Şimdi Ara

En İyi Sağlık Bölümü Hangisidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
42.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örneğin acil tıp teknisyenliği,anestezi,radyoloji gibi ? Sizce en iyi sağlık bölümü hangisi beyler ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi Sağlık Bölümü Hangisidir?

Sağlık sektörü, çok çeşitli kariyer fırsatları sunan geniş bir alandır. İki popüler bölüm olan anestezi ve paramediklik, benzersiz zorluklar ve ödüller sunar. En iyi bölümün hangisi olduğu, kişisel ilgi alanlarına, güçlü yönlere ve kariyer hedeflerine bağlıdır.

Anestezi

• Anestezi uzmanları, cerrahi müdahaleler sırasında hastalara ağrısız bir deneyim sağlayan tıbbi doktorlardır.
    • Hastalara anestezikler uygularlar, hayati fonksiyonlarını izlerler ve ameliyat sonrası ağrı yönetimini sağlarlar.
    • Anestezi, yüksek düzeyde tıbbi bilgi ve teknik beceri gerektiren uzmanlaşmış bir alandır.

Paramedik

• Paramedikler, acil tıbbi yardım sağlayan lisanslı sağlık uzmanlarıdır.
    • Kazalar, hastalıklar ve yaralanmalar gibi acil durumlara müdahale ederler.
    • İlk yardım, ilaç uygulama ve hastaları hastanelere nakletme gibi hayat kurtarıcı görevler üstlenirler.
    • Paramediklik, hızlı karar verme, stres yönetimi ve hasta bakımında beceri gerektirir.

Anestezi ve Paramidik Arasındaki Karşılaştırma

• Eğitim: Anestezi uzmanları tıp fakültesinden mezun olmalı ve ardından anestezi alanında uzmanlaşmış bir rezidans programını tamamlamalıdır. Paramedikler, lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmalıdır ve ardından paramediklik programını tamamlamalıdır.
    • Görevler: Anestezi uzmanları ameliyathanelerde çalışırken, paramedikler acil durumlara müdahale eder.
    • Gelir: Hem anestezi uzmanları hem de paramedikler sağlık sektöründe iyi maaş alırlar, ancak anestezi uzmanları genellikle daha yüksek maaş alırlar.
    • Kariyer Yolu: Anestezi uzmanları, hastanelerde, özel kliniklerde veya öğretim kurumlarında çalışabilir. Paramedikler, ambulans servislerinde, itfaiye teşkilatlarında veya hastanelerde çalışabilir.

Sonuç olarak, en iyi sağlık bölümü, bireysel tercihlere ve kariyer hedeflerine bağlıdır. Anestezi, daha fazla tıbbi bilgi ve teknik beceri gerektirirken, paramediklik acil durumlara müdahale etme ve hayat kurtarma fırsatı sunar. Kariyer yolunuza karar vermeden önce, bu alanların gereksinimlerini ve ödüllerini dikkatlice araştırmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar lütfen yardım.
  • hemşirelik ve att aslında paramedik(üniv) daha iyi

edit:bu arada en iyiden kasıt çalışma olarak mı para olarak mı rahatlık(yoğunluk olmaması açısından)mı onuda biraz aç ona göre cevap vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexlab -- 22 Haziran 2013; 20:58:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

hemşirelik ve att aslında paramedik(üniv) daha iyi

edit:bu arada en iyiden kasıt çalışma olarak mı para olarak mı rahatlık(yoğunluk olmaması açısından)mı onuda biraz aç ona göre cevap vereyim

Parası iyi olsun,yaptığım işten zevk alayım ne kafamı kaldırıcak kadan yoğun olsun nede sinek avlıyayım.Birde nöbet bulması kolay olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulluky

quote:

Parası iyi olsun,yaptığım işten zevk alayım ne kafamı kaldırıcak kadan yoğun olsun nede sinek avlıyayım.Birde nöbet bulması kolay olsun.

parası iyi olsun diyorsan hemşirelik ve att olacaksın att yi biliyorsun zaten acilde çalışıyorlar...

zevk alma orası sana kalmış

üniversitede okuyacaksan att olmuyor o paramedik oluyor onlarda ambulanslarda çalışıyor 2 mesleğinde parası iyidir.nöbet olayına gelirsek özeller hemşire arıyorlar baya eksik var

• quote:

quote:

quote:

parası iyi olsun diyorsan hemşirelik ve att olacaksın att yi biliyorsun zaten acilde çalışıyorlar...

üniversitede okuyacaksan att olmuyor o paramedik oluyor onlarda ambulanslarda çalışıyor 2 mesleğinde parası iyidir.nöbet olayına gelirsek özeller hemşire arıyorlar baya eksik var

anestezi nasıl peki hocam ? anestezimi att mi arasında gidip geliyorum

• EDİT GELDİ:

şimdi att de şu var. ne zmn ne yapacağın belli değil. bi gün hasta olmaz bigün wc ye bile gidemezsin.
    çalışma saati 112 istasyondaysan 24 saat nöbet ya 2 yada 3 gün izin. maaşı 2250 civarı.dönere bağlı

paramedic att gibidir. mantığı şudur. att teknisyendir paramedic teknikerdir. daha üst rütbeli ve daha maaşlı. maaşı 2500 civarı. çalışma süresi att gibi.

