Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4726. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir (17 Mobil) - 6 Masaüstü17 Mobil
5 sn
103.539
Cevap
642
Favori
4.252.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 47244725472647274728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

http://www.imdb.com/title/tt0108358/

8/10

Bazı kısımlar sıkıcı olsada genel anlamda iyi. Bolca iyi yaratılmış karakter var Kurt Russell önderliğinde western sevenlere tavsiye edilir.

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

http://www.imdb.com/title/tt1213663/

8.5/10

Beklediğimden daha iyiydi, biraz kafa dağıtmak ve gülmek için iyi bir seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 5 Ocak 2017; 22:49:37 >

• Deadpool (2016) - 8,1/10 Pek alışık olmadığım bir tür. Beğendim.
    Yorum yapmadan notumu vereyim direkt. 7,5

300 fazla mezar soyan adamın başına gelenler ve sonrasında yaşadığı çileleri anlatıyor.1800 yıllarda yaşanmış bir olaydır.
    imdb de hak ettiği puanı alamamış bir filmdir( ortalık abuk subuk çocukça fantastik filmlerle dolu anaşılmaz şkilde puanı da yüksek) ama benim puanım 7 kesinlikle tavsiye ederim.izleyin pişman olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesinlikle Önce Ahlak -- 6 Ocak 2017; 0:41:13 >

Akira Kurowsa'dan destansı bir film daha.Aynı zamanda izlediğim ikinci Kurosawa filmi olma özelliğini taşıyor.

Ana temasında vizyonun ne kadar önemli bir kavram olduğundan bahsedilmiş.İlk önce karakterlerin öykülerine biz izleyenler açısından bakmamız istenmiş.Sonra da her bir karakteri iç dünyalarıyla tek tek ele alarak bunları ortak bir paydada buluşturmuşlar.Kendimizce çıkarımlarda bulunuyor,olaylar üzerinde muhakeme yaparak doğru veya yanlışlıkları saptamaya çalışıyoruz.İkinci aşamada ise sözde "doğru" veya "yanlış" olarak adlandırdığımız bulguların pek de gerekli olmadığını anlıyoruz. Sanki her bir sekansa, her bir sahneye anlam yüklemeye programlanmışız. Filmin tam manasıyla anlatmaya çalıştığı şey budur. Sığ bir pencereden,geniş bir pencereye doğru geçilerek senaryoya derinlik katılmış. 9/10

Âdeme âdem gerektir âdem etsin âdemi,
    Âdem âdem olmayınca âdem netsin âdemi ?

• Mr.Church

7/10

Eddie Murphy'in aşçı olarak başrolunde olduğu orta karar bir dram filmi,

• Ölümcül deney serisini izliyorum. İzleyin tavsiye ediyorum.

• Pek sevmedim

• Zootropolis imdb 9,3

animasyon filmi

gayet güzel

tembel hayvanlara bittim

Film koskoca bir Mendl's pastası aslında. Tatlı, iştah açıcı, eğlenceli. Bu pasta yapımında da kullanılan tüm renklerin bütünü, pastel renk paleti olarak karşımıza çıkıyor. Anlatımı, devasa kamera hareketleri, simetrisi ve yaratılan atmosferi bakımından en oturmuş Wes Anderson filmidir. Hatta öyle ki, filmin içindeki tüm gazete makalelerini Anderson bizzat düzenlemiştir. Senaryosu fazla yavan kalmış; bu da büyük bir dezavantajı. Zaten film izleyiciye tam bir hayal dünyası vermeyi vaadediyor daha fazlasını değil.

Aslında film bir zaman sonra bakış açısı olarak yön değiştiriyor. Başlarında her şeyin rayında gittiği bir hikaye olarak süregelirken birden antimilitarist anlatıma dönüşüyle garip ancak sınırlı bir sertliğe yol alıyor. Bu da aksiyonu beraberinde getirdiği için film iyi bir tempo kazanıyor. Oyuncu yelpazesi de fazlasıyla geniş olduğu için farklı yüzler görmek seyirciye neşe veriyor. Bill Murray ile Wes Anderson'ın yedinci çalışması olurken; yönetmen, kariyerindeki ilk Oscar'ı da bu filmle birlikte kazanıyor. 54 yaşında Tilda Swinton'ın 84 yaşındaki bir karaktere evrilirken makyajıyla en az beş saat uğraşıyorsanız bunu da hak etmişsiniz demektir. Kostüm ve makyaj olarak tek kelimeyle kusursuzdur.

