Şimdi Ara

endosperm & çenek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AudreyTautou

quote:

Orijinalden alıntı: PGAL

quote:

Orijinalden alıntı: z0rr0nur

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

embriyo ve çenekler sperm çekirdeği(n) + yumurta çekirdeği(n)=2n den oluşur
    endosperm ise sperm çekirdeği(n) +polar çekirdek(2n) =3n den oluşur bu yüzden
    endosperm besi dokudur durgun evrede besin ihtiyacını karşılar çünkü fotosentez genleri henüz aktif değildir.
    Çenek bitkide oluşan ilk yapraklara denir.
    cenek-endosperm-tohum kabugu nun kalıtsal yapısı=kromozom dizilişi aynı olması gerek çünkü aynı canlı ancak aktif olan genlerinde farklılık olabilir.

çenekler çimlenmeden sonra dökülüyor endosperm de dormansi ve çimlenme döneminde besin olarak kullanılarak bitiriliyor tohum kabuğu da çimlenme sırasında kırılarak tohumdan ayrılıyor diye biliyorum yani ana bitki sadece embriyodan oluşuyor.

cenek, endosperm'den besin alarak embriyoyu besler diye yorum yapsak dogru olur mu..

eyvallah bu arada arkadaslar, onemli bir konuyu aydinlattik bence

hocam hocalara sormuştum net bir cevap veren olmadı sadece ikisinden de besin alınıyor diyorlar ancak çenek öncelikliymiş geçiş var mı bilemiyorum

hocam bir de bitki azotlu atiklari nasil uzaklastiriyor, stomalar yapmiyormus bobrek de yok ki

bitkiler azot atar mı ki hiç düşünmemiştim ama stoma değilse kökten atar.

su ve mineralleri

hidatot mu atıyordu, lentisel mi

edit: Bitkilerde boşaltım ve boşaltıma yardımcı yapılar:
    Not:Bitkisel organizmalarda tamamen boşaltıma özelleşmiş bir yapı bulunmaz:
    Bitkilerde bazı oluşumlar temel görevlerinin yanı sıra boşaltım maddelerinin dışa atılımında veya canlıya zarar vermeyecek şekilde depolanmasında rol alır
    Yapraklar(Dökülme)
    Kökler
    Stomalar(Terleme,Gaz alış verişi)
    Hidatotlar (Yaşarma)

hidatot galiba hocam, gutasyonla atıyor heralde

hocam makrospor>megaspor muydu yoksa tam tersi miydi sanki kaynaklarda farklı farklı veriliyordu bunlar

makro değil hocam o mikro.
    isimdende belli oluyor aslında^^
    megaspor>mikrospor(çünkü megasporda mayozdan sonra oluşan 4 gametten 3 ü ölüyor,tek gamet yaşıyor ve diğerlerinden büyük oluyor)

hocam karıştırıyorsun mikrospor polenleri oluşturan hücrelerdir mikrospor ana hücrelerinin mayoz bölünmesiyle oluşur benim sorduğum dişi üreme ana hücresi mayoz geçirerek bir hücre oluşturuyordu sonra bu hücre gelişiyordu bu hücrelerin hangisi makrospor hangisi megaspordur diyorum ben

hocam megaspor ana hucresi derse soruda ilk mayozda 4 tane megaspor olusur 3u erir

makrospor ana hucresi derse ilk mayozda 4 tane makrospor olusur 3u erir

es anlamli

dedigingibi bir sey varsa makro daha buyktur mant ken

http://www.biyolojisitesi.net/documents/bitki_biyolojisi.html senin söylediğine benzermiş hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

endosperm besi dokudur durgun evrede besin ihtiyacını karşılar çünkü fotosentez genleri henüz aktif değildir.
    cenek-endosperm-tohum kabugu nun kalıtsal yapısı=kromozom dizilişi aynı olması gerek çünkü aynı canlı ancak aktif olan genlerinde farklılık olabilir.

çenekler çimlenmeden sonra dökülüyor endosperm de dormansi ve çimlenme döneminde besin olarak kullanılarak bitiriliyor tohum kabuğu da çimlenme sırasında kırılarak tohumdan ayrılıyor diye biliyorum yani ana bitki sadece embriyodan oluşuyor.

cenek, endosperm'den besin alarak embriyoyu besler diye yorum yapsak dogru olur mu..

hocam hocalara sormuştum net bir cevap veren olmadı sadece ikisinden de besin alınıyor diyorlar ancak çenek öncelikliymiş geçiş var mı bilemiyorum

hocam bir de bitki azotlu atiklari nasil uzaklastiriyor, stomalar yapmiyormus bobrek de yok ki

bitkiler azot atar mı ki hiç düşünmemiştim ama stoma değilse kökten atar.

su ve mineralleri

hidatot mu atıyordu, lentisel mi

edit: Bitkilerde boşaltım ve boşaltıma yardımcı yapılar:
    Not:Bitkisel organizmalarda tamamen boşaltıma özelleşmiş bir yapı bulunmaz:
    Bitkilerde bazı oluşumlar temel görevlerinin yanı sıra boşaltım maddelerinin dışa atılımında veya canlıya zarar vermeyecek şekilde depolanmasında rol alır
    Yapraklar(Dökülme)
    Kökler
    Stomalar(Terleme,Gaz alış verişi)
    Hidatotlar (Yaşarma)

hidatot galiba hocam, gutasyonla atıyor heralde

hocam makrospor>megaspor muydu yoksa tam tersi miydi sanki kaynaklarda farklı farklı veriliyordu bunlar

makro değil hocam o mikro.
    isimdende belli oluyor aslında^^
    megaspor>mikrospor(çünkü megasporda mayozdan sonra oluşan 4 gametten 3 ü ölüyor,tek gamet yaşıyor ve diğerlerinden büyük oluyor)

hocam karıştırıyorsun mikrospor polenleri oluşturan hücrelerdir mikrospor ana hücrelerinin mayoz bölünmesiyle oluşur benim sorduğum dişi üreme ana hücresi mayoz geçirerek bir hücre oluşturuyordu sonra bu hücre gelişiyordu bu hücrelerin hangisi makrospor hangisi megaspordur diyorum ben

haklısın yanlış anlamışım,düzelteyim.makrospor ana hücre mayoz geçirir 4 tane makrospor gamet oluşur.Bu makrosporlardan 3'ü eriyerek kaybolur ve bir megaspor oluşur. yani megaspor>makrospor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Endospermdeki besini çenek absorblayarak kendine aktarıyor. Hatta fasulye ve ayçiçeğinde hiç endosperm yok direk çenekten besleniyor.

• quote:

arkadaslar endospermin neden 3n oldugunu biliyorum..

cenegin de 2n oldugunu ogrendim, nedenini bilen var mi?

cenekle, endospermin farki ne.. cenek nasil olusuyor ?

cenek-endosperm-tohum kabugu

bunlarin kalitsal yapisi ayni mi yani hepsinin kromozom dizilisleri ?

kafana katılan herşeyi böyle sor ki biz de istifade edelim :)
  • quote:

Eyvallah
  • oo benim konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.