Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
55
Favori
597.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yeni ev aldık 90m2 net. 5mt petek var bursa Mudanyada. Sürekli kalacağımız ev degil. Yazlari genellikle kalınacak. Kışın belki hafta sonu kalicaz. Kombi almam lazım. Buderus u022kombi veya baymak lambert lx 24 fi arasında kaldım. Siz ne diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modülasyonlu oda termostatı ile ile uyumsuz tam yoğuşmalı kombi
    almaktansa
    Modülasyonlu oda termostatı ile ile uyumlu yarı yoğuşmalı kombi
    almak daha mantıklı gibi

    Modülasyonlu oda termostatına göre modülasyon yapan kombiler doğalgazı yaklaşık olarak % 15 civarı daha az yakar. (alıntı, buderus)
    Tam (premix) yoğumalı kombilerden, yarı yoğuşmalı kombilere göre % 5-6 civarı yüksek verim elde edilir.

    Sırasıyla yoğuşmalı kombi seçimi
    01 - Modülasyonlu oda termostatı ile uyumlu modülasyon aralığı en (% 20-100 ve daha) geniş tam yoğuşmalı kombi (% 20 + 15 verim)
    02 - Modülasyonlu oda termostatı ile uyumlu tam yoğuşmalı kombi (% 20 + 10 verim)
    03 - Modülasyonlu oda termostatı ile uyumlu yarı yoğuşmalı kombi (% 15 + 10 verim)
    04 - Modülasyonlu oda termostatı ile uyumsuz tam yoğuşmalı kombi (% 20 verim)
    05 - Modülasyonlu oda termostatı ile uyumsuz yarı yoğuşmalı kombi (% 15 verim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 3 Kasım 2018; 22:07:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstadlara ve kullananlara özellikle sorum var. Kombimiz(Dolcevita 24 d fi) ömrünü doldurdu. Benim için en önemli olay şu su sıcaklığının durmadan değişmesi yani artık suyu ılık kullanabilmek istiyorum o yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var gerçekten.
    Bosch modellede su sıcaklığını sabitleme özelliği var yazıyor ama bu benim istediğim suyu ılıklaştırdığımda sabitleme mi yapıyor yoksa su sıcaklığı 40 derece ayarlıysa 40 derece mi veriyor suyu?

    Bosch Class 2000W
    Bosch Class 6000
    Demirdöküm Atron (24k/28k bilmiyorum farkını)
  • Seymen69 kullanıcısına yanıt
    yaklaşık fiyata condens 2000 var
    hem 3 modülasyonlu hem yarı yoğuşmalı

    https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-bosch-condens-2000-w-24-kw-zwb24-1ar-hermetik-yogusmali-fiyati,198508.html
  • Yoğuşmalı uygun değil evimize. Kararımı Demirdöküm'den yana vermeyi düşünüyorum şuan. Su sıcaklığı dalgalanması dışında açıkçası umrumda olan fazla birşey yok çünkü çok çektim yıllardır.
    Atron modeline de oda termostatı uygun oluyormuş sanırım.
  • 1-Remeha
    2-Buderus
    3-wiesmann

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa2790

    1-Remeha
    2-Buderus
    3-wiesmann
    Vaillant?

    Baymak?



    Bunları es geçin diyorsunuz yani?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    En iyileri sormadınız mı? seat skoda gibi dedikleriniz..
  • satış sonrasında müdahale şansı veren, yedek parçası bol bulunan marka model hangisi acaba?
    viessman vitopend 100 model var şu an kullanıyoruz, çok da memnunduk ama bir süre sonra parça sıkıntısı nedeniyle eliniz kolunuz bağlanıyor,
    3bar emniyet ventili 300 tl mesela,
    genleşme tankı 500 tl
    plakalı eşanjör 400 tl vs..
    yan sanayi falan da bulunmuyor,
    bu yüzden tamir için müdahaleye uygun ve yedek parçası olan bir ürün arıyorum.
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Viessman yerine vaillant konulmalı.
  • Selamlar arkadaşlar, kiraya geçtiğimiz evde gündüzleri kapalı ve geceleri açık konumda 35-40 derece ararlığında bir ay kullanıma 350Tl fatura geldi. Biraz canım sıkıldı.



