Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (2616. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
104.709
Cevap
670
Favori
4.422.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
56 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

bende sabit seviyorum ne zırlık hareketli kamera dan nefret ediyorum hatta sallanma oranına göre bu nefret artıyor

shame lsitede ama +18 olduğundan uygun zaman kolluyorm ulu orta izlenmez

gelicek gelicek

pek fazla türk filmi izlemem ama genel olarak aynı düşünüyorum yılmazla yalnız bu filmden epeyi ayrı düştük,sinema zevkine saygı duyarım yılmazın beğendiyse bir bildiği vardır

türk sineaması türk sineması yorum yapmıyorum gün gelecek ve türk sineması ayağa kalkacak

Hareketli kamera sevmiyorsan Trier'e hiç bulaşma ya da bulaş adam sevdirsin sana hareketli kamerayı. Ondan sonra da filmlerde hep el kamerası ara dur

Adından belli edepsiz bir film olduğu. Halbuki ben böyle edepsiz filmlere karşıyım, filmlerde aşırı cinsellik kullanılmamalı. Çağdaş biri olabilirim ama bu kadarını da kaldıramam

Umarım gelir de görürüz

Ben de Türk filmi izlemeye üşeniyorum. İzlediklerim de sinemadan soğutuyor adamı. Mesela Çağan Irmak denen Amerikan romantik komedi ve Amerikan dram özentisi adamın filmlerine illet oluyorum. Ceylan'ı konuşmak dahi istemiyorum. Adamın son filmini izledim sadece, diğer filmlerini en arkalara attım Hadi Ceylan yine sinema işini beceriyor da Türk sinemasına hakim dandik film yapan yönetmenlerden nefret ediyorum. Neyse ki Reha Erdem, Demirkubuz gibi yönetmenler var.

Bakalım sinemamızın o altın çağını ne zaman yaşayacağız. Beklemekteyim Şu zayıf beğeni kültürü ortadan kalkınca olacaktır muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

@diminishedtriad
    Altın Kamera ödülü konusunda size katılıyorum.Hunger bu ödüşü fazlasıyla hak etmiş bir film.O uzun konuşma sahnesi ise çok güzeldi.Karakterler ile empati yapmaktan korktuğum filmlerden biridir.Çok üzücü bir film.Hazır Hunger demişken bu filme benzer bir filmimiz mevcut.Özcan Alper bu filmin ülkemizde vizyona girmesini sağlamış.Sanırım kendi filmine (Sonbahar) benzettiği için.Çünkü ben baya yakınlık kurdum iki film arasında.Tabi Sonbahar çok daha kaliteli bir filmdi o ayrı mesele.

Sinema anlayışı konusunda da katılıyorum.İkimizin beğenisi arasında farklar mevcut.Ama keskin bir çizgi koyamayacağım bu konuda.Ben anlatılan şeyler doğal bir şekilde önümüze konmasına da eyvallah derim.Dolaylı yoldan anlatılmasını da.Yeter ki film beni içine çeksin ve biraz bile olsa düşünmeye sevk edebilsin.Tabi her film için geçerli olan bir durum değil.Filmden filme değişebilir.Renkler ve zevkler tartışılmaz deyip noktayı koyuyorum.Standart tartışma bitirme cümlesi.

Türk sinemasının yetersiz olduğunu kabul edebilirim.Kötü filmlerimiz çoğunlukta.Fakat bu filmlerin arasından sivrilen bazı yapımlar var ki işte onlar övgüyü hak ediyor.Misal Masumiyet,Sonbahar,Kader,Üç Maymun,Yazı Tura,Yol çok sağlam filmler.Diyeceğim o ki genelleme yapıp iyi filmlerimizi de izlememezlik yapmayalım.Zamanı gelir ben de belki bir film çekerim.Onu da izlemezsiniz o zaman bozuşuruz.

O uzun konuşma sahnesini beğenmedim ben Yani çok uzamasaymış iyiymiş beğendim yoksa Gerçekten üzücüydü.

Sonbahar mı benziyor Hunger'a pek anlayamadım Aşk çiçek böcek filmi değil miydi o

Bence çoğu filmde tamamen ayrılıyoruz, yapacak bir şey yok artık Renkler ve zevkler tartışılmaz diye diye toplumumuzda bayağı bir beğeni çeşitliliği ortaya çıktı.

