Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (2784. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
102.966
Cevap
638
Favori
4.146.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27822783278427852786
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FiréLord

Oyunculuk 1/10
    Senaryo 1/10
    Yönetmenlik 1/10
    Ses 1/10
    Işık 1/10
    Görüntü 1/10

Alayı en fazla 1 alır. Dolayısı ile filme verecegim puanda 1 i geçmez , tamamen vakit kaybı.

1/10

Zamanında izlemiştim katılıyorum

• 8/10

5/10

8/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

9/10

Bir yandan bir masal, bir yanda hayatın gerçekleri.İspanya iç savaşının tam ortasında gerillalar ile faşist Franco rejiminin köpekleri arasındaki çatışmanın tam ortasında yaşanan küçük Ofelia'nın trajedisi.Del Toro çok iyi yakalamış ve ucunuda bırakmayarak görsel açıdan harika diyebileceğim kült bir film ortaya çıkarmış.Büyülü gerçeklik akımının bir parçası sanmıştım filmi ilk başlarda ama ilerledikçe bu düşünceyi sorgulamaya başladım.Şu an muallakta kaldım.Neyse bu çokta önemli bir şey değil.Bu filmi 4-5 daha izlemeye başladığım halde hep bir engel çıktı.Nasip bugüneymiş, bitirmeyi başardım.

çok iyi bir dram filmidir diyebiliriz başlarda fantastik gibi görünsede aslında anlatmak istediği şey başkadır.Hüzünlü müziği ile de izleyenleri etkisi altında bırakmıştır.Filmi izledikten sonra hep dilime dolanmıştı...

• arkadaş bir film bu kadar mı rezil olur yuh diyorum ecdada yazık etmişler.

4/10

• Türün severleri için saglam filmdi yuksek kalıtelı bı formatta ızlemenızı tavsıye ederım

10/8

• 6.5/10

Film müzikleri dışında bence zayıftı. Ben genel olarak filmlerde mantık arıyorum, bu yüzden Kill Bill ne kadar yaratıcı bir film olsa da çok çok saçma bölümleri vardı. Uma Thurman candır tamam ama, beyin gücüyle felci tedavi etmese daha tatlı olurdu

• Genelde olumsuz yorumlar okumuştum. Beklediğimden iyi çıktı.
    6.8 / 10
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

arkadaş bir film bu kadar mı rezil olur yuh diyorum ecdada yazık etmişler.

4/10

bende bı kac sıtede yazdım elestırdım ama ınsanlar destek olun,sınema sektorumuz gelısecek de bu yuzden gerı kaldıkda falan gıbı klişe seyler soyledi.Elbette cekılsın bu tur tarıhımızı anlatan fılmler ama bu kadar da kotu cekılmez ki.Filmin kötü olması Amerıka sinemasının teknolojisini elımızde bulundurmamız degıl fılme fetihe filmi cekenlerın inanmamasıdır.Konusmalar bile sankı dun olan bı olaymıs gıbı gunumuz Türkcesı ile konusuluyor.1989 yapımı Kurulus adlı dızıyı acsınlarda ızlesınler biraz.Giyim kusam konusma Aksemsettin Gemilerin yürütülmesi Ayasofyaya giriş daha bı cok sey bu kadar mı kotu fılme alınır.Bı sayfa yazı yazılır su fılme ama tutuyorum kendımı.Bu arada Yonetmen mehterı koymadıgı ıcın pısman olmus.Cok komık sankı koyduklarının hakkını vermıs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boras06 -- 6 Ağustos 2012; 4:05:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boras06

quote:

arkadaş bir film bu kadar mı rezil olur yuh diyorum ecdada yazık etmişler.

4/10

bende bı kac sıtede yazdım elestırdım ama ınsanlar destek olun,sınema sektorumuz gelısecek de bu yuzden gerı kaldıkda falan gıbı klişe seyler soyledi.Elbette cekılsın bu tur tarıhımızı anlatan fılmler ama bu kadar da kotu cekılmez ki.Filmin kötü olması Amerıka sinemasının teknolojisini elımızde bulundurmamız degıl fılme fetihe filmi cekenlerın inanmamasıdır.Konusmalar bile sankı dun olan bı olaymıs gıbı gunumuz Türkcesı ile konusuluyor.1989 yapımı Kurtulus adlı dızıyı acsınlarda ızlesınler biraz.Giyim kusam konusma Aksemsettin Gemilerin yürütülmesi Ayasofyaya giriş daha bı cok sey bu kadar mı kotu fılme alınır.Bı sayfa yazı yazılır su fılme ama tutuyorum kendımı.Bu arada Yonetmen mehterı koymadıgı ıcın pısman olmus.Cok komık sankı koyduklarının hakkını vermıs.

