Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (3310. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
103.276
Cevap
641
Favori
4.160.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 33083309331033113312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Medianeras (2011)
    Aşık oldum filme, bildiğin aşık oldum. Bu kadar yalın bir konudan nasıl bu kadar güzel bir film çıkarılabilir ? Onlar ne şahane repliklerdir ? Betimlemelerini, repliklerini, tespitlerini yediğim harika filmi be... Son bölümlerdeki "klişemsi" sahneler bile o kadar çok yakışmış ki... İnsanın hayatına yön verebilecek kadar güzel bir anlatımı var.

"Kimi aradığımı biliyorken onu bulamıyorsam, kimi aradığımı bilmeden onu nasıl bulacağım?"

Şiddetle tavsiye... Özellikle modern ortam romantiklerinin seveceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Travis l Bickle

quote:

Orijinalden alıntı: VocabularyTask

O kadar övgüden sonra açıkçası hayal kırıklığı yaşadım. Sonunda çok şaşırmayı falan bekliyordum ama tam da tahmin ettiğim gibi bitti. 6/10

Daha başlamadan DiCaprio delimi zannettin? Bravo sana Zindan adası bildiğin konseptte bir film değil.Biraz filme kendini verseydin sonunda ikilem yaşattığını görebilirdin.Tam kördüğüm olup bitiyor film.Zindan Adası içerisinde en fazla ipucu ve ayrıntı barındıran filmlerden birisidir.Herşey ayrıntılarda gizli.

Bu filmi Gizli Pencere gibi basit,klişe psikolojik gerilim filmleriyle mümkünse karıştırma.Dikkatini çekerim ki yönetmeni Martin Scorsese.Sonda adam delimi çıkacak yoksa deli çıkmayacakmı filmi değil bu film.Onlardan tamamen farklı bir anlayışla çekilmiş başyapıt olmaya aday bir film.Tek cümleyle nasılda ayaklar altına alıyorsunuz pes doğrusu.

Belki senin dediğin gibi biraz daha dikkatli izlemeliydim. Benim düşünceme göre bir film izleyiciye hitap eder ya da etmez bu kişiden kişiye değişir. Demek istediğim filmi beğendim ama o kadar övgüden sonra hayal kırıklığı yaşadım sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Toplum için sanat anlayışıyla yola çıkmış iyi niyetli bir film. Bunun yanında birkaç şey daha var ama maalesef hepsi bu kadar. Son zamanlarda bağımsız sinema alanında izlediğim en vasat filmdi. Peki neden vasattı?

Öyle cılız bir kurgu & senaryo ikilemi var ki hiçbir duyguyu hissettirmiyor. Belki bir tiyatro oyunu olsaydı etkileyici olabilirdi ancak film için aynı şeyleri söyleyemem. Zirve dediğim, duyguların en üst yere çıktığı kısım yok bu filmde. Bir kere bu benim için başlı başına eksiklik. Örneğin Amelie gibi bir filmde senaryo yerine sürekli duyguların ön planda olduğunu görmüştür herkes. Öyle olduğu zaman hem duygu bakımından bir yeterlilik kazanıyor film, kurgusu da iyiyse o taraftan da avantajına sağlıyor sessizce..

Filmin içinde sürekli diyaloglar halinde sergilenen kişilerin anlatımları var Alfredo ve grupları ile ilgili. Siz ne bir biyografi filmi çekiyorsunuz ne de National Geographic belgeseli çekiyorsunuz. Görmek ve sonuna kadar o anı yaşamak istediğim herhangi bir sahnenin sürekli bu diyaloglarla kesilmesi inanılmaz derecede sinirimi bozdu.

Sahnelerle müzik uyumu da ayrıca hoşuma gitti. Özetle belirtmek isterim ki bağımsız alanda tavsiye edeceğim türden bir film değil.

5.9/10

Kesinlikle katılmıyorum. Bence oldukça başarılı bir film. İzlemeyenlere tavsiye ederim. Filmden bir replik "Sanat içinde geleceği barındıran bir silahtır".

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

5.9/10

Kesinlikle katılmıyorum. Bence oldukça başarılı bir film. İzlemeyenlere tavsiye ederim. Filmden bir replik "Sanat içinde geleceği barındıran bir silahtır".

Saygı duyarım hocam katılmak zorunda değilsiniz tabii ki..

• quote:

O kadar övgüden sonra açıkçası hayal kırıklığı yaşadım. Sonunda çok şaşırmayı falan bekliyordum ama tam da tahmin ettiğim gibi bitti. 6/10

okuduysan normaldir

• Bugün Argo ve bu filmi izledim. Argo en iyi film ödülünü almış ama bana kalırsa açık ara daha iyi Argo'dan.

9.5/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Medianeras (2011)
    Aşık oldum filme, bildiğin aşık oldum. Bu kadar yalın bir konudan nasıl bu kadar güzel bir film çıkarılabilir ? Onlar ne şahane repliklerdir ? Betimlemelerini, repliklerini, tespitlerini yediğim harika filmi be... Son bölümlerdeki "klişemsi" sahneler bile o kadar çok yakışmış ki... İnsanın hayatına yön verebilecek kadar güzel bir anlatımı var.

"Kimi aradığımı biliyorken onu bulamıyorsam, kimi aradığımı bilmeden onu nasıl bulacağım?"

Şiddetle tavsiye... Özellikle modern ortam romantiklerinin seveceğini düşünüyorum.

Valla canım çok izlemek istedi ama saat geç oldu yarın izleyeceğim artık.