Türk sineması seyirci kitlesinden dolayı yetersiz. Yoksa bütçe filan hikaye. Adamlar ne bütçelerle harika filmler çıkartıyor ortaya. Saydığın filmlere ek olarak Kosmos da harikadır, sanırım yazmayı unuttun Sen çekersin de izlemez miyiz Yönetmen sayısı artıyor yalnız forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Ben de Türk filmi izlemeye üşeniyorum. İzlediklerim de sinemadan soğutuyor adamı. Mesela Çağan Irmak denen Amerikan romantik komedi ve Amerikan dram özentisi adamın filmlerine illet oluyorum. Ceylan'ı konuşmak dahi istemiyorum. Adamın son filmini izledim sadece, diğer filmlerini en arkalara attım Hadi Ceylan yine sinema işini beceriyor da Türk sinemasına hakim dandik film yapan yönetmenlerden nefret ediyorum. Neyse ki Reha Erdem, Demirkubuz gibi yönetmenler var.

Bakalım sinemamızın o altın çağını ne zaman yaşayacağız. Beklemekteyim Şu zayıf beğeni kültürü ortadan kalkınca olacaktır muhtemelen.

Çağan Irmak hakkında dediklerine katılıyorum.Geçen gün herkesin yere göğe sığdıramadığı "Mustafa Hakkında Her Şey" filmini izledim.Allahım bu kadar da özenti olunmaz dedim.O adam gerçekten hollywood aşkıyla yanıp tutuşuyor.Hele birde bu herife ülkemizin en iyi yönetmeni demiyorlar mı?Daha da tiksiniyorum.Abi bu adam en iyiyse Zeki Demirkubuz,Şerif Gören,Yılmaz Güney nedir biri bana açıklasın.Ya da izlemediler mi bu yönetmenleri?En mantıklı cevap bu.
    Ceylan'ın son filmini beğenmemeni doğal karşılıyorum.Fakat izlediğim diğer iki filmi(Uzak ve Üç Maymun) bu filminden çok daha farklı.İddialı konuşuyorum sen diğer filmlerini beğenirsin.
    “Ne olursa olsun bir meta olarak tüketilmek istenmeyen her türlü sanatın amacı, hiç şüphesiz kendine ve çevresine, hayatın ve insan varlığının amacını açıklamak, yani insanoğlunun gezegenimizdeki varoluş nedenini ve amacını göstermek olmalıdır. Hatta belki de hiç açıklamaya bile kalkmadan onları bu soruyla karşı karşıya bırakmalıdır.”-Andrei Tarkovsky-

• quote:

Çağan Irmak hakkında dediklerine katılıyorum.Geçen gün herkesin yere göğe sığdıramadığı "Mustafa Hakkında Her Şey" filmini izledim.Allahım bu kadar da özenti olunmaz dedim.O adam gerçekten hollywood aşkıyla yanıp tutuşuyor.Hele birde bu herife ülkemizin en iyi yönetmeni demiyorlar mı?Daha da tiksiniyorum.Abi bu adam en iyiyse Zeki Demirkubuz,Şerif Gören,Yılmaz Güney nedir biri bana açıklasın.Ya da izlemediler mi bu yönetmenleri?En mantıklı cevap bu.
    Ceylan'ın son filmini beğenmemeni doğal karşılıyorum.Fakat izlediğim diğer iki filmi(Uzak ve Üç Maymun) bu filminden çok daha farklı.İddialı konuşuyorum sen diğer filmlerini beğenirsin.

O filmi ben ilk çıktığında izlemiştim, herkes övüyor filan. Sanki sinemamızda devrim oldu. Ama baktım ki film Amerikan sıradanlaşmışlığını kullanan aşırı basit bir film. Diğer filmleri da öyle adamın. Halkımız Hollywood'u sevdiğinden, bu adamı da bağrına basması gayet doğaldır. Yazık diğer yönetmenlerin gerçekten hakkı yeniyor.
    Bu gece de Üç Maymun'u izlemeyi düşünüyordum. Eleştirmenlere yapılmış plastik bir film olduğunu okumuştum birkaç yerde, umarım öyle değildir. İzledikten sonra ya taşlarım ya bağrıma basarım

• quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Sonbahar mı benziyor Hunger'a pek anlayamadım Aşk çiçek böcek filmi değil miydi o

Bence çoğu filmde tamamen ayrılıyoruz, yapacak bir şey yok artık Renkler ve zevkler tartışılmaz diye diye toplumumuzda bayağı bir beğeni çeşitliliği ortaya çıktı.

Türk sineması seyirci kitlesinden dolayı yetersiz. Yoksa bütçe filan hikaye. Adamlar ne bütçelerle harika filmler çıkartıyor ortaya. Saydığın filmlere ek olarak Kosmos da harikadır, sanırım yazmayı unuttun Sen çekersin de izlemez miyiz Yönetmen sayısı artıyor yalnız forumda

Şaka maka bazı beğenmediğim filmler hakkında yazdıklarından sonra filmi yeniden gözümün önünden geçiriyorum.Ve işin ilginç yanı bazı noktalarını beğeniyorum.Bazı filmleri izlemeden önce senin yorumlarını almakta fayda var.Filme farklı bir bakış açısı ile bakıyoruz.Harbiden farklı düşünüyoruz sinema hakkında.

"Yusuf 1997 yılında 22 yaşında üniversite öğrencisi iken girdiği cezaevinden, 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilir. Yusuf 'u, cezaevinden çıkıp geldiği Doğu Karadenizde ki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar. O cezaevinde iken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır. Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde, Yusuf Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapan genç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir. 90 sonrasını arka planına alarak bir dönemin ironisini, acımasızlığını ve gerçekliğini ele alan filmde, yakın tarih hem belgeleniyor hem de eleştirel bir süzgeçten geçiriliyor."

Bu Sonbahar filminin konusu.Hunger ile benzerlikleri fazla.Evet filmde aşk var ama filmin anlatmak istedikleri çok daha farklı.Şöyle bir film çeksem sonra huzurlu bir şekilde ölebilirim herhalde.
    “Ne olursa olsun bir meta olarak tüketilmek istenmeyen her türlü sanatın amacı, hiç şüphesiz kendine ve çevresine, hayatın ve insan varlığının amacını açıklamak, yani insanoğlunun gezegenimizdeki varoluş nedenini ve amacını göstermek olmalıdır. Hatta belki de hiç açıklamaya bile kalkmadan onları bu soruyla karşı karşıya bırakmalıdır.”-Andrei Tarkovsky-

• gaspar noe da saygı duyduğum adamlardandır hareketli kamerada saygılar noe

izleyelim sevelim o zaman

cinsellik bencede abartılıyor ama tümden de gereksiz değil tabi,neticede gerçekçi bir film ypaıyor iseniz buda hayatın bir gerçeği

nuri yi severim ya ben özellikle mayıs sıkıntısı candır can işin dalgasıda mayıs sıkıntısı nı harbiden apayrı severim amatör oyuncularla harika bir film çıkarmıştır ceylan,bak belki bunu sevebilirsin? kusturica yı ve çingeneleri sevmiştin bunuda seversin

çağan ırmağın bi tek babam ve oğlum unu sevdim bende,oda doğallığından dolayı ha trajedi olayı biraz fazla abartılmış diye düşünebilirsin ama bana pekte öyle gelmemişti o filmde,diğerlerinde fazlası ile vardır kabul

altın çağa 5 - 10 yıl içinde çok küçük bir azınlık olarak girmiş olacağız diğerleri yine karanlık çağ

• witness for the prosecution
    9.5/10

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Soylu beylerim, hemcinslerim de sık sık rastlandığı gibi ağlamaya yatkın değilim ben; o boş yere dökülen yaşları bende görmemek merhamet kaynaklarınızı kurutacak belki; ama burama yerleşmiş öyle bir acı var ki, onun yakması gözyaşlarının boğulmasından beter.
    William Shakespeare
    En iyi filmler Listem
  • quote:

Orijinalden alıntı: goncerivoo

quote:

Orijinalden alıntı: JDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: goncerivoo

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

6.5 / 10
    çok eskiden izlemiştim tekrar bi izleyeyim dedim herkes bi 10 numara film ,harika film , söyle film böyle film ama ben beğenmedim konusu ne aşkmı hadi ordan 12-13 yaşındaki kızla 40 yaşındaki adamdan bahsediyoruz ,konusu aksiyonmu aksiyon filminden kurgu bu kadar zayıf olmaz konular çabuk atlanmaz ,konusu drammı tam anlamıyla ucuz dram var filmde , filmin geneli antin kuntin bir konu üzerinden tutarsızca ilerliyor , şimdi film hayranları belki küfür edicek bana ama ben beğenmedim ne yapabilirim.

