Şimdi Ara

Eniyi görüntü için SCART kablosu tavsiyesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
59.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bilvarch

yahu her şeyi anladım da daha ben bir türlü 21+1 pin scart görmedim bulamadım.EN baba scart 19+1 yada 21 pin ben mi yanılıyorum??
    ixos,wed ve profigoldlara baktım ben daha 21 pin üzeri görmedim olsa zaten sığmaz kafaya

pm attım kardeş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch
    yahu her şeyi anladım da daha ben bir türlü 21+1 pin scart görmedim bulamadım.EN baba scart 19+1 yada 21 pin ben mi yanılıyorum??
    ixos,wed ve profigoldlara baktım ben daha 21 pin üzeri görmedim olsa zaten sığmaz kafaya

21 pin

9 pin

21 pinli olan, scartın taşıyabileceği her tür biçimi destekler, s-video, av, rgb.
    9 pinli olan ise sadece av destekli. giriş çıkış. 7 pinli olanlar ise tek yönlü.
    +1 ise kenarındaki metal aksam. onu da birbirine kablo ile bağlayanlar var.

• quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: cuoresportivo

arkadaşlar bu kabloları yazıyorsunuz ama internette bulamadım birtek pgv7000 var oda online alınamıyor illa o kadıköy çilesi çekilecek mi???

Aslında DG scart kablosu iyidir. Bunu bence DG tlf ile sor. Gelip bakarlar. Kabloda hata var derlerse alırsın. Yada değiştirirler.
    O zaman gidin Teknosa'ya 2m. Monster altın uçlu alın. 26 YTL. Monster ABD'nin en iyi firmalarındandır. Ürünün ucuz olmasının sebebi; Çin'de, Firmanın denetiminde ve uygun gördüğü malzemelerden üretilmesi. Yoksa en az Profigold fiyatına alırdınız. Çok memnun kalırsınız. Merak etmeyin. Bir kabloya da gidip 100 YTL vermeyin, yazık. Arkadaşım gibi hayal kırıklığına uğramayın. Sonra, 100 YTL'nin hakkını alacağım diye, saatlerce LCD'ye boş gözlerle bakıp olumlu farklar ararsınız ama ne yazık ki bulamazsınız. Arkadaşlarınıza da "baya fark etti" demek zorunda kalırsınız.

Evdeki TV mizde (İlk plazmalardan Thomson marka ve biz son derece mutluyuz :) ) geçen hafta Carrefour dan aldığım Philips Altın uçlu scart kablosunu deneme şansımız oldu ve farkettik ki 2 senedir kendimize DG scart kablosu ile eziyet ediyormuşuz. Ben görüntünün bu kadar olumlu yönde farkedebileceğine kendim görmesem inanmazdım.

Kendi evime diğer topicte belirttiğim gibi tavsiyeniz üzerine Samsung ile kullanmak üzere Monster Scart aldım görüntü benim gözüme göre mükemmel. başka kablo ile hiç denemedim ama Görüntüden son derece memnunum.

2 kabloyu kıyaslamam gerekir ise beceremem gerçi bağlandıkları cihazlarda bambaşka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 14 Ağustos 2007; 14:02:20 >

• Sen sen ol sakin astech ten birsey alma. Ben panasonic tv icin profigold almaya gittim. O yok ama techlink var cok daha iyi ama biraz pahali dediler. Vermisken vereyim dedim bir gazla aldim. eve geldigimde benim2 ytl lik scarttan bir gram farki yoktu. Hemen bir sonraki gun geri getirdim. Satarken kabloyu ove ove bitiremiyen adam sonraki gun kabloyu ben mi yaptim, ingiliz mali, ne bekliyorsun ki zaten ancak bu kadar olur demeye basladi. Iade etmek istedigimde ise fis kestik iptal edemiyoruz 15 ytl eksigine aliriz isine gelirse dedi. En azindan parami kurtarayim ve aksam aksam moralim bozulmasin diye aldim ve ciktim.

