Bölüm olarak oldukça ilgimi çekti. Düşünceleriniz nelerdir?
Gerçekten çok güzel bir bölüm ama ilgin varsa. Bende çok güzel bölüm diye gittim ama güzel olması seveceğim anlamına gelmiyormuş dolayısıyla bıraktım bu sene tekrar hazırlanıp beslenme diyetetik kazandım. Çizimin iyiyse boş zamanlarında birşeyler karalıyorsan maket yapmaya yada ilginç ilginç ödevlere (çubuk makarnadan küre yapmak gibi sadece 3 hafta okudum en ilginç ödev buydu o sürede :) ) ilgin varsa hayal gücünde kuvvetliyse süper bölüm. Dediğim ben çok güzel bölüm yaparım diye gittim ama oraya hayali olarak gidenleri görünce anladım. Dediğim boş zamanların bu meslekle ilgili hobilerin falan ilgin varsa kesinlikle öneririm. Ben anadoluda okudum 3 hafta okumama rağmen güzel bir ortam vardı :)
İlgisi olanın çok zorlanarak ve eğlenerek okuyacağı bir bölüm.. Ben de düşünmüştürm ENTAS'ı... Kolay bir bölüm değil ama zevkli isteyen için.. Bu bölümün şöyle bir dezavantajı var; gidip bilgisayar ortaında çizim dersi almış, çizim öğrenmiş birisi seninle aynı statüye sahip olabilir.. Statüden kastım; yani senin gibi fakülte okumadan seninle aynı ünvanı alabilir ''Endüsriyel Tasarımcı'' diye.. İnternetten araştırırsan bu durumdan yakınan ENTAS mezunlarını blabilirsin..
Gerçekten güzel, yukarıda söylediğim durumu çine sindirebilirsen bence seç.. Ben sindiremem mesela.
Dayım endüstriyel tasarımdan mezun. Ödevlerinde yardım ederdim. Gerçekten çok zevkli. Biraz yorucu olduğu doğru. Kısa kısa başlıklarla biraz bahsedeyim.
-Maket yapma olayı var. Ellerini iyi kullanabiliyorsan, vakit ayırabiliyorsan gerçekten zevkli. -Tamamen sana ait tasarımlar var. Hem mekanik, hem estetik eğitim alıyorsun. Tasarladığın şey hem yararlı, hem yeni tasarımlı, hemde üretilebilir ve uygulanabilir olmalı. -3Dstudio Max kullanılıyor. Bu programı öğrenmesi biraz zor, ama öğrenilebilir. -Sınavlarda pafta denilen senin tasarımını gösteren 7-8 tane kağıdı duvara asıyorlar. (Herkes sırası gelince asıyor.) Tasarımını neyden esinlenerek yaptığını, ne faydalar getireceğini, hangi sorunları çözeceğini, nasıl üreteceğini, neden o ürünün alınması gerektiğini anlatıp jüriyi ikna etmeye çalışıyorsun. -Ürün tasarlamak 3 aşama, kağıt üstünde tasarla, 3dstudio maxde çiz, maketini yap.
Şuanlık aklıma gelenler bunlar, umarım yardımcı olmuşumdur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme