Şimdi Ara

En iyi yağ ve motor katkılarını yapan 'Liqui Moly' denen marka herhalde ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
6.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 25 inci aracima biniyorum, her birine farklı yağ kullandım sayılır, shell, Castrol, total, opet, po, lukoil, lubex, hiç bir fark göremedim.

Bu yağ konusunu abartacak bişey yok.

Tabiki aynı viskozite için geçerli dediklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

25 inci aracima biniyorum, her birine farklı yağ kullandım sayılır, shell, Castrol, total, opet, po, lukoil, lubex, hiç bir fark göremedim.

Bu yağ konusunu abartacak bişey yok.

Tabiki aynı viskozite için geçerli dediklerim.
    Hocam bence vardır illaki. Sonuçta internette bir sürü testleri karşılaştırmaları var. Kullanım ömrü, performans, titreşim, ses gibi bir sürü unsurda motoru etkiliyodur. Kimisi kolay kolay 100-110 derece bandını aşmaz kimisi ise çabuk ısınır vs.

Yağların karşılaştırmasını yaparken özellikle kullanılan aracı iyi tanımak gerekiyor. 6 sene falan olucak ben araba kullanmaya başlayalı ve bu zamana kadar tecrübe ettiklerim;

Yenilenen bujilerin etkisini

Kötü-iyi yakıt olayında performans, rölanti ve devirlenme

İyi kötü lastik

Lpg ile benzin arasındaki ivmelenme, hız farkını gördüm. Bu yağlar meselesindede kesinlikle ayrımını yapan tecrübeli şoförler vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben yağını kullandım 10 40 subap sesi arttı kesinlikle mobilde daha iyiydi araba

• Size bakim ve yağ katkıları ve yağı hakkinda rahatsiz biei olarak tecrubelerimi aktariyorum.

7 Sene bindigim 2011 Polo 1.6 tdi. Ilk bakimi serviste( castrol ) 2. Bakimi kendim mobil 1 formula esp 5 30 a gecerek sessizlik konusunda ciddi bi fark olmustu.

40bin bakimda yine ayni yagdan devam ederek aracimi 140 hp lere cikartip yazilimlamis bulundum. 50 bin deki bakimda tam tamina 1 litre yağ eksilmisti.

Ardindan 1 bakim daha 7 bin km sonra yine 750 ml kadar eksilme olmustu. Ardindan LIQUI MOLLY 4200 5 30 yağ ile tanistim. Ilk performans artisi ve sessizlik dikkatimi cekmisti buni bizzat babam benden once soyledi. Sonra alistik artik ses ayni ama yag yakma olayi sifira indi.

Bir sonraki bakimda engine flush ve ceratec kullandim hic bir fark hissedemedim. Speedtech inden tutun wurth enjektor temizleyici hepsini denedim ciddi fark olmadi.

Sadece speedtechte performans hissedilir derece artiyo 700 km de biten depo 600 de bitiyo.

Simdi size asil farki nasil hissettgimi anlatiyorum maliyetli ama dizeli benzinliye ceviren yontem gibi bisey oldu yine forum uzerinden detayli bi sekilde anlatan kullanici tavsiyesi ve kendi tecrubelerimle yaptigim islemdir.

Bakimdan önce

würth enjektor temizleyicisi ile 1 depo gezdim.

Ardindan 1 depoda yine speedtech kullandim.

Bakimdan hemen once cok sicak olmayan motora liqui molly engine flush dokup yarim saat rolantide ara ara 1500 devire cikarip calistirdim.

Yagi bosaltip 3 litre castrol 5 30 koydum 1 saat oldugu yerde calistirdim gaza bastim.

O yagida bosaltip uzerine liqui molly 5 30 4200 toptech koydum.

Yag katkisi olarak ceratech degil turkiyede olmayan kral urun Torco MPZ kullandim. Mehmet vedat abimiz getirmekte.

Araca binenler bu arabaya ne yaptirdin cok sessizlesmis dediler ve cok ciddi bir fark hissettim o araci o duruma getirip tadini cikaramadan sattim.

Golf 7 1.6 tdi aldim adam bakimi 1 senedir yaptirmamis ve shell 5 30 yag kullanmis. Hemen bakima soktum hic bir fark hissetmedim zaten yeni nesil sessiz motor. Smdi bunada ayni islemleri yapicam hic olmazsa motorun temiz oldugunu biliyim yeterli.

• arkadaşlar yağ farkı çok iyi aracını takip eden dikkatli kişilere göre farkı hisseder. bende marea 2.0 20 valf vardı. önceki sahibi hep shell kullanmış yağını. Ben italyan marka selenia koydum 40 bin km her 10 binde .. 100 gram yağ eksiltmemiştir. önceki sahibi ile konuşurduk o hep ben ekliyordum diyordu. motor sesi yakıt azçok etkiler ama bariz belli olan birşeyler araca göre değişiyor. daha öncede concordem vardı ELF den şaşmadım harareti yükseltmiyordu.
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt

Merhaba, bu tablodaki değerleri nasıl yorumlamalıyız, yardımcı olur musunuz?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.