetine uğramasaydık enver paşa şehit olmazdı , kim ihanet etmiş onu biraz araştırırsanız göreceksiniz

eğer o ihanet serisi olmasaydı belki Türkiyenin sınırları şimdi çin seddinde olurdu , dolayısıyla kızılorduya yenilmemizin nedeni enver paşa değildir

bazıları keyf sürerken kendisi son nefesine kadar çarpışarak şehit olmuştur , eminimki tarih onu bir gün hakettiği yere oturtacaktır
    İşimiz kaldı heman merhamet-i Lem Yezele

• quote:

Orjinalden alıntı: dcocuk

quote:

sayın arkadaşım , kıytırık uçak dediğin o zamankinin normal uçağı , tabiiyetyle o zamanda jet uçakları yoktu eğer havacılık tarihimize bakacak olursanız 1911 yılından 1923 yılına kadar osmanlı ordusundaki uçak sayısı 350 den fazladır envanterini bir araştır , yazmak için yazmıyoruz

bu yatırımlar sonucu kurtuluş savaşında hava üstünlüğü bizdeydi , o yüzden yunanı denize dökebildik

Oha yok artık arkadaşım, Osmanlı'nın bize bıraktığı tek şey silahı, cephanesi alınmış aç, susuz, morali sıfır askerlerdi.

O senin güya uçaklarla denize döküldüğü sandığın Yunanlılar'ı da içinde vatan ruhu taşıyan 14-22 yaş arası süngüyle makineli tüfeklere koşan yiğitler denize döktü..

kardeşim sallama yazmıyoruz

şu uçakları bir araştır bakalım

albatros-d-va

avro504 K

fiat r-2

airco dh 9

breguet XIV a2

breguet XIV b2

saml aviatik B1

albatros c xv

nieuport 24

nieuport 27

bunlar sadece kurtuluş savaşı döneminde kullandığımız uçaklar şimdi ben sayısını söylemeyeceğim bana inanmayacaksınız , en iyisi siz araştırın

eğer biraz daha ısrar ederseniz , 1. dünya savaşında kullandığımız ve çanakkalede kullandığımız uçakları da yazabilirim

• quote:

quote:

quote:

kardeşim sallama yazmıyoruz

şu uçakları bir araştır bakalım

albatros-d-va

avro504 K

fiat r-2

airco dh 9

breguet XIV a2

breguet XIV b2

saml aviatik B1

albatros c xv

nieuport 24

nieuport 27

bunlar sadece kurtuluş savaşı döneminde kullandığımız uçaklar şimdi ben sayısını söylemeyeceğim bana inanmayacaksınız , en iyisi siz araştırın

eğer biraz daha ısrar ederseniz , 1. dünya savaşında kullandığımız ve çanakkalede kullandığımız uçakları da yazabilirim

Evet düşürülen düşmandan alınan nieuportlar vardı da diğerlerine kaynak göster bana...

• quote:

sarıkamış olayı arkadaşın dediği gibi bir iftiradır

onlara göre çanakkale savaşının yöneticisi enver paşa değildir

hatta enver paşa zamanında osmanlı ordusunda 400 e yakın uçak yoktur o uçaklar sayesinde kurtuluş savaşını kazandığımızı bilmezler

Hocam gözünü seveyim cidden bunları inanarak mı yazdın?
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • kardeşim bana inanmıyorsanız , azıcık internette araştırma yapın kaç tane osmanlı uçağı vardı ve kaç tanesi de ele geçirildi

yapmayın gözünüzü seveyim ya , o zamanki genelkurmay başkanı kimdi ??? enver paşa değil miydi ???
  • quote:

kardeşim bana inanmıyorsanız , azıcık internette araştırma yapın kaç tane osmanlı uçağı vardı ve kaç tanesi de ele geçirildi

yapmayın gözünüzü seveyim ya , o zamanki genelkurmay başkanı kimdi ??? enver paşa değil miydi ???

Biz hep kaynak belirttik, yazdığım her yazının kaynağını da belirtebilirim ama sen internette araştırın diye tutturdun arkadaşım bize somut bir delil göster

quote:

Orjinalden alıntı: nejdeath

arkadaşlar 17_ocak doğru söylüyor..bende onun söylediği birçok şeyi biliyorum ama öyle uyduruk kaytırık kişilerden değil hakketn sağlam kişilerden dinledim..en azından mantık yürütün terlikle bilmem tamamen yazlık kıyafetlerle -40 dereceye gidilmesi sizcede saçma gelmiyormu..yani bunu yapacak adamın bırakın deliyi beyni olmaması lazım hemde bu kişi koskoca osmanlı imparatorluğunun kumandanlığını yapmış bir kişi..hem o kıyafetlerle orda 24 saat bile dayanamaz ölürler ama söylenen zaman 24 saatten fazla siz düşünün -40 derecede nasıl dayanılır ankara şuan -5 derece yarım saat dışarda kaldım katkat giyinmiş halimle buzlarım daha yeni çözülüyo valla

Zaten adamların kolu bacağı dondu kesilmesi zorunda kaldılar demiyoruz ki, öldüler, öldüler kaç kere tekrar edeceğiz anlamadım ki ben..

