Şimdi Ara

Engelliden engelliye ikinci el satış saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Örnek hatalı olmuş (eğer rakamları sallamadıysanız), şu şekilde olmalıydı (son üç hane yuvarlandı);

    300.000 / 1,60 = 187.500 ÖTV hariç tutar

    187.500 / 1,18 = 158.900 ÖTV ve KDV hariç tutar (Net tutar)

    300.000 - 158.900 = 141.100 ÖTV + KDV (Devletin kasasına kemiksiz giriyor)
    Doğrudur. Ben hiç sıfır araç almadım. Ben sadece binek otomobillerin %40 olan vergisine atfen yazdım. KDV vs. vs. gözardı ettim.
  • 40 yaş bitmek üzere ve hayatta çok şey gördüğümü düşünüyorum. Ama bu forum öyle bir yer ki, hergün yeniden şaşırmamı sağlayacak insanlar, konular, cümleler ve olaylar göstermeyi başarıyor.
  • Olaya kökten çare olmasada,

    engelli indirimi ile alınan araçlar taksiler gibi tek renk olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsn_33

    Ne kadar da güzel lafları kendine yontarak..Mağdur edilmiş bir üslupla anlatmışsın..Baban için allah acil şifa versin ama beyefendimize 200 bin liralık arabayı begendiremedik..Size bu hakkın verilmesi amacı hayatinizı kolaylaştırmak napalım yani Mercedes S500 le mi gezmek isterdin..Senin gibi tipler yüzünden geçen sene kısıtlama geldi haberin var mı?
    Bu devlet büyüklerimiz kendilerine Mercedes 500 s ü layık görüyorsa engelli vatandaşımızda ÖTV ödemeden istediği araca binebilir.

    Konu suistimal ise fedakarlığı neden hep vatandaş yapıyor, makam araçlarında Cumhurbaşkanı, Bakan, Meclis Başkanı hariç neden 200.000 TL sınırı yok, önce bunu bir açıklamak gerek.
  • Adam ne kadar pahalı araba alırsam indirimim o kadar büyük olur, dolayısı ile 5 yıl sonra o kadar kar ile o aracı satabilirim kafasında.
  • Engelliye Ötvsiz araç konusu çok suistimale açık. Engellinin bizzat kendisinin kullandığı veya bizzat sürekli yararlandığı araçlara indirim olmalı. Cevremde 4-5 tane otvsiz engelli arac alan eş dost var. Bunun 2 tanesi üzerine alınan engelli birak arabaya binmeyi aracı dahi görmedi. Yani alınan araçların %50 civarı amaç dışı kullanım var. Bu konuda denetim sistemi olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kallus

    Engelliye Ötvsiz araç konusu çok suistimale açık. Engellinin bizzat kendisinin kullandığı veya bizzat sürekli yararlandığı araçlara indirim olmalı. Cevremde 4-5 tane otvsiz engelli arac alan eş dost var. Bunun 2 tanesi üzerine alınan engelli birak arabaya binmeyi aracı dahi görmedi. Yani alınan araçların %50 civarı amaç dışı kullanım var. Bu konuda denetim sistemi olmalı.
    Kamu ve Makam araclarinda neden 200.000 TL siniri yok, suistimal bunlarda yok mu acaba ?

    200.000 TL duzenlemesini yapanlar neden kendileri icin de bir duzenleme yapmiyorlar ?

    Bir engelliye 100.000 TL lik bir aracta pekala yeter, 200.000 TL nin mantigi nedir ?

