Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (3262. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
103.047
Cevap
639
Favori
4.149.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32603261326232633264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

7/10

• beklentilerimin altında kaldı
    7

7

• Aslında biraz ipucu vermeyi düşünüyordum ilk başta ama vermesem daha iyi.
    Ben kesinlikle begendim. film sizi son sahnelerinde öyle bir şaşırtıyor ki inanamayacaksınız. Ayrıca bu filmle ilgili asla Spoiler okumayın tadınız kaçar

8/10

• Annesi ve kız kardeşi Naziler tarafından öldürülmüş ivan adlı bir çocuğun ailesinin intikamını almak için orduda görev almasını konu alan,rus yazar vladimir bogomolov'un eserinden uyarlanma Andrei Tarkovsky filmi.Rüya sahneleri ve orman sahnesi çok iyiydi.Bir solukta izledim filmi.İşin teknik kısmından anlamam fakat sanırım gördüğüm en iyi kamera kullanımı bu filmdeydi.
    Andrei Tarkovsky’e 1962 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü’nü getiren ve uluslararası üne kavuşmasını sağlayan bir film. Film, Tarkovsky’nin ilk uzun metrajlı yapıtı.
    Görüntü yönetmeni Vadim yusov'a parantez açmak isterim,Orman sahneleri çok güzeldi.Adeta tablo tadında görüntüler vardı.
    10/10

Not:Tarkovsky filmlerini izleyen biri hangi sıralamayla izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursa sevinirim.

•  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

9/10
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

85/100

• Biri şu film anlatabilir mi bana ? Hiçbir şey anlamadım. Kafam çok karıştı. Gerçek hikaye hangisi ?

• 9/10

Gayet eğlenceli bir seriye başladığımı hissediyorum

• 8/10

• Tekrar izledim mükemmel bir film.

Şu müziğin güzelliğine bakarmısınız.

• 7/10
  • Ostre sledované vlaky - Sıkı Denetlenen Trenler (1966) - Jirí Menzel - Çekoslovakya
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

http://www.imdb.com/title/tt0060802/

II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin baskısını hisseden ülkelerden biri de zamanın Çekoslovakyası. Film o dönemdeki bir tren istasyonunda geçen gülünç olayları ele alıyor. Güzel bir kara komedi.

8/10

Not: 1938'de Prag'da doğan Jirí Menzel Çek sinemasının en önemli yönetmenlerindendir. 1958-1962 yılları arasında Prag'da Film ve Televizyon Fakültesi FAMU'da yönetmenlik öğrenimi görmüştür. Çek sinemasını dünyaya tanıtanlardan biri olması onu önemli yapan nedenlerden biridir ve Çek Yeni Dalgası'nı oluşturanlardandır. Çek sinemasına pek çok film kazandıran yönetmen hâlâ yaşayan efsanelerdendir ve şu anda yeni filmi Donsajni yapım aşamasındadır.

• 8/10

Vatikan'da papa seçilir ama yeni seçilen papa kendini kötü hissetmektedir, konuşma yapamaz. Ve dinsiz bir psikolog yardıma koşar. Sonrasında olaylar gelişir. Nanni Moretti'den yine zekice bir film. Bazı yerlerde kahkaha attım, mizah işte böyle yapılır. Biraz daha iyi doldurulsaydı herhalde film baya baya başyapıt bile olabilirdi gözümde. Nanni Moretti'nin izlediğim üç filmi de ayrı ayrı güzel. İl Caimano filmi Berlusconi'ye çakıyordu ve biraz siyasi dozu yüksek filmdi ama yine mizahı eksik etmiyordu Nanni Moretti. La stanza del figlio filmi ise çok sağlam bir dramdı. Altın Palmiye almıştı bu filmi. Habemus Papam yani üstteki filmimiz ise dini dozu yüksek bir film. Vatikan'da bile mizahı yaparım eksik etmem diyor Nanni Moretti. Ve arada bazı sorularda sorarım diyor. Takdire şayan bir iş. Nanni Moretti yine kendine bir rol vermiş filmde. Seviyorum bu adamı iyi oynuyor. Ama bu filmin yıldızı şüphesiz Michel Piccoli. Yaşlı kurt yine çok iyi oynamış. İzleyin, izletin.

• İzlemeyeli uzun zaman olmuştu.İkinci defa izledim.

8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the right hand of evil -- 9 Şubat 2013; 1:27:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

Biri şu film anlatabilir mi bana ? Hiçbir şey anlamadım. Kafam çok karıştı. Gerçek hikaye hangisi ?

nesini anlamadığını anlamadım doğrusu. filmin tamamını oluşturan hikayenin gerçek olmama ihtimali var mı? filmi izlediniz ama aslında boşa izlediniz der gibi

Yorumsuz 10/10'luk bir hapishane filmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. King Schultz -- 9 Şubat 2013; 2:41:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: topalsolucan01

quote:

Biri şu film anlatabilir mi bana ? Hiçbir şey anlamadım. Kafam çok karıştı. Gerçek hikaye hangisi ?

nesini anlamadığını anlamadım doğrusu. filmin tamamını oluşturan hikayenin gerçek olmama ihtimali var mı? filmi izlediniz ama aslında boşa izlediniz der gibi

Hayır. Kafasının karışması gayet doğal.. Filmi izlemeyenler spoiler'ı açmasınlar. İzleyenler açabilir. Lâkin çok önceden izleyip yorum yapmıştım, aydınlatayım.

