Şimdi Ara

en kolay ve zor muhendislikler neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar okurken ve calisirken zorluk bakimindan assagidaki muhendislikleri siralayabilir misiniz ?

makina
    elektrik-elektronik
    bilgisayar
    endüstri
    mekatronik
    insaat

tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Harita kolay
    Makina ve elektrk zor

• Kısıye gore degısır.

• inşaat çok pis. Cidden kirli ortamlara alışman gerekir çok ağır şartlar var , çok abuk subuk zemin,toprak vs testleri var.

makine zor. sağlam fizik temelin olması lazım. Termodinamik, mukavemet falan derken ciddi çaba gerektirir. ama temel mühendislikitr

Elektrik-elektronik çok teorik bilgiler. Özellikle elektronik çok teorik bilgi. 4 sene sonunda bi elektronikçiden daha az pratik bilgin olur.

Endüstri makina+elektrik karışım birşey, çok zor değil diğerlerine nazaran. Daha çok fabrika görürsün

mekatronik zordur. ayrıca pek de parası olan bir bölüm değildir. mühendisliklerin moleküler biyolojisi gibidir. Kısaca para konusu çok muallakta

bilgisayar da tamamen algoritma bilgine dayanır. Uzun dizilerde kodlar yazman gerekicek. masa başı işi kesin bulursun ama bunda da kendini iyi geliştirmen gerekiyor çünkü çok fazla bilgisayar mühendisi var. Kendini geliştirmezsen kötü üniversitelerdeki yazılım mühendisleri bile senden çok para kaznıcaktır..

harita; sıkıcı bir mühendislik diye biliyorum. Daha çok devlette çalışırsın. inşaatların öncesinde iş düşer sana. diğer mühendisliklere göre kazanıcağın para da azdır haliyle..

• makine ve elektronik çok zordur okuması.
  • İştearadığım konu ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgiler icin tesekkurler arkadaslar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inşaatın ağır şartları ne anlamıyorum pis ortam dediğin kum. ağır şart derken tuğlaları taşırken yardımcı olmuyorsun kafanda sarı bi şapkayla birşeyler yapıyosun heral öyledir biri beni alıntılasın

BU İNŞAAT NE KADAR ZOR?
  • haritanın maaşı az demiş biri, devlette 2500-3000 tl alıyorlarmış, heralde diğer mühendisler 5000 falan alıyor ki, diğer mühendislerden az kazanıyor
  • İnşaat hocam bence.Benimde hedefim o. kaç tane İnşaat müh. tanıdıgım var evet biraz yogun ve zor calısma sartları pis falanda değil ha dediğin gibi bizmiyiz amele şantiyedesin olur öyle seyler.Bu yoruculugun karsılıgını parayla alıyosun ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

inşaatın ağır şartları ne anlamıyorum pis ortam dediğin kum. ağır şart derken tuğlaları taşırken yardımcı olmuyorsun kafanda sarı bi şapkayla birşeyler yapıyosun heral öyledir biri beni alıntılasın

BU İNŞAAT NE KADAR ZOR?

abicim şantiye'de çalışıyorsun. Sıcak ofiste değil. Düşün bak kış şartlarında yağmurda çamurda konteyner'in içinde elektrikli sobayla ısınmaya çalışıyorsun mesela. Şantiye ortamı işte hayal et. Toz toprak moloz çamur. Ayrıca şantiye neredeyse oraya gidersin.

İlla şantiyede çalışacaksın diye bir şey yok ama şantiye ihtimali bayağı çok.
  • okumasını bilmiyorumda çalışma şartlarından bahsediyorsak gemi makinaları bayağı zor tuvalet bile metal olunca kafayı yer heralde insan bi süre sonra
    petrol ve doğal gaz zor diye biliyorum dağda bayırda 1 ay konteynırda kalman gerekebiliyor tabi genelde gemi ile ilgi olanlar en zorları malum insanlardan sevdiklerinden uzak
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaprak sarma

okumasını bilmiyorumda çalışma şartlarından bahsediyorsak gemi makinaları bayağı zor tuvalet bile metal olunca kafayı yer heralde insan bi süre sonra
    petrol ve doğal gaz zor diye biliyorum dağda bayırda 1 ay konteynırda kalman gerekebiliyor tabi genelde gemi ile ilgi olanlar en zorları malum insanlardan sevdiklerinden uzak

ama bayağı iyi para kazanıyorlarmış gemi mühendisleri, öyle duydum gerçi parayı harcayacak zaman da bulamıyorlarmış pek
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    arabistanda çalışan tanıdık var. şimdi bu adam da mı sıkıntı çekiyor ? yurt dışı olarak da bakarsak=
  • Valla mesleklerle hiç alakası olmayanlar yazmış ciddiye alınmasını önermem bu konunun
    (Konuyu açan arkadaşı tenzih ederim)
  • hiromen3 H kullanıcısına yanıt
    aynen yazdığım mesleklerin hepsinin parası çok iyi çünkü çalışacak elemanı bulmak sıkıntı o sektörlerde
  • quote:

aynen yazdığım mesleklerin hepsinin parası çok iyi çünkü çalışacak elemanı bulmak sıkıntı o sektörlerde

harita mühedisliğinde de açık varmış, doğru mu hocam, bilgin var mı, sakata gelmeyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

arabistanda çalışan tanıdık var. şimdi bu adam da mı sıkıntı çekiyor ? yurt dışı olarak da bakarsak=

Yok. Sirket ev ayarliyor. Gurbet tek problem

• hiromen3 H kullanıcısına yanıt
    hiç bilgim yok ne desem yalan olur ama şimdiki açığa göre karar vermek ne kadar akıllıca olur bilmem sen mezun olduğundaki iş imkanları senin için önemli olacak özel seçeneği var mı bilmiyorumda iyi araştır derim
  • quote:

hiç bilgim yok ne desem yalan olur ama şimdiki açığa göre karar vermek ne kadar akıllıca olur bilmem sen mezun olduğundaki iş imkanları senin için önemli olacak özel seçeneği var mı bilmiyorumda iyi araştır derim

hocam zaten 10-15 üniversitede var bu bölüm, araştırmıştım, yılda 1200 civarı mezun varmış, babam çalıştığı yerin başmühendisine sormuş, hangi mühendisliği seçsin bizim çocuk diye, ilk inşaat demiş, sonra harita, bunların çalışma alanı çok geniş, işsiz kalmaz demiş, yardımcı da olurum staj işlerinde senin çocuğa demiş, inşaat tutmazsa haritaya gideceğim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.