Bunlar tam uckagitci. Birebir yasadigim icin soyluyorum cok pisman olursunuz.
    www.turkeyforum.com/satforum adresinde kablo tavsoyeleri var. Oradan bakabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: notebookgentr

Sen sen ol sakin astech ten birsey alma. Ben panasonic tv icin profigold almaya gittim. O yok ama techlink var cok daha iyi ama biraz pahali dediler. Vermisken vereyim dedim bir gazla aldim. eve geldigimde benim2 ytl lik scarttan bir gram farki yoktu. Hemen bir sonraki gun geri getirdim. Satarken kabloyu ove ove bitiremiyen adam sonraki gun kabloyu ben mi yaptim, ingiliz mali, ne bekliyorsun ki zaten ancak bu kadar olur demeye basladi. Iade etmek istedigimde ise fis kestik iptal edemiyoruz 15 ytl eksigine aliriz isine gelirse dedi. En azindan parami kurtarayim ve aksam aksam moralim bozulmasin diye aldim ve ciktim.

Bunlar tam uckagitci. Birebir yasadigim icin soyluyorum cok pisman olursunuz.
    www.turkeyforum.com/satforum adresinde kablo tavsoyeleri var. Oradan bakabilirsin.

Geçen hafta astech den profigold u aldım net üzerinden ertesi gün evimdeydi.Kargo teslimatı yaptı.Hepsi bu hiç bir problemle karşılaşmadım....Ben sadece astech e teşekkür ederim şu an sitem değil...

• ben de forumdan tavsiye üzerine "profigold pgv-7000 oxypure" satın aldım,astech'den,95ytl...impax-5100+samsung 42c91hx'le birlikte kullanıyorum...başka altın uçlu kablo ile denemedim ama ucuz scart'ıma kıyasla görüntü daha keskin...fiyatı bir "kablo"ya göre fazla ama "nerelere para vermiyorum ki?" mantığıyla almıştım...
  • Beyler ben 1 yıldır Digitürk'ü Vestel 32" Hd ready wireless DMP (ulan amma uzun ismi var be bununda) LCD Tv'me dandik bir slart kablo ile bağlı kullanıyordum ( görüntü cam gibi bu arada sorun yok). Burada okuduklarımın üzerine gittim Teknosa'dan Monster marka altın uçlu scart kablo aldım belki fark yaratır diye ama dedimya zaten görüntümkeskin sorun yok ama merak işte. Zaten insanın başına ne gelirse meraktan veya ...neyse anladınız siz onu. Uzun lafın kısası eve geldim taktım yeni kabloyu bide ne göreyim görüntü kumlu.....2. scart girişine de girdim yine aynı... derhal çıkarıp eski ucuz olanı taktım görüntü süper. Bu ne şimdi arkadaşlar anlayan beri gelsin, haybeden para verdim kaliteli olsun dedim elimdekinden de kötü çıktı. Scart tam oturuyor orada problem yok eğer tam oturttunmu diye soran olursa.....

İlginç pakedi de açtık geri almazlar ürünü resmen patladı yani....

Fikri olan

• quote:

Orjinalden alıntı: İtfayeci

Beyler ben 1 yıldır Digitürk'ü Vestel 32" Hd ready wireless DMP (ulan amma uzun ismi var be bununda) LCD Tv'me dandik bir slart kablo ile bağlı kullanıyordum ( görüntü cam gibi bu arada sorun yok). Burada okuduklarımın üzerine gittim Teknosa'dan Monster marka altın uçlu scart kablo aldım belki fark yaratır diye ama dedimya zaten görüntümkeskin sorun yok ama merak işte. Zaten insanın başına ne gelirse meraktan veya ...neyse anladınız siz onu. Uzun lafın kısası eve geldim taktım yeni kabloyu bide ne göreyim görüntü kumlu.....2. scart girişine de girdim yine aynı... derhal çıkarıp eski ucuz olanı taktım görüntü süper. Bu ne şimdi arkadaşlar anlayan beri gelsin, haybeden para verdim kaliteli olsun dedim elimdekinden de kötü çıktı. Scart tam oturuyor orada problem yok eğer tam oturttunmu diye soran olursa.....

