Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçenlerde modemimi değiştirdim, airtes 5452 modem aldım kuvvetli sinyal versin diye, birde adabtör olarak yine airtes 2410 aldım. fakat istediğim performansı yakalayamadım. hem modem hem de adabtör 300 mb olmasına rağmen, bilgisayarım ile modem arasında sadece 1 oda var ve windowsta 3 diş ancak çekiyor. oysaki bu 2410 adabtörü öve öve bitiremedikleri için almıştım. keza modemide on numara diye aldım ama ne bileyim hayal kırıklığı yaşıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboys

arkadaşlar geçenlerde modemimi değiştirdim, airtes 5452 modem aldım kuvvetli sinyal versin diye, birde adabtör olarak yine airtes 2410 aldım. fakat istediğim performansı yakalayamadım. hem modem hem de adabtör 300 mb olmasına rağmen, bilgisayarım ile modem arasında sadece 1 oda var ve windowsta 3 diş ancak çekiyor. oysaki bu 2410 adabtörü öve öve bitiremedikleri için almıştım. keza modemide on numara diye aldım ama ne bileyim hayal kırıklığı yaşıyorum..

slm.
    bu 300mbs olayı çekim gücü felan diil. bu kablosuz ağdaki transfer hızı. zaten wifi yi genelde internet için kullandığımız için
    bu hızlar hem gereksiz hemde tam tersi sinyal gücünü düşürüyor. elinizdeki 2 ürünüde 802.11/g ayarına alırsanız
    çekim gücünüz biraz daha artar.

• utkan bey sorum bıraz cok oldu ama kusura bakmayın sızın yuksek bılgınızden faydalanıyorum etrafınızdakı kişileri de aydınlattıgınız ıcın tesekkurler.sımdı bu tp lınk 5219 g yı sıparıs verdım bugun 2 gune elıme gecer benım ustumde 1 kat daha avrdı ya onun da ustunde piyes kat var yanı ustumdekı daıre dubleks.catıyla aramda 10 metre fln oluyor arada 2 kat da tabla var yanı.radyasyon cok yayr mı bu 5210 g bana cok yayar fln dedıler bu aksam vatan computerde canım sıkıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

utkan bey sorum bıraz cok oldu ama kusura bakmayın sızın yuksek bılgınızden faydalanıyorum etrafınızdakı kişileri de aydınlattıgınız ıcın tesekkurler.sımdı bu tp lınk 5219 g yı sıparıs verdım bugun 2 gune elıme gecer benım ustumde 1 kat daha avrdı ya onun da ustunde piyes kat var yanı ustumdekı daıre dubleks.catıyla aramda 10 metre fln oluyor arada 2 kat da tabla var yanı.radyasyon cok yayr mı bu 5210 g bana cok yayar fln dedıler bu aksam vatan computerde canım sıkıldı

hiçbirşey olmaz.
    2.4ghz wifi sinyalinin radyasyon yada insan sağlığına zararı ile ilgili kanıtlanmış hiçbirşey yok ortada.
    ki bu cihazlar 3-4 yıldır kullanılıyor dünyanın her yerinde.
    düşün 1.8 ghz çalışan cep telefonları hergün kulağımızda saatlerce geziyoruz.
    2.5 ghz çalışan mikrodalga fırınlar ile yemek ısıtıp yiyoruz.
    düşündüğün ürünü sinyal problemlerinden bıkıp 200 m2 dairenin içine kuran kişi tanıyorum.
    1 yıldır kullanıyor.

• işim düşecek önümüzdeki haftalarda, takip..
  • mesajım bulunsun
  • teşekkürler utkan bey ürün sanırım 2-3 güne gelecekmiş aradım firmayı kredi kartından cektıler tedarık surceındeymıs ,urun gelınce bana yardımcı olurmusunuz?şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkürler
  • alıntı yapmıyor sistem ?