    Ev net 160m2, güney ve batı cephesi var, dışı yalıtımlı, alt kat boş üst kat boş.



    Kullanılan kombi ferroli demiproject F24D



    Tecrübeli dostlardan akıl tavsiye bekliyorum:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa2790

    1-Remeha
    2-Buderus
    3-wiesmann
    !!! Vaillant markasını daha yakıdan tanımaya çalışmanızı tavsiye ederim eğer Vaillanta bi anti patiniz yok ise !!! 3 Ad Vaillant Kombi kullanmaktayız 1 i (17) Yıl 1 i (9) yıl 1 de (2) yıllıktır !!! Sadece 17 yılık olan 1 defa Eşanjor arızası vermiştir ve kullanmaya devam edilmiştir !!! Sakın ola bu markayı yok saymaya kalkma biraz araştırırsan Kombinin Mucidinin Vaillant olduğunu görürsün !!! Remeha ve (Eski Buderusa)! laf etmem ancak o Wiesmann dediğin kombi Vaillantın yanında ön Kaputu değişmiş arka tampon boyanmış Şahin marka otomobil kalır bunu iyi Belle !!! şimdi Selametle ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boys818181 -- 9 Aralık 2018; 0:14:38 >
  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Vaillant bayisi misin ne bu celallenme sen mi üretiyosun vaillant da 4 numaraya yaz o zaman... 17 yıl kullanmışsındır anladık nokia da kaç senelik telefon önemli olan kalite, tasarruf ve teknolojisi..isteyen istediğini alır kardesim, soru sorulmuş cevap verdim sen de kendi cevabını yaz geç..

    Genel olarak da bilgilendirme yapayım biliyosunuz enerji fiyatları arttı bu yüzden bütçeyi biraz yükseltip tam yoğuşmalı düzgün bir kombi almaya bakın...
  • mustafa2790 M kullanıcısına yanıt
    tam yoğuşmalı kombiyi 90 m2 alanda nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz ?? ayrıca senin demode gördüğün 17 yıllık kombiyi biraz daha açayım . 2 sene önce basınç sürekli yükseliyordu servis çağırdık baktı ve eşanjor arızalı değişçek dedi tmm dedik . bi yandan ejanjorü değiştiriyo bende bakıyorum artık eskidi 15 yıllık bundan sonra yenisini almak gerekmezmi dedim kombiye baktı bunumu değiştirceksiniz dedi ? evet dedim ; olurmu yaa bu kobi beton dedi bu ejanjörü değiştirdinmi bi 15 yıl daha gider dedi dedim 30 yıllık olucak ozaman olabilir dedi alman yapmış dedi en az arıza gelen kombi markası bu dedi hmm dedim doğrudur dedim . ilada değiştirceksenizde çok kolay size müşteri bulabilirim dedi teşekkür ederim biraz daha kullanalım dedim . bu işi yapan servisin dedikleri ortada ! ayrıca şu an için bende memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum . Viesmandan iyi olduğunu herkez söylüyo bi siz memnun kalmış olmalısınız :) viesmanın en iyi olduğu tek konu çok sesiz çalışması ! onun haricinde heleki yeni modelerinde olmasa olmaz kronik sanki çalışma zamanı ayarlı belirli parçaların değişim istemesi şart .




  • 16 yılda babam kullandi eski bacalı kombilerden Vaillant marka. 1 kere esanjor degisti o kadar. Bi 10 yil daha gider dedi servis. Bakimi hic ihmal edilmemişti.



    Fakat artik bacali kombilerin yasaklanmasi ve babamin mutfağı tadilat ettirmesinden dolayi kombi balkona alindi. Yine Vaillant'in Ecotec Pro tam yoğuşmalı modelini aldik.



    Ben Vaillant kadar saglam kombi görmedim hayatımda.