İlginç pakedi de açtık geri almazlar ürünü resmen patladı yani....

Fikri olan

monster marka scart ilk defa okudum. kalitesi nasıl acaba, kaça aldınız ?

• Teknosa'dan ama iyi bir markadır normalde. En azından bendeki dandik scarttan iyidir diye düşünmüştüm. Aslında aklıma gelmişken 1 kere daha eski scart ile görüntü açtığımda hafif kumlu idi ama sondan baktımki temizliğe gelen bayan yannışlıkla kabloyu yerinden oynatmış ittirince düzeldiydi ama bu kablo tamamen oturmuş vaziyette iken kumlu, bende her türlü elektronik cihaza adımı söyletecek kadar hakimimdir ama çözemedim.

26 küsür Lira verdim hadi orayı zaten geçtim pahalı değil en kötü gider Teknosa'nın kapısında yere atar üstünde tepinirim.

Bu arada hayatımda Teknosa çalışanları kadar işini bilmeyen ve ukala görevliler görmedim yazık yakışmıyorlar Teknosa ismine, bu şikayetler başka yerlerden de almıştım ama 1 e 1 yaşamak başkaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 16 Ağustos 2007; 0:07:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: İtfayeci

Teknosa'dan ama iyi bir markadır normalde. En azından bendeki dandik scarttan iyidir diye düşünmüştüm. Aslında aklıma gelmişken 1 kere daha eski scart ile görüntü açtığımda hafif kumlu idi ama sondan baktımki temizliğe gelen bayan yannışlıkla kabloyu yerinden oynatmış ittirince düzeldiydi ama bu kablo tamamen oturmuş vaziyette iken kumlu, bende her türlü elektronik cihaza adımı söyletecek kadar hakimimdir ama çözemedim.

26 küsür Lira verdim hadi orayı zaten geçtim pahalı değil en kötü gider Teknosa'nın kapısında yere atar üstünde tepinirim.

Bu arada hayatımda Teknosa çalışanları kadar işini bilmeyen ve ukala görevliler görmedim yazık yakışmıyorlar Teknosa ismine, bu şikayetler başka yerlerden de almıştım ama 1 e 1 yaşamak başkaymış.

Beğenmediğiniz yada problemli ürünü Teknosa'ya götürün geri alırlar. Ürünün paketi açılsa da problemli ise almak durumundadır. Yok keyfe keder değişiklik ise %15 kesip öyle öderler. Bu da yeni hizmetleri.
    Ayrıca Monster iyi bir kablodur. Ben de kullanıyorum. Scart, 3 adet 2 RCA Monster sisteme takılı durumda. Mutlaka üretim hatasıdır. Biliyorsunuz Monster'in Teknosa'da satılan ürünleri Çin üretimi ama Firma kontrolünde. Hatalı ise geri almak durumundalar. Hem de paranızın tam karşılığını ödeyerek. Orada denesinler, kumlu gösterirse "işte" dersiniz. Bunun dert edilecek yönü yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Bilvarch arkadaşım, görüşlerine saygım var. Çoğuna da katılırım. Burada belki aynı şeyleri söylüyoruz. Bir kablonun kaliteli olması sonucunu, pahalı yada altın uçlu olması doğurmuyor. 2 milyonluk piyasa mallarından söz etmiyorum tabi. Ancak çok pahalı kablolarla elde edilen minik farkları, belki alanında çok uzman kişiler gözlemleyebilir.
    Benim iddiam şudur; 26 YTL'lik Monster scart ile sağlanan görüntüyle, senin örneğindeki Profigold arasındaki görüntü farkını, bu Forumdan gözlemlerine güvendiğimiz 50 kişi çağırıp aynı panelde ve aynı yayında tek tek denesek, belki 1-2 kişi "Profigold iyiydi fark var" diyebilir. Hatta DG orjinal scartı (eğer kaliteyi bozmadılarsa) gerçekten iyidir. Onunla dahi "fark var" demek zor. Bunu marka belirtmeyerek sarı, kırmızı ve yeşil renklerle isimlendirip yaptığımızda ise sonuç tersi bile olabilir.
    Bu yine bir tercihtir tabi.