Masalsı anlatımıyla ve pasta dilimi tadında görüntüleriyle iyi dakikalar yaşatır. Ancak yine de beklentileri en aza indirmekte fayda var. Bu kadar yukarı çıkarılan bir filmin senaryo konusunda aciz kalması izleyenlerde ''bunun nesi abartılıyor'' sorusuna itebilir.

7/10

• Deepwater Horizon (2016)

http://www.imdb.com/title/tt1860357/
    8.5/10

Mark Wahlberg'ün başrolde olduğu bir filme bu puanı vereceğimi hiç tahmin edemezdim.
    Filmin hikayesi yaşanmış bir olaydan. Teknik, makyaj ve görsel efektelr bakımından muazzam. Hayatımda hiç denizüstü petrol araştırma platformu patlaması görmediysem de (!) artık görmüş kadar oldum. Çok tankyü Peter Berg. Bu yönetmen aynı zamanda da Battleship (2012)'in de yönetmeniymiş.
    Tek ve en önemli eksik yanı; bu facianın yol açtığı çevre felaketine yeteri kadar değinilmemiş oluşu.
    Kaza hakkında bilgi: https://en.wikipedia.org/wiki/Deepwater_Horizon

Filmin konusu ve biraz ansiklopedik bilgi:

20 Nisan 2010'da, Macondo Prospect'te sondaj yapılırken kontrol edilemeyen bir patlama , 11 mürettebatı öldüren bir patlamaya neden oldu. Yangın söndürülemedi ve Horizon iki gün sonra, 22 Nisan'da battı ve ABD sularında en büyük petrol sızıntısına neden oldu. Transocean, US Clean Water Act ihlalleri için 1,4 milyar ABD doları ödemeyi kabul etti. BP daha önce 2.4 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti ancak 5 milyar dolardan 20 milyar dolara kadar uzatabilecek ek cezalarla karşı karşıya kalmıştı.
    Gemi 560 Milyon USD değerinde ve Transocean'a ait imiş. BP'nin ilk olarak mağduriyeti telafi etmek için kabaca 7.8 milyar dolara ödeme yapacağını tahmin ediyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucoskun -- 6 Ocak 2017; 16:24:5 >

Panasonic TX-P50G20, Sony KE-65XH9077, Xiaomi Mi Box, PS4, Vu+ Zero
    ----------------------------------------------------------------

Los Insolitos Peces Gato (2013)

Basit hikaye, kötü film. Filmleri pek zaman kaybı saymam ama bunda gerçekten altı dolu, üstü bomboş bir hikaye var. Karakterler ilginç; tatlı bir Mariana, gizemli bir Claudia, kafası güzel bir Wendy var. 3 ayrı babadan 4 evlat var. Hikayeden vurucu bir dram çıkabilir ama aradaki bağın nasıl oluştuğu bile olmayan aile-Claudia beraberliği anlatılıyor. Renkli afişi çok yanıltıcı. Meksika filmleri genelde hoşuma gitmiştir ama bunu sevemedim.

Kill Me Three Times (2014)

Oldukça hareketli ve akıcı film, kısa süresiyle sıkmadan izletiyor. Mekanlar özenle seçilmiş ya da gerçekten Avustralya çok güzel. Rengarenk bir atmosferi var. Simon Pegg yine harika. Zaten filmde biraz Simon Pegg hayranlarına oynanmış gibi geldi bana. 6,5/10

Busanhaeng (2016)

