Aşağıdan geliyor Türkmen koyunu aman aman Selviye benzettim yarin boyunu amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Tiridine tiridine tiridine bandım Bedava mı sandın para verdim aldım Sabahleyen erken çifte giderken aman aman Öküzüm torbadan düştü gördün mü amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Tiridine tiridine tiridine bandım Bedava mı sandın para verdim aldım Manda yuva yapmış söğüt dalına aman aman Yavrusunu sinek kapmış gördün mü amanın yandım Amanın amanın amanın yandım Tiridine tiridine tiridine bandım Bedava mı sandın para verdim aldım
Yeşil başlı telli turnam şimdi bizim elden uçtu. Aklımı başımdan aldı aman aman aman aman..... Gitti başka göle uçtu vay vay.
Bir yar sevdim içerimden, kan damlıyor gözlerimden. Nazlı yar gitti elimden aman aman aman aman..... Oda gurbet ele düştü vay vay.
Yarab bu ne derttir derman bulunmaz. Yar bu ne yaradır merhem bulunmaz. Benim garip gönlüm aşktan usanmaz. Varıp yare gider hiç geri dönmez.
Aşık olan gönül aşktan usanmaz. Ahiret korkusunu bir pula saymaz. Aşk pazarıdır bu canlar satılır. Satarsın bu canı hiç kimse almaz.
Dönüp dönüp sana öğüt verirler. Dünya malı ile gözünü boyarlar. Aşık öldü diye sala verirler. Ölen hayvan olur aşıklar ölmez.
Aşık olan gönül aşktan usanmaz. Ahiret korkusunu bir pula saymaz. Aşk pazarıdır bu canlar satılır. Satarsın bu canı hiç kimse almaz.
YUNUS EMRE
quote:
Orjinalden alıntı: koala_serdar
ben erkan oğurdan "siyah perçemlerin" i çok severim
ERKAN OGUR üstat 1 numara...
O zaman adnancım ben de üstaddan AHÇİK adlı türküyü söliiyeyim....Ayrıca bu milletin hiçbir geçmişi bile olmasa tek başına bir tarih olan YEMEN'i de unutmamak gerekir...Muhabbetle
Kaytağı Güzel seni gözler için severim Kerbela destanı Yolun sonu
elif dedim... (Handan AYDIN'dan dinleyin.. zara da söylemişti..)