Şimdi Ara

EN İYİ MÜHENDİSLİK HANGİSİDİR? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
12
Favori
53.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: rashid52

derslerin zorluğu beni korkutuyor uçakta ne yapıyorlar bunlar tam olarak? odtü uzay da oluyor

inşaatın tek zor yani şantiyede çalışmak mı?

İtü'de uçak müh ve uzay müh, Odtü'de ise havacılık ve uzay müh var. Aynı bölüm diyebiliriz aslında bu 3 bölüme. Dersleri zordur hatta kişisel kanaatim makinadan da daha zor olduğu. Çünkü makinacıların en baba makina derslerini ortak alıyorsun üzerine bir de aerodinamik, sıkıştırılabilir aerodinamik, hava-uzay yapıları, jet itkisi, roket itkisi gibi baba dersleri alınca daha da zorlaşıyor iş. Ama okuması zevklidir. Okurken doğru bağlantılar kurup belirli bir alanda kendini geliştirdiğin vakit önün açık. Tai, tei, vestel savunma sanayii, kale havacılık, baykar makina, roketsan, ford otosan, tübitak sage gibi şirketlere girmek çok ta zor olmuyor. Ama olurda bölümle ilgiliyim filan demiyorsan gelme git elektrik mühendisliği ya da harita mühendisliği oku bunlar banko bölümler, net. Hatta harita mühendisliği devlette çalışma açısında çok çok avantajlı. Bugün devlette mühendisleri 3000tl ya da biraz daha fazlası olacak şekilde maaş alıyor. Kurumsal şirketler haricinde başlangıç maaşı olarak bu ücreti veren çok sayıda şirket yok

Türkiye Cumhuriyeti

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

derslerin zorluğu beni korkutuyor uçakta ne yapıyorlar bunlar tam olarak? odtü uzay da oluyor

İtü'de uçak müh ve uzay müh, Odtü'de ise havacılık ve uzay müh var. Aynı bölüm diyebiliriz aslında bu 3 bölüme. Dersleri zordur hatta kişisel kanaatim makinadan da daha zor olduğu. Çünkü makinacıların en baba makina derslerini ortak alıyorsun üzerine bir de aerodinamik, sıkıştırılabilir aerodinamik, hava-uzay yapıları, jet itkisi, roket itkisi gibi baba dersleri alınca daha da zorlaşıyor iş. Ama okuması zevklidir. Okurken doğru bağlantılar kurup belirli bir alanda kendini geliştirdiğin vakit önün açık. Tai, tei, vestel savunma sanayii, kale havacılık, baykar makina, roketsan, ford otosan, tübitak sage gibi şirketlere girmek çok ta zor olmuyor. Ama olurda bölümle ilgiliyim filan demiyorsan gelme git elektrik mühendisliği ya da harita mühendisliği oku bunlar banko bölümler, net. Hatta harita mühendisliği devlette çalışma açısında çok çok avantajlı. Bugün devlette mühendisleri 3000tl ya da biraz daha fazlası olacak şekilde maaş alıyor. Kurumsal şirketler haricinde başlangıç maaşı olarak bu ücreti veren çok sayıda şirket yok

peki arkadaşım benim oğlum seneye sınava girecek.sizce piri reis-yıldız teknik gemi işletme veya gemi mühendisliği iyi tercihlermidir?maaşları yüksek diye biliyorum.iş potansiyeli nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: erceylan

quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

peki arkadaşım benim oğlum seneye sınava girecek.sizce piri reis-yıldız teknik gemi işletme veya gemi mühendisliği iyi tercihlermidir?maaşları yüksek diye biliyorum.iş potansiyeli nasıldır?

O bölüm oldukça iyidir ve dediğiniz gibi maaşları da dolgundur. Fakat denizi çok sevmek lazım bu bölüm için. Benim itü gemi makinaları işletmeden ve deniz ulaştırma işletmeden arkadaşlarım var memnunlar, güzel bölümdür. Falat piri reisteki bölümün adı tam olarak nedir onu bilmiyorum. Yani mezun olduktan sonra "kaptan" ünvanı ile işe başlanabiliyor mu emin değilim.