Hollywood filmi olsaydı muhtemelen yerden yere vurulurdu. Çekik kardeşlerimizden çıkınca biraz daha sempatik bakıldığını kabul edelim. Hikaye derin değil. Bazı karakterler derinleştirilmeye çalışılmış, bunu da sadece başroldeki abimize yapabilmişler. İri, zombi döven abimizi çok sevdim. O ne kadar sempatikse, CEO olan o kadar şerefsizliğin ve haysiyetsizliğin vücut bulmuş haliydi. Aksiyon bol, 2 saate rağmen bir çırpıda akıp gidiyor. Hikayenin trende geçmesi gerilim dozajını arttırıyor. Zombilere farklı bir bakış açısı getirerek depar özelliği eklenmiş, mantık aranacak ve eleştirilecek bir şey değil bence. Genel olarak beğendim, keyif aldım, yer yer gerildim; dramatik yanında da hüzünlendim. Sonu ise beni tatmin etti. 7/10

The Wedding Singer (1998)

Tam bir müzikal şölen. Çerezlik bir film imajında olsa da kesinlikle çok güzel bir dönem filmi. Adam Sandler - Drew Barrymore birlikteliği yine mutlu ediyor. O saçlarla ne kadar da tatlıymış Drew ablamız. Daha açılışta Adam Sandler'ın güzel sesiyle söylediği You Spin Me Round ile mest ediyor. Çok güzel espriler de var, özellikle şu replikle hem duygulandırdı ve güldürdü.

"Çok komik, bazılarımız asla gerçek aşkı bulamayacak. Mesela ben, şu şişman adam, sakallı kadın ve 9 numaralı masadaki mutantlar"

Bittiğinde o döneme bir özlem ile birlikte çok güzel bir yaşama sevinci bırakıyor. 7/10.

• Oh Captain, My Captain!
    8.6/10

“I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived. I did not wish to live what was not life, living is so dear; nor did I wish to practise resignation, unless it was quite necessary. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life, to live so sturdily and Spartan-like as to put to rout all that was not life, to cut a broad swath and shave close, to drive life into a corner, and reduce it to its lowest terms...”

Deadpool adamsın sen Bu maskeliye sempati duymamak elde değil Filmin acayip bir havası var.Sadece izleyin ve görün diyorum.Mizahta sınır tanımayan çok çılgın bir film

Türkçe dublajındaki başarı filme de yansımış bence.Bunun dışında The Godfather,Fight Club,12 Hours'a yapılan göndermeler gözden kaçmadı 8/10

Benzer bir film izlemek isterim ama bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalbimnasılunutsun -- 7 Ocak 2017; 0:36:30 >

Âdeme âdem gerektir âdem etsin âdemi,
    Âdem âdem olmayınca âdem netsin âdemi ?

• The Road (Yol) Uzun zamandır bu tür konulu film izlememiştim iyi geldi. Yalnız, film bittikten sonra bir şeyler eksik olmuş hissine kapılabilirsiniz. Ortaları veya sonu daha farklı olabilirdi ya da ekstra heyecan veren, geren veya mutlu eden birkaç sahne olabilirdi. Bi eksiklik var ama karar veremedim. 7,5/10

• Filmi bu gece izledim ve beğendim. Eğlencesi, mutluluğu küçük şeyler olan çocuğu nasıl ölüm makinesine dönüştürmüşler çok iyi anlatılmış. Savaş filmi diye çok kanlı bir şey beklemeyin, abartı bir şey göremedim. Aynı şekilde çok fazla dram yok abartmamışlar ama bazı sahneler dokunmuyor değil. Sizi düşünmeye itiyor izlerken. Ayrıca birkaç söz çok hoşuma gitti not aldım. Dikkatli izlerseniz bir şeyler kaparsınız. 8,5/10

8/10

İzlemekte çok geç kaldığım harika bir John Carney filmi,

• Desierto: Orta karar tempolu bir film tavsiye ederim puanım 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesinlikle Önce Ahlak -- 7 Ocak 2017; 10:29:49 >

• Table No 21 7/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEK -- 7 Ocak 2017; 15:15:47 >

7/10

• 8/10
    Etkileyici bir atmosferi vardı. İnsanı ağlatan nadir filmlerden. Ağlamasam da içim bir değişik oldu..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.