    Fedakarligi once Devlet yapmali, sonra da vatandastan istemeli, boyle olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 17 Eylül 2018; 22:50:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kallus

    Engelliye Ötvsiz araç konusu çok suistimale açık. Engellinin bizzat kendisinin kullandığı veya bizzat sürekli yararlandığı araçlara indirim olmalı. Cevremde 4-5 tane otvsiz engelli arac alan eş dost var. Bunun 2 tanesi üzerine alınan engelli birak arabaya binmeyi aracı dahi görmedi. Yani alınan araçların %50 civarı amaç dışı kullanım var. Bu konuda denetim sistemi olmalı.
    Kesinlikle cok sıkı denetim uygulanmalı ve bu suistimal edenlere arac fiyatı kadar ceza kesip , vergi kacırmaktan da dava acılmalı...
  • Burada verilen tepkilerin 10 da birini “500 milyon dolarlık uçağın satıldığını duyduk talip olduk, ilgilendiğinizi duyunca bize hibe ettiler” diyene de gösteriyor musunuz? Hibe edilmeseydi demek ki bir de uçan Saray’ımız olacaktı.. Cehinizden çıkan sizi çok ilgilendiriyorsa yapılan israflara da tepkinizi koyun! Müşavir arkadaş olayı gayet güzel özetlemiş sağolsun. Daha bugün 232 bin liralık liste fiyatı olan superb dizel dsg için( S500 değil) 179 bin ÖTV li 109 bin ÖTV si fiyat aldık. Bu aracın 2016 modeli 1.4 TSİ active donanımlısı malum sitede 105 bin isteniyor( şimdi konu başlığına bakabilirsin). 200 bin mevzusuna gelince memlekette araba fiyatları saçma bir noktaya geldiği için 200 bin limitinin de revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu arada engelliye tek renk araç verilsin diyen arkadaşa allah akıl fikir versin versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer.66

    Burada verilen tepkilerin 10 da birini “500 milyon dolarlık uçağın satıldığını duyduk talip olduk, ilgilendiğinizi duyunca bize hibe ettiler” diyene de gösteriyor musunuz? Hibe edilmeseydi demek ki bir de uçan Saray’ımız olacaktı.. Cehinizden çıkan sizi çok ilgilendiriyorsa yapılan israflara da tepkinizi koyun! Müşavir arkadaş olayı gayet güzel özetlemiş sağolsun. Daha bugün 232 bin liralık liste fiyatı olan superb dizel dsg için( S500 değil) 179 bin ÖTV li 109 bin ÖTV si fiyat aldık. Bu aracın 2016 modeli 1.4 TSİ active donanımlısı malum sitede 105 bin isteniyor( şimdi konu başlığına bakabilirsin). 200 bin mevzusuna gelince memlekette araba fiyatları saçma bir noktaya geldiği için 200 bin limitinin de revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu arada engelliye tek renk araç verilsin diyen arkadaşa allah akıl fikir versin versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.
    SuperB Dediginiz araba D Sınıfı Son derece luks hayalimdeki arabalardan biri, siz iyi niyetli olabilirsiniz.Yasal hakkınızı kullanmak istiyor olabilirsiniz ama her sekilde uslup cok hos degil 200.000 TL revize edilmeli ben neden 200.000 liraya kadar arabaya binmek zorundayım diyorsunuz.
    Belli bir oran bunu suistimal ediyor uygun fiyata alıyor OTV siz arabayı ya yenilemek icin ya da suistimal edip bu isten ticari kazanc saglamk istiyor ve aracı normal fiyatından satmaya calısıyor demek ki, sonucta alınan aracı engellilerin gormedigi bircok ornek var yukarıda da verilmis.
    Verdiginiz tavsiyeye siz uyun.Gidin ben muafiyetli arac alıcam ama 200 olmaz siz sunu 500.000 yapın deyin.Gerekli yerlere basvurun.Bu arada diger sikayetlerinizi de belirtin ucak vb gibi...

    Arkadas yazmıs zaten yukarıda Devlet zaten subvanse ediyor ve bu paralar hepimizden bir sekilde cıkıyor, 1 milyon limit istediginiz arabaya binin mi desin?Bunu mu istiyorsunuz?