Ayrıca o zamanlar, Osmanlı Devleti'nin savaş stratejilerini Almanlar belirliyordu, kağıt üzerinde yaptıkları plan gerçekten iyiydi, ama coğrafi koşulları ve askerin yetersizliğini göz ardı ediyorlardı, takviye gelir diye Türkler'i kandırıyorlardı.. Adamın vatandaşı değil, kandaşı değil, dindaşı değil önemsemiyor ku, ölmüş, telef olmuş...Sürmüşler o insanların hepsini kara-kışa

İşte cevap Almanlar belirliyor.Evet Enver paşa ve arkadaşları sayesinde Almanlar belirliyor stratejiyi.Suçu Almanlara atmanız Enver Paşayı daha fazla suçlu yapıyor.

1. Dünya Savaşında ülkemizden ne kadar insan şehit oldu??
    Hepsinin en önemli sorumlusu Enver Paşa ve arkadaşlarıdır!
    Şu ahmakları savunmayın Allah aşkına Turancıysa turancı ne turanı kardeşim turan mı kaldı.

• quote:

sarıkamış olayı arkadaşın dediği gibi bir iftiradır

Osmanlı devletinde ileri görüşlülüğü , teknolojiye yatırımı ve istihbarat teşkilatlanmasını sağlıyan , dolayısıyla ileride sadrazam bile olabilecek hatta kurulacak yeni bir devletin başına geçebilecek kapasitede bir insanın rakipleri tarafından hain olarak ilan edilmesi ve saf dışı bırakılması olayı vardır

bunun rekabetin başlaması , bir kadın yüzünden olmuştur

ama tarihine küfrettirilmeye alıştırılmış , resmi ideolojinin kitaplarından beslenmiş gençlerimize bunu anlatamayız

onlara göre çanakkale savaşının yöneticisi enver paşa değildir , batı trakya Türk cumhuriyetinin ve doğu Türkistan cumhuriyetinin kurulmasına öncülük eden enver paşa değildir ,

hatta onlara göre dünyanın en büyük istihbarat örgütü olan teşkilat ı mahsusayı bile enver paşa kurmamıştır

hatta enver paşa zamanında osmanlı ordusunda 400 e yakın uçak yoktur o uçaklar sayesinde kurtuluş savaşını kazandığımızı bilmezler

hatta dünyanın 3 büyük donanmasına sahip değildik , o denizaltılar da bizim değildi o gemiler ve denizaltılar ve uçaklar uzaydan gelmişti

bırakın artık tarihinize küfretmeyi , tarihi tarafsız kaynaklardan öğrenin

hey allahım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 25 Aralık 2005 16:42:10 >

• ucak gemi silah vs. istisnasız tüm askeri teknoloji almanlar tarafından verildi zira osmanlı almanyanın cıkarı için dolayısıyla kendi çıkarı için savasıyordu.
  • dasdaq arkadaşım alay edeceğine içi dolu yorumlar yap , bilmiyorsan araştır ve öğren , şuanda bile sahip olduğumuz teknolojiyi o zamanın şartlarına uyarlarsak o zamanki teknolojimiz daha gelişmiş , şimdi amerika ve israilden teknoloji alıyoruz , o zaman ise almanyadan almışız

ama o zamanlarda da uçak tamiratı , parça değişimi , motor değişimi gibi işler yapmışız hatta osmanlı ordusunun ilk pilotlarından olan vecihi hürkuş 1924 te kendi uçağını üretmiştir , nuri demirdağ kendi uçak fabrikasını kurmuştur

ayrıca şuanda denizaltı üretebilen sayılı ülkelerden isek , o zamandan kalma bilgi birikimi ve tersaneler sayesinde olmuştur , şuanda sahip olduğumuz sadece 15 denizaltı iken , o zamanlarda daha da fazlaydı

dcocuk arkadaşım , söylediğim şeylere inanmıyorsun o yüzden internette araştırma yap demiştim sadece 5 dakikanı alır

yazdığım uçakların bir kısmı düşmandan eline geçirilen bir kısmı da osmanlı ordusundan kalanlar , ve sayısı üç beş tane değil , dediğim gibi inanmayacaksın

sana kaynak falan gösterebilirim sorun değil , ama bence ilk önce kendin araştır diyorum , çok ısrar ediyorsan sana kaynak göstereyim

