Şimdi Ara

endüstri mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ne yapar tam olarak? istatistikten geçilir mi sizce? temel amacım veri bilimi alanında uzmanlaşmak ama istatistik bölümünde buna uygun odtü dışında müfredat var mı emin değilim. biraz bakındığımda endüstri mühendisliğinden de çok fazla veri bilimi alanına kayan var gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam ders programlarına biraz baktığımda odtü dışında pek de data science yakın bir program sunan yok gibi. Ben zaten temel istatistik bilgilerini gördüm ilk iki sene, geride kalan birkaç önemli ders var ama örnek veriyorum 4 ders kaldıysa bunun 1-2 tanesi endüstri mühendisliğinde de var gibi gözüküyor. bu durumda biraz arada kaldım, istediğim ve hafiften nasıl ilerleyeceğimi oturttuğum bölüm mü yoksa daha prestijli olan ve belki aynı yolda burada da ilerleyebileceğim bölüm mü gibisinden. bir de ne kadar akdemiden ilerlemek istesem de iş ilanları da önemli oluyor ve istatistik istenen ilanlarda endüstri mühendisliği neredeyse hep var ama tam tersi her zaman olmuyor.

• İnternetten baktığım kadarıyla bölüm sosyal öğrenci istiyormuş. O kadar da sosyal olduğum söylenemez, sizce bu durumda zorlar mı bölüm ya da negatif etkiler mi yoksa o kadar da sosyal olmaya gerek yok mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagjir -- 7 Eylül 2023; 12:12:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacın data science ise ie'den kayabilirsin ve kayan çok var. Sosyallik içinse çalıştığın alana göre değişir, danışmanlığa kayacaksan sosyal olman lazım ama data science için mesela sosyalliğe çok gerek yok tarzı düşünebilirsin.

Daha Fazla Göster
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Hocam peki istatistikten geçmek mantıklı mı sizce? 2 yıl okudum bölümü, akademik düşünüyorum ama olmazsa eğer endüstri mühendisliği sektörde daha çok tercih ediliyor gibi, istatiğin çalışma alanları da dahil.

Bence mantıklı, IE'nin isim prestiji cok daha yüksek ama senin bileceğin iş yine de.

Ya hocam şöyle bir durum var, uniye yaklaşık iki-üç sene geç başladım ve 1 yıl daha uzayacak bu yolla. Yani neredeyse 4 yıllık bir gecikme var. Anladığım kadarıyla da yatay geçişten sonra çap ve yandal başvurusu da yapamıyorum, yanı elimde tek bir diploma oluyor ki o da mühendislik ve yaşın -bence- daha önemli olduğu bir alan. Diğer tarafta iki diploma var ve ikisini birleştirebilir ya da herhangi birinden kariyer yapabilirim akademi olmazsa.

Şimdi böyle deyince direkt seçmişim gibi oluyor ama aslında öyle olmadı çünkü endustri de tek başına daha prestijli ve alanı çok ama işte, yaş sıkıntı var gibi geliyor bana %100 emin olamasamda.

Iktisat ve istatistik diplomalarıyla belki de endüstri prestijine yakın bir prestij de elde edilebilir, orasını bilemedim.

Anladım, çapta bence gereksiz efor verirsin ve muhtemelen düşündüğün kadar işine yaramayacak. Özel sektörde çok bir anlamı yok, ama diğer türlü 1 sene kaybederim diyorsun onun için bilemedim. Hayırlısı olsun

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.