Filmden bahsetmek gerekirse iki sonlu bir film. Rasyonellik ve gerçek üstü sonlar mevcut. Burada iş seyirciye kalmış. Hangi olay daha mantıklı geliyorsa onu alabilirsiniz. Bana ikinci hikaye çok daha mantıklı/gerçek geldiği için ben o hikayeye inanıyorum açıkçası. Bunun nedenlerine ineceğim. inanç olayına da ayrıca derinlik getirmiş bir film.

1-) Pi kendini kaplanın yerine koyuyor. Biliyoruz ki kaplan bir süre boyunca teknenin gizli kısmından çıkmıyor. Burada kendisi saklanıyordu. Yoksa sırtlanın mevcut olduğu bir yerde kaplan rahat duramaz.
    2-) Yine kendisi (yani kaplan) zebra öldükten sonra ona dokunmuyor bile. O derece yırtıcı bir hayvan için bu pek mümkün değil.
    3-) Pi kendini kandırıyor. Aşçı, annesini öldürüyor.

Filmin sonunda kaplanın dönmesini çok bekliyor. Ama dönmüyor.. Kaplanın kendi gerçeği olan (aslında kendisinin gerçeği) orman. Orman kendi gerçeği olduğu için dönmüyor. O ormanın gerçekçiliği temsil ettiğini düşünüyorum. Pi dönmedi diye ağlamaya başlıyor. Ancak kendi gerçeğine döndüğü için ağlıyor. Ada ise annesini temsil ediyor. Yaprağın içinde ki dişin sırrı burada. Etobur vurgusu vücudun çürümesini temsil ederken, annesinin dişine geldiğinde yaptığı şeyin kendi içinde felaket olduğunu düşünüyor ve cesedin kalanını denize atıyor, bu da adadan ayrılmanın sembolü. Teknenin içine biriktirdiği mirketler de annesinin vücudunu saran kurtçukları temsil ediyor.

Filmin içinde bolca Pi'nin kaplanla kendisini özdeştirdiğini fark edebiliriz. Filmin bir yerinde ise adanın insan şeklinde olduğunu fark etmişsinizdir. Tüm bunlar ışığında buyrun siz karar verin doğru hikayenin hangisi olduğuna.

• Gerilim kısmı dışında pek de iyi değildi.

6.7/10

• Ben bu filmi çok beğenmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

quote:

Orijinalden alıntı: topalsolucan01

quote:

Hayır. Kafasının karışması gayet doğal.. Filmi izlemeyenler spoiler'ı açmasınlar. İzleyenler açabilir. Lâkin çok önceden izleyip yorum yapmıştım, aydınlatayım.

Filmden bahsetmek gerekirse iki sonlu bir film. Rasyonellik ve gerçek üstü sonlar mevcut. Burada iş seyirciye kalmış. Hangi olay daha mantıklı geliyorsa onu alabilirsiniz. Bana ikinci hikaye çok daha mantıklı/gerçek geldiği için ben o hikayeye inanıyorum açıkçası. Bunun nedenlerine ineceğim. inanç olayına da ayrıca derinlik getirmiş bir film.

1-) Pi kendini kaplanın yerine koyuyor. Biliyoruz ki kaplan bir süre boyunca teknenin gizli kısmından çıkmıyor. Burada kendisi saklanıyordu. Yoksa sırtlanın mevcut olduğu bir yerde kaplan rahat duramaz.
    2-) Yine kendisi (yani kaplan) zebra öldükten sonra ona dokunmuyor bile. O derece yırtıcı bir hayvan için bu pek mümkün değil.
    3-) Pi kendini kandırıyor. Aşçı, annesini öldürüyor.

Filmin sonunda kaplanın dönmesini çok bekliyor. Ama dönmüyor.. Kaplanın kendi gerçeği olan (aslında kendisinin gerçeği) orman. Orman kendi gerçeği olduğu için dönmüyor. O ormanın gerçekçiliği temsil ettiğini düşünüyorum. Pi dönmedi diye ağlamaya başlıyor. Ancak kendi gerçeğine döndüğü için ağlıyor. Ada ise annesini temsil ediyor. Yaprağın içinde ki dişin sırrı burada. Etobur vurgusu vücudun çürümesini temsil ederken, annesinin dişine geldiğinde yaptığı şeyin kendi içinde felaket olduğunu düşünüyor ve cesedin kalanını denize atıyor, bu da adadan ayrılmanın sembolü. Teknenin içine biriktirdiği mirketler de annesinin vücudunu saran kurtçukları temsil ediyor.

Filmin içinde bolca Pi'nin kaplanla kendisini özdeştirdiğini fark edebiliriz. Filmin bir yerinde ise adanın insan şeklinde olduğunu fark etmişsinizdir. Tüm bunlar ışığında buyrun siz karar verin doğru hikayenin hangisi olduğuna.

iyi de ikinci hikaye doğru ise eğer, filmin kahramanının, yanındaki adama "seni inanca sevk edecek bir hikayem var" demesinin anlamı yok o halde. hadi diyelim kaza sonrası sigortacılara aklı karıştığı için uydurdu ilk hikayeyi, aradan o kadar zaman geçmiş, hangi hikayenin doğru olduğunu hatırlamıyor mu, unutmuş mu? yoksa yanındaki adamı mı kandırıyor yani?

senin dediğin gibi düşünürsek daha bunu gibi çok ofsayt çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 32603261326232633264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.