Şimdi Ara

En iyi psikolojik gerilim filmleri neler... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
5
Favori
65.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben buna da the thing diyorum.
  • The Usual Suspects nasil unutulmus olabilir?
  • son iki örnek çok alakasız biri korku filmi diğeri Suç-gerilim tarzı
  • The Birds güzel bir psikolojik gerilim. Ayrıca REC de korku diyorlar ama bence yine psikolojik gerilim kulvarına girer.
  • 1408
    Jcket
    Butterfly Effect
    Tringle

    Bunlar unutulmazlarım arasında.
  • 1408
    The Number 23
    Butterfly Effect
    The Caller
    Beyza'nın Kadınları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 30secondstomars -- 3 Ekim 2011; 2:54:47 >
  • kesinlikle paranormal activity!!!!
  • Klopka


    Sırbistan'daki yoksulluğu da bir bakıma gözler önüne seren film, çocuklarının kalp ameliyatı için yeterli paraya sahip olmayan bir ailenin, birinin onlara maddi konuda yardım edebileceği umuduyla gazeteye ilân vermelerini ve ardından gelişen beklenmedik olayları konu ediniyor. Basit dramalar gibi duygu sömürüsü yapmıyor ve izleyiciye tatmin edici bir gerilim sunuyor. Sırbistan sinemasının yüz aklarından Klopka benim de izlediğim en iyi filmlerdendir.

    Funny Games (1997)


    Funny Games, işte bu filmden daha iyi ve asıl amacı da seyirciyi gerçekten germek olan bir gerilim filmi yoktur herhalde. Oyunculukları ve konunun ilerleyişi çok iyidir. Yönetmenin izini görebileceğiniz filmlerdendir. Konusu kısaca zengin bir ailenin iki nereden geldiği bilinmez zeki genç tarafından zapt edilmeleri olarak özetlenebilir.

    Caché


    Haneke'nin fazlasıyla geren filmlerinden birisidir Cache. Kültür düzeyi yüksek bir ailenin evine içinde kaset bulunan zarflar gelmeye başlar. Ve ev sahibi adam bunların izini sürer. Kısaca böyle, muhakkak izlenmesi gereken bir yapıttır. Yalnız film içerdiği konunun aksine epey derinliklidir. Ve Haneke dünyanın sorunlarını bu filmin içine de serpiştirmiştir.

    4 luni, 3 saptamâni si 2 zile


    Saf bir gerilim filmi diyemem yine de içerisinde gerilim öğelerini barındıran psikolojik çözümlemeleri yüksek harika bir baş yapıttır 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile. Hikaye Romanya'daki komünist Çavuşesku diktatörlüğünde geçmektedir. İstemeden gebe kalan kadın, otoritenin yasakları yüzünden kürtaj olmak zorundadır. Kürtaj işi de gizli yapılmak zorundadır. Çok iyi bir arkadaşlık örneğini, fedakarlığın son noktasını görebileceğimiz filmde kanımızı donduran cinste drama vardır. Ne var ki hareketli film severler bu filme pek sıcak bakmaz, filme yüzeysel yaklaşırlar. Bu tarz yapımları sevenlere önermeden edemem, durağanlığı sevmeyenler izlemesin derim.

    Tesis


    Gerilim türünün en iyi örneklerindendir. Hatta yönetmenlere gerilim nasıl yapılırın dersi niteliğinde çekilmiş bile diyebiliriz. Bu filmden sonra modern gerilim filmlerinin sıradanlaşma aşaması başlamıştır. Filmde sinema öğrencisi olan Angela tez olarak olağan dışı bir konu olan Görsel Medyada Şiddet'i seçer. Ödevi için üniversitenin arşivinden video kaset ödünç alır. Kasette hiç beklemediği görüntülerle karşılaşır ve bu görüntülerin peşinden gider, diyebilirim hatırladığım kadarıyla. Bu türü sevenler için baş tacıdır.

    Abre los ojos


    Gerilimi seven Amenebar'ın psikolojik öğeler de içeren filmi gerçeklik algısını sorgulamaya yönelik, senaryosu itibarıyla bu tür bir konuyu işlemiş en iyi filmlerden biridir. Konuyu yazmama gerek yok, izleyin ve görün.



    Bu tarz filmleri keşfetmeye bayılıyorum. Sanki kıyıda köşede saklanmış hazineler bulunmak için bekleniyor. Ve gerçekten de izlediğim çoğu filmi ezen cinste bir film. Başından sonuna kadar oturulup izlenmek için yapılmış. Filmin özel bir anlam taşıdığını da düşünüyorum. Filmde birbirine aşık olan Rex ve Saskia'nın bir seyahatlerinde Saskia'nın aniden ortadan kaybolması ve ortada hiçbir emare olmamasına rağmen bu durumu kafasında takıntı hâline getiren Rex'in onu bulmaya çalışması konu ediniyor. Muhakkak izleyin.

