Şimdi Ara

Endüstri Meslek Çok Mu Kötü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben şu anda Endüstri meslek lisesinde 10.sınıfta bilişim bölümündeyim, fakat okulu değiştirip daha iyi bir okula gidicem. Orada Teknik liseye gitmek istedim fakat, Teknik lise için geç kalmışım, almıyorlar.. Ancak endüstriye gidebilirmişim.

İlerde de Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.. Müdür'e sordum, matematik, fizik gibi sayısal dersler görmek istiyorum endüstri'de sayısal ders olur mu dedim.. 12.sınıfa doğru o dersler azalır, ama sen istersen hocalardan özel ders alabilirsin dedi.

Galiba teknik lise'nin endüstri mesleğe göre üniversite okumak açısından avantajı daha fazlaymış..
    Ben şimdi Endüstri Meslek'te okusam ilerde üniversitede mühendislik okuyamaz mıyım?

Avantajları ve dezavantajları nedir?

Bu benim için çok önemli, lütfen yardımcı olun.. Şimdiden teşekkür ederim..

• çok çalışman lazım çoğu dersi görmeyeceksin, kazanmk istiyorsan ya yardımcı kaynak alıp kendin halletmeye çalışacaksın internette konu anlatımları filan var onlara bakacaksın yada imkanın var şimdiden dershaneye başlamalısın.
  • bütün derslere çalışman lazım.

Orijinalden alıntı: β

bütün derslere çalışman lazım.

eğer bu tavsiyeye uyarsan, şansın olmaz. seçici olmalısın. seçtiğin hedefin için, hangi ders yaralıysa, ona öncelik vermelisin. eğer bilgisayar mühendisliğini istiyorsan, matematik, fen ve türkçe derslerine ağırlık vermelisin. bunun dışında zamanı kullanmasını bilmen gerekiyor.

endüstri meslek lisesini küçümsemeyin. bende endüstri meslek lisesi mezunuyum. lisede başarılı bir öğrenci değildim. son sınıfta dershaneye sadece haftasonu yarım gün gittim. ama ilk sınavda ilk yüzde 25'e girmiştim. 3 defa sınava girsem de bunun nedeni, sadece elektrik mühendisliğini yazmamdı.(sadece 3 tercih) ama puanım makine ve matematik mühendisliği gibi yerlere girmek için yeterliydi.(eğer yazsaydım.) 3. seferde teknik eğitimi yazdığım için,(elektrik bölümünü) üniversiteye girebildim. o sene matematikten özel ders aldığım için. matematik soruların %80-85'ini yapmıştım. birkaç fen sorusu daha cevaplasaydım, mühendisliğe girebilirdim. ama seçimimden pişman değilim. üniversite olmasa bile, bu alanda tekniker olarak çalışmaya hazırdım. burada önemli olan şey ne kadar çok çalıştığınız veya nerede okuduğunuz değildir. o an geldiğinde, zihninizin endişeden uzak ve hareketlerinizin planlı olmasıdır. yoksa soruların çözülmesi, sadece detaydır.

[DH] Öğretmenler Odasi!

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

quote:

eğer bu tavsiyeye uyarsan, şansın olmaz. seçici olmalısın. seçtiğin hedefin için, hangi ders yaralıysa, ona öncelik vermelisin. eğer bilgisayar mühendisliğini istiyorsan, matematik, fen ve türkçe derslerine ağırlık vermelisin. bunun dışında zamanı kullanmasını bilmen gerekiyor.