Küfürü siz etmişsiniz zaten filme hakaret ederek Bu filme aşk filmi diyen ender kişilerdensiniz valla

hocam yanlış anladın aşk filmi demiyorum zaten belirttimde mesajımda ,sadece aşk duygusallık gibi yazılar gördüm bazı sitelerden ona istinaden öyle yazdım yoksa ne aşkı allah aşkına

Sitelerin yada kişilerin yorumlarını baz alarak film izlemek baya yanlış.Pan'ın Labirentine çocuk filmi diyenler bile var.
    Filmi izlemeden önce film hakkında bilgi almak istiyorsan imdb puanına bakman yeterli olur.Aksiyon,gerilim,savaş,korku vb. filmlerin puanları 8 ve üzerinde ise o filmleri izlemek gerekir.Komedi filmlerinde ise sınırı 7 olarak belirledim , 7 nin altında olan komedi filmlerini izlemiyorum genelde kötü çıkıyorlar zaten(Türk filmleri hariç).Diğer site ve kişilerin yorumlarına bakınca filmden beklenti farklı olabiliyor.Türkiyede film izlemeyi bilmeyip boş boş yorum yapan çok insan var.Filmin türünde komedi gördükleri zaman film aksiyon ağırlıklı olsa bile film güldürmedi kötü bir filmdi diyebiliyorlar.

Son olarak şunları söyleyeyim.Bir insan filmi izleyipte beğenmeyebilir.Ama filmi nasıl izlediği önemli.Aksiyon filmini izleyip bu filmde gülmedim film kötüydü demek farklı birşey , aksiyon sahnelerini beğenmedim yeterli değildi demek başka birşey.Bu farkı çoğu kişi ayırt edemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şenol Güneş -- 6 Haziran 2012; 0:20:11 >

• 7.5/10

Eğlenceli bir filmdi.

Boom boom, bang bang, lie down, you're dead.

Steam: kaan0zer | Origin: ikista | Twitter: kaanoz3r | last.fm: kaan-ozer
  • Kukushka (2002) imdb: 7.8

Savaş sırasında yolları kesişen üç insanın komik hikayesi anlatılmış.Birbirlerinin dillerinden anlamadıkları için hepsi farklı telden çalıyor Ayrıca savaş karşıtı mesajları ile beğenimi kazandı

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 6 Haziran 2012; 0:35:03 >

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

gaspar noe da saygı duyduğum adamlardandır hareketli kamerada saygılar noe

izleyelim sevelim o zaman

cinsellik bencede abartılıyor ama tümden de gereksiz değil tabi,neticede gerçekçi bir film ypaıyor iseniz buda hayatın bir gerçeği

nuri yi severim ya ben özellikle mayıs sıkıntısı candır can işin dalgasıda mayıs sıkıntısı nı harbiden apayrı severim amatör oyuncularla harika bir film çıkarmıştır ceylan,bak belki bunu sevebilirsin? kusturica yı ve çingeneleri sevmiştin bunuda seversin

çağan ırmağın bi tek babam ve oğlum unu sevdim bende,oda doğallığından dolayı ha trajedi olayı biraz fazla abartılmış diye düşünebilirsin ama bana pekte öyle gelmemişti o filmde,diğerlerinde fazlası ile vardır kabul

altın çağa 5 - 10 yıl içinde çok küçük bir azınlık olarak girmiş olacağız diğerleri yine karanlık çağ

Gaspar Noe filmi izlemedim hiç, denk gelirse izlerim artık

Onu şakasına söylemiştim, hatta ironi yaptım bir filmi sırf cinsel içerikli sahneler çok diye sevmeyenler var, yoksa cinsellik beni hiç rahatsız etmez.

