Şimdi Ara

en iyi +masrafsız otomatik şanzıman (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
47.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Poweshift ve dsg..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AFV

    CVT ler sorunsuz deniyor değiller. İlerleyen kmlerde sıyırma yapıyor aracın karakteri çok değişiyor.

    Tork konvantörlü tam otomatikler en dayanıklı ve konforlu şanzımanlardır evet. Trafikte ayağını frenden kaldırmadan ilerlesen bile en ufak titreme yapmaz.
    Tork konvantörlülerde en iyisi amerikalılar ve almanlardır. Amerikada araçların sadece %2 si manuel olarak satılıyor. Adamlar 70 yıldır otomatik vitesli araçlar yapıyorlar. Ford ve GM nin ortak üretimi olan 6 ileri tam otomatik şanzımanın ömrü yoktur diyebilirim. Bunun yanında meşhur ZF hem bmwlerde hem ağır yük araçlarında kullanılan bir şanzımandır. Mercedesin 7 ileri tam otomatikleride kendilerini kanıtlamış şanzımanlar. Toyotanın tam otomatik kullandığı modellerde 0 sorunludur. 2006 model 230 bin MİL de toyota rav4 kullandım araç 0 dan farksız vites değiştiriyordu. Aisin, getrag , ZF, ford-gm 6 ileri , gtronic MB ve hyundailerin tam otomatikleri çok sağlamdır. Tam otomatikler uzun ömürlü olmakla beraber tork konvantörü denen kapalı kutu bir süre sonra aşındığında onun tamiri çok verimli olmamaktadır. Tork konvantörlü şanzımanlarda da yağ değişimi vardır ve gereklidir. Ama bu başka bir konu. Şunu söyleyeyim tam otomatik aracınız 60 bin km yi geçtiyse ve biri size şanzıman yağını değiştireyim derse değiştirmeyin daha kötü olur.
    Tam otomatiklerin şeceresini dökmüşsünüz ama ailenin kıdemlisi Honda'ya hiç değinmemişsiniz. Bu kadar detaylı bir anlatımda gözden kaçırılmayacak denli büyük bir ihmal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münzevii -- 4 Şubat 2020; 16:53:14 >




  • arabarcacomtr kullanıcısına yanıt
    Hortlamış konu. Bence en iyisi elektrikli araç. Şanzıman yok sorun yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.