• quote:

Orjinalden alıntı: homo_sapiens

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nejdeath

arkadaşlar 17_ocak doğru söylüyor..bende onun söylediği birçok şeyi biliyorum ama öyle uyduruk kaytırık kişilerden değil hakketn sağlam kişilerden dinledim..en azından mantık yürütün terlikle bilmem tamamen yazlık kıyafetlerle -40 dereceye gidilmesi sizcede saçma gelmiyormu..yani bunu yapacak adamın bırakın deliyi beyni olmaması lazım hemde bu kişi koskoca osmanlı imparatorluğunun kumandanlığını yapmış bir kişi..hem o kıyafetlerle orda 24 saat bile dayanamaz ölürler ama söylenen zaman 24 saatten fazla siz düşünün -40 derecede nasıl dayanılır ankara şuan -5 derece yarım saat dışarda kaldım katkat giyinmiş halimle buzlarım daha yeni çözülüyo valla

Zaten adamların kolu bacağı dondu kesilmesi zorunda kaldılar demiyoruz ki, öldüler, öldüler kaç kere tekrar edeceğiz anlamadım ki ben..

Ayrıca o zamanlar, Osmanlı Devleti'nin savaş stratejilerini Almanlar belirliyordu, kağıt üzerinde yaptıkları plan gerçekten iyiydi, ama coğrafi koşulları ve askerin yetersizliğini göz ardı ediyorlardı, takviye gelir diye Türkler'i kandırıyorlardı.. Adamın vatandaşı değil, kandaşı değil, dindaşı değil önemsemiyor ku, ölmüş, telef olmuş...Sürmüşler o insanların hepsini kara-kışa

İşte cevap Almanlar belirliyor.Evet Enver paşa ve arkadaşları sayesinde Almanlar belirliyor stratejiyi.Suçu Almanlara atmanız Enver Paşayı daha fazla suçlu yapıyor.

1. Dünya Savaşında ülkemizden ne kadar insan şehit oldu??
    Hepsinin en önemli sorumlusu Enver Paşa ve arkadaşlarıdır!
    Şu ahmakları savunmayın Allah aşkına Turancıysa turancı ne turanı kardeşim turan mı kaldı.

Dostum sorun o ya stratejiyi Almanlar belirliyor, ama o kadar askeri değersiz görüp, Almanlar için kendi milletinin 100.000 insanını ateşe atmış bu adam, şimdi bu adam nedir sen karar ver..

• 17_Ocak

arkadaşım sanırım sen fazla iyi niyetlisin yoksa bu kadar bu işi kovalamanın manası yok diye düşünüyorum
    kabaca özetleyecek olursak

enver bir darbe ile ve saray damadı olma sebebiyle yarbaylıktan başkumandan vekilliğine gelmiştir (başkumandan padişahtır)
    bu adam hain olmayabilir ama turan fatihi olarak tarihe geçme sevdasına düşmüş bir hayalperesttir
    bir hayal uğruna ülkeyi ateşe atmıştır
    bir hayal uğruna kendisine ikaz edenleri görevlerinden azlederek askerini ölüme yürütmüştür
    zeka ve strateji sıfırdır
    anlama ve algılama özürlüdür, realist değildir
    buradan yola çıkan almanlar bununla arkadaşlarını kendi saflarına çekerek savaşa sokmuş kullanmışlardır
    birçok mühimmat, bazı uçaklar vs vermişlerdir ama enver ve yandaşlarını iyi kullanmışlardır. olan osmanlıya oluştur
    sadece rusların verdun'a ilave asker sevketmelerini önlemek için sarıkamış üzerine yürünmesini istediklerinde enver gözünü kırpmadan 90.000 askeri oraya sürmüş bir gecede telef etmiştir
    bu yetmemiş sonradan orta asyada turan ayaklanması başlatmış, silahsız mühimmatsız insanları kızılordunun ezeceğini bile bile ölüme atmıştır
    bile bile attıysa haindir
    yok bilmeden attıysa gözünün gördüğünü bilemediği için su katılmamış bir AHMAKTIR
    bir iki işe yatırım yaptı diye bu onu aklamaz

turan şehidiymiş ilk türkçü şehidiymiş
    kimsenin külahına bile anlatamazsınız
    vazgeçin bu işten biraz gözünüzü ufkunuzu açın

