Merhaba konut kredisi kullanımında 2. ev olarak kullanılması durumunda azami tutar engeli %20 ortalama , bu konuda her bankada durum böylemi ? 1.500.000 konut kredisi kullanmak istiyorum. Nasıl çözerim dostlar ? Fikriniz bilginiz varmıdır ? |
En Uygun Konut Kredisi (1776. sayfa)

-
-
Her bankada böyle, bir çözümü yok ne yazık ki.
-
2. Evinizi evi olmayan biri ile ortak almak ya da kendi evinizi guvendiginiz birinin üzerine geçirip, 2. Evi aldıktan sonra tekrar kendi üzerine alabilirsiniz, 2 kez tapu masrafı ödersiniz ilave olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güvendiğimiz birinin üzerine geçirsek tekrar üzerimize almak istediğimizde krediyi kapatmamız gerekecek. Krediyi üzerimize alamıyormuşuz maalesef.
-
Kuveyttürkten 1.5mio talep ettim, limit onaylandı. 3.08 oran 4 yıl vade 60k taksit ile. Sadece aidatsız kredi kartı sağlam kart verdiler. Henüz ev bulamadığımdan başka ne ek ürün verecekler bilmiyorum. Netleştiğinde güncellerim
-
Hayırlı olsun,
Ne kesintiler yapacaklarmış, ayrıca hayat sigortası ve diğer giderler ne olacak dendi?
evi bulmadan ev kredisi veriyorlar mı hocam?
-
Muhtemelen limit sordurmuştur ne kadar limit onaylanır gibisinden
Akbank güncel oranlarda 2,89 gibi faiz rakamları gözüküyor internet sorgulamalarında. Yakın zamanda şubeye gidip soran oldu mu? En son 2 hafta önce gidip sorduğumda 2,95'ti.
-
gerçek bir tapu ile başvuru yaptık limit öğrenmek için daha sonra evi değiştirebiliyoruz
-
Ziraat bankasının kredi için yıllık 24 bin çıkardığı hayat sigortasını axa 6 bine yapıyor. Axadan poliçe kestirip ziraatten iade talep etsek herhangi bir olumsuz durum olur mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bddk sikayeti olusturmustum 3 gun sonra akbank sigortayi iptal etti, bilginiz olsun.quote:
Orijinalden alıntı: sailor24
Arkadaslar,
Gecen sene akbankdan konut kredisi kullanmistim, senesi dolunca dask ve konut sigortasi otomatik yenilenmis talebim olmadan.
Dask tamam ama konut sigortasini 13bin den yenilemisler icerigini teminati vs bana sormadan.
Bu yaptiklari yasal mi acaba? Disarida ray sigorta 2.5m teminatli 4200tl ye police yapiyor mesela.
Sigortayi aradim iptal edin diye kredi iliskisi var banka iptal edebilir dediler, bankaya gittim iptal edemeyiz diyorlar.
Akbank icin Bddk ya sikayet yazacagim, agesa yi da sikayet etmek istiyorum, bu durum basina gelen var mi acaba?
1.5m için gelir ne kadar gösterdiniz ?quote:
Orijinalden alıntı: Ugur120Kuveyttürkten 1.5mio talep ettim, limit onaylandı. 3.08 oran 4 yıl vade 60k taksit ile. Sadece aidatsız kredi kartı sağlam kart verdiler. Henüz ev bulamadığımdan başka ne ek ürün verecekler bilmiyorum. Netleştiğinde güncellerim
Merhaba krediniz hayırlı olsun, kaç orandan cektiniz acaba öğrenebilirmiyim
kredinin faizi değişmedi degil mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayir, zaten onayimiz disinda sigorta yenilememeleri gerekiyor.
6502 SAYILI
TÜKETİCİNİN KORUNMASI
HAKKINDA KANUN
38.madde
hayat sigortasını iptal ettirdiniz degil mi? kac yillik yaptirmistiniz? bana dövize endeksli hayat sigortası yapmaya uğraşıyor cuma kullandirim olacak sanırım.birde ekspertiz kac günde sonuçlandı sizde?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar , ev için 4M a anlaştım 2M da kredi kullanacağım exper raporu da 2M kredi kullanmama okey diyelim ki.Ben noterde satış değeri 2M gösterebiliyor muyum?
Emlakçı diyorki gösterebilirsin 2M üzeri gösterirsen olmaz çünkü vergi çıkar
Evin belediye rayiç bedeli 2m veya altındaysa tapuda göstereceğiniz tutar kredi miktarı yani 2m olur bir sakıncası yok. Kazanç vergisi konusu satıcıyı bağlar, ev sıfır ise müteahhit vergiden sakınıyordur. 2. El ise son sahibi sahiplik tarihinden itibaren 5 yıl içinde satarsa aldığı tarihte gösterilen tapu bedeline göre güncellenmiş bir tutar çıkar o tutar şimdi tapuda gösterilecek satış rakamının altında ise tapuda gösterilen tutar ile ( örneğin tapuda 2.5m gösterilmiş ve güncellenen önceki tapu bedeli 2m olsun) güncellenmiş tutar arasındaki farkın ( 2.5m-2m=500k) vergisini öder. Bu alıcıyı yani sizi etkileyen bir durum değildir ama satıcılar genelde bu durumu öngörerek tapuda düşük göstermek isterler.
Bana da ziraat kredi çekerken 1 yıllık peşin 29 k hayat sigortası ödetti, tapuyu aldıktan sonra axadan 8 taksitle 6651 TL’ye yaptırdım 1 yıllık sigortayı. Ziraatten de iade aldım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X