Birkaç saat önce forumda Hacettepe Endüstri Mühendisliği ile ilgili iki (2) adet konu açmıştım. Bölüm hakkında genel bir fikrim olmasına rağmen mezunlarının neler yaptığını iyice araştırdım ve bölümün 10 sene içerisinde öleceğine kanaat getirdim. Çünkü bölümün size vaat ettiği "planlama, strateji geliştirme, optimizasyon, kâr maksimizasyonu, kamu yönetimi, insan kaynakları, veri analizi" gibi sosyal beceri gerektiren işlevleri yapay zeka çok rahat biçimde yapacaktır, hâli hazırda da yapıyordur. Yapay zeka; bir şirketin iyiliği için her türlü olasılığı değil birkaç saat, birkaç dakika içinde hesaplayabilir, en verimli yolu sunabilir. Bundan 10 sene sonra endüstri mühendisi olup da şirket yöneticisi olanlar muhtemelen sadece "son karar verici" mercisi olarak CEO vb. pozisyonlarda 3-4 kişi kalır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şerlökhölms -- 27 Temmuz 2023; 2:5:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖLECEK

-
-
-
Xd bu mantikla piyasada yazilimci kalmamasi lazim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka senin mantığa göre şirketlerde çalışan sadece ceo kalır ki ona da gerek kalmaz sanırım yapay zeka doğru olan kararı verir
Endüstri 3.0 4.0 araştır derim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
artik diploma ile iş yapma devri bitti çok yakında üniversiteler müze olur.
diploma ile iş yapacagim diyen girsin linkedin sayfasina sirketler hangi sartlar ariyor baksin. artik diploma degil bilgi soruyorlar ayrica 2. ve 3. dil şart.
ODTÜ den bile diploma alsan bilgin fikrin ve girisimin yoksa A101de calismaya mahkumsun.
Olm bu nasıl mantık bunu her iş pozisyonuna uygulayabilirsin. Bundan sonra şirketlerde 1 tane CEO olsun 1 tane de yapay zeka o halleder zaten
Dostlar, bunu her bölüme uygulayamazsınız, manyak mısınız? Yapay zeka henüz otomasyonlara uygulanamaz. Makine ve elektrik-elektronik ile bunlara bağlı alt mühendislikler bu dönüşümden en son etkilenecek bölümler. Yazılım da ölür, o ayrı. Ama donanım işin içinde olduğu müddetçe bilgisayar mühendisliği ölmez mesela.
Ancak "sosyal beceri" insanlığın elinden çıktı bence artık. Yapay zeka modelleri kullanıma açıldığı an bile ilk şehitler verildi: grafikerlik, metin yazarlığı, basit coderlık, senaristik...
Birkaç ay içerisinde Hollywood'da ve Freelancer sitelerinde grevlere sebep olan yapay zeka sizce "planlama" gibi aşırı basit bir veri analizi alanında mı yer almayacak. İyimserliğe gerek yok, dünya değişiyor. Endüstri, işletme, mimarlık, end. tasarım, ekonomi, ybs, istatistik (buradan ml alanına kayanlar hariç) vesaire kısa ömürlü görünüyor.
(EA'daki tüm bölümler kısa ömürlü: mahkemelerde yapay zeka kullanımını gördük, insanların dertlerini dinleyip tavsiye veren yapay zeka kullanımını gördük, diyet programları hazırlayan yapay zeka kullanımı gördük...)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dediğin şeyler uzun dönemde imkansız değil de bize ve Türkiye'ye ne kadar yansır sence ?
Tıp lobisi dimdik ayakta
Bu mantıktan bunu nasıl çıkardınız acaba? Dönüşümün tamamlandığı dünyada da karar verici insanlar olacak, sermaye ve tüm data onların elinde olacak, onların memnun olacağı bu sistemin sürdürülebilirliği için de bunun olması gerekecek. Tüm bu yazıdan her türlü yöneticinin yerini yapay zekaya terk edeceği çıkarımını yapabilmek için konu hakkında hiçbir şey okumamış, hiçbir öngörüde bulunmamış olmak gerek.
İşin, yakın gelecekte sıkça tartışılacak etik tarafına değinmiyorum bile.
consulting sektörünün %90ının falan doğrudan silineceğini mi söylüyoruz hocam
Ülkelerin idari farklılıkların bu süreçte çok engel olacağını sanmıyorum. Küreselleştik. Ama evet, anadoludaki Zort şehrinin Zart köyünde tüm bu yaşananları reddedip elinde bir pompalı tüfekle yaşamını sürdürebilirsin.
Hocam yanlış anlaşılmasın ben sadece kendi fikirlerimi söylüyorum. Bence consulting, içerik ve en önemlisi hizmet sektörü komple gidici görünüyor. Dijital de tehlikede ama orada bazı düzenlemeler olabilir gibi.
bölümün çalışma alanları ne
-
Ezbırçime, duyduğuma höre yapay zeka daha küçük yapay zekalar yazacakmış.
Nanoteknoloji füzyon ve kuantum da yapıyor muyuz hocam
Eleman daha bölüme girmemiş, en ufak bir fikri yok hatta ne iş yaptığına da internetten bakıyor, gelmiş burda ahkam kesiyor.
:D
ahahah hocam o baştaki kelimeyi nereden duydunuz oda arkadaşım dakika başı söylerdi en son fifada iddiada kaybettirip 1 ay yasaklatmıştık :D
-
Ya şu yapay zeka işlernizi alacak muhabbeti baya sıktı artık. Yapay zeka insan ilişkileriyle iş arasındaki kompleks ilişkiyi kavrayacak düzeyde değil. Önümüzdeki 30 yıl içinde de olacağını zannetmiyorum. Code Monkeylerin yerini alır ama asla System Engineer yerini doldurmaz. Asla Cerrahların doktorların yerini alamaz.
-
Aksine bence ie'nin çalışma alanları, ilgilendiği konuların önemi gittikçe artıyor.
En Beğenilen Yanıtlar

Xd bu mantikla piyasada yazilimci kalmamasi lazim.
|
Kanka senin mantığa göre şirketlerde çalışan sadece ceo kalır ki ona da gerek kalmaz sanırım yapay zeka doğru olan kararı verir
Endüstri 3.0 4.0 araştır derim |
Benzer içerikler
- netter anatomi atlası pdf
- atölye eğitim ücret
- en iyi vakıf üniversiteleri
- sayısalda 200 bine girmek için kaç net
- biyokimya tus puanları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X