• quote:

dasdaq arkadaşım alay edeceğine içi dolu yorumlar yap , bilmiyorsan araştır ve öğren , şuanda bile sahip olduğumuz teknolojiyi o zamanın şartlarına uyarlarsak o zamanki teknolojimiz daha gelişmiş , şimdi amerika ve israilden teknoloji alıyoruz , o zaman ise almanyadan almışız

ama o zamanlarda da uçak tamiratı , parça değişimi , motor değişimi gibi işler yapmışız hatta osmanlı ordusunun ilk pilotlarından olan vecihi hürkuş 1924 te kendi uçağını üretmiştir , nuri demirdağ kendi uçak fabrikasını kurmuştur

ayrıca şuanda denizaltı üretebilen sayılı ülkelerden isek , o zamandan kalma bilgi birikimi ve tersaneler sayesinde olmuştur , şuanda sahip olduğumuz sadece 15 denizaltı iken , o zamanlarda daha da fazlaydı

dcocuk arkadaşım , söylediğim şeylere inanmıyorsun o yüzden internette araştırma yap demiştim sadece 5 dakikanı alır

yazdığım uçakların bir kısmı düşmandan eline geçirilen bir kısmı da osmanlı ordusundan kalanlar , ve sayısı üç beş tane değil , dediğim gibi inanmayacaksın

sana kaynak falan gösterebilirim sorun değil , ama bence ilk önce kendin araştır diyorum , çok ısrar ediyorsan sana kaynak göstereyim

Ayrıca yazdığın her uçağı araştırdım hepsi tayyare.com denilen ne idüğü belirsiz bir siteye yönlendirdi beni ama nieuportlarımız varmış düşmandan alınan onu inkar etmiyorum..

Ama 300 uçağımız falan yoktu arkadaşım

• hava kuvvetlerimizin kuruluş tarihi 1911 yılıdır , envantere bakacak olursanız , Cumhuriyet tarihine kadar sahip olduğumuz uçak sayısını göreceksiniz dediğim gibi sana ne anlatsam inanmayacaksınız

ayrıca C4 arkadaşım , her şeyi almanlardan aldık aynen şimdi amerikalılardan aldığımız gibi , ama teknoloji konusunda şimdiye oranlarsak o zaman daha ileri imişiz

bütün bunları yapan enver paşa ise ve ortada elle tutulur bir delil yok ise ben enver paşanın hain veya ahmak olduğuna inanmam

neyse , sizi biliyorum forumdan iyi adamlarsınız , birbirimizin kalbini kırmadan bu konuyu kapatalım çünki ne ben sizi ne siz beni ikna edebileceksiniz
  • Kurtuluş filminden hatırladığım bir sahne şu ki taarruz öncesi bizim uçaklarımız düşman uçaklarını uçurtmuyordu. Yani yeterli uçağımız olduğu doğru olabilir.

hava kuvvetlerimizin kuruluş tarihi 1911 yılıdır , envantere bakacak olursanız , Cumhuriyet tarihine kadar sahip olduğumuz uçak sayısını göreceksiniz dediğim gibi sana ne anlatsam inanmayacaksınız

ayrıca C4 arkadaşım , her şeyi almanlardan aldık aynen şimdi amerikalılardan aldığımız gibi , ama teknoloji konusunda şimdiye oranlarsak o zaman daha ileri imişiz

bütün bunları yapan enver paşa ise ve ortada elle tutulur bir delil yok ise ben enver paşanın hain veya ahmak olduğuna inanmam

neyse , sizi biliyorum forumdan iyi adamlarsınız , birbirimizin kalbini kırmadan bu konuyu kapatalım çünki ne ben sizi ne siz beni ikna edebileceksiniz
    Hakkaten kapatalım kardeş ama şunu da belirtiyim hain değildir.Ben dahil olmak üzere eleştirenler hain diyemez.Bütün haftasonu bu konuyla geçti zaten.

• eh
    EPSON TW-550
  • bazı arkadaşalrarın neden bu kadar aşırrı heyecan içinde olduğunu anlamıyorum..Batıdaki şerefsizler Tiranlarını bile yüceltirken biz kendi tarihi şahsiyetlerimizi kendi kendimize karalayalım diye uğraşı veriyoruz..yok süper milletçiler yok süper kurtlar falan nedir bu yakıştırmalar..kimse süper milliyetçi yada kurt falan değil burda.Enver paşa kerizmiş yok askerleri kırdırmış vs. Kurtuluş savaşına bakmadınızmı bunun yüzlerce örnekleri ile dolu sizin dediğiniz gibi olsa Çanakkkalede Afrikada ve Arap çöllerinde bazen umutsuzca savaşlar sırf askerin yüksek moral gücü ve vatan sevgisi ile kazanılmıştır..Türk milleti kendinden kat kat üstün düşmana cesareti ile ders vermiştir..Bazı arkadaşlar bu tarihi konuları sanki kendileri ordaymış olanı biteni görmüş gibi anlatıyor b-veya sadece kendi kaynaklarından okuduklarına inanıyor. Bence bu konu gereğinden falza uzamış kapatılmalı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.