    La cérémonie


    Bu filmde gerilim çok büyük ölçekte değil fakat yine de bir germe durumu söz konusu. Sıradan bir işlenişe de sahip değil ve amacı olan bir film. Filmde zengin bir ailenin bir hizmetçiyi işe almaları ve bu hizmetçinin kasabadan yoksul sayılabilecek bir kadınla arkadaşlık kurması, sonrasında ise bu kadının hizmetçiye akıl vermeye başlamasıyla, hizmetçi ile aile arasında bir gerilim ortaya çıkması anlatılıyor. Zengin-yoksul konusuna değinen bir film olarak da değerlendirebiliriz. Ve sonu izleyiciyi şaşırtabilir ama film amacına o harika sonuyla erişiyor. Oyunculuklar görülmeye değer. Bir de bu filmi Funny Games'e benzetebiliriz birkaç yönüyle.

    Revanche


    Uzun süresine rağmen sıkmayan, dozunda bir gerilime sahip olan, sonlara doğru çözülen bir film Revanche. Görünüşte sert fakat mizaçta yumuşak olan Alex, Tamara adında bir hayat kadınına aşıktır. Esasında kadın da onu sevmektedir. Birlikte yaşamak için planlar kurmaktadırlar. Fakat olaylar bekledikleri şekilde ilerlemez. İzlemelisiniz. Bazı yerlerde filmin konusu alenen anlatılmış, okumayın seyir zevkiniz bozulabilir.

    Hævnen


    Bu filmde de yer yer gerilim verilir seyirciye ama insanlığa çok güzel bir nasihattır aslında. Kimi sahneler akıldan çıkmayacak cinstedir. Ölmeden önce izlenmelidir. Afrika ile Danimarka arasında gitgellere şahit olduğumuz Hævnen yüce değerlere parmak basmaktadır.



    Psikolojik gerilimin sağlam örneklerindendir. Biraz gerçek üstücülük içerir. Simgeleştirmeler vardır fakat fazla kafa yormaz bunlar. Psikolojik hastalığa sahip biri başarılı bir şekilde çözümlenmiştir. İzlenmeli.

    Vozvrashchenie


    Yıllar sonra eve dönen bir baba, daha doğrusu bir yabancı ve onun iki oğlu arasındaki ilişkinin sertliği, soğukluğu üç karakterin de mükemmel bir şekilde çözümlenmesiyle anlatılır filmde. Üçünün beraber çıktığı yolculuk zaman zaman gerilim öğeleri içerir. Bu yolculuk baba ve çocukların telafi yolculuğu olarak da nitelenebilir. Modern klasikler arasında yerini almıştır.

    El auro


    Psikolojik gerilimin başarılı örneklerindendir fakat mükemmel değildir. Yine de rahat bir işlenişi vardır ve seyir zevki yüksektir. Gözden kaçmaması gereken bir film. Durağan diye şikayet etmeyin, boğuk hava izleyiciye çok başarılı bir atmosferle nakşedilir.

    La sconosciuta


    Bir film olsa da beni şaşırtsa diyorsanız bu filmi izlemelisiniz. Son kısımlarında güzel bir toparlama yapar ve epey şaşırtır film. Fakat keşke daha iyisi olsaymış demiştim. Aileyle izlenmemesi gereken filmlerden. Konuyu vermek istemiyorum, izleyin ve görün. Gerilimin yanında drama da iyi verilmiştir.

    Les diaboliques


    Son kısımlarında hem korkutur hem gerer. Bazı arızalara sahip olsa da gözden kaçmaması gereken bu tarz filmlere kılavuzluk etmiş baba bir filmdir. Gerilim havası çok iyi verilmiştir filmde. İzleyiniz.



    Gerilim konusunda usta bir film daha. Filmde bir hapishaneye psikolojik test maksatlı ücretli denekler alınır. Deneklerin yarısı tutuklu yarısı gardiyan rolündedir. Ya deney denetimden çıkarsa ne olacaktır? Muhakkak izleyin.

    Aguirre, der Zorn Gottes


    Yazıp yazmamakta tereddüt ettim ama şöyle bir baktığımızda diktatör bir kişiliği çok iyi betimleyen bir filmdir ve filmin havası baştan sona gerilim havasıdır. Filmde El Dorado'yu fethetme arzusundaki lider Aguirre ve adamlarının yolculuğu anlatılır. Kim ne derse desin sinema tarihinin klasiklerindendir.

    Keşke konu daha derli toplu olsaymış. Bölümde başka konu da bulamadım. Bu türdeki paylaşımlar devam etmeli. İyi seyirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 6 Eylül 2012; 1:29:43 >




  • the jacket çok övülüyor.
  • Bir ekleme daha yapayım,



    Enemy 2013
    http://www.imdb.com/title/tt2316411/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !3!ack -- 18 Nisan 2014; 23:13:36 >
  • Güzel öneriler var attım hafızaya hepsini. :)
  • Shutter Island tam olarak en iyilerindendir
  • Kesinlikle requem for a dream

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A Beautiful Mind
    The Sixth Sense
  • 13
    The Thing

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.