The Shutter Island(Zindan Adası) Kesinlikle öneririm. harika bir psikolojik gerilim.
The Shutter Island, A Beautiful Mind, Se7en, Memento(Memento bu tarza girmiyor galiba ama izlemediysen izle bu aracılıkla )
shining unutulmuş ayıp oluyo ama
quote:
Orijinalden alıntı: slyman_b
shining unutulmuş ayıp oluyo ama
Nasıl unutmuşum yaGerçekten psikolojik gerilim deyince olmazsa olmazlardan biri...
1408 The Number 23 6.His
23 Machinist
Bu tarzdaki filmlerin tadı bi başka oluyor zaten. İşte bazıları ve benim en sevdiklerim:
Dövüş Kulübü (Anlatılmaz Yaşanır) Kimlik (Gerilimi bol, sonu çarpıcı) Makinist (Çok daha iyi olabilirdi, yinede iyi) 23 Numara (Tarza uygun, izlenir) Zindan Adası (Tarzın en son örneği) Çıldırış (Çok çok farklı, çok çok güzel) Akıl Oyunları (Tartışmasız harikulade) Gizli Pencere (Stephen King imzalı) 1408 (Bunu henüz izlemedim ama tarza uygun olduğunu biliyorum.) Mr. Brooks (Gayet hoş, sıkılmadan izlenir) Beyzanın Kadınları (Buda yerli malı) Kural Dışı (Çok sağlam film) Gitme (Bu fimde çok güzel bence)
Liste epey uzar.....
Bu arada Machinist , Akıl Oyunları , Shutter Island'ı izlerken psikolojimin bozulduğunu hissettim. Ama film bittikten sonra geçiyor tabi
Paranormal Activity
bkz : david lynch
bütün filmleri uygundur.
eğer değişik bir tarz arıyorsanız cube serisi ve Cypher öneririm
Cujo
BLAIR CADISI
quote:
Orijinalden alıntı: Kalendar
Bu tarzdaki filmlerin tadı bi başka oluyor zaten. İşte bazıları ve benim en sevdiklerim:
Dövüş Kulübü (Anlatılmaz Yaşanır) Kimlik (Gerilimi bol, sonu çarpıcı) Makinist (Çok daha iyi olabilirdi, yinede iyi) 23 Numara (Tarza uygun, izlenir) Zindan Adası (Tarzın en son örneği) Çıldırış (Çok çok farklı, çok çok güzel) Akıl Oyunları (Tartışmasız harikulade) Gizli Pencere (Stephen King imzalı) 1408 (Bunu henüz izlemedim ama tarza uygun olduğunu biliyorum.) Mr. Brooks (Gayet hoş, sıkılmadan izlenir) Beyzanın Kadınları (Buda yerli malı) Kural Dışı (Çok sağlam film) Gitme (Bu fimde çok güzel bence)