    SubelB Dizel DSG icin de S500 degil diye yazmıssınız.Aracı kucumsemissiniz.Bakın S500 istemiyoruz SuperB ye bile bu kadar istiyorlar diyorsunuz.Millet 10.000-40.000 bandında araclara binmeye calısıyor siz SuperB yi begenmiyorsunuz.




  • daha aracı almadan 5 yıl sonra satarkenki kar marjını yükseltmeyi düşünecek kadar aşşalık zihniyetli insanlara ucuz araç veren devleti beğenmeyecek kadar zavallı insanlarla iç içe yaşıyoruz gördüğünüz gibi.
  • lawyer.66 L kullanıcısına yanıt
    ÖTV muafiyeti ile araç alımında 200.000 TL gayet yeterli. Ha bu rakamın üstünde bir araç almak istersen seni tutan yok ki. Ödersin parasını alırsın aracını.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawyer.66 L kullanıcısına yanıt
    3. şahıslara aracı kullanma izni kaldırılmadıgı sürece bu magduriyet ve suistimal devam eder.

    Ve tabi burda en büyük magdurlar engelliler olacaktır...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

    3. şahıslara aracı kullanma izni kaldırılmadıgı sürece bu magduriyet ve suistimal devam eder.

    Ve tabi burda en büyük magdurlar engelliler olacaktır...
    Kamu araclari ve makam araclarindaki suistimaller icin bir tepkiniz var mi ?

    200.000 TL siniri bu araclara niye gelmiyor, benim gozumde Cumhurbaskani, Bakan, Meclis Baskani haric 200.000 TL lik aractan fazla araca binen haram mala biniyor, haram aracla geziyor.

    Engelli sadece aracin OTV sini odemiyor, yani arabanin butun parasini cebinden veriyor, kaldi ki 200.000 TL nin mantigi nedir, 100.000 TL desin, pekala da yeter, madem suistimal var.

    Devlet buyuklerimiz samimi ise once kendisi yapar, sonra vatandastan ister, Devlet bir nevi babadir, vatandasi korur, uygulamada ise vatandas fedakarlik yapiyor, Devlette yok.

    200.000 siniri olsun, ama Devlette de olsun, Devlette olmuyorsa Engelli Vatandasa niye var, gucumuz Engelliye mi yetiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 18 Eylül 2018; 9:0:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

    3. şahıslara aracı kullanma izni kaldırılmadıgı sürece bu magduriyet ve suistimal devam eder.

    Ve tabi burda en büyük magdurlar engelliler olacaktır...
    3. Şahıs dediğiniz eğer 3. Dereceye kadar kan/kayın akrabaları ise burada zaten suistimal çok çok azdır, lafı bile edilmez. Asıl suistimal 1. derece yakınlar (çocuklar) tarafından yapılıyor maalesef. Anası/Babası evden zaten çıkmayan kişi, bunların üzerinden rapor alarak ÖTV siz araç alıp, bey gibi geziyor. O ana/babalar o araçlara ya biniyor ya binmiyor. İşte suistimal hep burda oluyor, yoksa hele de ortopedik engeli hasebiyle tertibatlı araç alımlarında suistimal zaten mümkün değil. Varsa da 100.000/1 dir ki, hesaba bile gelmez.

    Ama tüm konu içinde ağırlıklı şikayet %90 üzeri engelli adına ÖTV ödenmeden alınan araçlar için. Bu kapsamda araç alanların sıkı şekilde denetlenmesi taraftarıyım ben de. Gerçekten suistimal burada oluyor. Yine de bunlara indirim yapılmasın demiyorum, sadece sıkı denetlensin, haksız fayda/kazanç sağlamak amaçlı bunu kullananlar hakkında gerekli işlem yapılsın. Eminim bu, en çokta bu grup yüzünden mağdur edilen, bu grup yüzünden aynı yaftayı yiyen engellileri sevindirecektir.




  • Merhaba , öncelikle başlığı açan arkadaşa hak veriyorum. Bende bu işlerin takip sürecinde olan bir insanım , zira yardım da ediyorum vatandaşın araç almasına.