@ilkeratliilker@
    bişey diil. hayırlı uğurlu olsun. ürün gelince yardımcı olurum.
  • kolay gelsin utkan bey şimdi elime bir tane tp link TD-8840-T ADSL2+ Modem router geçti kayınçodan.bu 4 portlu olduğu için acaba swich hub olarak kullanabılırmıyım dıye benım fishnet ar -1100 kablosuz modemden gelen ethernet kablosunu buna taktım bundan da kendı pc me ethernet cıkışı aldım üst komşuma da ethernet cıkışı aldım ama ne onunkı ne benımkı internet tamamen ıptal oldu yenıden eskı haline getirdim duzeldı.yanı tp link 8840 modemi swich (hub) olarak kullanabılırmıyım dıye düşündüm ama maalesef yanıldım.ust komşuma vermek ıcın netı bana swhıc te lazım şimdi ne onenırsınız utkan bey en ucuzu olsa yıne olur aramızda ust komşumla 10 metre var.
  • quote:

kolay gelsin utkan bey şimdi elime bir tane tp link TD-8840-T ADSL2+ Modem router geçti kayınçodan.bu 4 portlu olduğu için acaba swich hub olarak kullanabılırmıyım dıye benım fishnet ar -1100 kablosuz modemden gelen ethernet kablosunu buna taktım bundan da kendı pc me ethernet cıkışı aldım üst komşuma da ethernet cıkışı aldım ama ne onunkı ne benımkı internet tamamen ıptal oldu yenıden eskı haline getirdim duzeldı.yanı tp link 8840 modemi swich (hub) olarak kullanabılırmıyım dıye düşündüm ama maalesef yanıldım.ust komşuma vermek ıcın netı bana swhıc te lazım şimdi ne onenırsınız utkan bey en ucuzu olsa yıne olur aramızda ust komşumla 10 metre var.

8840t nin dhcp server özelliğini kapatırsan direkt switch gibi çalışır.
    dhcp server özelliğini kapatmadığın için sorun yaşıyorsun.

ama yok switch alıcam dersen 5 porthttp://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=SF1005D
    8 porthttp://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=SF1008D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 11 Ocak 2012; 13:58:49 >

• utkan bey iyi günler tp link 8840 t yi sayenizde hub a çevirdim şu an kullanmaktayım hub olarak.ürün geldi simdi kurmama yardımcı olurmusun ama daha sade bir siveyle
  • utkan bey iyi günler tp link 8840 t yi sayenizde hub a çevirdim şu an kullanmaktayım hub olarak.ürün geldi simdi kurmama yardımcı olurmusun ama daha sade bir dille
  • quote:

utkan bey iyi günler tp link 8840 t yi sayenizde hub a çevirdim şu an kullanmaktayım hub olarak.ürün geldi simdi kurmama yardımcı olurmusun ama daha sade bir dille

slm.
    öncelikle poe ile 5210g arasındaki cat-5 yada cat-6 ne kullanırsan bu kabloyu mümkün olduğu kadar kısa tut.
    artık 5210g'nin yanına elektrikmi çekersin yada adaptör kablosunumu uzatırsın o sana kalmış.

daha sonra aşağıdaki adımları uygula.

1-) önce tp-link 5210g'yi pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manul ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken 5210g cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operatin mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ??

4-)şart olmayan fakat yapılması gerek li olan bir diğer iş ise. modeminizin ip'si ile (örn. 192.168.2.1 olsun) 5110g'nin ip'sini aynı ip grubunda fakat farklı bir ip adresine almak
    (192.168.2.254 olabilir) bu sayede wifi üzerinden direkt istediğiniz zaman 5210g'nin arayüzüne ip değiştirmeden ulaşabilirsiniz. ama dikkat etin eğer bu ayardan önce bilgisayarınıza
    cihazın arayüzüne erişmek için bilgisayarınıza manul ip ile 192.168.1.100 gibi 1'li grupta bir ip verdi iseniz hemen tekrar bilgisayarınızı 192.168.2.100 olarak değiştirin.
    soldan "network seçin" ve "lan" tıklayın.

5-)soldan "wireless" tıklayın ve "basic settings" seçin. gelen menude resimdeki gibi istediğiniz ağ ismini girin, region olarak turkey seçin, channel olarak 7 (tercihli fakt otomatik yapmayın),
    power 27 dbm, mode 54 mbps ve en son save tıklayın.

6-)yine soldan "wireless" tıklayın ve "wireless mode" altında resimdekinin aynısını görürseniz en alttan save tıklayın.

7-)tekrar "wireless" tıklayın ve "security settings" tıklayın. burda resimdeki gibi wpa kullanmanız her zaman iyidir. şifrenizi girin ve save tıklayın.

8-)tekrar "wireless" tıklayın ve "distance settings" tıklayın. burda 4 km değeri girin save tıklayın.

