Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Utkan bey şimdi ben size olayı anlatayım bende 1 adet doping adsl nin fishnet ar-1100 model modemi var ben kabloyla interneti masaüstü pc me çekmiş durumdayım bende sıkıntı yok, fakat modemi salonumun duvarını delip bakonun orta kısmında duvara (yanş bakon duvarına dışarı) monte ettim. Dairem 3. katta üstümde bir adet dubleks daire var.Karşımızdaki binadaki komşuma internet vermek istiyorum aramdaki mesafe 29 metre o da 4. katta olduğu için benden 1 kat yuksek oldugu ıcın yanı toplam aradakı mesafe tam 32 metre oluyor aramızda duvar muvar hiçbirşey yok.sadece elektrik direği var oda yuksek gerılım degıl normal cadde elektrık dıregı.Ben benım ust komsumla dubleks ıle konustum onun catısına bu acces poınt veya router takacam benım modemden ona bır kablo cekecem onun çatısına takma sebebım sınyal bana uzak olsun diye.bu takacagım alet edevat 32 metre uzagımdakı komusmun evındekı Airties Air 2410 300 Mbps 11N Kablosuz USB Adaptör ü görürmü internet alır mı?aynı bu 32 metre uzaktakı komşum evıne denemek ıcın laptop getırdı o rahat 3 diş çekiyor ama airtes air 2410-300 Mbps adaptör ile komşumun masaüstünde çekmiyor, komşumun laptopu da olmadıgı ıcın bu işi masaüstüyle nasıl halledebilriz yani tplink modelin 5110g 60 tl ye alsak işimizi çözer mi?Yalnız etrafta laptopla kablosuz ag arattıgımda etrafta tam 8 tane bende dahıl kablosuz ag buluyor acaba bu tp link bana geniş bir alan oluşturur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

Utkan bey şimdi ben size olayı anlatayım bende 1 adet doping adsl nin fishnet ar-1100 model modemi var ben kabloyla interneti masaüstü pc me çekmiş durumdayım bende sıkıntı yok, fakat modemi salonumun duvarını delip bakonun orta kısmında duvara (yanş bakon duvarına dışarı) monte ettim. Dairem 3. katta üstümde bir adet dubleks daire var.Karşımızdaki binadaki komşuma internet vermek istiyorum aramdaki mesafe 29 metre o da 4. katta olduğu için benden 1 kat yuksek oldugu ıcın yanı toplam aradakı mesafe tam 32 metre oluyor aramızda duvar muvar hiçbirşey yok.sadece elektrik direği var oda yuksek gerılım degıl normal cadde elektrık dıregı.Ben benım ust komsumla dubleks ıle konustum onun catısına bu acces poınt veya router takacam benım modemden ona bır kablo cekecem onun çatısına takma sebebım sınyal bana uzak olsun diye.bu takacagım alet edevat 32 metre uzagımdakı komusmun evındekı Airties Air 2410 300 Mbps 11N Kablosuz USB Adaptör ü görürmü internet alır mı?aynı bu 32 metre uzaktakı komşum evıne denemek ıcın laptop getırdı o rahat 3 diş çekiyor ama airtes air 2410-300 Mbps adaptör ile komşumun masaüstünde çekmiyor, komşumun laptopu da olmadıgı ıcın bu işi masaüstüyle nasıl halledebilriz yani tplink modelin 5110g 60 tl ye alsak işimizi çözer mi?Yalnız etrafta laptopla kablosuz ag arattıgımda etrafta tam 8 tane bende dahıl kablosuz ag buluyor acaba bu tp link bana geniş bir alan oluşturur mu?

slm.
    sizin asıl sıkıntınız airties usb adaptörünüz büyük ihtimalle arızalı yada sürücü v.s. sıkıntıları var. eğer laptop komşunuzun evinde sizin balkondaki modeminize bağlanıyor ve 3 bar çekiyorsa
    en dandik usb adaptörün dahi en azından aynı oranda bağlanması lazım.
    aslında yapmanız gerekenleri yapmışsınız. modemi dışarı çıkarmak v.s. gibi. bu mesafe için başka hiçbir şeye gerek yok.
    şuan sizin için görünen en ucuz çözüm 30-35 tl. ile komşunuza 1 adet tp-link7200nd tarzı yüksek güçlü bir usb wifi adaptör almak.
    laptop 3 bar bağlanıyorsa 7200nd her şartta full bağlanır.
    bence bu kadar yakın bir mesafe için daha fazla bir harcamaya felan gerek yok. ha şu var komşunuz uydu alıcı felanda bağlayacaksa yani ethernet kablosuda gerekli ise
    o zaman bir access point alın. almışkende 5110g gibi yüksek güçlü birşey alın.

