Şimdi Ara

Engelliden engelliye ikinci el satış saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
12.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çıkıp da lüks araba alamıyoruz diye dert yanan burada mağduriyet kasmasın hiç, bu indirimin verilme amacı başlangıçta araç sahibi olamayan ancak araçla bakımı gereken kişiler için kolaylık sağlamaktı, bu şekle dönene kadar da kısıtlama yapılmalı, hatta fiyat kısıtlamasının yanında yerli üretim kısıtlaması da yapılmalı
  • İşte bu durunlarda devlet orta halli c segment arabaya kadar desteklicek 200 binlik arac isteyene 1 kurus koklatmicak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S600 falan mı alacaksın arkadaşım 200 gayet makul adı üstünde engelli vatandaş gelir düzeyi belli insanlar yani... Ha zenginse gidip vergisi versin daha iyilerine binsin diyor devlet.


    Bizde geçen yıl babamin üstüne otv indirimli aldık Astra Sedan ve bunada şükür diyoruz.


    Sizin gibi aç gözlü ve hep daha fazlasını isteyenler yüzünden bizim gibi kıt kanaat geçinip engelli haliyle araç alanların adını karalıyorsunuz!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 200 binin üzerinde para verip alacaksa indirimsiz alsın



    En güzeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar ya iletimi iyi okumamış yada işine geldiği yorumluyor olayı. Bir defa aracım iki tane babam karaciğer nakli oldu aracı kendisine alacağız, kendisi kullanacak aylık kontrollerine gidip gelecek. Tekrar ediyorum Benim eleştirdiğim ikinci eldeki durum hala sıfıra evirenler var mevzuyu. Kaldı ki “Şu kadarlık araba neyine yetmiyor?” Mantığı nasıl bir mantık kişinin engeli bütçesi değil sap ile samanı karıştırmayın. Engelli insanın gelir düzeyi belliymiş!! Bu neyin kafası? Devlet engelli kişiye bir hak tanımış ve biz de bunu kullanıyoruz sözüm ona sen o kategoride değilsen otur Allah’a şükret sağlığım yerinde diye!! Misal 2017 passat tdi comfort otomatiğe engelli indirimli olarak ikinci elde 165 bin istiyor zaten normal şahıs satış rakamı da bu ben bunu eleştiriyorum bazıları şu neyine yetmiyor bu neyine yetmiyor diye aklınca layığımızı belirleme yanlışına giriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burası avrupa amerika değil..burası türkiye..kim kimi dolandırırsa..devlet milleti fırsat buldumu milleti devleti...adam doktor karısı doktor..döner sermaye bilrkilte adam başı en kötü 15 bin maaş alıyor..sıfır araç alacaklar satıcıdan duydum ,annesi üzerine rapor alıp karısına hediye edecekmiş...siz hangi ülkede yaşıyorsunuz!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer.66

    Bazı arkadaşlar ya iletimi iyi okumamış yada işine geldiği yorumluyor olayı. Bir defa aracım iki tane babam karaciğer nakli oldu aracı kendisine alacağız, kendisi kullanacak aylık kontrollerine gidip gelecek. Tekrar ediyorum Benim eleştirdiğim ikinci eldeki durum hala sıfıra evirenler var mevzuyu. Kaldı ki “Şu kadarlık araba neyine yetmiyor?” Mantığı nasıl bir mantık kişinin engeli bütçesi değil sap ile samanı karıştırmayın. Engelli insanın gelir düzeyi belliymiş!! Bu neyin kafası? Devlet engelli kişiye bir hak tanımış ve biz de bunu kullanıyoruz sözüm ona sen o kategoride değilsen otur Allah’a şükret sağlığım yerinde diye!! Misal 2017 passat tdi comfort otomatiğe engelli indirimli olarak ikinci elde 165 bin istiyor zaten normal şahıs satış rakamı da bu ben bunu eleştiriyorum bazıları şu neyine yetmiyor bu neyine yetmiyor diye aklınca layığımızı belirleme yanlışına giriyor.
    "Devletimiz malum liste fiyatı 200 bin liraya kadar aracı layık görüyor"

    bunu dedikten sonra sabah kadar birşeyler yazsan da bir işe yaramaz

    engelli indirimini fırsat olarak görüp daha da fırsatçılık yapamayınca devleti suçlayıp, daha sonra da diğer fırsatçıları suçlayınca çok inandırıcı olmuyor insanlar için