bağlantı seçeneği değişmedikçe bencede gereksiz

• insanlar yanlış yönlendiriyorlar bazen alışveriş marketlerinde..
    ben de evde next 2000 cx plus kullanıyorum ekranda bazen kararma oluyor
    televizyonumda samsung marka lcd teknosadaki arkadaşa bu durumu anlattığımda
    scart bağlantısı kullanıosan ondandır dedi receiveri componentten bağlarsan olmaz dedi..
    orada gösterdiği kablo da 30 ytl idi alsam sizce faydası olur mu?
    yanı altın uçlu scart mı yoksa yuv bağlantısı da denilen component bağlantı mı daha güzel bi görüntü verir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmk

insanlar yanlış yönlendiriyorlar bazen alışveriş marketlerinde..
    scart bağlantısı kullanıosan ondandır dedi receiveri componentten bağlarsan olmaz dedi..
    yanı altın uçlu scart mı yoksa yuv bağlantısı da denilen component bağlantı mı daha güzel bi görüntü verir?

teorik olarak component bağlantı scart tan üstün.Fakat pratikte iki balantı arasındaki fark fazla olmuyor.Forumda deneyip tecrubelerini paylaşan arkadaşlardan okuduğum kadarıyla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmk

insanlar yanlış yönlendiriyorlar bazen alışveriş marketlerinde..

Panasonic 42PV70 ile Next 2000CXSuper Plus' önce komponent(YUV) ile bağladım. AR PRO 3'ü RCA ile bağladığım için problem oldu. Nedenini sonra anladım; audio(ses) taşıyan kablolarda çift kablonun olması. Tabi bu arada memnun olmadığım için Monster scartı getirip taktım. RGB'den bağlayınca görüntü çok güzel oldu. Ama bu yine beni tatmin etmedi. Çünkü YUV bağlantıdan iyi sonuç alamamıştım?
    Hama komponent kabloya güvenemediğimden, AR PRO video bağlantı kablosundan(tek kablodur) 3 adet aldım. Çünkü Teknosa'da 9.90 YTL idi. 30 YTL'ye mal oldu. Komponent bağlantıyı bu 3 kablo ile yaptım. Önemli olan, yeşili yeşile, maviyi maviye, kırmızıyı da kırmızıya bağlamak. Olağanüstü güzel görüntü elde ettim. Böyle bir yola gitmemin sebebi; elimin altında Profigold, Monster yada Pure AV komponent kablo bulamadım. Diğerlerine de güvenemedim. AR PRO çok güvendiğim bir marka olduğu için onun görüntü aktarıcısına yöneldim.
    Teknosa'da ne yazık ki Monster komponent kablo yok. Yada ben rastlamadım. Philips var. Gereksiz pahalı. Hama ve diğerlerinden iyi sonuç alabileceğime inanmıyordum. Çünkü başarısız bir deneyimim de olmuştu.
    Benim önerim; Monster, AR PRO, Pure AV yada maddi imkanınız iyiyse Profigold komponent kablo alın ve deneyin.
    Yalnız bir şey ekleyeyim; ekranda kararma olması scart bğlantıdan olamaz. Başka bir aksaklık vardır.
    1-Önce çanak offset olmalıdır. GES,Next(genelde GES üretir) olması tercih nedenidir.
    2-LNB 0,3 db düşük gürültüye sahip olmalıdır. Eski ve çatlamış olanlar problem yaratabilir.
    3-Diseq eski ve problemli olmamalıdır.
    4-Kablo bağlantısı kesintisiz ve kırılma olmadan gelmelidir.
    5-Uydu alıcıya girişin gevşek olmaması gerekir.
    6-Next 2000 CX SP'ta, scart bağlantıda RGB seçilmiş olmalıdır. YUV açık olmamasına dikkat edin.
    7-Bütün bunlar tam ise Samsung LCD'yi başka kaynakta deneyin. Burada da kararma oluyor mu?
    8-Sonuçta halen problem devam ediyorsa, Next'in yeni yazılımını usb'den tekrar yükleyiniz. Softcam atınız.
    http://www.onsayfa.com/forum/next-nextstar/266182-next-super-plus-usbli-seri-3-7-2007-yazilimlari.html
    Tekrar belirtmede yarar var: scart bağlantıdan dolayı kararma yapmaz.