bu arada şu konuyu bir inceleyin. sizin bağlantınızın aynısı sayılır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_55817947/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55864982

• Komşum şu adaptörü alsa olur mu? Tp-Link TL-WN722N USB 150M Anten Kablosuz Adaptör. Y ada 5110 u alsak benım çatıya monte etsek o komşum görürmüş airtiesş 2310 marka adaptörle?şöyle düşündüm hep 5110 alırsak başka müşterilerde çıkar internete diye düşündüm daha iyi olmaz mı 5110 u alsak tek yetmez mı ?ayırca 5110 benım modeme cat5 le baglanacak dımı? yani benım karşı bınamdakı komşumun bu 5110 acces poıntle hıc ısı olmayacak fızıksel olarak dimi?
  • sanırım amac sadece karşıya internet vermek diil. O zaman 5110g alın. Modeminize kablo ile baglayın ve ap modunda sinyal verin. Suanki modeminize göre 1-2 kat daha fazla yayın yapar. 722n de guzel bi usb adaptördür fakat 7200nd cok daha iyi ceker.
  • Netgear wpn111 var elimde kulanmadıgım sadece birgünlük ihtiyactan dolayı alındı ve işim bitince kaldırımdım bir kenara

20 TL den verebilirim isteyen olursa
  • utkan bey ben 5110 g yı yarın alacagım da ap edin demişsiniz karşı bınadkı komşuya dogru o ne demek ap etmek ben pc diline yabancıyım da ksuura bakmayın yardımlarınızı beklemekteyım
  • quote:

utkan bey ben 5110 g yı yarın alacagım da ap edin demişsiniz karşı bınadkı komşuya dogru o ne demek ap etmek ben pc diline yabancıyım da ksuura bakmayın yardımlarınızı beklemekteyım

access point ler için ap modu demek genelde kablo ile aldığı interneti kablosuz olarak vermek yani kablosuz yayın yapmak anlamına gelir.
    cihazı modeminize kablo ile bağlayıp kablosuz yayın verin manasında söyledim.
  • Acces pointi alamadım daha ama arkadaşımın biri dediki bendeki wirreles modem olan (2 db anteni var) fishnet ar-1100 model modemin anteni yetersiz kalabiliyor olabilir 8-9-12 db lik antenler var onlardan al onu tak dene dedi.Eğer o da etki etmez diye düşündüm acaba benim modemin verici gücü mü zayıf ev için yapılmış doping adsl in bir modemi ya adamlar ona göre dışardan kimse bağlanamasın dıye odalar arası gören bir modem üretmiş olabilri mi diye dülşündüm ama antenı muhakkak deneyecegım.yorumlarınızı beklemekteyım sımdıden tesekkur ederım herkeseç
  • quote:

Acces pointi alamadım daha ama arkadaşımın biri dediki bendeki wirreles modem olan (2 db anteni var) fishnet ar-1100 model modemin anteni yetersiz kalabiliyor olabilir 8-9-12 db lik antenler var onlardan al onu tak dene dedi.Eğer o da etki etmez diye düşündüm acaba benim modemin verici gücü mü zayıf ev için yapılmış doping adsl in bir modemi ya adamlar ona göre dışardan kimse bağlanamasın dıye odalar arası gören bir modem üretmiş olabilri mi diye dülşündüm ama antenı muhakkak deneyecegım.yorumlarınızı beklemekteyım sımdıden tesekkur ederım herkeseç

modeminizin çıkış gücü düşük olduğu için yüksek dbi anten takmanız malesef beklediğiniz etkiyi yapmaz. Tabi faydası olur ama sizi tatmin etmez bence.
  • peki utkan bey sizin bu modem hakkında bılgınız varmı fıshnet ar-1100 verı dagıtma gucu nerde yazarkıhttp://www.wifi-turk.com/forum/index.php?showtopic=5183 bu sıtede aynısı var
  • quote:

peki utkan bey sizin bu modem hakkında bılgınız varmı fıshnet ar-1100 verı dagıtma gucu nerde yazarkıhttp://www.wifi-turk.com/forum/index.php?showtopic=5183 bu sıtede aynısı var