• 7/10
    O yıllar için en iyi korku filmi olabilir ama tabi ki günümüz için harika değil. Çekim imkanları, mekanlar gibi unsurlar zamana bağlı geliştiği için bunları değerlendirme dışı tutuyorum ve filmi sadece oyunculuklar ve senaryo olarak değerlendiriyorum. Filmde oyunculuklar ortalama bir seviyede - o yıllara göre çok iyi -, senaryo ise oldukça basit 12 Angry Man filmi olmasa iyi derdim ama daha iyisi de yapılabilirmiş.
    2. Filmi de çekilmiş 22 yıl sonrasını konu alan, uzun vadede onu da izlemeyi planlıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Üçlemenin nazarımda en keyifli filmi. Bir serinin nasıl alakasız ve absürd noktalara götürülebileceğinin en güzel örneği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

quote:

okuduysan normaldir

Bu filmden önce bu tip bir sürü film çekildi. Şaşırmaması bir yerde normal.

• full aksiyon film. baştan sona. bol aksiyon sevenler için güzel. 7.5 puan eder.

imdb de 7.6 puan film ve daha çok oy var ama burda 8.3 gmrünüyor ve 10k oy var diyor. sadece Türkiyeden oyların ortalaması galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 14 Mart 2013; 3:33:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Federico Fellini

http://www.imdb.com/title/tt0053619/

Michelangelo Antonioni - L'avventura[/center]

Beğenmene sevindim. Antonioni artık en beğendiğim yönetmenler arasında. Diğer filmlerine de bakmalısın. Çok titiz çalışan bir yönetmen. Daha önceden de belirtmiştim, biraz Bergman'ın anlatım tarzına yakın bir üslûbu var ama Antonioni'yi ben daha çok sevdim. Sinemayla yakın ilgisi olanların da takip etmesini isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 14 Mart 2013; 11:01:20 >

• Enfes bir İchikawa filmi daha. Filmde verem bir Japon askerinin ne cepheye nede hastahaneye kabul edilişi ve bunun üzerine yollara düşüp dağ bayır dolaşması anlatılıyor. Bu dolaşmalar boyunca neler gelmiyor ki başına? Bir insanın zor durumda kalınca nasıl hayvanlaşabileceğinin en somut örneklerinden birisidir bu film. Filmi daha da vurucu yapan ise filmdeki olayların gerçekte yaşanmış olma ihtimallerinin yüksek olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

quote:

Orijinalden alıntı: Federico Fellini

http://www.imdb.com/title/tt0053619/

Michelangelo Antonioni - L'avventura[/center]

Beğenmene sevindim. Antonioni artık en beğendiğim yönetmenler arasında. Diğer filmlerine de bakmalısın. Çok titiz çalışan bir yönetmen. Daha önceden de belirtmiştim, biraz Bergman'ın anlatım tarzına yakın bir üslûbu var ama Antonioni'yi ben daha çok sevdim. Sinemayla yakın ilgisi olanların da takip etmesini isterim.

şu ara izlemek istediğim 8-9 film var ondan sonra tekrar dönerim yönetmene

• Son zamanlarda çıkan en iyi animasyonlardan 8/10

Görsellik müthiş ve kesinlikle boş bir film değil bence. 7.5/10

Olmamış 5/10

En azından farklı 6/10

İzlediğim ilk Hitchcock filmi. Hiç beğenmedim ama okumam gereken bir kitapta oldukça bahsediliyor bu adamdan o yüzden izlemeye devam etcem, hangi filmlerini önerirsiniz? 6/10

• Bir gecede okuyup bitirilen kitap gibi adeta film. Çeşit çeşit duyguyu uyandırıyor insanda. Böyle olunca da tok karnınıza kalkıyorsunuz sofradan. Görüntüsü itibariyle de zaten fantastik bir ortamı sezebilir izleyenler. Belli bir olay üzerine değil de karakterlere tek tek yoğunlaşan bir yapısı var filmin. Bazı şeyler boş kalıyor insanların kafasında bu da sanırım kitabını aldırmaya yönelik bir hareket.

Fakat özellikle bu gencin teyzesiyle yaşadıkları üzerine yoğunlaşan ve drama tadını sonuna kadar hissettiren bir film olmasını beklerdim. Şöyle iki buçuk saatlik dolu dolu bir psikolojik drama alabileceğimi düşününce üzülüyorum biraz olsun. Ama kesinlikle overrated bir ergenlik filmi değil. Ağır ve amerikan liselerine eleştirsel yönde bakan bir yapısı var.

Lise hayatına yeni başlayan, arkadaş ortamını sağlamaya çalışan bir gencin yaşadıkları herkesi etkilemez. Halden anlamak diye birşey vardır ya Charlie gibi olan Charlie'nin halinden anlar her zaman. O yüzden onun ruh halini içinde barındıran bir ergen bu filmden daha fazla tat alıp, daha fazla öznel bir bakış açısıyla değerlendirir bu filmi. Hele ki müzik-sahne uyumu insanı alır götürür başka yerlere.

Sonunda şunu söyleyebilirim ki filmde hep bir boşluk hissedeceksiniz ki var bu. Ama mutlaka izlemeniz gereken ve melankoli ruh haliyle yaşayan birinin daha iyi anlayabileceği bir film olduğu garantisini verebilirim.

8.3/10

• quote:

quote:

quote:

okuduysan normaldir

neymiş o flimler önerde izleyelim

• quote:

quote:

quote:

quote:

okuduysan normaldir

neymiş o flimler önerde izleyelim

Sidik yarıştırmaya çalışmasan cevap verirdim de kafa yapın öyle olduğu için bir cevap verme gereği duymuyorum.

• 
Sayfa: önceki 33083309331033113312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.