İktidar ortalığı yangın yerine çevirdi. Kiracıya da ev sahibine de birşey denmiyor. Kendi açısından hepsi haklı. Bir dünya kavga çıktı birbirini vuran-vurana. Hepsi haklı o yüzden kavgalarda kaçınılmaz. Durumum itibari ile 2 tarafıda anlıyorum. Geçinemiyoruz diye anadoluya taşındık. Amaç istanbuldaki evi satıp anadoludan 2 daire almak. Satamadık. Alamadık. 2.5 sene önce 750 TL kira veriyordum. Millet dedi satma boşver kiraya ver. Aklımı..... Araplar 2500 TL kiraya evet diyorken. Piyasa 1500 iken tanıdık diye verdik kiraya 1300 TL. Burada 750 ödüyorum dedim aç gözlü olma. Allah bereket versin. İlk zam 1600 oldu. Bizim ev önce 1000 şimdi 2500 istiyor. Bizim kiracı ile konuşuyorum bak burada durum böyle ben sana zam ayında yüksek yapmam lazım %25'den yukarı olmaz diyor. Kanun böyle. Ulan bizim ev sahibine söylüyorum bak oradan alıp sana veriyordum 1 kirada bana kalıyordu diye. Beni ilgilendirme piyasa öyle yoksa çık bizim oğlan otursun diyor. Bizim oğlanda bu kiralara oturuyor diyor. İyi diyorum ulan bu Allahsız bunla hesap kitap yapılmaz çıkalım. Ulan 3500 TL'den aşağı ev yok. Masraf'da cabası. Piyasa böyle olunca ev sahibine de hak veriyorsun. 750 TL verirken 1300 alıyordum. Simdi 2500 verirken 1600 7-8 ay onra 2000 alacağım. Ben böyle işin ................ Meşhur atasözünü değitirmek lazım. Enflasyon bütün kötülüklerin anasıdır. |
Bildirim