Türkiye Cumhuriyeti

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanfurkan35

noldu niye darildın

Darılmadım dostum çok güzel laf ettin ondan dedim..

Orijinalden alıntı: Tir@n

Baban ziraat mühendisidir ya da o sektörde iş yapıyordur.Çevresi vardır.Herhangi bir üniversite de ziraat okursun zor bela girip zirai ilaç bayiliği sınavını geçer belgeni alır dükkanı açarsın.Baban pazarlar sen zirai bilgini işe katar 2,5-4,5 bin lira arası gelirin olur.Artar ya da azalır duruma göre......

Babanın inşaat şirketi vardır ya da ofisi il ilçe farketmez.Mimarlık ya da inşaat,makine,elektirik okursun girer yanında plan proje çizer hasılata ortak olursun..

Velhasıl kelam bu işler sana bana ona buna şuna göre değişkenlik gösterir.

İlk 20k da mühendislik yazamıyorsan zaten diğerlerini bitirdiğinde iki seçeneğin var.

Ya giremediğin ilk 20k nın başarısını kpss de gösterip devlet kadroları.
    Ya da tamamen torpil ve yahut şans......

Bunların dışında kimse hayal kurmasın.Anadolunun bir yerinden mezun makine mühendisi,pişmemiş piyasayı,sektörü alan çalışmasını oturtamamış ise ki tecrübe olmadan olmaz o işler 4-5 yılın öğretmenlik yazıp atansaydım ah keşke puanım şuna yetseydi yok efendim hemşire olsaydım diye geçer.

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki üniversite bölümlerinin bile bir piyasası var.Sektör gibi.
    Benim bilgiğim fen edebiyat bölümleri bilim alanıdır.Bu alanlara alım az olur ve mezunların iş garantisi olur.
    İİBF de iktisat yine keza bir bilim dalıdır.
    Tıp zaten konuşmaya lüzum yok.İnsan sağlığı gidince geriye ne kalıyor.
    Mühendislik de bir ilim deryasıdır.

Lakin devlette çalışan kaç mühendis adam gibi mühendislik yapıyor.İktisatçı banka da ne işle meşgul.

Bunların hepsi düzensiz eğitim alt yapısından kaynaklı.O kadar öğrenci var o kadar mezun var lakin o kadarın yarısı kadar devlet kadrosu yok.Sınav sistemi her iki yılda bir değiştirileceğine mezun/kadro sayısına bir çözüm bulunsun.Sınırlar netleştirilsin.

İİBF gibi bir saçmalık ortadan kaldırılsın.İktisatçı ne iş yapar,uluslararası neyin peşinde her biri birbirinin kadrolarına ortak.
    Mühendis kadroları belli lakin 2 lab açıp mühendislik kurmak neyin nesi.

Yahu anadoluda bir üniversite de isim vermeyelim,makine mühendisliği bölümü öğrencilerine ilk 2 sene lise fiziği,kimyası öğrettik diyen hocalar mevcut.Adamın alt yapısı yok bodozlama buraya dalmış biz bu adam nasıl temel mühendislik derslerini verelim diyenleri duydum gördüm.

Yani KADER KISMET bu ülkede her iş.......

Aga sana hiçbir şekilde katılmıyorum (Bilişim sektörü açısından). Yazılım sektöründe torpil işlemez. İstersen başbakanın oğlu ol 2 satır kod yazamıyorsan adam seni napsın. Yani anlıycan bu işler kendini geliştirmeye bakar. İster Odtü mezunu ol ister Hakkari üni mezunu ol. Sonuçta diploma kodları yazmıycak sen yazıcan dimi ? Bu sektörde kendini geliştirdinmi aç kalmazsın. (Bu söylediklerim Yazılımcılar ve yazılım düşünenler için geçerli)

• quote:

Orijinalden alıntı: torq64

hocam para kazanmak istiyosan bu devirde aklını kullancan özel sektörden bi yol olmaz.illa mühendis olcam diyosan iş tabi sende bitiyo ilk başta iş beğenmemezlik yapmicaksın,endüstri müh. gerek ülkemizde gerek yurtdışında iş imkanı sağlar.otomotiv makina uçak vb bölümler sana dünya sanayisinde çok paralar kazandırabilir.petrol müh. aynı şekilde ama tabi iş sende bitiyo.çalışkan biri değilsen bence hiç vakit kaybetme memurluk en güzel iş. (çok zor bi soru aslnda bu kadar basit cevaplarla yola çıkma )

cevap için sağol cevabını farklı buldum.maddi getiri olarak otomotiv makina uçak demişsin
    bildiğime göre makina çok zormuş otomotiv biraz erkeksi gibi ayrıca ilgim de yok.endüstri çok kolaymış ama bu bölüm tam olarak neyi kapsar çalışma şartları nedir bilmiyorum ve bilgilendirirsen çok memnun olurum.
    ben de tam karar vermedim ama eem düşünüyorum eem hakkında yorumun nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: yeryüzü doktoru

quote:

Orijinalden alıntı: torq64

hocam para kazanmak istiyosan bu devirde aklını kullancan özel sektörden bi yol olmaz.illa mühendis olcam diyosan iş tabi sende bitiyo ilk başta iş beğenmemezlik yapmicaksın,endüstri müh. gerek ülkemizde gerek yurtdışında iş imkanı sağlar.otomotiv makina uçak vb bölümler sana dünya sanayisinde çok paralar kazandırabilir.petrol müh. aynı şekilde ama tabi iş sende bitiyo.çalışkan biri değilsen bence hiç vakit kaybetme memurluk en güzel iş. (çok zor bi soru aslnda bu kadar basit cevaplarla yola çıkma )

cevap için sağol cevabını farklı buldum.maddi getiri olarak otomotiv makina uçak demişsin
    bildiğime göre makina çok zormuş otomotiv biraz erkeksi gibi ayrıca ilgim de yok.endüstri çok kolaymış ama bu bölüm tam olarak neyi kapsar çalışma şartları nedir bilmiyorum ve bilgilendirirsen çok memnun olurum.
    ben de tam karar vermedim ama eem düşünüyorum eem hakkında yorumun nedir?

hocam ben mekatronik ciyim açıkcası elektronik bana daha zor geliyo.fiziğin iyi ve fiziğe meraklıysan makina çok zevkli okuyacağın bi bölümdür tabi yapabildikten sonra eem de öyledir..iş imkanı soracak olursan ülkemizde makina elektronik gibi bölümlerin derece öğrencileri havada kapılıyo.çoğu kişininde söylediği gibi senin becerine ve üretkenliğine bağlı..endüstri çok geniş bi çalışma alanına sahip.üretimin olduğu her sektörde iş bulma imkanın var ve iyide para kazananları var.endüstri mühliğinin popüler olması bundan dolayı yani üretimin olduğu her alanda iş bulabilirsin yüzeysel ve genel bi tanımıdır bu.

• endüstri mühendisliği nasıldır?

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake
  • Merhaba arkadaşlar.Yine bir tercih dönemi bu konu iyice alevlenmiş .2009 yılında izmirde bir devlet üniversitesinin bilgisayar mühendisliğini kazandım ve hayırlısıyla bitirip istanbulda çalışmaya başladım.Yıllarca bu tür konuları takip ettim çoğu zaman yalan yanlış bilgilere şahit olsam da iş hayatına girmediğim için yanlış bilgi veririm diye korktum ve müdahale etmedim.Öncelikle bilgisayar mühendisliğinin dününden bahsedeyim.2009 yılı ösym tercih kılavuzunun en yüksek puan ortalamasına sahip mühendisliğiydi tüm üni.lerin yaklaşık %90 ında bilgisayar diğer tüm mühendislikerlden yüksekti hatta 2006 yılına kadar falan tıp tan bile yüksek bir bölümdü.Geçen bi puanlara bakayım dediğimde ise şok oldum yıllarca bu mesleği kötülemek için çalışan arkadaşlar amacına ulaşmış puanlar dibe vurmuş

