Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozoz15

eyvallah zam iyi birşey değil memleket güllük gülistanlıkta değil.

bir düşünün yönetim değişsin diye dolar ve euro alalım diyen bir güruh var bu ülkede. cari açığı düşünmeden aynı gemide gedik açmak isteyen insanlar var. etrafımıza bir bakın heryerimiz yangın yeri. artık önceden gizli saklı saldıran gem vuran abd avrupa birliği bakın açıktan saldırıyor. 15 temmuza hala hikaya diyebilen güruh var.

hükümetin yanlışları oldu olmakta ama devlete millete küsmemek gerek. tabi bunu gerçekten vatanını seven insanlar için söylüyorum.
    yıllar sonra bu devlet zorda kalmış insanlara bedelini düşünmeden kapılarını açtığı ve 3-4 milyon insana öyle yada böyle ev sahipliği yaptığı için insanlık adına çok iyi anılacaktır. ekonomiyi düşünseler di enflasyonu düşünseler di de avrupa gibi evi yurdu olmayan insanları almayıp daha rahat yaşatmanın yollarını arasaydıda mi bu devlet iyi olacaktı yoksa şimdi mi ?

yeni golf alıp 5 ay sonra makyajlanınca en az onbinlira zararına elindekini çıkarıp yenisini alan bir toplum olmadık mı ?

ama dilencilere yolda 1 lira bile vermekten imtina eden bir toplum olmadık mı ?

devlet kendini korumak zorundadır. özellikle cari açığa karşı.

bu devlet gerçekten de savaştan kaçan insanlara kapılarını sorgusuzca açarak külfetler ödedi ödeyecek te

ama şu varki artık dünyada kör olmaya yüz tutmuş vicdansızlıklara karşı dimdik bir duruş sergiledi.

o yüzden parti gözetmeksizin gurur duyuyorum devletimle. o insanlara bir bakın insanlık ta tarih yazdık diyen avrupalı ülkeler bu

insanlara bırakın yardımı ellerinden gelseler hitler gibi hepsini silecekler.

ben ne bir parti üyesiyim ne de bir partiliyim. sıradan bir muhasebe görevlisiyim bir şirkette.

anlatmak istediklerimi umarım anlatabilmişimdir. saygılar

1-) Devlet, Avrupa'ya tavır almakta samimiyse, tepeden tırnağa tüm devlet kurumlarında bi zahmet uzak doğu arabalarına geçiş yapsınlar. Lüks istiyorlarsa, zırhlı istiyorlarsa merak etmesinler uzak doğu markalarında da var. Lexus, Acura, Land Cruiser, vs.

Yani, devlet çalışanları Avrupa arabaya binerken, Avrupa'ya tavır yapıyormuş gibi gözükmeleri hiç inandırıcı değil.

2-) Dilencilik bir ihtiyaç, bir zorunluluk, bir muhtaçlık değildir. Dilencilik bir yaşam şeklidir. Ayda ₺5000 kazansa bile o insan yine dilenir yine dilenir.

Verdiğimiz astronomik vergiler (haraçlar) içinde, ihtiyacı olan, muhtaç olan insanlara bakma payıda var merak etme. Devlet topladığı bu kadar vergi ile o insanlara da bakmak zorunda zaten. İhtiyacı olanlara, dini bayramlar dışında bir şey vermek zorunda değilsin. Onların ihtiyacı karşılasın diye 10 çeşit vergi veriyorsun zaten. İhtiyacı olan, muhtaç olan, devletten haklarını söke söke alsın. O yüzden, dilenciye para vermek aptallıktır bence, vergini veriyorsun daha ne yapacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar renault ankara yı aradıyıp fiyat aldığımda oldukça uçuk fiyatlar söylediler. Sitenizde daha ucuz gözüküyor dediğimde o fiyatlara ÖTV zammının yansımadığını söylediler???
    Anlamadım.
  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Suriyeliler 15 Temmuz'un sadakasi mi?

Sanki onlari babasinin hayrina aldi ulkeye. AB'den para kopartmak icin aldi. PARA. Oradan gelen paralarin ne kadari Suriyeliler'e harcandi? Belgeleriyle aciklansin. Gerci tuvalet kagidina yazi yazip fatura diye gosterirler siz de inanirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite00

quote:

quote:

quote:

bir düşünün yönetim değişsin diye dolar ve euro alalım diyen bir güruh var bu ülkede. cari açığı düşünmeden aynı gemide gedik açmak isteyen insanlar var. etrafımıza bir bakın heryerimiz yangın yeri. artık önceden gizli saklı saldıran gem vuran abd avrupa birliği bakın açıktan saldırıyor. 15 temmuza hala hikaya diyebilen güruh var.