  • Engelli indirimini tabi ki “fırsat” olarak görüyorum. Engelli statüsündeysem ve indirim de tanımışsa devlet ben de bu “fırsatı” değerlendiririm bunda da bir sorun göremiyorum? Hala engelliye “ Sen bu kadarlık araca layıksın” mantığı doğru bir mantık mı? Biz de gidip Bently, s600 alalım demiyoruz. Araç fiyatlarına bir bakın sonra tartışalım burada bazı konuları passat geçen sene ne kadardı şimdi ne kadar? Burada passat Lüks sınıf olarak görenler var. Fiyatına bakarsan o sınıfta tabi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun arkadaşın anlatmak istediği olay biraz konu yazım hatasından olay farklı olarak algılanmış . 2.el alma sıfır al 200 bin tl şuanki fiyatlarda pek birşey olmayabilir gibi gelebilir ama şunu bil indirimsiz alanlar ne yapsın araç fiyatları herkez izin uçtu gitti şaka gibi fiyatlar bence fazla kurcalamadan hemen kullan fiyatlar düşermi bilmem ama devlete para lazım yani bu kısıtlama düşebilir yada iptal edilebilirde şuan elinde olan 200 binde kaçmasın araç fiyatları çok yüksek olsada gayet güzel yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 milyara alacağın arabayı beğenmiyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    200 milyara alacağın arabayı beğenmiyor musun?
    Yalnız şöyle bir şey var 200 bin lira sınırı getirildiğinde ki araç fiyatları şuana göre çok daha düşüktü,onun revize edilmesi lazım.O zamanlar 200 bin liraya full,dizel,otomatik passat alabilirken şimdi en boş,düz vites,benzinli passat zorla alınıyor.Araç fiyatlarıyla paralel olarak arttırılmalıydı o sınır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer.66

    Hayırdır engelliler senden daha mı az yaşama hakkına sahip? yada engelli olanlar belirli bir ekonomik durumun üzerine çıkmayı hak edemiyorlar mı? Bu neyin kafası? ÖTV paşamızın cebinden çıkıyor anlaşılan..
    Sizin cepten çıkmayan ötv kimin cebinden çıkacak başka?

    Alman vatandaşının mı??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    “200 milyar”!! Ekonomiyle bayağı alakalıyız belli ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Hele şükür anlayan birisi geldi konuya:) ama maalesef engelli olduğu için çok görülüyor. Zaten bütçe oralarda değil ancak araç fiyatları saçma bir noktaya geldi ikinci elde de bir takım vatandaşlar 200 bin limiti var diye engelli araca normal araç fiyatı istiyor bunları eleştiriyorum. Yoksa her iki aracıma ben de herkes gibi ÖTV ödedim yıllık MTV ödüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adı üstünde engelli.. Engelli yakını olmayan bu insanların neler çektiğini bilmez, ama bir hekim olarak ben bilirim.. Haketmeyen kimseye de imza rapor yapmam o da ayrı konu.. Tek bir kişiden 2 milyar dolar yok olmuş, bir de bunun yandaşı, yanaşığı bulaşığı var.. Tepkinizi bunlara koyun, elin çilekeş engellisine değil..
  • Adı üstünde engelli.. Engelli yakını olmayan bu insanların neler çektiğini bilmez, ama bir hekim olarak ben bilirim.. Haketmeyen kimseye de imza rapor yapmam o da ayrı konu.. Tek bir kişiden 2 milyar dolar yok olmuş, bir de bunun yandaşı, yanaşığı bulaşığı var.. Tepkinizi bunlara koyun, elin çilekeş engellisine değil..
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Bende ötv muaf araç aldım. Bundan önceki 2 aracımda normaldi sonradan geçirdiğim bir kazadan sonra geldi bu olay başıma. ÖTV sini sen ödemiyorsun bu açık yani ben ötv ödemediğimde sana eklenmiyor bu bedel. Dolaylı yoldan herkes bir sürü vergi ödüyor buna yapılacak birşey yok. Ben kendim kullanıyorum ve aracım olmazsa ulaşım imkanım kısıtlı. Sınır konusundaki konuya hak veriyorum. 200 bin Tl bandında alınabilecek bir sürü araç var. Amaç ulaşım sağlamak ise illa mercedes veya bmw şart değil. 200 bin TL sınırına mercedes alınabiliyorsa alsın ancak alınamıyorsa da tatava yapmak banada mantıklı gelmiyor.
  • Konu gereksiz uzamış ve farklı mecraya kaymış. Konu sahibi arkadaş serzenişinde haklı esasen. Ama konuya giriş cümlesi ve cümlenin barındırdığı anlam "yavuz hırsız" olayına döndürmüş durumu.