Gelelim bölümler arası karşılaştırmaya ve benim tecrübelerime.2009 yılında EMO tarafından öss adaylarını bilgilendirmek için bir belge yayınlanmıştı bu belgeye göre Bil. Müh sayısı 25 000 kontenjan 5500--
    EE müh. sayısı 50 000 kont. 5500 (haberleşme,elektrik vs de eklenince 55 000),--İnşaat müh. yaklaşık 90 000 kont. 9000--makine müh. sayısı ~100 000 kont. ~10 000.Tercih yaparkende bu belgeyi dikkate aldığım için hiç pişmanlık yaşamadım.(Maaşlar iş bulma oranları gibi de çok önemli bilgiler vardı.).Bence türkiyede çalışacak birisi Bilgisayar, EE,İnşaat,Makine dışında müh. yazmamalı Endüstri mezunları direk müdür olarak başlıyo Mekatronikçiler bütün müh.lerin işini yapıyo diyenlerin gazına gelmeyin sakın .Neyse şimdi bizzat kendim bildiğim ve şahit olduğum bilgileri bölümlere göre paylaşıyım.

1.Makine müh:Emo nun resmi verilerinde de paylaştığım gibi ülkemizdeki en çok mezuna sahip bölümdür.Bulunduğum üni.nin mezuniyet töreninde Bil. ve EE den 35 - 40 ar kişi mezun olurken makine ve inşaatın herbirinden 200 küsür civarı kişi 1 senede mezun oldu.Yani 1 senede verdiği mezun bil. ve ee nin 5-6 senelik mezun sayısına eşit.Forumlarda genelde Makina müh.lerinin kapı gibi imza yetkisi var sizin yok gibi yorumlar yapılıyor.Ancak pratikte imza yetkisinin hiçbir anlamı yok(müteahhit bi babanız yoksa ) kimse size nolur gel şunu bi imzala demeyecek çünkü 100 000 tane adam sırada bekliyo zaten.Maaş konusunda yorum yapmayacam çalışan arkadaşlar bilgi versin.Diğer konu makina nın iş alanı çok geniş vs diyenler.İlk olarak zaten bil. müh. göre zaten 4 kat mezunları var yani bize göre 3 kat iş alanları olsa bile bil. çok daha avantajlı olur şunu da belirteyim iş denilince ben Ford,Tofaş,Koç,Sabancı gibi yerleri sayıyorum anadolunun icra köşesinde organize sanayi bölgesinde asgari ücrete yakın maaş veren yerleri iş imkanı diye tanıtıp milleti kandırmayalım.Büyük şirketler düşünüldüğünde bilgisayarın en az makina kadar iş alanı vardır hatta daha fazla bile diyebilirz 2005 yılında android diye bişe yokken bugün onbinlerce kişi mobil cihazlardan sosyal medyadan deli gibi para kazanmaktadır.

2.İnşaat müh:Makine müh.den sonra en çok mezuna sahip bölümdür.Kariyer yapmak isteyen arkadaşlarım genelde ya arabistan çöllerine yada sibirya,kazakistan gibi dağ başlarında yerlere gittiler.Genelde kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde çalışırlar.Yine maaş konusunu çalışan arkaşlara bırakacam.Çoğunun hayali devlete kapağı atıp akşam evinde oturabileceği bir iş sahibi olmak.

3.Elektrik elektronik müh:Sanırım bugün 1. tahtına oturmuş olan bölüm.Kardeşim ve pek çok oda arkadaşım burdan mezun olduğu için çok daha kesin bilgiler vereceğim.Mezun sayısının bilgisayarın 2 katı olduğunu başta söylemiştim.Rehberlik sitelerine bakınca mezun olduğunuz zaman en az 50 farklı alanda çalışabilrsiniz gibi yorumlar görürsünüz ancak konu Türkiye olunca bu çalışma alanları tamamen hayal ürünüdür.örneğin robotik,manyetik alan,Radarlar,elekronik devreler,nanoteknoloji vs gibi havalı alanlarda Türkiyede işe girebilecek müh. sayısı her alan başına 1-2 civarıdır ancak aselsan da tai de vs bu tür çalışma alanları vardır oraya girmek içinde ODTÜ de falan yüksek lisans doktora vs istenir.Geriye kalanlar yazılım öğrenmek için didinmeye başlar Bilge Adam gbi yerlere başvurup 12 000 tl gibi bir faura görünce şok olurlar .İçlerinden yazılıma yeteneği olanlar bi yerlere kapağı atabilir gerisi ise 2 yıllık tecrübe kazanana kadar inanın bana çok çile çekiyolar.Maaş konusuna gelince kesin olarak söylüyorum bilgisayar müh. göre çok komik maaşlara razı oluyolar.

