500 gb lık diskime virüs girmişti temizledim güyya ama içindeki bazı klasörleri ancak gizil dosyaları göster diyince görebiliyorum tamemen diskimi nasıl temizliyebilirim? içinde çok var veri var başka bir yere aktaramıyorum yoksa formatlardım
saygılarla
Trojan varsa ad-aware ile temizlemeyi dene.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: ramroat
500 gb lık diskime virüs girmişti temizledim güyya ama içindeki bazı klasörleri ancak gizil dosyaları göster diyince görebiliyorum tamemen diskimi nasıl temizliyebilirim? içinde çok var veri var başka bir yere aktaramıyorum yoksa formatlardım
saygılarla
Güvenli kipte,denermisin silmeyi,virüslerin ve troyanların çoğu çalışmaz,birde otomatik çalıştırı devre dışı birak,usb'ni takınca çalışmıyacağından virüsleri temizlemen kolay olur,burda nasıl devre dışı bırakacağın anlatılıyorhttp://support.microsoft.com/kb/967715 sonra yine açarsın otomatik çalıştırı
saygılarla
Forumda olması lazımdı.Adı USB Disc Security.Musa Dilek'in konusudur...
Aşağıdaki yazılımında her bilgisayarda MUTLAKA olması gerekir.
meraba.benim bilgisayarıma yaklasık 4 ay önce trojan bulastı biri bilgisarıma giriyodu facebook ve msn şifrelerimi falan biliyodu bilgisayarı kendi kontrolü altına almıstı bir kaç programla tarattım falan ama içim rahat etmedi format attırdım sonra bir sorun çıkmadı düzeldi formattan sonra facebbok sifremi msnimi falan değiştirdim ama bir bugün msni açtığımda baska bir yerdede oturum açtınız yazısı çıktı sonra facebooktada aktif oturumlarda 2 oturumun açık olduğunu gördüm ve bilgisayarım+ internetim çok eskisinden daha da yavasladı. bilgisayardan telefona bir şey attığımdada telefona her seferinde değişik bir dosya geliyor sizce yine virüs mü bulaşmış ne yapmam gerek? yardımcı olursanız sevinirim.
Harddiskinizi kaspersky son sürümle taratın içerisindeki tüm virüsleri temizleyecektir en iyi virüs temizleme programı kaspersky uzun sürebilir biraz ama kesin sonuç alabilirsiniz...