    Arkadaş, 200 bin TL limitinden dolayı, bunu fırsat görüp 2. elde uyanıklık yapanlara serzenişte bulunmuş ki gerçekten öyle. Ben de ÖTV indirimli araç alacağım zaman malum sitenin ilgili bölümüne baktığımda, ÖTV indirimiyle aldıkları araçları normal satış fiyatına satmaya çalışan çok kişi gördüm ve "0" almaya yöneldim. Gerçekten bu eleştirmemiz gereken bir durum.

    Öte yandan, Devletimiz bize böyle bir imkan vermiş (kamunun imkanları göz önüne alınarak -bir nebze de olsa suistimalin önüne geçmek amaçlı belki-) ve buna da bir limit koymuş. Araç fiyatları her ne kadar çok yükselmiş te olsa halen 200 bin TL'ye herhangi bir engellinin ihtiyacını görecek farklı türde araçlar alınabiliyor. Ki bu limit zaten her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak. Kuvvetle muhtemeldir ki, bu fiyata araç alınamayacağı günler geldiğinde de bir düzenleme ile bu sorun da çözülecektir.

    Bizim gibi herhangi bir engelinden dolayı ÖTV ödemeden araç alanlarla empati kurulmasını beklediğimiz gibi, aldığı araca araç fiyatından fazla ÖTV ödemek zorunda kalan insanlarla da empati kurabilmeliyiz. Herkes birbirini anlar, verilen hakkı fırsata çevirmeye çalışmazsa her şey daha güzel olur. Sonuçta bu bir "hak" tır, sosyal devlet olmanın gereğidir ve her hakkında bir sınırı olması doğaldır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemangroovy

    Adı üstünde engelli.. Engelli yakını olmayan bu insanların neler çektiğini bilmez, ama bir hekim olarak ben bilirim.. Haketmeyen kimseye de imza rapor yapmam o da ayrı konu.. Tek bir kişiden 2 milyar dolar yok olmuş, bir de bunun yandaşı, yanaşığı bulaşığı var.. Tepkinizi bunlara koyun, elin çilekeş engellisine değil..
    Olay şundan ibaret. Devlet diyor ki. Sen engellisin. O yüzden araba aldığın zaman seni vergiden muaf tutuyorum. %40 vergiyi almıyorum. Amaaa senin alacağın arabanın bedeline de sınır koyuyorum. Sen bu sınırı aştığın zaman benim vergi kaybım yüksek oluyor. O yüzden bu fırsatısana veremem. Çünkü ben yüksek bedelli aracı engelli olmayan bir vatandaşa sattığım zaman %40 vergimi de alacağım. Her sene 2 kere MTV'mi de alacağım.

    Sanırım devlet böyle düşünüyor.

    Misal: Tüm vergiler dahil 300.000 TL bir araç var ise bunun 214.285 TL anapara. 85.715 TL vergi oluyor. Aracın miktarı artarsa vergisi de artıyor.




  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Örnek hatalı olmuş (eğer rakamları sallamadıysanız), şu şekilde olmalıydı (son üç hane yuvarlandı);

    300.000 / 1,60 = 187.500 ÖTV hariç tutar

    187.500 / 1,18 = 158.900 ÖTV ve KDV hariç tutar (Net tutar)

    300.000 - 158.900 = 141.100 ÖTV + KDV (Devletin kasasına kemiksiz giriyor)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.