4.Bilgisayar Müh:Tercih yaparken İnşaat ve Makineyi çalışma koşulları nedeniyle yazmamıştım.Çanakkale de demir çelik fabrikasında 1000 derece de çalışan mak. müh. ve -15 derecede beline kadar karda şantiyeye giden inşaat müh. arkadaştan sonra vazgeçtim.Ee yi de EMO nun yazısı nedeniye alt sıralara koydum.İş imkanlarına gelirsek baştan söyleyim hepsi içinde olduğum olaylardır öyle kayınçomun çocuğu işe girmiş falan değil . 4. Sınıfa geçtiğimizde daha mezun olmadan 2 ay önce çoğu arkadaşım iş bulmuştu.Sadece ortalaması 2.5 un altında olanlar mezun olurken iş buldu.Bizim seneye kadar ve bizim senede işsiz kalan 1 tane bile Bilgisayar Mühendisi olmadı.Bunu özellikle söylüyorum Ekşi Sözlük vs gibi yerlerde ODTÜ den mezun Bilgisayar mühendisiyim yıllardır asgari ücretle iş bulamıyorum diyem milleti trollüyen bir sürü işsiz gçsüz ve kıskanç insan var.Zaten bunlar yüzünden pek çok kişi tercihlerini yanlış yaptı.ODTÜ,İTÜ,Boğaziçi,Deü,Ege,Hacettepe,YTÜ,iSTANBUL,Ankara,Gazi,Marmara,Bilkent,Sbancı,Koç tan birinin Bilgisayar Müh. mezunsanız iş bulma ihtimaliniz %100 dür bunu kesin olarak söylüyorum.Çalışma koşullarına gelirsek :Genelde sözlüklerde Bil. Müh. çalışma şartları çok kötü sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturuyolar diye saçmalayan bir sürü insan var.Çalışma şartları en rahat olan bölümlerden biridir.Bilgisayarların ve özellikle server tarzı makinelerin çalışabilmeleri için 7/24 sıcaklığı 20-25 derece arasında sabitlenmiş,havası tozdan arındrılmış plaza tarzı yerlerde çalışmaktayız.Makineci ve İnşaatçılar gibi 1000 derece sıcakta,kirin,yağın,pasın,gürültünün içinde yada sibirya soğugunda çalışmaktan çok daha iyi olacağının garantisini veriyorum

Son olarak maaş konusuna gelirsek.Sözlüklerde milletin sallağı gibi kesinlikle değildir.Yok Odtü yü bitirdim asgari ücret vermiyolar yok iş bulsam bedava çalışacam Meydanı boş bulan yıllardır sallıyor.Gerçek maaşlara geçersek.Yapı Kredi bankasıyla anlaşan arkadaşlar yıllık 52 000 tl brütle işbaşı yaptı Akbank vs de yine 3000 civarı net maaşla işe aldı.Mezunların yaklaşık %25 i bankalarda işe girdi.
    Thy da başlangıç maaşı 3500 tl dir.Bunun yanında ikramiye bedava bilet vs gibi pek çok ek imkanlarıda vardır.Turkcellde işe girenler Thy den biraz daha fazla net maaşla başladı.OBSS de başlayanlar yine +3000 ile iş başı yaptı.Garanti Teknolojide 3300 net ve fazla mesaisiyle birlikte 4000 e yakın maaşla iş başı yaptılar.Ankara da işe girenler Aselsan Tai hariç bu maaşların yaklaşık 500 tl azıyla başladı.İzmir de ise Vestel de yaklaşık 2500 tl,veriPark ve Acennture 2000 civarı veriyor.Bu nedenle mezunların %95 i falan İstanbul da çalışmaktadır.