kesinlikle katılıyorum destek olcaz diye kötü olmuş şeye iyi demek yalan söylemekten başka bişey değildir. Akşemsettin gibi bir veli hacı bayram veli hazretlerinin talebesi ve özel olarak hacıbayram veli hazretleri tarafından fatihi yetiştirsin diye saraya gönderilmiş bir veli insanı gece rüyaya girip sayısal loto rakamları söyleyen aksakallıya benzetmişler. Hatta aynı leyla ile mecnundaki aksakallı dede gibi. Hele o sondaki dövüş sahneleri yokmu herifler hayt huyt diye bağırmalarından başka bişey yok. Tarihi biraz bilen bir insan için felaket ötesi bir film. Dediğin gibi yanlışlarından bir sayfa yazı yazılır. En basidinden okçular ok atarken osmanlıda okçu başı gaza niyetine diye bağırır ok atanlarda ya hak derler öyle atarlar vb. Binlerce yanlış var. Ayrıntılar çok saçma orda millet savaşıyor savaşa gidiyor bizim güya ulubatlı hasanda karıya sarılmış ordunun içinde öpüyor. Yuh ya başka bir kelime denmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 6 Ağustos 2012; 2:54:38 >

• fetihin blurayı veya dvd si çıkmadı mı daha ??

• 7.5/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord

Oyunculuk 1/10
    Senaryo 1/10
    Yönetmenlik 1/10
    Ses 1/10
    Işık 1/10
    Görüntü 1/10

Alayı en fazla 1 alır. Dolayısı ile filme verecegim puanda 1 i geçmez , tamamen vakit kaybı.

1/10

Sanırım profesyonel bir yönetmensiniz, yada görüntü yönetmeni, yoksa ışık şefimsiniz, veyahut ses amiri, belki de senarist, kurgu da şef olabilirsiniz.

Genel olarak bunlardan bir kaçında profesyonelsiniz ki böyle hepsine 1 verebiliyorsunuz, yapılan filme vakit kaybı diyebiliyorsunuz.

Filmi beğenmeyebilirsiniz ama teknik konulara nasıl puan veriyorsunuz anlamak mümkün değil.

Şu anda yardımcı yönetmen olarak çalışıyorum, ben izlerken bu kadar sallamıyorum yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

A ay
    1988, Türk yapımı. Yazan, yöneten, Reha Erdem. Oyuncular, Münir Özkul, Özcan Özgür, Arif Pişkin, Bijen Yüceer. 100 dakika.

12 yaşındaki Yekta yatalak dedesi ve halasıyla eski bir yalıda oturmaktadır. Annesi çok önceden bir kayıkla denize açılmış ve bir daha geri dönmemiştir. Yekta da her gece saat on birde annesinin bir kayığa binip denizde uzaklaştığını gördüğünü ileri sürmektedir. Yekta'nın diğer halası onun bu düşleri karşısında, Yekta'nın aklını yitirmeye başladığını düşünmektedir. Bu yüzden de onu yanına almak istemektedir.

Çekimlerini muazzam buldum. Tam bir sanat filmi. Usta yazar ve şairlerden metinler kullanılmış senaryoda. Filmde Münir Özkul gibi usta bir oyuncunun varlığı filmi daha ilgi çekici kılıyor. İzlediğim en değişik Türk filmlerinden biriydi ve yine Reha Erdem gibi bir ustanın elinden çıkmış bir yapıt. Erdem'in ilk filmi olan A Ay'dan on yıl sonra Ceylan ilk uzun metrajlı filmini çekiyor. Ceylan'ın hep ön planda tutulurken, Erdem'in göz ardı edilmesi haksızlık. Bana göre Erdem, Ceylan'dan beş adım önde.

8/10

@diminishedtriad, Yazdıklarına katılıyorum. Filmin tarihine dikkatinizi çekmek istiyorum, film 1988 yapımı. Hocam daha önce "En İyi Türk Sanat Filmi" konusunda da yazmıştım, izlediğim tek Türk sanat filmi. Gayet beğenmiştim Reha Erdem'in ilk filmini. Sadece filmdeki İngilizce konuşmalar biraz garip, Münir Özkul'un İtalyancası bile daha iyi

Tony. Montana. hocamın tavsiyesi olan bu filmi ben de tavsiye ederim. G. Kore sinemasının en iyi filmlerinden biridir Asiatorrents davetiyesi isteyen varsa mail adresini mesaj olarak atsınlar (Hotmail, msn, windowslive kabul etmiyor. Gmail, yahoo vb. olabilir)

@Dönüşüm, Üstad filmleri ardı ardına sıralıyorsun Ben bu aralar çok fazla film izleyemiyorum maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKN' -- 6 Ağustos 2012; 3:02:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mactotherack

fetihin blurayı veya dvd si çıkmadı mı daha ??

