Şimdi Ara

EN İYİ İPTV SAĞLAYICI HANGİSİ ACABA ? (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
736
Cevap
44
Favori
119.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Bilindik markalarda çok şikayet olması normal. Kullanicısı çok uzun yıllardır piyasadalqr ve zaten kaçak bir yayın.

Adı hiç duyumamış yeni çıkmıs bir IPTV nin şikayet varda şikayeti olmaya bilir. Ayrıca dolandırıcıda çıkabilir.

Ayriyetten kaçak yayını şikayet vara yazmakta düpe düz mallık.

Hısızlık yaptım ama kıyafeti beğenmedim diyorsun.

Bu da ne kadar etik zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben titanin satan birinden yayin aldim titan server aahibi bana satan ile anlasamamislar adamin panelini kapatmis panel kapandigi icin benim yayinlar gitti ismine guvenip 2 üyelik aldim server sahibine ulastim bayiden alacaksiniz dedi bayi de benim sana satigim yayin parasini ben ona odedim diyor pesin parayi almadan o paneli acmiyorlar hocam burda magdur olan musteriler magdur oldu hocam yazismalari yukarida paylastim hocam ekran resinleri ile anlatmak istedigim titan iyi birsey degil ben parasini odedigim yayininizlemiyorim birse problemi cozuluyoru derler hocam

• Kısa bir döneme kadar piyasada kaynak yayın veren birisi olarak — ki artık “birisi olarak” söyleyeyim — Davut6767, Echonight83 bu kadar detaya girmeleri demek, IPTV sektöründe aktif rol alıyorlar demektir.

Neremden mi uyduruyorum bunu? Kimse tutup “Yok, abi, bu kimmiş, paneli kimmiş, kim yayın verenmiş, kim bayisiymiş anlayamazsınız kardeşim” diyemez. Yıllardır verdiğim kaynak yayınları “ben basıyorum” diye satanlar oldu. Bugün A markasıyla, yarın B markasıyla satış yapıyorlar. Ayrıca yok “ana paneldeki yayın ne ise bayideki de aynıdır” arkadaşım. Server’ın sahibi buna pembe, ona sarı yapmaz çünkü adam bayisidir. Bayi satarsa server sahibi kazanır. Kendini ve bayiyi neden sabote etsin?

Kısacası, başı boksa sonu da boktur. Yani bayi sorunluysa ana panelde de sorunludur.

Ha, bir de gelelim böyle milleti yedikleri bir satış trajedisi, osuruktan yalanları PANEL PANEL!

Kardeşim, kullanılan hepi topu panel dediğiniz, bildiğiniz XUI, Xtream Codes, 1Stream dediğiniz web panelleri. Bu paneller, yıllardır Xtream Codes denilen bu web script sahibinin Interpol baskını ile kapandı ve o sırada versiyon 1’den 2’ye geçerken 1’in dosyaları içeriden sızdırıldı. Xtream Codes tarafından o sırada hatta 2 geliyordu ki ekran görüntüleri ve betaları verilmişti, “geliyoruz” diyerekten onu da verdiler.

Bulgaristan’daki elemanlar el altında sızdırdı ki, inat olsun birileri bu işi yapsın da “Bak, biz değiliz işin sorumlusu, biz yapmıyoruz” demek için. Çünkü o sırada salaklar, o ana kadar verdikleri lisanslı satışta admin panellerini kendi server’ları üzerinde yürütüyorlardı. Yani kısacası siz dosyalarla kendi server’ınıza base yapıyı, core motor dosyalarını kurarken direkt bu adamlar xtream-codes.com üzerinde, işte 8sd7f6sd78f6.xtream-codes.com gibi bir panel adresi create ediyordu sana. Sen de gidip oradan bağlanıp kendi server’ındaki sistemi manage edip yönetiyordun.

Zaten Europol ve Interpol da buna dayanarak “Kardeşim, sende ise admin, sensin bu işte naneyi yiyen” diye geçtiğinde, bunlar da o paneli piyasaya sızdırdılar ki “Biz olsak nasıl yürüteceğiz? Hepimiz takipteyiz” muhabbeti yaptılar. Bir de yasalar inat olsun diye.

