< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilincsilver -- 26 Haziran 2025; 22:11:31 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
En İyi Moda Markası Saatleri?

-
-
Üç beş marka hariç çoğu çöp.
Moda markası saatlerine para verilmez. Verilecekse de sadece şu markaların saatlerine para verilir:
Cartier
Dunhill
Ralph Lauren
Bulgari
Dior
Louis Vuitton
Gucci
Calvin Klein
Tiffany
Belki bir de Movado-Citizen grubun şemsiyesi altındaki şu markalar ki onlardan bile %100 emin olamam:
Hugo Boss
Tommy Hillfiger
Lacoste
Moda markalarından neden saat alınmaz:
Bir moda markası saati ile onu üreten saat üreticisinin bir saati aynı fiyat bandındaysa, bilin ki moda markasının saati daha düşük kalitedir çünkü üreticisi moda markasına isim hakkı olarak ciddi bir fikri mülkiyet bedeli ödemektedir. Bu parayı çıkarmak için de kaliteden ödün verir.
Moda marka saatlerini rekabetçi fiyatlara satabilmeleri için bu yüzden kaliteden ödün vermek zorundadırlar çünkü marka ismine para ödeyerek maliyeti şişirmişlerdir, bir yerlerden kısmaları gerekir. Böyle olunca yönlerini Çin'e çevirirler ve Çin üretimi, Çin menşeli bileşenler kullanmaya başlarlar ve haliyle ortaya genellikle kalitesiz, uzun ömürlü olmayan, kullan at tarzı saatler çıkar.
Evladiyelik bir saat istiyorsanız genel geçer moda markalarından uzak durun.
-
@Torlak Kemal Tabiki sizin saydığınız markalar fiyat olarak üst segment , hatta bu markaların etiket fiyatlarına Tissot ve Seiko saatler mevcut , Biz mağazamızda Lee Cooper ve Slazenger saatlerin satışını yapıyoruz. Bu saatlerin halk arasında bilinilirliği ve kalitesi nasıl değerlendiriliyor bunu bilmek istedim.
-
Slazenger saatlerin lisans sahibi bizim Arıkan Saat. Evet, Arıkan Saat Slazenger firmasına isim hakkı karşılığında bir lisans bedeli ödüyor bildiğim kadarıyla. Yani bir ekstra maliyet kalemi. Saat başına bir komisyonda mı anlaştılar yoksa yıllık sabit bir lisans bedelinde m,i anlaştılar orasını bilemem ama Slazenger, ismini kullanması karşılığında Arıkan Saatle lisans anlaşması yapmış. Aeıkan Saat üretici değil, bir distribütör. Bir de üreticiye kar marjı bırakacak şekilde para ödüyor. Arıkan Saat Slazenger logosunu bastığı saatleri kimlere ürettiriyor belli değil. Belli olan şu ki bu üretimin arkasında büyük bir saat grubu yok. Belli başlı Çinli ya da Hong Konglu üreticlere ürettiriliyordur tahminimce. Tüm saat gamını görmedim, belki aralarında İsviçreli butik saat üreticileri de vardır. Slazenger giriş seviyesi bir saat. Ben para vermezdim.
Lee Cooper saatleri de yine bir Türk firması olan LC International Watch Group adındaki istanbullu bir firma ürettiriyor bildiğim kadarıyla. Nerede ürettiriyor bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla geçmişte Miyota mekanizma kullanıyordu ağırlıklı olarak. hala öyle midir emin değilim, şimdi yönlerini Çin'e çevirmiş olabilirler. Lee Cooper bu Türk firmasıyla 10 yıl kadar önce bir lisans anlaşması yapmış ve ismini kullanma karşılığında isim hakkı bedeli alıyor LC İntl Watch gruptan. Ben Lee Cooper saatlere de para vermezdim.
Saatçilikte 2 yön vardır:
- Moda ve genel geçer olan, seceresi ve tarihi olmayan, popüler imaja yaslanan bildiğimiz moda saat markaları, konfeksiyon saat markaları ki bir kaçı hariç hiç birinin saatçilikle ilgisi yoktur. Onlar kumaşçıdır, dikimcidir, saatten anlamazlar ama anlayanlara isimlerini kiralarlar. Ürünleri de kullan-at mantığındadır, aynı pantolon gömlek gibi sezonluk saat satarlar.
- Belli bir seceresi ve tarihi olan, üretici ve tasarlayıcı saat markaları. Bunlar saatlere bir tüketim malzemesi gözüyle bakmaktan çok, horoloji pencersinden bakan ve ona göre tasarım ve üretim yapan markalardır. Bunlar üreticidir, işleri saat üretmektir.
İlk gruptaki markalar genellikle bir kaç yıl kullanılıp atılacak saatler satarlar. İkinci gruptaki saatler ise uzun yıllar kullanabileceğiniz saatler üretirler.
Ben daima ikinci grup markalardan saat almayı tercih ederim.
-
@Torlak Kemal Çok profesyonel bir açıklama olmuş ellerinize sağlık , küçük bir düzeltme şu anda Lee Cooper markasıda Arıkan saat bünyesinde bulunuyor.
-
Teşekkürler.
Evet, LC grupun lisans kullanma süresi dolmuş olmalı. Arıkan saatin aldığı bence daha iyi olmuş çünkü Arıkan saat geçmişi olan köklü bir distribütör ama bu tabii ki hem isim sahibine hem de üreticiye para ödediği gerçeğini değiştirmiyor.
Saati sıradan, basit bir gündelik aksesuar ya da kıyafetlerini tamamlayıcı bir aksesuar olarak görenler moda marka saatlerini satın alabilirler, ki alıyorlar zaten.
Ama saate ve saatçiliğe meraklı, saate koleksiyon güdüsüyle yaklaşan ve evladiyelik, uzun ömürlü saatler arayanların moda marka saatlerle işi olacağını sanmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 29 Haziran 2025; 14:49:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X