Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (569. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Sefa131313 , josjos Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.337
Cevap
1.080
Favori
3.437.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 567568569570571
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin anlattığınıza göre 50.000tl lik taksit ödeleceksiniz taksit planınız değişmeyecek atıyorum 2015 2016 2017 yıllarının tüm taksitlerini ödemiş olacaksınız, faiz oranı ve taksit planınız değişmeyeceği için sizden +%2 almayacaklar ama bu şekilde karınız olmaz.

%2 ödeyip şuanki faiz oranı ile yapılandırma yapmak istiyorum diyin anlaşamazsanız müdür ile görüşün yine olmazza başka bir bankaya taşırsınız.

@duyguluboy

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lervolerto L kullanıcısına yanıt
    Bankaya haksızlık neden yapalım sonuçta zorla imzalatmıyor ama müşteriye iyi gibi gösterdiği plan bence çok berbat. Düşünsenize ilk 4 yıl nerdeyse sadece faiz ödüyorsunuz.ana para hiç düşmüyor. Bu bence hiç iyi bir plan değil. Burada aylık taksidi 1350olsaydı bu arkadaş çok daha avantajlı olacaktı. Ee herşeyin bedeli var bunda da önce faizi tahsil etme yoluna gitmiş banka. Her neyse artık ppan olmuş. Arkadaş bundan sonra 50000 tl ve kalanı da başka bankadan twmin ederek daha düzgün bir yapılandırmabyapabilir

• zaten krediyi çektiğim kişi izindeymiş ben yeni bir elemanla görüştüm oda bunları söyledi bakalım ne olacak?
  • Ben iyi plan olduğunu düşünüyorum,
    Her yıl taksitlerde %10 artış yapılmış krediyi çeken kişinin her yıl maaşına %10 zam geleceğini düşünerek 9 yıl boyunca kişinin hayat standartlarında bir değişme olmayacağı söylenebilir. (sabit 986tl ödemeli olsaydı 360ay taksit ödenmesi gerekiyordu.)

Kendim de konut kredisini artan taksitli kullanacağım. Artan taksit vadeyi kısaltıyor böylece toplam faiz yükü bariz biçimde azalıyor.

Valla ilk baslarda bana da cazip gelmisti ama sonradan elime boyle bir firsat(50000 tl) gecince de moralim bozuldu.simdi odedigim 8 aydan cayacagim ve %2 ceza odeyecegim.ayrica cuma bankaya gittigimde bunun %1e dustugunu ogrendim.

• hocam galiba aynı durumdayım. katılım bankasının ve büyük bir ihtimalle aynı firmanın mağduru olarak, araştırmalarım sonucu bütün borcu tek bir konut kredisinde birleştirebiliyoruz. çünkü miktar %75 oranı geçmiyor.

ancak bu duruma yanaşmayacak bankalar olabilir.

katılım bankalarının bir kez daha kendi cebini düşündüğünün kanıtı budur.
  • 60 ay vade ile 140000 TL konut kredisi çekmeyi düşünüyorum.
    İnşaat aşamasındaki dairem bitmek üzere. Geriye kalan işler: iç kapılar, parke ve mutfak tezgah ve dolapları. Bunlarında 1 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
    Aylık bodrolu gelirim 6500 TL.
    Şuan ödemeye devam ettiğim taşıt kredim var ve 12 taksit kaldı.
    Findeks teki puanım 1335 (az riskli).

Bu şartlar altında şuan kredi çekebilir miyim?

Yakın zaman da kredi kullan arkadaşlar varsa muhakkak araştırmışlardır, hangi bankayı tavsiye ederler?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diglam -- 21 Aralık 2014; 22:11:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

ödeme planını inceledim de gerçekten size fena bir ödeme planı imzalattırlımış. neredeyse ilk sene sadece faize ödeme yapmışsınız. hatta ilk 4 sene boyunca anaparadan çok az düşecek. zaten sorun da buradan kaynaklanıyor arkadaş ödeme yapmak istediğinde bakılıyor ki anapara hiç düşmemiş. bence siz gidip en güzeli transfer kredisi vs gibi kredi ile başka bankaya geçin.
    garanti bankası bu piayasadaki en şeref yoksunu bankalardan birisidir hatta birincisidir. kapısından geçseniz nerdeyse kapıdan geçme parası bile alabilir dikkatli olun

Bankaya çok büyük haksızlık ediyorsunuz,
    Banka 85.000 tl yi aylık %1.14 faiz oranı ile kullandırmış yani her ay kalan anapara üzerinden %1.14 faiz ödenmesi gerekiyor tabloya bakıldıiında bir yanlışlık yok.
    Banka taksitleri ilk yıl 985tl yaparak müşteriye bir bakıma iyilik yapmış olabilir 85000tl %1.14 108ay sabit taksit ödendiğinde 1342tl ödenmesi gerekiyor.

Hocam bankaya çok az bile yapıyoruz.
    Böyle basitlik şeref yoksunluğu olur mu.

1. Şu an ihtiyaç kredisi bile 1.09 oranı civarındayken 1.14 KONUT KREDİSİ oranı hangi bankada var.

2. olarak Mebla 85.000 süre 108 ay oran normal oran olan 0,86 olsa;
    Taksit: 1.211
    Faiz: 45.000 (75.000 değil)
    Toplam Geri ödeme: 130.000
    Kalan ana paralara bakın.

3. Mebla 85.000 süre 120 ay (Ödeme azalsın diye) oran 0,86
    Taksit: 1.138
    Faiz: 51.000 (75.000 değil)
    TG Ödeme: 136.000
    Kalan ana paralara bakın.

İki fotoda da 11 ay sonunda kalan ana paraya bakmayı unutmayın hocam.
    Bu ikiside sabit ödemeli normal olması gereken ödeme planlarıdır.

4. Hocam sonuç olarak bu ödeme planının elle tutulur savunulacak hiçbir tarafı yok.
    Bunun adı resmen soygundur.

11. ayın sonunda siz krediyi kapatmak isteyeceksiniz ve ödeyeceğiniz para çektiğinizden fazla olacak. Artı ödediğiniz kredi masrafları da var.

Size nacizane tavsiyem. 35.000 daha ihtiyaç kredisi çekip 50.000'e ekleyip bu kredi ödeme planını size iyi diye çıkaran işgüzar 3 kuruşluk prim için size bu kadar faizi çekinmeden yükleyen banka çalışanının yüzüne çarparak krediyi kapatın.
    Bi daha da Garanti bankasının önünden geçmeyin.

Bir iki mesaj da daha sormuşsunuz;
    ÖDEYECEĞİNİZ 50.000 ANA PARA OLAN 85.000'den düşer. Başka yolu yok.

Ertelemeyin muhakkak kapatın hocam.

İsterseniz bu siteden kendiniz ödeme planlarına bakın;
    http://kredi-geri-odeme-plani.hesaplama.net/

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

ödeme planını inceledim de gerçekten size fena bir ödeme planı imzalattırlımış. neredeyse ilk sene sadece faize ödeme yapmışsınız. hatta ilk 4 sene boyunca anaparadan çok az düşecek. zaten sorun da buradan kaynaklanıyor arkadaş ödeme yapmak istediğinde bakılıyor ki anapara hiç düşmemiş. bence siz gidip en güzeli transfer kredisi vs gibi kredi ile başka bankaya geçin.
    garanti bankası bu piayasadaki en şeref yoksunu bankalardan birisidir hatta birincisidir. kapısından geçseniz nerdeyse kapıdan geçme parası bile alabilir dikkatli olun

Bankaya çok büyük haksızlık ediyorsunuz,
    Banka 85.000 tl yi aylık %1.14 faiz oranı ile kullandırmış yani her ay kalan anapara üzerinden %1.14 faiz ödenmesi gerekiyor tabloya bakıldıiında bir yanlışlık yok.
    Banka taksitleri ilk yıl 985tl yaparak müşteriye bir bakıma iyilik yapmış olabilir 85000tl %1.14 108ay sabit taksit ödendiğinde 1342tl ödenmesi gerekiyor.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmi02 -- 21 Aralık 2014; 22:06:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dig_lam

60 ay vade ile 140000 TL konut kredisi çekmeyi düşünüyorum.
    İnşaat aşamasındaki dairem bitmek üzere. Geriye kalan işler: iç kapılar, parke ve mutfak tezgah ve dolapları. Bunlarında 1 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
    Aylık bodrolu gelirim 6500 TL.
    Şuan ödemeye devam ettiğim taşıt kredim var ve 12 taksit kaldı.
    Findeks teki puanım 1335 (az riskli).

Bu şartlar altında şuan kredi çekebilir miyim?

Yakın zaman da kredi kullan arkadaşlar varsa muhakkak araştırmışlardır, hangi bankayı tavsiye derler?

Teşekkürler.

Maaş 5.000 üzerine çıkarsa %70'ine kadar kredi çıkar.
    Yani 6.500 x 0,7 : 4.550 ' liraya kadar aylık ödemeli kredi alabilirsiniz.

En iyi oranlar Sırasıyla Halk, Ziraat, Yapı Kredi ver İş bankasında.
    Oranlar 0,84 - 0,87 arasında değişiyor.
    Tavsiyem Halk yada Ziraat bankası. Bunda masraflar azdır ve sonrasında ekstra masraflar çıkarılmaz.

Bu durumda ki eve normal %100 değerinde kredi çıkmaz.
    %80-90 civarında çıkar.

Yani exper eve 200.000 değer biçer ve kabul edilirse ev bitmediğinden 160.000-180.000 arası bir değer kabul edilir.
    Bunun da %75'i alınırsa;
    Elinize 120.000-135.000 arası birşey geçer.

Parke - Petek ve Mutfak Dolapları olmadan %90'nın üzerine çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmi02 -- 21 Aralık 2014; 22:17:11 >

• fehmi02 F kullanıcısına yanıt
    yani hocam 50 yi yatırıp geriye 35 bin bırakmamalı mıyım?hepsini kapatın mı diyorsunuz?vatandaş 50 yi ödeyeceğim yapılandır dediğimde güncel oranlardan verip yeni ödeme planı çıkartmayacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duyguluboy -- 21 Aralık 2014; 22:27:20 >
  • Kredi ne zaman kullandırılmış, siz 0.86 dan hesap yapmışsınız ama kredinin kullandırıldığı tarihte kaç olduğunu biliyor musunuz?

@fehmi02

0.98 di o zamanlar bende afedersin aptalım ne ödeme planına baktım nede başka birşeye bana 1.02 den kullandığımı söylemişti krediyi çektiğim bankacı
  • 1.14 den kullandırıp 1.02 dedilerse gerçekten ortada ciddi bir yanlışlık var, mutlaka İnternet üzerinden şikayet edin banka sizi arasın.

Elinizde belge varsa tüketici mahkemesine şikayet edin.

Eğer sizi gerçekten böyle kandırdılar ise erken ödeme cezası vs. vermeden krediyi kapatın yada kalan anapara borcunuzu (85.000tl-şimdiye kadar ödediğiniz anapara-50.000tl) yine erken ödeme cezası vs. vermeden, güncel faiz oranı ile en kısa sürede bitecek şekilde yapılandırın.

@duyguluboy
  • quote:

1.14 den kullandırıp 1.02 dedilerse gerçekten ortada ciddi bir yanlışlık var, mutlaka İnternet üzerinden şikayet edin banka sizi arasın.

Elinizde belge varsa tüketici mahkemesine şikayet edin.

Eğer sizi gerçekten böyle kandırdılar ise erken ödeme cezası vs. vermeden krediyi kapatın yada kalan anapara borcunuzu (85.000tl-şimdiye kadar ödediğiniz anapara-50.000tl) yine erken ödeme cezası vs. vermeden, güncel faiz oranı ile en kısa sürede bitecek şekilde yapılandırın.

@duyguluboy

peki hocam bana sen verilen kağıdı okumadın vs demezler mi hakikaten şu foruma ödeme tablosunu koyana kadar hiç bakmamıştım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: duyguluboy

yani hocam 50 yi yatırıp geriye 35 bin bırakmamalı mıyım?hepsini kapatın mı diyorsunuz?vatandaş 50 yi ödeyeceğim yapılandır dediğimde güncel oranlardan verip yeni ödeme planı çıkartmayacak mı?

Guncelleme yeniden yapilandirma da guncel oranlar olmaz.
    Cari oran dedikleri 0.91-0.95 civari bir orandan yapiyorlar.
    Pazarlikta pek yapilamiyor. Cunku el mahkum.

Gucunuz varsa kapatin affetmeyin.
    Paraniz varsa neden boşuna 75.000 faiz odeyesiniz.

Gucunuz yoksa 35.000 ihtiyac cekin. Oran 1.05-1.09 civari.
    36 aya 1.225 odeme 9.000 faiz gelir.
    Ama masrafi az oldugundan konut kredisi hesabina gelir.

O kadar ihtiyac cikmazsa transfer efin krediyi.
    Bu odeme plani sartlar faiz miktari cok cok agir. Olacak is degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmi02 -- 22 Aralık 2014; 1:38:58 >

• quote:

Kredi ne zaman kullandırılmış, siz 0.86 dan hesap yapmışsınız ama kredinin kullandırıldığı tarihte kaç olduğunu biliyor musunuz?

@fehmi02

8 ay once kullanilmis. O zaman oranlar biraz yuksekti kabul ediyorum.

Ama siz sadece oraya takilmissiniz.

Faizi-orani gectim. Odeme planina bakarmisiniz.
    Boyle absürd plan mi olur.
    Ilk odemenin yarisina yakini ana para. Agza calunan bir parmak bal misali.
    Sonra 985 liranin 20-25 lirasi ana para.

ilk yil 11.500 liranin ancak 700 lirasi ana para.
    Boyle sakat plan mi olur.

Yani 50 bini verdigimde geriye 35 bin kaliyor.bu 35 binin faizi 75 bin olmaz herhalde.o yuzden 35 bini bu bankada yapilandirayim diyorum

Peki 35 bini bulamadigim taktirde ne onerirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: fehmi02

quote:

Kredi ne zaman kullandırılmış, siz 0.86 dan hesap yapmışsınız ama kredinin kullandırıldığı tarihte kaç olduğunu biliyor musunuz?

@fehmi02

8 ay once kullanilmis. O zaman oranlar biraz yuksekti kabul ediyorum.

Ama siz sadece oraya takilmissiniz.

Faizi-orani gectim. Odeme planina bakarmisiniz.
    Boyle absürd plan mi olur.
    Ilk odemenin yarisina yakini ana para. Agza calunan bir parmak bal misali.
    Sonra 985 liranin 20-25 lirasi ana para.

ilk yil 11.500 liranin ancak 700 lirasi ana para.
    Boyle sakat plan mi olur.

Ödeme planına absürd diyorsunuz da 1.14 faiz otanıyla 85.000 tl aylık taksitler 1000tl yi geçmeyecek nasıl olacak ?
    Çeken kişinin aylık ödeyebileceği miktar 1000tl ise ve her yıl maaşında %10 zam öngörüyorsa bence çok iyi bir sistem. (Kendim de aynı durumdayım) 1000tl yi geçemiyorsa 85.0000tl çekmesinin imkanı yok.

Asıl bana göre absürd olan sabit taksit, ödemelerim sabit 1.000tl olursa maaşımın yarısını taksite yatırıcam 5 sene sonra maaşım 3.000tl ye yükselince taksit ödemelerim 1/3 e düşecek her ay 500tl daha ödeme gücüm olmasına rağmen ödeme yapmayacak hem anaparadan hem faizden zararım olacak. Maaşla paralel artan taksit karlıdır.

• 
Sayfa: önceki 567568569570571
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.