Şimdi Ara

En yakın arkadaşınızın sesini klonlayabileceğiniz yapay zeka aracı geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En yakın arkadaşınızın sesini klonlayabileceğiniz yapay zeka aracı geliştirdi
    Meta, altı dilde konuşabilen ve sadece 2 saniyelik ses verisiyle istenilen kişinin sesini kopyalayabilen metinden konuşmaya yapay zeka sistemi Voicebox'ı duyurdu. Meta, Voicebox'ı "konuşma için üretken yapay zekada bir atılım" olarak nitelendiriyor. Üstelik bu araç sayesinde ciddi bir sorun olan arka plan gürültüsünün de üstesinden gelindiği belirtiliyor.



    Ses klonlama sistemleri zaten uzunca bir süredir hayatımızda ancak doğru ve gerçekçi bir klonlama için önceden çok fazla ses verisine ihtiyaç duyuluyordu. Haftalar süren düzenlemeler ile başarılı bir klonlama yapılabiliyordu. Ancak yapay zeka ile tüm süreç birkaç saate indi. Artık birisinin sesini klonlamak için sadece birkaç saniyelik ses verisi yeterli oluyor. Meta’nın Voicebox'ı ise ses kliplerinin arka planından araba kornalarını, köpek havlamasını veya benzer arka plan gürültülerini de kaldırabiliyor.



    Görme engelliler için kullanılacak



    Elbette Voicebox’un amacı kötü bir şey yapmak değil. Voicebox, görme engelli kişilerin arkadaşlarından ve ailelerinden gelen yazılı mesajları duymalarına yardımcı olmak için kullanılacak. Meta, Voicebox'ın çok dilli olduğunu, altı dilde akıcı olduğunu ve kullanıcıların herhangi bir yabancı dili kendi sesleriyle konuşabileceklerini belirtiyor. Diller arasında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Lehçe veya Portekizce bulunuyor.






    Peki nasıl çalışıyor? Aslında oldukça basit. Bir kullanıcı Voicebox'a sesinden bir örnek veriyor. Bu örnek iki saniyelik veya daha uzun bir klip olabilir. Yapay zeka buradan yola çıkarak sesi tahmin ediyor ve kullanıcının gerçekçi ses stilini oluşturuyor.



    Öte yandan şimdiden Voicebox bazı önemli etik soruları gündeme getirdi çünkü insanlar artık sevdiklerinin, en iyi arkadaşlarının ve hatta düşmanlarının seslerini iki saniye kadar kısa bir sesle taklit edebilecekler. Böyle bir teknolojinin istenmeyen ciddi sonuçları olabilir. En basitinden bankaların sesli yanıt sistemleri kandırılabilir.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT kullanan avukatlara para cezası kesildi! Peki ama neden?



    Meta böyle bir teknolojinin potansiyel tehlikesinin farkında ve neyse ki Voicebox'ın temel kodunu gizli tutuyor. Şirket araştırma bloğunda "Üretken konuşma modelleri için birçok heyecan verici kullanım alanı var, ancak potansiyel kötüye kullanım riskleri nedeniyle Voicebox modelini veya kodunu şu anda kamuya açık hale getirmiyoruz" diye yazdı.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/92055/meta-announces-breakthrough-ai-tool-that-allows-you-to-clone-your-best-friends-voice/index.html







  • "At izi it izine karıştı" diyen kişi asırlar öncesinden neye istinaden söylemişti acaba bu sözü. Ve şu an yaşasaydı gelecek nesillere nasıl bir veciz bırakırdı merak ettim.

  • bu iş siyasiler icin kötü söylemedigi sözü birşeyi onun kendi sesinden cıkmış gibi söyletecekler buda ülkeler arası gerilime neden ola bilir bu tabi basit bir örnek yada ölen birinin sesini taklit ederek ona kendi yazdıgını birşeyi okuta bilirsin...

  • spencermilas S kullanıcısına yanıt
    Hocam siyasiler için gerçekten söyledikleri sözler bile sorun olmayabiliyor.
    Her gördüğüne inanan ve araştırmayanlar içinse bu kadar teknolojiye bile gerek yok. Bir kişiye bir şey söyletmek için o kişinin fotoğrafının altına sözü yazıp sosyal medyada paylaşmak yeterli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    bu bence bire bir bazı sanatcıların sesini taklit ederek biri söz yazar tarkan şarkımı söyledi diye havasını felan atar o işe yarar reklam işlerine yarar bir cok alanda kullanıla bilir gibi...

  • "Your best friends" vurgusuyla tepkiler minimalize edilmeye çalışmış. Halbuki işin "your worst enemies" kısmı var ki, akla hayale gelmeyecek sonuçlar doğabilir.

  • Dolandiricilara gun doguyor bu yapay zeka gelismeleri sayesinde :)

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Komplo teorisi üretmeyelim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum sana hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.