bluray veya dvd bekliyecek bişey yok arkadaşım berbat ötesi bir film. Torrent izle zaten zamanına acırsın. Yıllardır fetih filmi çekilmiyor diye laf ediyorlardı böyle çekilcekse bir 100 yıl daha çeklmesin belki daha iyisi çekilebilir ilerde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mactotherack

fetihin blurayı veya dvd si çıkmadı mı daha ??

bluray veya dvd bekliyecek bişey yok arkadaşım berbat ötesi bir film. Torrent izle zaten zamanına acırsın. Yıllardır fetih filmi çekilmiyor diye laf ediyorlardı böyle çekilcekse bir 100 yıl daha çeklmesin belki daha iyisi çekilebilir ilerde.

gine imdb fail o zaman , bende sandım gerçekten güzel bir film.

ginede bi dvd-bluray bekleyip warez yaparım, bilgi için tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

Böyle bitemez ya.

Yazılar bittikten sonra gizli sonu izledin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony. Montana.

Jules et Jim / Jules ve Jim (1962) IMDB SAYFASI

Sorgulayıcı bakış açısıyla çekilmiş filmler hoşuma gidiyor.Filmdeki "Aşk" yaşanabilitesi düşük,ihtimal sınırları dışında kalan bir aşk.Bizim için önemli olan buradaki aşkın gerçekle bağdaşıp veya bağdaşmaması değil,esas unsur aşk hakkındaki kalıplaşmış düşüncelerimizi tamamen silip yeniden düşünceler üzerinde yoğunlaşmamızı sağlamaktır (istemeden de olsa yapıyoruz bunu).Girift bir senaryo yapısını,analiz gücü yüksek bir vaziyete dönüştürerek,tatlı bir akıcılıkla kurgulanması bence büyük başarıdır..

Pişmanlık,nefret,özlem ve gurur kavramlarını tek potada eritip sağlam bir altyapı oluşturmak her baba yiğidin harcı değil.Amacına hizmet etme konusunda kusursuz bir film diyebilirim ki sinemanın en önemli filmleri arasında gösterilmesi tesadüf olamaz..
    François Truffaut takdir edilesi bir yönetmen

Jules et Jim bana birşey daha öğretti,sinemayla en derin mevzular dahil herşey anlatılabilir.Yeterki insan istesin..
    Bu aralar nostalji yapıyorum Beğendiğim filmleri tekrar izlemek güzel bir duygu.Jules et Jim, tavsiyemdir..

9.0/10

Aşk Üzerine Kısa Bir Film / Krótki film o milosci (1988) IMDB SAYFASI

İlk izlediğim zamanki ruh halimle çok beğendiğim için filmi bugün ikinci kez izlemiş bulunuyorum.Nedenini tam olarak bilemeyeceğim ama filmin doğallığına ve naifliğine yine hayran oldum.

Aşk üzerine uzun filmler yapılmasına gerek kalmadı,bu filmle son noktayı koymuşlar. Krzysztof Kieslowski filminin temellerini “empatik” bir yaklaşımda atarak, aşk kavramına iki zaviyeden bakmış.Ele aldığı konu neticesinde olayların katalizörü sayılabilecek noktaya, Magda ile Tomek’in gözünden,birinin menfi ve diğerinin ise müspet manada bıraktığı tesirden mütevellit yine aynı kişiler üzerinde aksettirdiği palindromik (gelgitsel) vaziyeti müşahade ediyoruz. Adına “aşk” denilen şey her neyse;bayağılaşmış,anlamını yitirmiş ve darmadağın edilmiş.Kendisini cinsel deneyimlerin uzantısı sananlara ! ve bu durumu beis görmeyenlere dûçâr olmuş.

Tomekin’nin salt aşkı bulmaya yönelik beslediği duygular okadar geniştir ki,içini doldurmak mümkün değildir.O,dünyasından vazgeçip odaklanmıştı düşlediği aşka ,lakin olacağını öngördüğü herşey,gerçekle yüzleştiği zaman zuhur eden karşılıklı bir içsel tezatın, diğer yüzeysel tabirle denge kaybının habercisi olacaktı; ve oldu ! Arzu ettiği tatmine ulaşamayışının en dumur hali galiba buydu.Sonrası işin en zor kısmıydı,çünkü içinde katmer kamer biriken aşkını,damla damla suya bırakacaktı.Izdırabını hafifletmek için değil,sadece gözmezden gelmek için.Dizginlenemeyen bir aşkı tanımasına belki de ramak kalmıştı Tabi yüzleşmek okadar kolaymı sanıyorsunuz,elinizi tutsanız yakalayacaksınız ama korkarsınız bazen.Tıpkı birşeyler elde etmek isterken sahibi olduklarınızı ve canınızdan çok sevdiklerinizi kaybetme korkusuna benziyordu biraz..