Çingeneler Zamanını sevmiştim doğru. Mayıs sıkıntısı da ismiyle müsemma sıkıntılı bir film mi acaba O vakit Ceylan'a şans tanımalıyım.

Babam Oğlum zamanında hoşuma giden bir filmdi. Ama duygu sömürüsü olduğu apaçık. Şu an en beğenmediklerimden.

Hafiften girdik sayılır şu an gelişme devrindeyiz, yakındır çok yakın

• quote:

Şaka maka bazı beğenmediğim filmler hakkında yazdıklarından sonra filmi yeniden gözümün önünden geçiriyorum.Ve işin ilginç yanı bazı noktalarını beğeniyorum.Bazı filmleri izlemeden önce senin yorumlarını almakta fayda var.Filme farklı bir bakış açısı ile bakıyoruz.Harbiden farklı düşünüyoruz sinema hakkında.

"Yusuf 1997 yılında 22 yaşında üniversite öğrencisi iken girdiği cezaevinden, 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilir. Yusuf 'u, cezaevinden çıkıp geldiği Doğu Karadenizde ki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar. O cezaevinde iken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır. Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde, Yusuf Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapan genç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir. 90 sonrasını arka planına alarak bir dönemin ironisini, acımasızlığını ve gerçekliğini ele alan filmde, yakın tarih hem belgeleniyor hem de eleştirel bir süzgeçten geçiriliyor."

Bu Sonbahar filminin konusu.Hunger ile benzerlikleri fazla.Evet filmde aşk var ama filmin anlatmak istedikleri çok daha farklı.Şöyle bir film çeksem sonra huzurlu bir şekilde ölebilirim herhalde.

Her insan farklı düşünür ama ben olanında dışında düşünmeye çalıştığım için gözden kaçanı yakalayabiliyorum bazen. Kendimi övmedim tabii bu cümleyi kurarken. Herkesin bakış açısı izleyene o film hakkında illaki farklı şeyler düşündürtür.

Türk filmlerinde sık işlenen bir konu gibi ama önemli olan nasıl işlendiği. Sayende izlemek için can attığım filmlerden biri oldu. Film bu kadar iyiyse eğer bunu çektikten sonra ölmeyi istemek uygun olmaz bence, daha iyilerini çekmek için daha çok çaba sarf etmeni sağlar.

• Arkadaşlar alıntılarla, sohbetlerle şu konuyu lütfen oyalamayalım.. PM yoluyla yapalım sohbetimizi. Büyük bir kirlilik oluyor.

• Guzel film cok hosuma gitti benim ya kesinlikle tavsiye ederim.. Yalnız dikkat icinde balya balya kufur var..

• 8/10

7/10

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Soylu beylerim, hemcinslerim de sık sık rastlandığı gibi ağlamaya yatkın değilim ben; o boş yere dökülen yaşları bende görmemek merhamet kaynaklarınızı kurutacak belki; ama burama yerleşmiş öyle bir acı var ki, onun yakması gözyaşlarının boğulmasından beter.
    William Shakespeare
    En iyi filmler Listem

• Senaryosunu Hævnen, Adams æbler, De grønne slagtere ve Blinkende lygter'den tanıdığım Anders Thomas Jensen yazmış. Herifin bütün filmlerini izlemişim neredeyse
    Senaryosu farklı fakat biraz basit geldi bana. Gerçi finalini beğendim. Sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film

7.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKN' -- 6 Haziran 2012; 5:35:18 >

We Know The Truth, Cause We Told The Lies

• 7 Dramseverlerin izlemesini tavsiye ederim.Durgun olsa da gerçekçi bir şekilde sunulmuş konu.Nicole Kidman'ın performansı için izlenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi another year -- 6 Haziran 2012; 5:30:30 >

• Filimi iknci kez izledim. İkinci kez izlediğim nadir filimlerden birisi. Çanakkalede ve birçok savaşta görünmez ordulara karşı savaşıp bu olağanüstü olayları kendi açılarından bakarak birazda çarpıtarak aktarmışlar ama yine onların yaklaşımını merak ettirdiği için izleniyor.

7/10
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.