• Konu baya gitmiş kafamı da baya karıştırdınız, ben meslek lisesi mezunuyum, bilgisayar mühendisliği istiyorum bu konuda çok bilgiliyim çalışıyorum, Asp.net,C#,Html,CSS,Sql server dillerini biliyorum sizce istediğim bölümde gidersem iş bulabilir miyim ?
    3. makine
    4. elek. elektronik
    5. harita

• sen galiba endüstri okuyon , ne endüstrisi kardeş elektrik elektronik varken endüstri temel mühendislik bile değil makinenin alt dalı:))
  • Ya milletin laflarına bakıpta meslek seçilmez.En iyi mühendislik diyede bişey yok bence.Senin en iyi mühendis olabileceğin dal vardır.Makine de mi ilerlersin EE'de mi babanın eşinin dostunun çevresi hangisine uygundur sen hangisini seversin bunlara bak.Adam orada Odtü mezunu 3.sınıfta iş bulurken Yıldız mezunu 2 sene iş arıyo kendim gördüm demiş.Bak bende bi tecrübe mi yazayım İTÜ'yü 1 puanla kaçırdı.Amerika'da dil eğitimine gitti.Yıldız'dan mezun oldu 1 hafta işsiz kalmadı ilk önce Manisa'da çalıştı şu anda adam milli tankı yapıyo.
  • Ayrıca şu bilgisayarcılardaki diğer mühendisliklere bok atma olayınıda anlayabilmiş değilim.Bilgisayar yanlış hatırlamıyorsam 2009 veya 2010'un en çok tercih edilen bölümü olmuştu.Adam 2009'daki bilgileriyle 2014'e yön vermeye çalışıyo.Ben tercih yaparken 1 öğretim görevlisi 3 mühendis 4 tane rehber hocayla görüştüm.FEM'ciler harici hiç birisi bana bilgisayar mühendisliğinin bahsini bile açmadılar.Adamların tek söyledikleri MAKİNE,İNŞAAT,ELEKTRİK ELEKTRONİK,MEKATRONİK.
    Adam yazmış oraya makine mühendisleri toz pisliğin içinde çalışır özel sektörden bahsediyosun birader adam seni it gibi çalıştırıcak tabi ki babasının oğlumusun adam seni tüm gün ofiste takım elbiseyle oturtucak.Yok mobil uygulamaymış deli gibi para kazanıyolarmış.13 yaşındaki bi tane Türk çocuk geçen gün televizyona çıkmıştı eleman mobil uygulama oluşturmuş bi oyun Google Play'de satışa çıkmıştı şimdi sen 4 sene 13 yaşındaki çocukla rekabet etmek için mi okudun?

• Alt işte bi tane daha çıktı Adama 2009 yılı Emo nun resmi verileri diyorum saçma oranlar diyor.Verdiğim hiçbir sayı-istatistik sallama veya saçma değildir.Hepsi ya benim yaşadığım yada resmi kurumların açıkladığı veriler.2009 da bil. müh. sayısı 25 000 ---Makine müh. 100 000 olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsin.Sonraki yıllarda bütün bölümlerin tıp falan da dahil kontenjanları inanılmaz sayılara ulaştı ama bölümler arasındaki mezun sayısının azalma ihtimali yok zaten.Sende Makinenin 12 000 Bilgisayarın 9 000 kontenjanı var demişsin yani her sene 75 000 kişi olan fark daha da artacak.50 ye 200 olayıda bu sene bizim okulun mezuniyetinde gördüğüm olaydır yok falan diye sallama.Bilgisayar ve EE den 40 a yakın Makine ve İnşaattan 200 er küsür kişi mezun oldu.