hükümetin yanlışları oldu olmakta ama devlete millete küsmemek gerek. tabi bunu gerçekten vatanını seven insanlar için söylüyorum.
    yıllar sonra bu devlet zorda kalmış insanlara bedelini düşünmeden kapılarını açtığı ve 3-4 milyon insana öyle yada böyle ev sahipliği yaptığı için insanlık adına çok iyi anılacaktır. ekonomiyi düşünseler di enflasyonu düşünseler di de avrupa gibi evi yurdu olmayan insanları almayıp daha rahat yaşatmanın yollarını arasaydıda mi bu devlet iyi olacaktı yoksa şimdi mi ?

yeni golf alıp 5 ay sonra makyajlanınca en az onbinlira zararına elindekini çıkarıp yenisini alan bir toplum olmadık mı ?

bu devlet gerçekten de savaştan kaçan insanlara kapılarını sorgusuzca açarak külfetler ödedi ödeyecek te

ama şu varki artık dünyada kör olmaya yüz tutmuş vicdansızlıklara karşı dimdik bir duruş sergiledi.

o yüzden parti gözetmeksizin gurur duyuyorum devletimle. o insanlara bir bakın insanlık ta tarih yazdık diyen avrupalı ülkeler bu

ben ne bir parti üyesiyim ne de bir partiliyim. sıradan bir muhasebe görevlisiyim bir şirkette.

4 milyon Suriyeli'yi ülkeye alıp sahiplendiğinde tamam da, bunları Avrupa'nın üzerine salmakla tehdit ederken de iyi mi anılıyor merak ediyorum.

Nerede kaldı din kardeşi sevgisi ? Adam resmen Avrupa'ya karşı koz olarak kullanmak için almış 4 milyonu.

Zam konusuna gelince. Satışları çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Kredi çekerek araba alan adam 24 ay yerine 26 ay kredi öder, sallamaz. O kadar parayı nakit verebilen adama zaten koymaz. Elindekini satıp yeni araç alan adamı da çok fazla etkilemeyecektir fiesta'dan mercedes c200'e direkt yükselmediği sürece.

Devletin paraya ihtiyacı var, yanlış politikalar zaten doları euroyu dörtnala koşturuyor. Başka çareleri yok. Adamlar da rahat zaten, biz kafamıza göre abidik gubidik politikalara devam ederiz, ekonomi zarar görürse de zamları geçiririz , halkımız gene toparlar mantığındalar. Halkımız zaten azıcık bilinçlense bu durumda olmayacağız. Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor diyen kurmayları hatırlayın.

koz olarak kullanmak çok yanlış katılıyorum size ama bu kaç milyon insanın burda olduğu gerçeğini kaybettirmiyor.

devletin paraya ihtiyacı olduğu kesin ama bariz şekilde dışardan ekonomik ve diğer şekillerle baskı var.

demek istediğim parti gözetmeksizin devletimize sahip çıkalım benim olayım budur

bizim devlete değil, devletin bize sahip çıkması gerekiyor.

devlete nasıl sahip çıkabiliriz ki ? ne yapabiliriz yani, devlet büyüklerini arayıp psikolojik destek mi verelim? e ekonomik destekse zaten vergisini, harcını çatır çatır alıyor devlet.

devletimize saldıranlar bize saldırmış oluyor zaten. devlet dediğimiz ben siz. yapmamız gereken şu anda bence dolar euro almamak elden çıkarmak

• quote:

Orijinalden alıntı: sudkaldo

Arkadaşlar renault ankara yı aradıyıp fiyat aldığımda oldukça uçuk fiyatlar söylediler. Sitenizde daha ucuz gözüküyor dediğimde o fiyatlara ÖTV zammının yansımadığını söylediler???
    Anlamadım.

Fiyat listesine aldanma. Fiyat listesinde %50 ötv'li gözüken araç bir iki donanım eklersen %60'lık ötv dilimine girebilir.

Bu saatten sonra fiyat listelerinin bir önemi yok. Önemli olan aksesuarlı net fiyatı. Bunu da ancak showroomlara giderek öğrenebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Ulkenin ekonomisini vatandasin doviz almasiyla batacak hale getirenlere soylesene lafini.

Hani guclu ekonomiydik? Vatandasin doviz almasindan korkuyorsunuz.

Sonunuz kendi yalanlarinizdan olacak.

Takke dustu kel gorundu.

Bu ulke 15 yildir satila satila, vergiler hortumlana hortumlana bitmedi de vatandas doviz alinca mi bitecek.

Giderayak hala yalan konusuyorsunuz.

ben ekonomist değilim kardeş yalancı da değilim. ben devletimi düşünüyorum diyorum hiçbir partili değilim ve bu partiyede hiçbir oyumu vermedim. ülkenin dört tarafı yangın yeri görebiliyorsan eğer. bariz bizim kötülüğümüzü isteyen açıktan saldıran abd ve avrupa birliği var.

fanatiklik yapmak yerine devletimizi düşünelim diyorum. ne takkem var ne yalanım saygılı ol lütfen

Bu da yeni moda.
    Her seçimde akp ye oy atın sonra böyle zamanlarda yok ben devlet düşünüyorum filan.