Oysa ki her şey farklıydı.Tomek,Magda'nın üzüntüsüne tekabül edecek bir acıyla karşılık vermesine mukabil (spoiler- bilerek ve isteyerek parmak kanatması -spoiler) onun zihninde kendine ufak da olsa bir yer bulamıyordu.
    Varoluşsal eksendeki sabit pozisyonu ile zamana-mekâna göre değişiklik göstererek zihnimizdeki algısal pozisyonu arasında sıkışan, şenaatlerin pençesinde umarsızca sesini kısan kaskatı bir aşkı,tereyağından kıl çeker gibi kurtarıyor Kieslowski .Yönetmen bir takım metaforik öğelere başvurarak filmin bazı karelerini alegorik bir basmağa çıkarmayı amaçlamış,en azından ben öyle tahmin ediyorum. (Bkz: Süt=Beyaz.Beyaz yönetmenin diğer filmleri olan “üç renk” üçlemesinde Eşitliği temsil ediyormuş ama bu filmde daha değişik anlamları olabilir.Mesela sütün dökülmesi ?? )

En sonunda tamamen değiştokuş diyebileceğim bir anlık duygusal mübadele gerçekleşiyor.Başından beri saklanan “gerçek” aşk Tomek’in gözlerinde yeniden hayat buluyor. Aynı duyguları hissedebilmenin dayanılmaz hafifliği bumudur ? Budur abi..

Aşk üzerine kısa bir film şairanedir.Temelden sarsar,soğuk duş etkisi yapar,tokat vurur,yıkar ama muhteşem müzikleri sayesinde yeniden toparlarar. Kim demiş aşkın tarifi veya tanımı yapılamaz diye ??24 yıl önce yapılmış zaten. Kieslowski sen bir dahi olmalısın Dikkat ettiyseniz dahilerin sayısı gitgide azalıyor ,elimizde bir tek Christopher Nolan kaldı.Başyapıt niteliğindeki bu filmde adam direkt olayın merkezine ve felsefesine dalış yapmış.Bildiğiniz nokta atışı.Bütün aşk filmlerini çöpe atacak cinsten..

10/10

Kızıl Çöl / Il Deserto Rosso (1964) IMDB SAYFASI

Michelangelo Antonioni'nin senaryoyu "tinsel" bir mantık altında yazdığı aşikar.Yönetmenimiz evren-insan ve insan-insan ikili ilişkisini algılama baabında,bunların basit reaksiyon parçalarından daha öte bir gerçekliğe sahip olduğununa işaret ediyor.Filmde ilişkinin özüne zarar veren temel sebep ise müzminleşen bir hastalık gibi görünen "İletişim Bozukluğu" dur.

Baştan söyleyeyim,herkesin beğeneceği türden bir film değil.Sanatsallık tavan yaptığı için durağan bir anlatımı vardı.
    Olay örgüsünün topyekün bir dağınıklık arz etmesi,ortada belirli bir konunun olmadığı hissini uyandırabilir..

Sabırlı izleyicilerin beğenme ihtimali yüksek olan bir film ama bu tip filmlere alışık olmayan ya da yönetmenin tarzına alışık olmayan arkadaşlar için çok sıkıcı ve anlamsız gelecektir.

Bande à Part (1964) IMDB SAYFASI

Bir Jean-Luc Godard şaheseri..Başından bir dakika bile ayrılmadan heyecanla izledim.Herkese tavsiye ediyorum

Yönetmen çok farklı bir sinema diline sahip..

8.5/10

Aşk Üzerine Kısa Bir Film de izlendiYorumuna birçok noktada katılıyorum bir nevi aşkın özeti yapılmış Özelliğine vurgu yapılmış. çok iyi film

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GitmeDurNeolur -- 6 Ağustos 2012; 6:15:48 >

• çok güzel bi filmdi replikleri çok hoştu.
    8/10

• kitabı kadar beğenemsem de, 8.0

• Aldığı puanın daha fazlasını hak eden kaliteli bir film. Olay kurgusu müthiş. Çekildiği tarih itibariyle yer yer bazı sahneleri yadırgasam da finale kadar merak içerisinde bırakmasını çok beğendim. Karakterlerin değişen psikolojisini güzelce anlatıyor. Alfred Hitchcock'un en iyi filmlerinden biri kesinlikle.

Ayrıca yapısı itibariyle "Stanley Kubrick'e esin kaynağı olmuştur" desem yanlış olmaz sanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 27822783278427852786
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.