Şimdi Ara

En Zor ve Tehlikeli Meslekler (Yengeç Avcılığı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
7.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Orijinalden alıntı: FightTheSystem

ne kadar kazanıyorlar?

1 ton yengeç 10.000 usd civarında fiyat ediyor.Yani yaklaşık 17.000 tl civarı.
    Ortalama bir teknenin kapasitesi 15 ila 20 ton civarında..
    Full kapasite avlandıklarını düşünürsek, bir günlük kazançları 200.000 usd
    Bir hafta avlanıyorlar yani 7 gün. Bu da 1.400.000 usd yapar.
    Teknede 10 kişi olsa, kişi başı 140.000 usd..

Bir haftalık bir iş için iyi para gibi.Sizce?

Yanlışın var.Her gün eve dönmüyorlar,hafta da bir.Yani bu demek oluyor ki hafta da 200.000 usd.
    Bir de sezonluk çalışıyorlar galiba,sene de 90 saat.Bu da demek oluyor ki senede sadece bu işten 200.000 usd.
    10 kişi olduğunu var sayarsak,kişi başı 20,000 usd eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsession -- 21 Ocak 2013; 21:52:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fthzgr

quote:

Orijinalden alıntı: trcpt

su dıscovery bırde gemıdekı stajyejerlerın belgeselını cekse ıyı malzeme cıkar

Zabit misiniz ?

Bu arada 650 bin dolar civarı kazanıyor en iyi avlanan tekne. Kaptan belli bir kısmını alıyor gerisi tayfaya paylaştırılıyor.

evet hocam uzakyol zbt yım,valla ben gecen seneye kadar baya bı ızledım bu programı ama personel genelde 40-50 bın dolar cıvarı alıyordu ama sadece 1 ay gıbı calısma suresı var gemıde stajer o ıskencenın beterını 12 ay cekıyor aldıgı para 200 usd

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Orijinalden alıntı: FightTheSystem

ne kadar kazanıyorlar?

1 ton yengeç 10.000 usd civarında fiyat ediyor.Yani yaklaşık 17.000 tl civarı.
    Ortalama bir teknenin kapasitesi 15 ila 20 ton civarında..
    Full kapasite avlandıklarını düşünürsek, bir günlük kazançları 200.000 usd
    Bir hafta avlanıyorlar yani 7 gün. Bu da 1.400.000 usd yapar.
    Teknede 10 kişi olsa, kişi başı 140.000 usd..

Bir haftalık bir iş için iyi para gibi.Sizce?

belgeseli kaçırmayan biri olarak yazıyorum
    tonu 4bin dolar, gemilerin kapasitesi 60 ton, 2.5-3 milyon dolarla eve dönüyorlar, her geminin belli bir kotası var,onu aşamaz, adam başı 100bin dolar veriyorlar, her gemide 5 kişi olur,hastalanırsan gemi geri dönmez, helikopter çağırırlar, her bir sezon 3 ay sürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 21 Ocak 2013; 22:29:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Zabit misiniz ?

Bu arada 650 bin dolar civarı kazanıyor en iyi avlanan tekne. Kaptan belli bir kısmını alıyor gerisi tayfaya paylaştırılıyor.

evet hocam uzakyol zbt yım,valla ben gecen seneye kadar baya bı ızledım bu programı ama personel genelde 40-50 bın dolar cıvarı alıyordu ama sadece 1 ay gıbı calısma suresı var gemıde stajer o ıskencenın beterını 12 ay cekıyor aldıgı para 200 usd

Yazın görecem o işkenceyi abi hayırlısıyla gemi bulabilirsem.

• evet,yengeçleri son bir haftada topluyorlar ama toplam çalışma süreleri 2-3 ay, yolculuk süresi, kafesleri at, bekle, kafesleri topla, gemiyi boşalt...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Zabit misiniz ?

umarım bulursunuz aman ıyı zabıtlere denk gelın de yoksa cekecegın var denızdenuzakyol gemısı bulmaya calıs guvertecıysen goc da varsa bulursun ama bu meslekte baya okulculuk var cogu stajer torpıl tanıdık vs ıle ıse gırıyor pek tanıdıgın yoksa yakın sefer atan gemılerde ıs bulabılırsın

• Geçen gün sezon sonuna denk gelmiştim discovery channel'da bir sezonda 1.5milyon dolar civarında kazanıyorlardı çalışanlara da 50-80bin dolar arasında para kalıyor. Ama çalışma şartları çok zor yahu onlar orada yengeçleri depoya koyarken teknenin her tarafı buz tutmuş şekilde.
  • bumu zor meslek, birde gemi bozum sanayilerinin ordaki çalışma şartlarını görseniz. buraya lux dersiniz her türlü zehirli kansorejen vs kimyasal boya her an patlama yanma tehlikesi elinde şalama tüm gün celik kesen pisliğin içinde tepelerinden onlarca ton sac geçerken ölmeleri içten bile değil.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zabit misiniz ?

umarım bulursunuz aman ıyı zabıtlere denk gelın de yoksa cekecegın var denızdenuzakyol gemısı bulmaya calıs guvertecıysen goc da varsa bulursun ama bu meslekte baya okulculuk var cogu stajer torpıl tanıdık vs ıle ıse gırıyor pek tanıdıgın yoksa yakın sefer atan gemılerde ıs bulabılırsın

GOC'a asılıyorum ben de abi, normal staj bulamazsam ufak tonaja çıkacam mecbur. 5 ay karada geçirmek istemiyorum.

• Bu program Discovery Channel'da Ölümcül Av adı ile yapılıyor yarın saat 16:20 de var.
  • Yengeçler ve ıstakozlar acıyı çok az hisseder diyolla doğrumu acep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 21 Ocak 2013; 23:42:59 >
  • Konuya ilave olarak bu linki bırakıyorum.

Buradan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.