hemşirelik. ben hemşireliği pek sevmem. nie diye sorarsan bir hastayla 15gün 1 ay belkide daha fazla ilgileneceksin. hele bide uyuzsa vay haline. şimdi refaketçide olacak. of of. servis hemşireliğini sevmem fakat yoğun bakım hemşireliğini severim. çalışma süresi ortalamayı baz alırsak genelde 8 saattir. nöbeti şuyu buda var tabi. maaşı 2250 civarı diye biliyorum.

anestezi teknisyenliği. belkide en cok gitmek istedğim bölümdür kendiminkinden sonra. çalışma alanı ameliyathane. bide nöbette mavi kod ekibi. (yoğun bakımlarda olabilir net fikrim yok) çalışma saatleri 8 saattir. nöbetleri hakkında bilgim yok. maaşları hakkındada bilgim yok.

radyoloji teknisyenliği: herkes radyasyondan dolayı cok riskli sanar. ama bana sorarsanız sonucta hastanın yanında durmuyorsunuz. bitene kadar dışarda pc başındasın. tabi radyasyon hiç yokta diyemem. maaşları hakkında bilgim yok. çalışma saatleri ortalama 8 saattir. eğer acil röntgende duruma göre de cıkabiliyor. yıllık izinleri 20+30 dur :)

aklıma geldikçe editlyecegm

Not : ATT yim

anestezi tekisyenlerindeki en önemli aranan gereksinim dikkattir. ameliyat boyunca hastayı takip edeceksin .entüsbasyonunu sen yapacaksın. doktor bırakırsa anesteziyide sen yapacaksın.

FizyoTerapiTeknikerliği: Bu bölüm ünv. 2 yıllık yüksek okulda okunuyor. parttime olarak bu mesleği yapıyorum özel hastanede. ilk başlarda güzel fakat sonra sıkıcı. ama kolay bi meslek ama sıkıcı. genel olarak hastaya sıcak havlu koyarsın. elektrik akımı bağlarsın. ultrason yaparsın. ekstra olarak traksiyon , vertetrack, hilterapisi felan yapıyorsun maaşı devlet tıpki att hemşire gibidir. sabah 8 akşam 4

@Sulluky

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarimelma -- 22 Haziran 2013; 21:20:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İş ilanlarına epey bakarım ama sağlık bölümlerinde sanıldığı kadar iş aranmıyor.Üçü arasından ise en çok iş ilanı radyoloji bölümü gözüme ilişti.
  • Ben hemşirelik mezunuyum okulu bitirir bitirmez memur oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp oku olm napacan ara eleman olup
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bana sorarsan önceliğin paramedik olsun radyoloji eskiden iyiydi az mesai çok para ama şimdi mesai sürelerini uzattılar(öyle aşırı radyasyon almıyorsun)

hemşirelik zordur ama devlet memuru olacaksan hemen atanırsın

laboratuvar bitmiş(eto bitmiş gibi hatta daha beter özelde bile köle gibiyiz)

anestezinin maaşı hakkında pek bilgim yok

edit:dostum ara eleman olarak görebilirsin ama laboratuvar olmazsa senin tıpçılar bir hiç haberin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexlab -- 22 Haziran 2013; 21:23:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bana sorarsan önceliğin paramedik olsun radyoloji eskiden iyiydi az mesai çok para ama şimdi mesai sürelerini uzattılar(öyle aşırı radyasyon almıyorsun)

edit:dostum ara eleman olarak görebilirsin ama laboratuvar olmazsa senin tıpçılar bir hiç haberin olsun

sen merak etme hepsini öğretiyorlar,labaratuvar işi angarya herkesin yapabileceği bir iş olduğu için doktoru orda kullanmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sen merak etme hepsini öğretiyorlar,labaratuvar işi angarya herkesin yapabileceği bir iş olduğu için doktoru orda kullanmazlar.

/>
    sana sadece yav he he diyorum doktoru orda kullanmazlarmış birşey bilmiyorsun bari yorum yapma...

• bu kafayla zaten anca yav he he diye dolaşırsın.yüksek hedef koy kendine diyoruz ataralnıyorsun.gerçekler ne yazık ki bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

bu kafayla zaten anca yav he he diye dolaşırsın.yüksek hedef koy kendine diyoruz ataralnıyorsun.gerçekler ne yazık ki bunlar.

yüksek hedef koy diyebilirsin ama bize laf dokundurmana gerek yok...ben sanki adama tıp okuma gel lab. oku dedim...
  • quote:

Örneğin acil tıp teknisyenliği,anestezi,radyoloji gibi ? Sizce en iyi sağlık bölümü hangisi beyler ?

Hemşire olduğum için sadece hemşirelik adına konuşayım. Ama kolay atanmak istersen hemşirelik derim. Çünkü ben SML'den mezun olduktan 10 gün sonra atandım Gerçi hiçbir hemşire de mesleğini sevmez ama ben seviyorum Çalışma koşulları da çalıştığın bölüme göre tabi. Ameliyathane veya anjio gibi bölümlerde çalışırsan pek yorulmazsın. Maaşlara gelince eğer çok maaş almak istersen küçük hastane veya sağlık ocaklarında çalışırsan çok para alırsın (2000 TL üzeri). Büyük hastanelerin döner sermayesi az olur :( Sadece hemşirelik adına konuştum ama yine de anestezi ve radyolojiyi tavsiye etmem Hemşirelik veya ATT iyidir. Hemşire de olursan devlette çalışırken part time özel hastanelere de gidedrsin bir nöbet 100 TL

• Bende polislikle sağlık arasındayım , paramedic , anestezi yada radyoloji düşünüyorum
  • güncellll
  • up up up
  • Anestezi bu aralar revaçta en azından benim çevremde böyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.