9-)şimdi geldik genelde wifi clientlere (özellikle cep telefonları) çok sorun yaratan olaya. genelde bu tarz arada başka bir access point'in olduğu bağlantılarda bir çok modem
    access point üzerinden gelen ip isteklerini yanıtsız bırakıyor. bunun en güzel çözümü aşağıdaki resimdeki gibi sistemde 2 adet dhcp server kullanmaktır. mantık çok basit
    zaten modem ve access point aynı ip grubuna almıştık burda yapacağımız iş belirli bi ip aralığını modemin ataması, belirli bir ip aralığını ise access point'in ataması.
    resimde gördüğünüz gibi client olan kullanıcıya access point ip olarak 192.168.2.100'den başlayarak 192.168.2.250'ye kadar ip'ler atayacak. fakat ip'lere internete çıkmaları için
    gateway ve dns bilgisi olarak modemin ip adresini verecek.
    burda şuna dikkat etin muhakkak modemden de dhcp ayarlarında ip başlangıcını 192.168.2.2 - ip bitişini 192.168.2.100 yapın. bu sayede isteyen kullanıcı istediği yerden ip alsın.
    hoş kablo ile bağlananların bile cevap daha hızlı geldiği için access point'den aldığını göreceksiniz.

10-)en son ayarımız access point'in arayüzünün default kullanıcı adını ve şifresini değiştirmek. bunu muhakkak yapın ağınıza bir sızma olursa sızan kişi en azından ayarlarınızı bozamasın.

yayına başladığın zaman önce cihazın yakınlarında ceptel laptop v.s. gibi bir cihazla bağlan ve nete sorunsuz çıktığından emin ol.

• Bunları ben biraz zor yaparım gibi bakalım ama hadi hayırlısı.Zaten bu kadar bilgi sahibi olsam prof olurdum :P.Teşekkür ederim Utkan bey cumartesi gündüz deneyeceğim.
  • quote:

Bunları ben biraz zor yaparım gibi bakalım ama hadi hayırlısı.Zaten bu kadar bilgi sahibi olsam prof olurdum :P.Teşekkür ederim Utkan bey cumartesi gündüz deneyeceğim.

çok sıkıntı olursa
    kabloları felan bağla cihazı çalıştır. msn adresini gönder bana özel mesaj ile.
    teamviwever ile yaparız.
    kolay gelsin.
  • çok teeşkkürler utkan bey minnettarım size.
  • İyi akşamlar utkan bey şimdi yapacaklarımı size yazacağım,
    1. sorunum Tpl link 8840 modemi dhcp yi kapatmıştım ya geçen gün swich olarak kullanmak için ondaki dhcp yi yeniden açsam ve fishnet ar-1100 doping adsl nin verdiği wirelles modemi aradan alsam olur mu acaba onu aradan alırsam 5210 ile internet yayma gücüm azalır mı?
    2. sorunum Tp 8840 t ile bu bana dün yazdığınız uzun uzun yapılacakları uygulayabilirmiyim acaba?
    3. sorunum 5210g ürnün paketinde 50 cm e yakın cat kablo cıktı poe ile 5210g arasında o kabloyu kullansam yeter mi yoksa daha kısa kablo yaptırıp kullanayım mı 10 cm fln yapabilirim elimde her türlü gereç var adaptörün kablosunu da uzatacagım 3lu prızı damda poe nin dibine cekeceğim onda sıkıntı yok.
    4. sorunum acaba 5210g yi 1 metrelik tahta fırça sapına mı takayım ayrıca poe den 5210g ye giden cat kabloyu ve adaptörün kablosunu bina elektrik iç hatlarında olan plastik borudan satın alıp onların içinden geçireceğim yazın ve kışın kablo açıkta kalıp da çürüme erime vs. yapmasın diye düşündüm bir sorun teşkil eder mi?
    5. sorunum ayarlardan mesafeyi 4 km yapın diye yazmışsınız neden 10 km fln değil de 4 km yazdırdınız merak ettim.

Büyük Final yarın öğleden sonra saat 13:00 da başlayacak. :P

• quote:

İyi akşamlar utkan bey şimdi yapacaklarımı size yazacağım,
    1. sorunum Tpl link 8840 modemi dhcp yi kapatmıştım ya geçen gün swich olarak kullanmak için ondaki dhcp yi yeniden açsam ve fishnet ar-1100 doping adsl nin verdiği wirelles modemi aradan alsam olur mu acaba onu aradan alırsam 5210 ile internet yayma gücüm azalır mı?
    2. sorunum Tp 8840 t ile bu bana dün yazdığınız uzun uzun yapılacakları uygulayabilirmiyim acaba?
    3. sorunum 5210g ürnün paketinde 50 cm e yakın cat kablo cıktı poe ile 5210g arasında o kabloyu kullansam yeter mi yoksa daha kısa kablo yaptırıp kullanayım mı 10 cm fln yapabilirim elimde her türlü gereç var adaptörün kablosunu da uzatacagım 3lu prızı damda poe nin dibine cekeceğim onda sıkıntı yok.
    4. sorunum acaba 5210g yi 1 metrelik tahta fırça sapına mı takayım ayrıca poe den 5210g ye giden cat kabloyu ve adaptörün kablosunu bina elektrik iç hatlarında olan plastik borudan satın alıp onların içinden geçireceğim yazın ve kışın kablo açıkta kalıp da çürüme erime vs. yapmasın diye düşündüm bir sorun teşkil eder mi?
    5. sorunum ayarlardan mesafeyi 4 km yapın diye yazmışsınız neden 10 km fln değil de 4 km yazdırdınız merak ettim.

Büyük Final yarın öğleden sonra saat 13:00 da başlayacak. :P

öncelikle rica ederim minnettarlığa felan gerek yok amaç bilgiyi paylaşmak.

1-) fishnet'i aradan almanız yada almamanız 5210g ile hiçbir ilgisi olmaz. 5210g kendi işini yapacak. ağdaki diğer cihazların
    ne durumda olduğu ne yaptığı 5210g için önemli diil. ama modem olarak fishneti diilde 8840t kullanıcam dersen
    o tamamen sana kalmış.
    2-)olabilir her modemle yukarda yazdıklarımı yapma şansın var.
    3-)o kabloyu kullan daha fazla kısaltmana gerek yok. zaten 3-4 metreye kadar en kötü kablo bile sorun yapmıyor. yalnız
    adaptörün kablosunu uzatmak için en azından 0.75 ttr kablo kullanman lazım.
    4-)cihazı sağlam bir şekilde ve istediğin yöne sinyal verecek şekilde sabitle. cihaz sabitlendikten sonra neye yada nereye takdığının hiçbir önemi yok
    zaten. kolay olan neise onu yaparsın. plastik boru iyi olur kablolarını güneşten korumuş olursun. hiçbir sorun teşkil etmez tam tersi faydası olur.
    5-)o ayar cihazın sinyal gücü yada yayın yapacağı mesafe ayarı değil. ap modunda default en sağlıklı 4 km çalışıyor. o ayar sayesinde
    cihaz sinyal gecikme zamanlamasını ayarlıyor ve ping süreleri en düşük seviyelere iniyor. tabi siz en uzak mesafedeki kullanıcıya
    göre ayar yapın. örn. 0.5 yani 500 metre yada 1 km. en uzak kullanıcınız kaç metrede ise ona göre yapın.

kolay gelsin.

• Teşekkürler

1-) fishnet'i aradan alırsam tp link 8840t ile üst komşum ve ben kablo ile faydalanacağım sıkıntı olmaz benım daıremın akrşısındaki komşum laptopla kablosuz bağlanmakta ona ve karşı bınadakı 32 metre mesafe olan komşumda masaustunden adaptorle baglanacak onlara sıkıntı olur mu dıye somuştum fishnet olayını işina çığı ben fishneti çıkarmak isterima radan boşa engel. 5210g kendi işini yapar yani bendeki interneti diğer balosuz adaptorlere dagıtır dimi ?

2-)Yalnız adaptörün kablosunu uzatmak için en azından 0.75 ttr kablo kullanman lazım demişsiniz ben adaptörün kablosunu fln uzatmayacam seyyar topraklı 3 lü priz yaptım 5 metre onu poe nin yanına çekeceğim sıkıntı olmayacak ve 3 lü prizin kablosunu 1,5 luk 0,75 lik değil yaptırdım sıkıntı olur mu acaba çok yorar mı modem ve poe yi diye düşünüyorum şimdi de.
    3-)cihazı sağlam bir şekilde ve istediğim yöne sinyal verecek şekilde sabitleyeceğim ama benım yan dairemdeki komşu laptopla giriyor ya o yine girebilecek mi laptopuyla .
    zaten. kolay olan neise onu yaparsın. plastik boru iyi olur kablolarını güneşten korumuş olursun. hiçbir sorun teşkil etmez tam tersi faydası olur.
    4-)en uzağımdaki 4 km var yok o şekilde kalsa yani 4 km yazdığınız gibi o şekilde olursa sıkıtı olur mu utkan bey?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.