İktidar istifa etsin devlet aynı saniye düzelir

ne kadar kolay insanlara kulp takmak. modayla işim yok arkadaşım vermedim vermiyorum dediysem öyledir. vermiş olsam verdim derim

bilmiyorum sizin yaşam biçiminiz nasıl ama ben yaptığım ve yapmadığım herşeyi söylemekten çekinmem. şu anda benim adıma yapmadığım

birşeyi hayır yaptın diyerek nasıl bir yanlışın içine düştüğünüzü görmüyorsunuz. vicdanınınızı kaybetmeyin arkadaş

kimseye yalan borcum yok. ben şahsi fikirlerimi söylüyorum. iktidar istifa ederse düzelir mantığıda çok gerçeksiz ve taraflı

Benim ailemde de var senin gibi devlete sahip cikalim ayagina Akp sempatizanligi yapan.

28 milyar dolar multecilere para akittin. Kimin parasi? Hangi orgutlere ne kadar para yardimi yapildigi belli degil. El Kaide uzantisi Al Nusra orgutune milyar dolarlik erzak ve silah yardimi, medikal destekte bulunuldu.

Tum dunyaya soyle bir Turk imaji cizildi:
    1- Turkler radikal Islamci cihad orgutleriyle yatip kalkan terorist bir millettir.
    2- Canli insan hayati ile vize serbestisi takasi yapacak, AB'ye salarim baah ustunuze heaaa diye santaj yaparak para isteyecek kadar yuzsuzlesmis ve alcalmis bir millettir.

Ben yillarca Ingiltere'de yasadim. Avrupa'da Turkten daha da nefret edilen bir irk yoktur. Insanlar bizi gorunce terorist deyip korkup kaciyor. Araptan bile bu kadar korkmuyorlar.

Bizi bu hale getirenler de, buna canak tutanlar da binlerce kez utansin diyecegim ama, bu zihniyetin suratina tukursen yarabbi sukur der. Koskoca Turk milletini tum dunyaya rezil ettiniz. 100 yil gecse bu leke ustumuzden silinmez...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4 milyon Suriyeli'yi ülkeye alıp sahiplendiğinde tamam da, bunları Avrupa'nın üzerine salmakla tehdit ederken de iyi mi anılıyor merak ediyorum.

Nerede kaldı din kardeşi sevgisi ? Adam resmen Avrupa'ya karşı koz olarak kullanmak için almış 4 milyonu.

Zam konusuna gelince. Satışları çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Kredi çekerek araba alan adam 24 ay yerine 26 ay kredi öder, sallamaz. O kadar parayı nakit verebilen adama zaten koymaz. Elindekini satıp yeni araç alan adamı da çok fazla etkilemeyecektir fiesta'dan mercedes c200'e direkt yükselmediği sürece.

Devletin paraya ihtiyacı var, yanlış politikalar zaten doları euroyu dörtnala koşturuyor. Başka çareleri yok. Adamlar da rahat zaten, biz kafamıza göre abidik gubidik politikalara devam ederiz, ekonomi zarar görürse de zamları geçiririz , halkımız gene toparlar mantığındalar. Halkımız zaten azıcık bilinçlense bu durumda olmayacağız. Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor diyen kurmayları hatırlayın.

koz olarak kullanmak çok yanlış katılıyorum size ama bu kaç milyon insanın burda olduğu gerçeğini kaybettirmiyor.

devletin paraya ihtiyacı olduğu kesin ama bariz şekilde dışardan ekonomik ve diğer şekillerle baskı var.

demek istediğim parti gözetmeksizin devletimize sahip çıkalım benim olayım budur

bizim devlete değil, devletin bize sahip çıkması gerekiyor.

devlete nasıl sahip çıkabiliriz ki ? ne yapabiliriz yani, devlet büyüklerini arayıp psikolojik destek mi verelim? e ekonomik destekse zaten vergisini, harcını çatır çatır alıyor devlet.

devletimize saldıranlar bize saldırmış oluyor zaten. devlet dediğimiz ben siz. yapmamız gereken şu anda bence dolar euro almamak elden çıkarmak

Para olmadığından alamıyoruz zaten

• ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Haklisin bariz kotulugumuzu isteyen bir Avrupa ve Amerika var. Iste onlar da bu yuzden ulkeyi batiracak bir partiyi finanse ederek 15 yildir basimiza sardilar.