endüstri meslek lisesini küçümsemeyin. bende endüstri meslek lisesi mezunuyum. lisede başarılı bir öğrenci değildim. son sınıfta dershaneye sadece haftasonu yarım gün gittim. ama ilk sınavda ilk yüzde 25'e girmiştim. 3 defa sınava girsem de bunun nedeni, sadece elektrik mühendisliğini yazmamdı.(sadece 3 tercih) ama puanım makine ve matematik mühendisliği gibi yerlere girmek için yeterliydi.(eğer yazsaydım.) 3. seferde teknik eğitimi yazdığım için,(elektrik bölümünü) üniversiteye girebildim. o sene matematikten özel ders aldığım için. matematik soruların %80-85'ini yapmıştım. birkaç fen sorusu daha cevaplasaydım, mühendisliğe girebilirdim. ama seçimimden pişman değilim. üniversite olmasa bile, bu alanda tekniker olarak çalışmaya hazırdım. burada önemli olan şey ne kadar çok çalıştığınız veya nerede okuduğunuz değildir. o an geldiğinde, zihninizin endişeden uzak ve hareketlerinizin planlı olmasıdır. yoksa soruların çözülmesi, sadece detaydır.

hocam beni yanlış anlamışsınız eml'yi küçümsemedim sadece orada birçok dersi görmedikleri için daha çok çaba harcaması gerektiğini belirttim.
    bütün derslere çalışmalısın derken de; günümüzde mühendislik kazanmak zor değil 240 puana da bilgisayar mühendisliği var 400-450 puana da bilgisayar mühendisliği var iyi bir mühendisliğe gitmesi için matematik fizik kimyaya da çalışması lazım türkçe tarih coğrafyaya felsefeye de çalışması lazım.

• dostum ben teknik lisedeyim şuan 12. sınıftayım ama zaten öğretmen eksiği çığ gibi okullarda. Bir aydır matematik boş mesela. Öğretmen varsa bile bizi diğerlerinden çok ayırmadılar. üstünkörü öğrendik konuları derine girmeden. Onun dışında ders programı bir acayip. TMsiniz diyorlar seçmeli derslerin hepsi sayısaldı 10 ve 11de. 12ye geldik sayısal dersler azaldı fakat yerine yine alakasız dersler geldi. Şuan yazarken bile kafam karıştı. Yani demek istediğim çok kasma. Öyle aman aman farkınız yok. Yine dershaneye muhtaçsın her şekilde. Tek fark sınıftaki elemanlar daha derli toplu ve sus deyince susan adamlar. o kadar yani.

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

quote:

hocam beni yanlış anlamışsınız eml'yi küçümsemedim sadece orada birçok dersi görmedikleri için daha çok çaba harcaması gerektiğini belirttim.
    bütün derslere çalışmalısın derken de; günümüzde mühendislik kazanmak zor değil 240 puana da bilgisayar mühendisliği var 400-450 puana da bilgisayar mühendisliği var iyi bir mühendisliğe gitmesi için matematik fizik kimyaya da çalışması lazım türkçe tarih coğrafyaya felsefeye de çalışması lazım.

son paragrafı sana yönelik yazmadım. bu konudaki genel görüşe karşı yazdım. senin yazına gelirsek, lys ve ygs sınavlarında, puan toplarken, boru sayısından çok ağırlığı önemli olacaktır. örnek olarak, 2010'da mf soru gurubunda, 1 matematik soruna 2-3 sosyal bilimler sorusu denk düşmektedir. burada matematik sorularını çözmek daha az zaman alıyor. bu sınavlarda zamanı kullanabilmek en önemli şeydir. sen 5-6 sosyal sorusunu cevaplarken, bir başkası 3-4 matematik sorusu cevaplayabilir. o zaman kim daha avantajlı olacak. işte işin püf noktası budur.

[DH] Öğretmenler Odasi!

• Yorumlarınız için teşekkür ederim.. Şimdi ben Endüstri meslek lisesinde okursam, ilerde üniversitede bilgisayar mühendisliğini okuyabilirim değil mi?
    Endüstride hiç sayısal ders yok, ilerde sınavlara girdiğimde muhtemelen sayısal dersler de sorulacak.. Bu durumda, ben nasıl çalışmalıyım? Kendi başıma çalışabilir miyim? Kitaplardan, videolardan vs?
    Dershaneler de seneye kalkacak diyorlar..

Söylediklerinize bakılırsa, endüstri o kadar da kötü değil o zaman? Tek yapmam gereken çalışmak sanırım.. İnşallah endüstri düşündüğüm kadar kötü değildir.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.