Şimdi Ara

EN KALİTE KURŞUNSUZ BENZİN?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
42.525
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni biobenzin ile PO bir adım öne çıktı rakiplerine göre....
  • Akaryakıt kaçakçılığı sanığı, böyle dedi: Gökten Allah inse bizi durduramazlar

Akaryakıt kaçakçılığı sanığı, üst düzey bürokratları nasıl ele geçirdiğini telefonda arkadaşına ballandırarak anlattı. Konuşmayı polis dinleyince skandal ortaya çıktı.

Vatan gazetesinin haberine göre, Gebze'deki 8 trilyonluk akaryakıt vurgununda şüpheli olarak yargılanan Politeks Petrol ithalat ve ihracat Ltd şirketinin yöneticisi ibrahim Bilgehan Taşdelen'in arkadaşıyla yaptığı telefon konuşması bürokratları nasıl "avuçlarının içine aldıklarını" gözler önüne serdi.

Bu telefon tutanaklarının yeraldığı dosya Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Ulaştirma Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak da bu dosyada "memurlar üzerine hakimiyet kurmakla" suçlanıyor. Dava dosyasında, paravan olarak kurulan ZRG Grup Dış Ticaret A.Ş aracılığıyla Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren Safra unvanlı bir şirketten alınan gazyağı, Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) ödememek için, gümrük tarife ve pozisyonunda yeri olmayan bir tür solvent olan 'safrasol' olarak gösterildiği iddia ediliyordu.

Nasıl ortaya çıktı?

Akaryakıt vurgunu şöyle ortaya çıktı: Malın "gazyağı" olduğunu tespit eden Gebze Gümrük Müdürlüğü, firmadan ÖTV'yi isteyip, malın 700 milyar teminatla yurda sokulmasına izin verdi. Gebze Gümrüğü'ne takılan firma emekli korgeneral Mehmet Altay Tokat'ın nüfuzunu kullanarak, Ankara bürokrasisini devreye soktu. Gümrük Müsteşarlığı, Gebze Gümrük Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, malın gazyağı değil solvent olduğu ve ÖTV alınmaması gerektiği görüşü bildirildi. Ve 700 milyar liralık teminatın iadesini istedi.

Passat hediye etii

Gazyağı aynı yöntem ve senaryoyla ÖTV ödenmeden yurda sokuldu. Bu tarihlerde Esat Kurucu, kendileri lehine Gümrük Müsteşarlığı üzerinde nüfuzunu kullanan, 700 milyarlık teminat iadesini sağlayan Kemal Albayrak'a 74 milyar değerinde Passat marka araç aldığı da belirlendi. Araca el kondu. Ancak Mali polis işin peşini bırakmadı. Bilgi ve banka dekontlarını takibe alarak, yeni nakliyatı gözaltına aldı. Kurucu inşaat'a ait, 34 AF 2298 plakalı Hasan Deveci'nin idaresinde olan kara tankeri ile aynı şirket adına tescilli olan Güral Elikara'nın idaresindeki kara tankerinde benzin istasyonlarına dağıtılmak üzere piyasa değeri yaklaşık 8 trilyonluk ve sahte belgelerde solvent diye gösterilen toplam 3 bin 200 ton gazyağı ele geçirildi.

• shell alıyorum çok memnunum.
  • tatilde eski bir arkadaşıma rastladım. PO nun trabzondaki dolum tesislerinde çalışıyormuş. kendi tankerlerinin tam anlamıyla yeterli olmadığını tank temizliğine fazla önem verilmediğinden falan bahsetti. bu yönden en hassas firmanın shell olduğunu olduğunu söyledi. ben de burda güvendiğim bir shell bayiinden alıyorum yakıtımı artık. (bağcılar)

ayrıca birde tüyo verdi yakıt alırken, pompanın ağzında yakıtın geçtiği görünür kısma dikkatle bakın. eğer yakıtla birlikte hava kabarcıkları da geçiyorsa deponuza hava basılıyor olabilir. bu kesin değil ama yüksek ihtimal... şüphelenirseniz ne kadar sıvı aldığını bildiğiniz bir bidonu yada şiseyi doldurmasını isteyin pompacıdan...
  • aklı kelden benzinide shell den alırım ikisindende memnunum
  • quote:

Orijinalinden alıntı: bito

aklı kelden benzinide shell den alırım ikisindende memnunum

Ben de shell den memnunum Opet de ii ama Bonus kazanmak için Shell den aliom...Belki de bonuslardan memnunum benzin bu kadar pahalı olunca...
  • arkadaşın opet benzinliği var denetimleri cok sıkıymış petrolleri adanada kendisi sivasta opetden şaşmam diyor ve opet ten alıyor
  • Arkdaşlar. geçenlerde shell den benzin aldım. yakıtım bitince yedek olsun diye bir miktar da bidona doldurttum. soğuk havada bidonun içinde buz kütleleri vardı. yani benzin donmuştu. bir kaç kişiye bahsettim. benzin donmaz dediler, kesin içinde su yada benzeri bir katkı maddesi vardır dediler. artık shell den yakıt almamaya karar verdim. bilginize
  • Shell daha fazla performans, opet ve po daha fazla km...bu sadece benim ve bir kaç arkadaşın tecrübeleri...
  • valla ben hiç birini beğenmiyom... gidip depoya su koyyom suyla gidiyom ben
  • geçenlerde ticaret odasının bir toplantısı var idi..Konu İŞ ahlakı...petrol istasyonu sahibi bir arkadaş der ki; "" tankerler rafineri de sıraya giriyor kim önce gelirse, tankerlerin kimsi opetin kimisi PO, kimisi de Shell' in hepsi inanın ki aynı yerden alıyor ve tankere konulduktan aynı rafineriden çıkan petrol oluyor sana MARKA..gideceği petrol istasyonuna kadar bütün markaların ki aynı...şmdi ben satıyorum 3,75-3,80 marka shell , PO satıyor 4,00 bu hak mı şimdi "" diye isyan ediyordu...bu tabii alıntıdır, kimse yanlış anlamasın..yorum sizin