Bundan birkac sene evvel Erdogan, Time dergilerine kapak olurken, bati medyasi tarafindan yerlere goklere sigdirilamazken dostumuzdular. Simdi mi dusman oldular?

Ulkeyi ayaklara dusuren ayak takimini savunup bir de akpli degilim diyor. Buna kargalar bile guler.

• Yihuuu! Yıllardır alamadığım arabayı artık 2.elde de alamayacağım yaşasııeeaann.

(kafayı yemiş bir vatandaşın serzenişi, %0 mutluluk içerir...)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık öyle bir hale geldik ki ötv zam konusunda siyaset konuşuyoruz ve bu anormal değil. Haklıyız çünkü.

Müstehak bu halka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuncsonmez

Artık öyle bir hale geldik ki ötv zam konusunda siyaset konuşuyoruz ve bu anormal değil. Haklıyız çünkü.

Müstehak bu halka.

Yerden goge kadar hakliyiz hem de.
    Hic bu kadar hakli olmamistik.
    Boyle bir vergilendirme dunyanin neresinde var? Nefes almanin bile OTVsi olacak yakinda...

• quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

quote:

Arkadaşlar renault ankara yı aradıyıp fiyat aldığımda oldukça uçuk fiyatlar söylediler. Sitenizde daha ucuz gözüküyor dediğimde o fiyatlara ÖTV zammının yansımadığını söylediler???
    Anlamadım.

Fiyat listesine aldanma. Fiyat listesinde %50 ötv'li gözüken araç bir iki donanım eklersen %60'lık ötv dilimine girebilir.

Bu saatten sonra fiyat listelerinin bir önemi yok. Önemli olan aksesuarlı net fiyatı. Bunu da ancak showroomlara giderek öğrenebilirsiniz.

Cok dogru hocam...Yeni Peugeot 3008 Allure fiyati 69.000 Tl..Elegance paket donanimi ekliyorsunuz 74.000 tl ciplak fiyati..

%60'lik vergi dilimine giriyor 4000 Tl icin..

Bir cok alici kaporasini vermis,araclar gelmis magdur sekilde bekliyorlar..Kimisi arabasini satmis,kimisi kredi cekmis hazir..

Yazik gunah cidden..

• Reza hirsizi olmayisi Turkiye yi batirmakta baksaniza vergiler kazik alasi ...
  • quote:

Anlamadım.

Yanlış hesaplamadıysam icon dizel otomatik ve tüm opsiyonları alırsanız %60 lık ötv ye giriyor. Birde renaultun şöyle bir olayı var o liste fiyatları bayiye gidince 3000e yakın fazla çıkıyor. Liste fiyatına takas indirimini de mi ne koymuşlar. Megane sedan için gittiğimde ya liste fiyatı şu opsiyonları eklenince bu kadar çıkmalı siz fazla söylüyorsunuz dediğimde yok bayi payı vs saçmalamışlardı banada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Zamcık inşallah motorlara gelmez

• djfsalkjhsjkadllkasdhfhasdkj selam beyler konuda mesajlari okurken denk geldim.

Mehmet Şimşek acıklama yazmiş ya onun altıne yorum yazanlara baktım.

-A.RTE @memetsimsek siz kafayi yediniz galiba! gelin avrupaya bakalim refah icinde mi yasiyor 510 milyon
    -Huseyin Adalı @RTEvizyon @memetsimsek tabiki refah icinde yasiyolar, avrupaya gidersen anlarsin.

-A.RTE Huseyinadali67 @memetsimsek pardon da ben fransada yaşıyorum zaten...

-Klosterriter1234 @RTEvizyon Refah yoksa ne s...i arıyorsun orada g...veren dön memlekette 1300 tl asgari ücret ile çalış o zaman İş bulabilirsen tabi
  • persembe aksamı parası verip 208 gtline aldık, 65750 den anlasıp, dun arayıp ötv den dolayı vergi yatırılamadıgını, ptesi netlesecegini soylediler.

şimdi aracın kasım ayı liste fiyatı 67.750 buna gore 68.440 liste fiyatı olan bir aracın çıplak fiyatı 40.000 oluyor.

bu arada aracın peugeot liste fiyatı 69 kusur, kampanyalı fiyatı 67.750, hesap hangisinden yapılacak peugeot da bilmiyor bayide, sorsan bakan da hesaplayamaz.

persembe gunu arabasını alanların şansına da bizim gunahımız ne, yılbasında yururluge girmesi gerekirdi bence...
  • Hayırlı uğurlu olsun.
    Bu ÖTV kesmez bizi benzinide 5tl yapın litresini
  • bakan diyor satılan araçların %96'sı 1.6 motor ona göre ayarladık

be insan siz şu ötv'yi kaldırıp sadece kdv koyun %18 bakalım millet ne alıyor

amerikanlarda 5-6 litreden aşağı motor yok

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.