slm.
    valla birşey bulamadım cihazın çıkış gücü ile ilgili ama 60mw ila 80mw arasında birşeydir tahminim.
  • acaba diyorum ki antenin ucuna bakır tel sarsam yukarı doğru 1-2 metre ucuna da alüminyum levha koysam acaba parazit mi yapar daha mı çok yayar sinyali?antene gerek yok dediniz diye soruyorum
  • quote:

acaba diyorum ki antenin ucuna bakır tel sarsam yukarı doğru 1-2 metre ucuna da alüminyum levha koysam acaba parazit mi yapar daha mı çok yayar sinyali?antene gerek yok dediniz diye soruyorum

windsurfer yapmanız daha etkili olur bence.
  • arkadaşlar ben bu acces poınt tl lınk 5110 g almaya karar kıldım damda canak antenlerın yanına kurcam,ayrıca 24 db grid anten e baglamayı dusunuyorum acaba cok mu deli düşünüyorum diye düşüdndüm kendi kendime bu şeiklde 7 km öteye kadar ınternet verebılme ımkanım varmış hemde müşterim artacagına ınanıyorum ışyerınden 3-4 arkadasım daha var onlarda ortak olacaklar .ama 24 db grid anten çok pahalı gıbı geldı 125 tl,acces poıntı 60 a alcaz da anten dusunduruyor.ne yapalım akıl verırımısınız.16-18 db lık anten benım internetimi 1 km ileri atarsa yeter ortaklar ıcın ama 16 db anten bu iş için yeter mi?
  • quote:

arkadaşlar ben bu acces poınt tl lınk 5110 g almaya karar kıldım damda canak antenlerın yanına kurcam,ayrıca 24 db grid anten e baglamayı dusunuyorum acaba cok mu deli düşünüyorum diye düşüdndüm kendi kendime bu şeiklde 7 km öteye kadar ınternet verebılme ımkanım varmış hemde müşterim artacagına ınanıyorum ışyerınden 3-4 arkadasım daha var onlarda ortak olacaklar .ama 24 db grid anten çok pahalı gıbı geldı 125 tl,acces poıntı 60 a alcaz da anten dusunduruyor.ne yapalım akıl verırımısınız.16-18 db lık anten benım internetimi 1 km ileri atarsa yeter ortaklar ıcın ama 16 db anten bu iş için yeter mi?

slm.
    grid anteni 73 tl. ile şu adresten alabilirsin.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-ANT2424B
    yalnız grid senin işine yaramaz. sen sinyali dağıtmak istiyorsun. grid tam tersi noktasal gönderir. örn. gridle sinyali verirsin
    400 metre ilerde 40 metre aşağıda kalan birisi o sinyali göremez. bence direkt 5210g al. senin için daha uygun.

• WİFİ UZMANI ÖNERİYOR,,
    SÜPER SET WİFİ ADAPTÖR,
    SIRADAN ADAPTÖRLERİN BAĞLANAMADIĞI KABLOSUZ MODEMLERE BAĞLANIR.
    SİZDE GERÇEK ÇEKİM GÜCÜ VE 300 MEGABİTLİK BAĞLANTI HIZI İSTERSENİZ AŞAĞIDAKİ LİNKDEN ÜRÜNÜ SATIN ALABİLİRSİNİZ.
    ürünlerimizi satın alanlara ücretsiz kargo ile teslim edilmektedir.
    sipariş vermek için linke tıklayın.
    siteden kredi kartınızla satın alabilirsiniz.
    kredi kartınız yoksa banka havalesi de kabul ediliyor.
    işte link,

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-super-set-wireless-adaptor-20-dbi-panel-anten-300megabit-wifi-cd-96172539/detay

ilan yayından kaldırılırsa google yazın çıkan linke tıklayın uzman2 kullanıcı ürünümüz bizimdir.

google arama kelimeleri: sahibinden süper wireless set 20 dbi panel anten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzman2 -- 18 Ağustos 2012; 21:13:39 >

• utkan kardes 5110 g benım dırekt ısımı gorecek mı antenı ufak sanırım onun yanı 2 km ye kadar yayar mı sınyalı binanın damından verceem ap modunda full turksat gibi yayın yapsın dıye :)
  • utkan kardes 5110 muydu 5210 mu?
  • quote:

utkan kardes 5110 muydu 5210 mu?

senin aradigin urun bu.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5210G
    balkona koy sinyali ver laptop bile acik goruste en az 800 metreden baglanir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.