bana sorarsanız P.O - Opet ve Shell kullanıyorum ama büyük çoğunluk Petrol Ofisi, çünkü evime 50 Metre bu arada PO nun kampanyasından yararalandım, 100 TL lik 4 defa benzin alışverişine 40 TL hediye..şehir dışına çıktım ve sonunda 40 TL bonus benzini kaptım, ooo şimdi dadından yinmiyor..hani beleş yaa...

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

geçenlerde ticaret odasının bir toplantısı var idi..Konu İŞ ahlakı...petrol istasyonu sahibi bir arkadaş der ki; "" tankerler rafineri de sıraya giriyor kim önce gelirse, tankerlerin kimsi opetin kimisi PO, kimisi de Shell' in hepsi inanın ki aynı yerden alıyor ve tankere konulduktan aynı rafineriden çıkan petrol oluyor sana MARKA..gideceği petrol istasyonuna kadar bütün markaların ki aynı...şmdi ben satıyorum 3,75-3,80 marka shell , PO satıyor 4,00 bu hak mı şimdi "" diye isyan ediyordu...bu tabii alıntıdır, kimse yanlış anlamasın..yorum sizin

bana sorarsanız P.O - Opet ve Shell kullanıyorum ama büyük çoğunluk Petrol Ofisi, çünkü evime 50 Metre bu arada PO nun kampanyasından yararalandım, 100 TL lik 4 defa benzin alışverişine 40 TL hediye..şehir dışına çıktım ve sonunda 40 TL bonus benzini kaptım, ooo şimdi dadından yinmiyor..hani beleş yaa...

Zaten buna itiraz eden yok, tabiki HEPSİ Kırıkkaleden, Tüpraşdan vs. benzini alıyorlar. Burda tek fark kendilerinin eklediği katkı maddesi o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

geçenlerde ticaret odasının bir toplantısı var idi..Konu İŞ ahlakı...petrol istasyonu sahibi bir arkadaş der ki; "" tankerler rafineri de sıraya giriyor kim önce gelirse, tankerlerin kimsi opetin kimisi PO, kimisi de Shell' in hepsi inanın ki aynı yerden alıyor ve tankere konulduktan aynı rafineriden çıkan petrol oluyor sana MARKA..gideceği petrol istasyonuna kadar bütün markaların ki aynı...şmdi ben satıyorum 3,75-3,80 marka shell , PO satıyor 4,00 bu hak mı şimdi "" diye isyan ediyordu...bu tabii alıntıdır, kimse yanlış anlamasın..yorum sizin

Zaten buna itiraz eden yok, tabiki HEPSİ Kırıkkaleden, Tüpraşdan vs. benzini alıyorlar. Burda tek fark kendilerinin eklediği katkı maddesi o kadar.

sonunu bağlamayı unuttum galiba..

orası doğru hepsi aynı yerden alıyor ve kendi istasyonlarına götürüyor, kimisi su katıyor kimisi oktan artırıcı katkı maddesi vs..
    işte biz sulu kısmından almak istemediğimiz için marka tercih ediyoruz OPET - Po veya Shell diyoruz...iş Tüpraştan aldıktan sonra satıcıların vicdanına kalmış..

• bp için ne diyorsunuz ben aracı aldığımdan beri sadece bp'den aldım.
  • Benzin içeriğindeki en önemli madde firmaların içerisine eklediği katkı maddesidir. Bunun haricinde geriye kalan aynı zaten. Dolayısıyla 1 depo PO performans yakıtları ile + şu kadar km garanti, Shell Fuel Save ile + bu kadar menzil garanti gibi ifadeler böylelikle ortaya çıkıyor.

Aracıma her zaman Shell in belirlediğim istasyonlarından 97 oktan yakıt alırım. Bu güne kadar ödediğim fazla paraların karşılığını, sessiz motor çalışması, performans, motor içi temizliği ve fazla menzil olarak aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan

bp için ne diyorsunuz ben aracı aldığımdan beri sadece bp'den aldım.

+
  • Aslında labaratuvarda inceletmek lazım.

Marka bazında en kalitelisi hangisi acaba?

Bir de eskiden Süper Benzin vardı.

O 100 oktan mıydı yoksa 98 miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Aslında labaratuvarda inceletmek lazım.

Marka bazında en kalitelisi hangisi acaba?

Bir de eskiden Süper Benzin vardı.

O 100 oktan mıydı yoksa 98 miydi?

Önemli olan marka değil istasyondur.
  • saat gece yarısı 02:00 suları gidip FULL istasyonlarından en ucuz 95 oktan kurşunsuz alın gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

saat gece yarısı 02:00 suları gidip FULL istasyonlarından en ucuz 95 oktan kurşunsuz alın gitsin

O mazotta var sadece ::)))
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.