    Arkadaşlar size kızmış ama konuyu hiç anlamamışlar.
    Burada fırsatçılık yapan siz değil , o malum siteye fahiş fiyatla araç koyan arkadaşlardır .

    A5 almış, 230 bin tl fiyat etiketi koymuş. Zira onu 120 bin'e alıyor. 1 sene olmadan 230 a satmaya çalışıyor.
    Fırsatçılık budur , zaten onları alan da yok 230 bin liraya aynı aracın engelsiz olanı var. Uğraşmaya ne gerek?

    Bazı fırsatlar insanın ayağına 1 kere geliyor , onda da sınırları zorlamak , zaten engelin verdiği sıkıntıyı bari bir lüks araçla atmak istiyor insan.

    2019 başını bekleyin , %50 ye kadar sınır arttırma ihtimalleri var. yani 300 bine kadar araç alma hakkınız oluyor , birkaç ay daha sabredin derim.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Evet, 3. şahıs dediğim 3. derece yakınlar.
    Siz bunlar az diyorsunuz ama cevrenize bakarsanız bunların sayısıda anımsanmayacak derecede fazla.
    Maliye bunun rakamlarını bi ara açıklamıştı.
    Öte yandan köydeki dedesi-nenesi üzerine araç alanlarda çok fazla, senede bi kere gördüğü adam üzerine araç alabiliyor.
    Burdan en büyük magduriyeti, araçları kendileri kullanan engelliler yaşıyor, seçenekleri çok azaldı eskiden oldugu gibi.
    İnş maliye adam akıllı bir düzenleme yapar, suistimal edenleri cezalandırır ve bunlara yol açan maddelerin açıklarını kapatır..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    Yasayı unuttum şimdi, bakanlar kuruluna mı verildi %50'ye kadar artırma yetkisi? Öyle bile olsa azami enflasyon oranında artırırlar zannediyorum.
  • Bana göre;

    - ÖTV'siz alınan sıfır bir araç ,5 yıl sonrasında ötvli fiyattan değil , yine ötvsiz fiyattan alınan bayiye (ya da açılacak engelli bayine) satılabilir olmalı. O bayi de eğer normal vatandaşa satacaksa o günün (5.yıl sonrasının) geçerli kasko bedeline oranla ötvsini yatırarak satabilecek , ya da yine ötvsiz 2.el olarak engelli vatandaşa satılabilir olmalı.
    Yani ; bugün aracı 100.000e aldım , 5 yıl sonra ötvli gibi satılmamalı , özellikle bu işi yapan bayiler açılmalı. Bu sayede yatırım için değil kullanılmak için araç alınır.

    -Engelliden engelliye bireysel araç satışı kaldırılmalı, yine satılacksa eğer bayiye satılmalı. onun fiyatını da o günkü araç ikinci el değerinden o günkü ötv oranını çıkartıp satılabilmeli. Böylece 5 yıldan önce satımlarda da adalet sağlanmış olur.

    -200.000 sınırı engellinin gelirine / yada vasinin gelirine göre düzenlenmeli. Yani 1700 lira alan engelli arkadaş mercedes değil de skoda alsın , ama 10.000 lira geliri olan bir engelli vatandaşımız için bu sınır kalkmalı. Yani sebepsiz zenginleşmeyi önlemek buradaki amaç.

    Bunları yürürlüğe koyarsalar eğer , tartışma kalmaz , hem de o yatırım değil kullanıma uygun olarak araç alımı olur. Sizde maddeler ekleyebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Yasayı unuttum şimdi, bakanlar kuruluna mı verildi %50'ye kadar artırma yetkisi? Öyle bile olsa azami enflasyon oranında artırırlar zannediyorum.
    Aynen kurulda %50 ye kadar arttırma yetkisi var , neye göre arttırılır bilemem, ama 2018 başı 2019 başı döviz kuru farkına göre yaparlarsa eğer %50 olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.