Makinenin iş alanı geniş derken hangi profesyonel tecrübenle söyledin bilemicem büyük ihtimalle ya üni.ye yeni başladın yada lisedesin.4 sene sonra insanlar mağdur olmasın diye uzun uzadıya bütün tecrübelerimi aktarmak istedim yoksa kimseden maddi çıkarım da yok.Baştan belirttiğim gibi bütün yazdıklarım benim bizzat yaşadığım gördüğüm olaylar ve resmi verilerdir.Makine nin iş alanı geniş veya imza yetkisi var herkes peşimizden koşuyor diyenlere inanmayın sonradan çok pişman olursunuz.önemli olan Türkiyedeki ciddi ve büyük şirketlerde işe girmektir.Bu şirketlerin iş ilanları hesaplandığında Bilgisayar kesinlikle az değildir hatta daha fazla iş imkanına sahiptir ki Makine de zaten fazladan +75 000 rakip var .Sadece YTÜ 252 1.öğretim 252 de 2. öğretim olmak üzere 504 öğrenci almaktadır.Bilgisayar Müh.de kontenjanı 100 den fazla bölüm bulmak baya zordur.Bu da Makine müh.lerinin maaşlarını aşağıya çeken bir faktördür.Düşünsene YTÜ gibi marka bir üni.den mezun oldun iş arayacaksın aynı sene seninle aynı bölümden 500 kişi daha mezun olmuş .

Diğer önemli faktör pek çok makine mühendisinin anadoludaki küçük kobileri iş alanı diye tanıtmasıdır.Tekrar söylüyorum bunlar zaten asgari ücrete yakın paralar verir kimseyi çok geniş iş alanı var diye kandırmayın.Benim mahalldeki internet kafeleri bilgisayar mühendislerinin iş alanı olarak göstermem gibi bir şey olur ki internet kafeler bu iş yerlerine göre daha avantajlı bile denebilir.

Sonuç olarak amacım kimseyle tartışmak falan değil.Sadece bildiklerimi paylaştım.İsteyen inanır isteyen sallıyor der.işkolig.com dan da maaş ve çalışma ortamlarıyla ilgili bazı bilgilere ulaşabilrisniz(coğu bilgi benim tecrüberlerime yakındır).İnanmazsanız da en fazla 4 sene sonra bana hak vereceğinize eminim.

• İnşaat ile elektrik elektronik

• Arkadaşım matematik dersinle ilgili mi sorunun var yoksa bilerek mi yapıyosun. Zaten şuan Makinenin Bilgisayardan 3000 kişi fazla kontenjanı olduğunu sen de söylemişsin.Yani 75 000 olan fark her sene 3000 civarında artacak.Yeni bölümler açılsa bile hadi diyelim bilgisayarın kontenjanı 1000 kişi daha fazla olsun (ki şuan ki durum da olanaksız bir şey).75 000 binden fazla olan mezun farkının kapanması için minimum 75 sene geçmesi gerekir yani en basit mantıkla bile mümkün değil.

Bide yukarda Dark_23 yok 3 mühendise bilmem kaç öğretim görevlisine sordum falan yok mekatronik inşaat demişler yok 13 yaşındaki çocuk uygulama yapmış onla mı yarışacakmışız.Arkadaşım ben gerçek durumu söylüyorum.Üniversiteye daha yeni adım atmışsın sanırım zamanla hayatın gerçekleriyle yüzleşirsin merak etme.Hiç bir bölüme b.k atmak gibi bir derdim yok.Söydeğim veriler bugüne ait 2009 dan bahsetmiyorum.Hangi makine vaya İnşaat müh. sorasan sor (bazı ofiste çalışanlar hariç) çalışma koşullarından hepsi şikayet eder.Böyle bir ortamda çalışacağına temiz,sessiz rahat bi ortamda insan gibi çalışmak daha mantıklı olmazmı?

Bizde bi tek garanti teknoloji de tam da senin dediğin gibi takım elbise giyip tüm gün oturup kodunu yazarsın geri kalan şirketlerdeyse kıyafete kimse karışmaz hatta şortla işe giden arkadaşlarım bile var.

• ORMAN MÜHENDİSLİĞİ OKSİJEN KALMAYACAĞI ZAMAN 3000 LERE DOĞRU DEĞERLENİR ŞİMDİDEN REZEVED YAPMAK LAZIM
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.