Şimdi Ara

En özgün film ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi artık çoğu film uzaylılar, vampirler ve zombiler gibi konular üstüne yapılıyor. Şimdiye kadar izlediğiniz en özgün film öncesinde benzeri olmayan film veya filmler hangisidir ?

İzlediğim en özgün filmlerden biri. Ne öncesinde ne sonrasında buna benzer bir film çekildiğini görmedim. Buna benzer film varsa ve bu film aynı konuları yeniden işleyen bir filmse, bilen söylesin lütfen.
  • Celda 211'i çok beğenmiştim şimdi aklıma gelen. Konusu zaten gayet ilginç, devamında da 1 dakika sonrasını tahmin edemiyorsunuz filmin. Klişelerden son derece uzak bir film. İzlemeyenlere tavsiye ederim.

bu liste günceli yansıtmamaktadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Den brysomme mannen

İzlediğim en özgün filmlerden biri. Ne öncesinde ne sonrasında buna benzer bir film çekildiğini görmedim. Buna benzer film varsa ve bu film aynı konuları yeniden işleyen bir filmse, bilen söylesin lütfen.

Sorun Yaratan Adam

Şiddetle öneririm.

Den brysomme mannen

Tabi o film bunlardan çok daha kaliteli ama özgün olduğunu söyleyemem.

• _____________________________
  • Memento geldi ilk aklıma..

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

Yazdığın filmleri izlemedim, konularına baktım Sorun Yaratan Adam filmiyle tek bir bağ bile göremedim. İzlesem de aynı şeyleri düşüneceğim büyük ihtimal. Zaten saydığın filmler bilim-kurgu, benim söylediğim film mizah ve dram içeriyor. Dediğin filmlerde içi boşalmış modern ve mutsuz hayatlara eleştiri varsa eyvallah ama sen Sorun Yaratan Adamı merak uyandıran bir film olarak izlediysen, yanlış anlaşılma olmuş derim.

Bu konu;
    John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.

ve bu konuyla;
    Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir süpriz onu beklemektedir: şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller öldürülmüştür. Üstelik hafızasında delikler oluşan Douglas da bir numaralı şüphelidir.Bunlar olurken Paris'ten çıkagelen gizemli güzel Jane, Hannon'un kızı olduğunu iddia etmektedir ve Douglas'a da fena halde çekici gelmektedir. Bir süre sonra sanal ortam seansları, gizemli gelişmeler ve günlük hayat arasındaki çizgiler Douglas için incelmeye başladığında, çarpıcı bir gerçeğe parmak basan acımasız emareler tek bir şeye işaret etmeye başlayacaktır: Douglas'ın en korkunç kabusunda bile görmek istemeyeceği bir şeye...

Den brysomme mannen'in hiç alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 2 Eylül 2012; 22:44:25 >

• Bana kalırsa en özgün film Fight Club. İzlemişsindir büyük ihtimal

quote:

Yazdığın filmleri izlemedim, konularına baktım Sorun Yaratan Adam filmiyle tek bir bağ bile göremedim. İzlesem de aynı şeyleri düşüneceğim büyük ihtimal. Zaten saydığın filmler bilim-kurgu, benim söylediğim film mizah ve dram içeriyor. Dediğin filmlerde içi boşalmış modern ve mutsuz hayatlara eleştiri varsa eyvallah ama sen Sorun Yaratan Adamı merak uyandıran bir film olarak izlediysen, yanlış anlaşılma olmuş derim.

Bu konu;
    John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.

ve bu konuyla;
    Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir süpriz onu beklemektedir: şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller öldürülmüştür. Üstelik hafızasında delikler oluşan Douglas da bir numaralı şüphelidir.Bunlar olurken Paris'ten çıkagelen gizemli güzel Jane, Hannon'un kızı olduğunu iddia etmektedir ve Douglas'a da fena halde çekici gelmektedir. Bir süre sonra sanal ortam seansları, gizemli gelişmeler ve günlük hayat arasındaki çizgiler Douglas için incelmeye başladığında, çarpıcı bir gerçeğe parmak basan acımasız emareler tek bir şeye işaret etmeye başlayacaktır: Douglas'ın en korkunç kabusunda bile görmek istemeyeceği bir şeye...

Den brysomme mannen'in hiç alakası yok.

gerçekdışı dünyalarda geçmelerini kastetmiş sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

gerçekdışı dünyalarda geçmelerini kastetmiş sanırım

O filmler gerçek dışı bir dünyada geçiyor olabilir ama Den brysomme mannen filminde yaşadığımız gerçek dünya mizahi, eleştirel ve yaratıcı bir şekilde yansıtılmış. Zaten amaç farkı var filmler arasında. Benzerlik varsa da bunlar çok ufak ve pek de önemli olmayan dahası eserlerin oluşmasında önemi az olan benzerlikler olabilir. Sorun Yaratan Adam'da mutluluğun kaynağına ulaşma çabası ve yaşadığımız anlamsız, bencil mutluluklara bir eleştiri var. Bu yönleriyle diğer filmlerle pek alakalı gözükmüyor. Türlere de tekrar bakmakta yarar var. Bilim-kurgu değil dediğim film. The 13th Floor filmini zaten izleyecektim, Dark City ise pek ilgi çekici gelmiyordu ama ikisini de en kısa zamanda izleyeceğim.

• quote:

quote:

Yazdığın filmleri izlemedim, konularına baktım Sorun Yaratan Adam filmiyle tek bir bağ bile göremedim. İzlesem de aynı şeyleri düşüneceğim büyük ihtimal.

Boş ver hiç izleme sen o filmleri.Ön yargının dibine vuruyorsun bazen.İzlesen bile bana katılabileceğini düşünmüyorum, haklı olsam dahi.Sevdiğin filmleri ve yönetmenleri bu kadar sahiplenmiş olman senin daha objektif yorum yapmanı engelliyor.Benim söylediğim şeylerin önemsiz olduğunu düşünüyorsan -ki kullandığın kelimeler bunu gösteriyor- ciddiye alma olsun bitsin.

• quote:

Boş ver hiç izleme sen o filmleri.Ön yargının dibine vuruyorsun bazen.İzlesen bile bana katılabileceğini düşünmüyorum, haklı olsam dahi.Sevdiğin filmleri ve yönetmenleri bu kadar sahiplenmiş olman senin daha objektif yorum yapmanı engelliyor.Benim söylediğim şeylerin önemsiz olduğunu düşünüyorsan -ki kullandığın kelimeler bunu gösteriyor- ciddiye alma olsun bitsin.

Ön yargı var ön yargı var. Özgünlük konusunda aynı şeyi düşünmediğimizden, senin özgünlük ölçütlerin farklı olabilir, bir şeyin özü sonuçta, var olmasını sağlayan temel şeyler, bunlar uzaktan bakılırsa da anlaşılır, ki bu konuda anlaşılıyor. Üstüne gitme nedenim görüşünü önemsediğimden, biraz da inatçı oluşumdan. Başkası olsa bu kadar uzatmazdım. Kimse de sadece nesnel davranamaz bence.

• The Game'in senaryosu çok özgündü.
    Sonra Naked gibi bir filmi bulamazsın

"Beni tutan bu vücut
    Ölümsüzlüğümü hatırlatıyor bana
    Bu anı kucakla, hatırla ki
    Sonsusuz biz ve tüm acılar yanılsama!

—Maynard James Keenan
  • The Man from Earth galiba bu dalda oscarda almış
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.