Şimdi Ara

##Encapsulation Ve Multiplex Karmaşası##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pppoA ve pppoE bildigim kadarı ile,tr de bu ikiside kullanılıyor.
    fakat bu güne kadar Multiplex ayarlarındaki llc ve vc_mux ayarları hakkında hiç bir bilgim yok idi.

şehrin bazı bölgelerinde pppoA(şehir merkezlerinde),bazı bölgelerinde pppoE(şihir merkezi dışındaki yerlerde)seçip Multiplex ide llc seciyordum.
    bu arada bugune kadar en kötü ihtimalla 100 modem kurudm(teknik servisde çalışdıgımdan)ve hepsinde Multiplex llc seciyordum.
    bugun gene bi müşterimizin modemini kurarken bi türlü baglantıyı saglayamadım.ve 4440375 i arayarak arıza kaydı açmalarını söyleyecekdim.
    bana PppoA yı secip vcmux u seçmemi söledi ve nitekim baglantıyı saglayabildim.

dayanamyıp sordum.ben bugune kadar bir cok modem kurdum ve hiç bi zaman vcmux secmedim dedim.
    dediki eger pppoE seciliyse llc pppoA seciliyse vcmux secilecek dedi.
    yoksa baglantı saglanmaz dedi.
    bende bu yeni bi uygulamamı dedim,hayır dedi.
    bu santraldan kaynaklanıyor dogru ayarlar bahsettigim gibi dedi.
    ben dedim kendi evimde PppoA ve llc kullnıyorum ve 2 senedir sorun yaşamadım dedim.
    hayır dedi santralda büyük sorunlara nedne olabilir dedi.

bana bilgiyi veren yanlışmı biliyordu yoksa gercekden bahsettigi gibimi olması lazım.

##Encapsulation Ve Multiplex Karmaşası##

• kimsenin bi fikri yok galiba.
  • alcatel santrallerde pppoa-pppoe ve llc-vcmux arasında istediğin kombinasyonu seçebilirsin.
    santral nec ise bu kombinasyonu yapamadığın gibi bazı yerlerde sadece pppoa-oe den birini seçebilirsin.
    telekomdan sevgiler...
  • peki bunlar arasında hız vs gibi farklılıklar varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: myazgan

peki bunlar arasında hız vs gibi farklılıklar varmı

yok
  • Yanılmıyorsam Alcatel LTY 7300 DSLAM port tipinde en iyi seçenek olarak PPPoA VcMux seçiliyor. LTE de PPPoE LLC... Ben şahsen en iyi performansı PPPoA VC-Mux ile elde ediyorum. Portum ALC LTY 7300... NEC altyapılarda ise PPPoE LLC en uyumlu oluyor. Bu arada bu ayar aslında daha çok port-modem uyumuna kalıyor. Örneğin benim modemle Alcatel 7300LTY ile PPPoE ve A , LLC ve VCMux uyuyor yani bütün kombinasyonlar uyumlu çalışıyor ama başka modem sadece PPPoA VcMUX ile veya PPPoE LLC ile uyum sağlayabiliyor. Birde çok farklı portlar modelleri var iş NEC veya ALCATEL demekle bitmiyor. Alcatel'in 3den fazla modeli olduğuna eminim özellikle Eski alcatel denilen portlar Sadece PPPoE LLC ile çalışıyor yanlış bilmiyorsam. Ama genelde PPPoA ile VCmux - PPPoE ile LLC kullanıyor yani destek hattı dediğinde biraz haklı aksi çalışmaz diye bir kaide yok ama genelde bu kombinasyonlar daha uyumlu oluyor, bu nedenle bu şekilde tavsiye ediyorlar. Çünkü kimi port sadece PPPoE LLC ile çalışırken kimiside sadece PPPoA VC-Mux ile çalışıyor. Ama "sadece" PPPoA LLC ayarı ile çalışan bir port görmedim, ha PPPoA VC-mux çalışmaz PPPoA LLC çalışır ama PPPoE LLC de çalışır. Belki istisnai birkaç durum oluşabilir ama geneli dediğim gibi. Bu nedenle bu şekilde tavsiye ediyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: caco2

quote:

Orjinalden alıntı: myazgan

peki bunlar arasında hız vs gibi farklılıklar varmı

yok

var... Azda olsa var.. Özellikle modem açıldığında ilk bağlantı kurma hızı (handshake hızı) özellikle artıyor bende. Dediğim gibi daha çok modem-port uyumuna bakıyor. Biri diğerinden hızlıdır gibi bir kaide yok diye biliyorum.

Edit: Şimdi hız farkı nekadardı diye merak edip denedim. Hattada bi yavaşlık var normalde hep 108KB/sn çıkar... Neyse 5 defa PPPoA VCmux ile denedim 94KB/sn 755kbps çıktı...
    3 defa PPPoE LLC ile denedim 92KB/sn çıktı 732KB/sn çıktı...
    Ayrı ayrı denemelerimde sonuç çok yakındı ancak 1-2kbps oynadı... KB/sn olarak değer hep aynı kaldı yani bütün testlerde PPPoE de 92 PPPoA da 94 çıktı...
    Benim kombinasyonda PPPoA VCmux kesinlikle daha hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 12 Aralık 2006; 21:41:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgiler için çok sagolun.
  • hepsi aynı seyin soyu sadece protokoller farklı
  • Aynı şeyin soyu olsada o protokoller çok şeyi değiştiriyor.
  • PPPoE protokolü PPPoA protokolüne göre maksimum paket büyüklüğünde(MTU size) 8 byte PPPoE protokol fazlalığı(overhead) içerir. PPPoE'de MTU büyüklüğünün maksimum olarak 1492, PPPoA'da 1500 olarak seçilebilmesi PPPoE'nin overhead'inden kaynaklanır.Dolayısıyla PPPoA protokolü performans açısından az da olsa PPPoE'ye göre üstündür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: imperio

PPPoE protokolü PPPoA protokolüne göre maksimum paket büyüklüğünde(MTU size) 8 byte PPPoE protokol fazlalığı(overhead) içerir. PPPoE'de MTU büyüklüğünün maksimum olarak 1492, PPPoA'da 1500 olarak seçilebilmesi PPPoE'nin overhead'inden kaynaklanır.Dolayısıyla PPPoA protokolü performans açısından az da olsa PPPoE'ye göre üstündür.

Bu kısmını bilmiyordum açıklama için teşekkürler Aynı Fat16 ile Fat32 ve NTFS arasındaki farka benzer şekilde. Hem daha az yer kaplar hemde buna bağlı olarak daha hızlı okunur ve yazılır. Demekki her durumda PPPoA hızlı olduğuna göre port-modem bağlantısı PPPoA ile çalışıyorsa PPPoA kullanmak daha mantıklı. Ben uyum sebebiyle bende daha hızlı olduğunu düşünüyordum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.