Şimdi Ara

en iyi Java kitabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
4
Favori
26.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bilgisayar müh. okuyorum c java dersleri aldım.java ya merak saldım zamanım da var güzel bir kitap önerirseniz geniş çapta öğrenmek için türkçe ?

• Yabancı dilin var mı ?
  • ingilizcem var ama türkçe kaynak daha net olur diye düşşündüm
  • Türkçe kaynak daha net olur tabiki de ama bu programlama dillerinin(c++ hariç) Anadili ingilizce e haliyle ingilizce kitaplar daha sağlam örnek çözüyor.Elin İngilizinin kitabını da tutup türkçeye çeviren adam çok az çevirse de ne kadar çevirecek yani. Türkçe olarak o herbelt'in kitabı en sağlam kitaptır.Yanına yabancı bir kitap istiyorsan yani yabanci dille yazılmış. Daniel liang'ın Introduction to java programming kitabını öneririm ben ondan bakıyorum örneklere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Türkçe kaynak daha net olur tabiki de ama bu programlama dillerinin(c++ hariç) Anadili ingilizce e haliyle ingilizce kitaplar daha sağlam örnek çözüyor.Elin İngilizinin kitabını da tutup türkçeye çeviren adam çok az çevirse de ne kadar çevirecek yani. Türkçe olarak o herbelt'in kitabı en sağlam kitaptır.Yanına yabancı bir kitap istiyorsan yani yabanci dille yazılmış. Daniel liang'ın Introduction to java programming kitabını öneririm ben ondan bakıyorum örneklere.

cevap için sağol bu kitaplar algoritma-yazılım temelleri(döngüler vb.) ağırlıklı mı yoksa javanın genel mantığı üzerine mi ağırlıklı? ikincisini tercih ederim çünkü c c++ java temeli gördüm:)

• Deitel'ın How to Program Java kitabını mutlaka öneriyorum. Dili İngilizcedir. İngilizceniz varsa bu kitabı öneririm.

Kitabı bulamazsanız, Daniel Liang'ın bir kitabı var. O da iyidir. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İngilizce varsa Sun'ın kitabı.
  • herbert ı , deitel ı falan öneren kişiler kimse kusura bakmasında bu kitapları önerenler gerçekten iyi kitap okumamışlar ve önerdikleri alanlarda yetkin değiller. türkçe kaynaklarda overloadinge "aşırı yükleme" , yok efendim "fonksiyon isimleri fiil içermelidir" gibi saçma sapan ifadeler görebilirsiniz. Hadi biraz bilgisi olan bunun bir sentax hatası olmadığını biliyor olacaktır fakat yeni başlayan adama böyle saçma sapan bilgi verirseniz bir de zorunluluk kipiyle adam "fiil içermezse hata olur" gibi düşünür. Yazık diyorum piyasadaki Türkçe kitapların %95 i çöplük kitaptır arkadaşlar bilişim alanında. İnsanların parasını çalıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: VINTAGE

ingilizcem var ama türkçe kaynak daha net olur diye düşşündüm
    ts ffdgn xg nxdrsrrh hserh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 23:24:34 >
  • cem yılmaz boşuna konuşmuyo ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Bu mesaj silindi.
    et fd r nr ryj ryj rsyjrds j

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 23:25:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasha1233

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    wear dgn dxnh dxtj rtj seth set

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 23:25:32 >
  • Bu mantıkla giderseniz türkçedeki bütün terimlerle dalga geçebilirsiniz. Bir kitaptaki çeviriler yanlızca o kitabın kapsamı içinde değerlendirilir. En ahmak kişilik bile yardım arayacağı zaman "ezmek" diye bişey kullanmaz, orjinal halini yazar.

"Bak ben ingilizce biliyom yaa" diyerek alaya almaya çalışmış ama kendiniz küçük duruma düşmüşsünüz. "bilgisayarkavramlari.com" bile çiğnemek, ezmek, üzerine bindirmek olarak çevirmiş.

İngilizce olsa en absürt uyduruk terimleri bile ciddiyetle karşılar ama türkçe olunca hepsinle dalga geçersiniz. Kendi diline düşman bir nesil. Anlamak mümkün değil.
  • ezmek'in nesi kotu ki? bence gayet de kullanilabilir. asil komik olan bence 'override etmek' demek, turkce ingilizce ortaya karisik bir sey oluyor. :)

aslinda ezmek yerine 'gecersiz kilma' da kullanilabilir, simdi geldi aklima.

su da olabilir 'elinden ekmegini almak'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 28 Şubat 2013; 14:28:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

vatandaşın teki overriding için ezmek demiş
    ne eziyon ya? ezik domates mi? fındık ezmesi mi
    ingilizcede var mı tomato overriding, peanut overriding diye birşey?

Dalga geçmeye çalışmışsın ama olmamış komik duruma düşmüşsün.

hem yaptığın komiklik saçma olmuş hem de ezmek override için iyi bir çeviri.

aynen rezil olmuşsun
  • Java - The Complete Reference öneririm, yazarıda Herber Schildt. Türkçe çeviriler ve Türk kaynakları çok iyi değil.
  • Override için ezme, üzerine bindirme terimleri "bana" göre oldukça doğrudur. Ama overloading i aşırı yükleme diye çevirmek, Türkçe ve düşünce bilgisi eksikliğidir. Bu adamlar bir sürü kitap yazıyor.Be adam aşırı Türkçede olumsuz bir kelimedir(Aşırı yedim, aşırı terledim, aşırı içtim.) Aşırıyükleme diye kendi kendine belki 1000 defa söyledin. Aklına hiçmi gelmedi bunun olumsuz bir anlam doğuracağı. Overloading olumsuz bir mekanizma mıdır? Birde bu kitapları yeni başlayanlar için yazdık vs diyorlar. Ya yeni başlayan adam kitabın içindekileri açacak "Fonksiyonlarda aşırı yükleme" (C++ kitaplarında "Operatörlerde aşırı yükleme" de var) gibi ifadeler görecek . Biraz düşünün, yeni başlayan adam öcü gibi görecek overloading i. Google translate denmi çalışıyorlar anlaması güç. (Bazı kitaplarda signed int 'i işaretli int diye çevireceğine imzalı int diye çevirmişler onları eleştirmeye gerek bile duymuyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4kalan -- 20 Mart 2013; 1:12:10 >

• Dieltel'in java kitabı. 9. sürümü çıktı

netten temin edebilirsin.
  • Arkadaşlar java da sınıflardan itibaren elinde(sınıflardan nesne çağırma vs), türkçe olursa daha iyi olur, sunum veya pdf dosyası olan var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.