    Kombi dedin mi Vaillant der dururum. Gerisi faso fiso.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    :) işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum arkadaşa :) mersedes audi bmw otomobil markalarına ne kadar çamur atsanda onlar piyasanın en iyi leri olarak kabul edilir 4 cü sırayı kabul etmezler bunu ben değil bu işte Mastır yapmış insanlar söyler ! Hatta bi çok kombi markası en son üretim olan kombilerde bazı aksamlarını sırf maliyeten kısmak için metal değilde plastik olarak üretmeye başlamış !! birtek marka hariç metel üretimine devam eden tek marka Vaillant ! Buderus 2007 yıllında Bosch firması tarafından satın alındı ve bizim ülkemizde üretim yapılıp parçaları toplanmaya başlandı . dolayısı ile eski kalitesine kıyasla büyük şephe duymaktayım !! internet üzerinden de Viesman ile ilgili şikayetleri okuyunca sonu gelmek bilmedi şikayetleri okurken bi an için kendimi korku filmi seyasında sanıp tedirginlik bile yaşadım :) bide şöyle bişey söylim 2 yıl önce satın almış oluğumuz vailant kombinin yanında bir çok diğer marka kombilerde satılmakta idi . satıcı arkadaş bize ısrar ile demirdöküm ve eca marka kombi satmaya çalıştı bende ısrarla vaillant almayı düşünüyoruz dedim . neden dedi dedim daha önce sizden farklı zamanlarda 2 ad vaillant kombi aldık ve 2 sindende memnunuz dedim adamın bildiği morali bozuldu yanımızda yine bizi çevirmeye çalıştı biz dedik vaillant 17 binliği karar verdik almak istiyoruz dedik adamın bildiğin yüzü düştü :) asık bi yüz ifadesi ile irsaliyesini kesti aldık taktık neyse sonra kombi yedek parça satan çok samimi bi aile dostumuz var durumu anlatık adam gülümsedi :) başka marka kombi satıp problem yaşadığınızda ona geleceğiniizi ve yedek parça satacağını bildiği için işine gelmemiştir dedi :) yuhhh dedim ya bunun içinmi okadar takla atı dedim :( ee nolcak dedi ? bu iş böyledir dedi cihazdan çok kazanmazlar ancak yedek parçanın kar marjı vardır dedi ! dedim şimdi olduuu ! vaillant okadar sık arıza vermez dedi bu sebepten pekte işlerine gelmez dedi ! dedim şimdi oldu !şaka gibi yaa marka olayı kimin umurunda adamlar işi yedek parça kar marjından götürmeye çalışıyo bildiğin !! 4 cü sıraya koyanlara duyrulur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boys818181 -- 11 Aralık 2018; 11:41:26 >




  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Evim 85m2 tam yogusmalı kombi kullanıyorum bakın şuna dikkat edin kazan suyu sıcaklıgı arttıkca yogusma ve tasarruf azalır. en yüksek verimlilik 40-45 derecelerde..benim dedigim viesmann orjinal olan bosch la aynı banttan cıkanlar değil.. sen öyle diyosun ama 20 senelik buderus kombi vardı taş gibi o da öyle yani eskiler zaten sağlam şimdiki eşanjörler alumimyum döküm hem maliyet hem de işçilikten tasarruf için mecburlar. viesmann alacaksan modeline ve üretim yerine bakıcaksın. dedigim gibi favorim remeha benim.
  • mustafa2790 M kullanıcısına yanıt
    Tamam işte bende size bunu anlatmaya çalışıyorum "ne varsa eskilerde var" diye . Size anca anlatabildim sizde sonunda bana katıldınız saygılar .
  • Daikin kombi öneriyorum herkese çift bakır eşanjör,6yıl ve ömür boyu garanti,geniş servis ağı,yer kaplamayan sessiz ve saf Japon teknolojisi

    https://www.daikin.com.tr/Urunler/Daikin-Kombi/Tam-Yogusmali-Premix-Kombiler

    [:'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seymen69 kullanıcısına yanıt
    https://www.daikin.com.tr/Urunler/Daikin-Kombi/Tam-Yogusmali-Premix-Kombiler



    Bir bakın bakalım arkadaşlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.