Şimdi Ara

Endüstri Müh Maaşları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
4
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam, McKinsey dışı sanmıyorum 2k dolar olduğunu danışmanlık başlangıcının EY PwC falanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

Biraz daha düşük olabilir ama yakın olduğunu tahmin ediyorum. Ben mckinsey için konuşmuştum dediğiniz doğru olabilir diğer şirketler hakkında çok bir tanıdığım yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalimyapmaz -- 21 Eylül 2022; 15:26:59 >
  • Konuyu hortlatiyorum ama bilgi vereyim biraz dedim. Bu sene bölüm arkadaşlarım mezun oldu. Ben çapraz okuduğumdan bu dönem de okuyup Şubat'ta tamamlayacagim. Bulan arkadaşlarımdan birkaç örnek vermem gerekirse, ortalama yeni başlama maaşı 13K. Eğer savunma sanayiye girerim derseniz çift maaşların ortalamasıyla yeni başlayan maaşı aylık 24K. Bu arada okul Gazi Üniversitesi %100 İngilizce. Savunma sanayiye kapak atmaya bakın. Özellikle ODTÜ İTÜ mezunu değilseniz. ODTÜde okuyan tanıdigim da vardı. Önce Mercedese girip ordan da Almanya yolu tuttu. Yani eğer top üniversitelerden mezunsaniz ve biraz da kafanız çalışıyorsa bu işte iyi para var arkadaşlar. Top üniversitelerden mezun değilseniz Savunma sanayii deneyin, o da olmazsa büyük özel şirketlere bakın. Küçük özel şirketlere girerseniz hayatınızı rezil edersiniz. Hayatınız ERP programlarına veri girmekle geçer, maaşınız da savunma sanayinin yaklaşık yarısı olur. Belki biraz daha fazla. Ek olarak ilk seneden sonra çok çok hızlı maaş artışı oluyor diyenlere de inanmayın. Evet bir anda maaşı çok yükselen kişiler var. Hem de azımsanmayacak ölçüde. Ama herkesin maaşı ucmuyor. Haberiniz olsun. Diğer bölümlerin maaş ortalamalarına baktığım zaman (kendi üniversitem hakkında yorum yapıyorum) en yüksek şuan bilgisayarcilar alıyor. Sonra elektrik elektronik. Daha sonra endüstri. Makinecilerin endusticilerden nefret etme sebebi de bu zaten. Gerçekten çok zor derslerle boğuşup mezun olunca endüstricilerden az kazanmak deli ediyor :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt
    Güzel rakamlar…
    Peki top üni mezunu bilgisayar mühendisliği ile ilgili bilginiz var mı acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Maalesef. Ankara ve Gazi Üniversitesinde genelde bilgisayar mühendisliği tanıdıklarım. Hazırlık saolsun ikisi de Gölbaşında olunca tanışıyoruz :) Onların ortalaması da 15K civarı. Savunma sanayi dışındakiler tabi. Mantık yürütecek olursam top üniversitelerden mezunların 20den aşağı değildir muhtemelen. Ama dediğim gibi net bir bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 16 Ekim 2022; 15:51:45 >

Hangi departmanlarda çalışıyor dediğin endüstri müh mezunları? Ortalama dediklerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 1 Kasım 2022; 22:37:16 >
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    İnsan Kaynakları, Lojistik, Proje Yönetimi, Üretim Planlama hepsi var. Departman yeni başlayan mühendis maaşlarında çok etki etmiyor. Hangi firmada çalıştığın daha çok farkettirir. Deneyim kazandıktan sonra departmanlarin maaşları değişiyor

Bana neden aynı maaşı vermiolar hep meşhur şirketlerle görüştüm net mi bu maaş

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.