• scart girisi kulanmiyorum ben digiturk icin mavi beyaz kirmizi olan kablolari kulaniorum benim hangisi marka urunu almam lazim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dozdoz

scart girisi kulanmiyorum ben digiturk icin mavi beyaz kirmizi olan kablolari kulaniorum benim hangisi marka urunu almam lazim ?

Sizin yaptığınız bağlantı koaksiyel. TV'da ve uydu alıcıda scart girişi vardır. RGB desteklediği de belirtilir. Eğer girişte yazmıyorsa menüde olmalıdır. Yoksa RGB desteklemez. O zaman CVBS görüntünün sizin yaptığınız koaksiyel bağlantıdan farkı olmaz.
    Uydu alıcı ve tv'nin markaları nedir acaba? Aldığınız görüntüden memnun değilseniz, diğer yerlerde sizin tv'undan daha iyi DG görüntüsü gözlemlediyseniz o zaman değiştirin. Eğer böyle bir durum varsa, Teknosalarda satılan Monster (2metre) öneririm. 26 YTL fiyatı var.
  • 1 Hafta önce Beko 102 Ekran LCD satın aldım. 1366x768 pixel LCD aldım. Dsmart'ın Goldmaster marka yeni model uydu alıcısı ile kullanıyorum fakat görüntü kalitesinden memnun değilim. Biliyorum henüz HD yayını bulunmuyor DSMART'ta fakat şu anki SD yayınlarda nedense pixel pixel gösteriyor.

Soru şu: scart kablosunu kaliteli bir kablo ile değiştirdiğim vakitte bu pixelleşme belli bir düzeyde azalırmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nuestra

1 Hafta önce Beko 102 Ekran LCD satın aldım. 1366x768 pixel LCD aldım. Dsmart'ın Goldmaster marka yeni model uydu alıcısı ile kullanıyorum fakat görüntü kalitesinden memnun değilim. Biliyorum henüz HD yayını bulunmuyor DSMART'ta fakat şu anki SD yayınlarda nedense pixel pixel gösteriyor.

Soru şu: scart kablosunu kaliteli bir kablo ile değiştirdiğim vakitte bu pixelleşme belli bir düzeyde azalırmı ?

Görüntüyü scart ile mi alıyorsunuz? Bunu belirtmemişsiniz. Scart ise ne tür bir kablo? Markası, kalitesi vb.?
    Pixelleşme genelde bazı LCD'lerde rastlanan bir problem. Yukarda uydu yayınını düzgün alabilmek için asgari koşulları yazdım. Bunlar sağlanmışsa, belki Teknosalarda satılan 26 YTL'lik Monster scart ile sorunu kısmen çözmek mümkün. Yalnız yüksek çözünürlüklü LCD'lerde sd yayındaki kalitesizlik daha belirgin hale gelebiliyor.

• Görüntüyü scarttan scarta alıyorum . Scartın markası yok. Yerli olması muhtemel. Ayrıca Dsmart uydu alıcısının ayarlarında "Scart Setup" menusu mevcut. Burada composite(CVBS) , S-VHS(Y-C) vede RGB Mevcut. Burada RGB yi mi yoksa Composite i mi seçmeliyim ?
  • Bir sorum olucak tı bu bağlantılarla ilgili tv sony 29xl70e 72 ekran 100 hz receiver next 2000 cis
    bağlantı normal scarttan fakat tv üzerinde rgb çıkışları da mevcut rgb den mi bağlamak mı
    yoksa altın uçlu scart kablosu alıp daha net görüntü elde edebiliriz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.