Neyse vesselam, o zamandan bu zamana bu Xtream Codes’u XUI diye bir Arap eleman ele aldı, geliştirdi, kodları tazeledi, decode etti, geliştirdi. Başkası geldi eline aldı, sonra birisi geldi ambalajı değiştirdi, temasını biraz daha içine bir şeyler ekledi. Var olan script o zamandan bu zamana geldi, geldi, ama hep var olan dosyalar güncellenerek; yani sıfırdan yazılmadı.

Birkaç tane denendi ama onlar da bizim işimize yaramadı, kullanıcı ile bizler barışamadı ve kendilerini güncelleyemedi, öyle kaldı. Basit, sorunlu, sıkıntılı ve açıkları bol olanlar.

Şimdi 3-5 tanesi de çıktı. Birkaç yazılımcı buldu, bir tema koydu üzerine, yine aynı yazılımı aldı, geliştirdi üzerinden. Yani kimse, “Ulan, bu Ferrari’yi sıfırdan, temiz malzeme, temiz gereçlerle sıfırdan yapayım” demedi. Gelen eski hurdayı aldı, restorasyon ve güncelleme yaparak geldi.

Hatta birileri de dedi ki, “Lan bunun adı Uza Yeriği olsun, biz kerize ne satsak?” derken yok dediler Titan olsun, yok Çüken olsun, yok Rex olsun diye sizi yiyorlar arslanlar. Bok aynı, ama renk farklı.

Senelerdir kullandığım, yayın bastığım, kurduğum Xtream Codes denilen yazılım aynı yazılım işte. Gelen 3-5-10 yenilik vs. oluyor, oluyorsa oluyor, olmuyorsa kalıyor. Diğerleri zaten hepsi aynı zıkkım. Yani Rex deyip itekliyorlar, Titan deyip itekliyorlar, itekliyorlar ama sağlam itekliyorlar. Hepsi satış, ambalaj, strateji kardeşim.

Basırsan parayı, alırsan sağlam 5-10-20 Gbit server’lar, bunları destekleyecek load balancer’lar; bir de bu ucuz yolu VPS değil de dedicated yapıp geçersen, işin içine bir de bunu 2-3 değil, minimum 15-20 balans ile yaparsan dünyayı kaldırırsın, donmazsın, çökmezsin vesselam.

Şimdi Rextir, zıkkımdır, Titandır, yemeyin bunları. Ayrıca yukarıda ilk dediğim gibi, şimdi bu gibi “Yok, sahibi böyle demiş, yapmış, bayisi bu etmiş” falan diyorsa ya çok sıkıyordur ya da bu işi yapan adam kendisidir arkadaş.

Ok?

• Ares iptv tavsiye ediyorum titan panel. Bir süredir iptv araştırıyorum onlarca kişiyle görüştüm içeriği zengin film dizi olarak sayısı yüksek bir iptv araştırdım. İptv hizmeti sunan çoğu firma benzer özellikler ve birbirine yakın içeriklerle karşılaştım. Bazılarında sıkıntı yaşadım. Şuan mpremium kullanıyorum ama maç izlemediğim için birşey diyemem film dizi olarak içerik fena değil sıkıntı yok sadece kanallarda bazen bağlantı sorunu yaşanıyor. En son titan panel baktım film dizi için içerik sayısı mpremium a göre daha fazla ve kanal yayınları kesintisiz ve donmuyor. Maç kanallarıda var dediğim gibi izlemediğim için maç konusunda birşey diyemem ama kanal film dizi olarak test sürecinde sıkıntı yaşamadım. Hem mpremium hem titan panel hemde vera/timsah panel paketleriyle hizmet sunan Ares İptv firmasını tavsiye ederim arkadaşlar. Şuan mpremium kullanıyorum ama bittiğinde ares iptv den titan paketini almayı düşünüyorum. İçerik olarak yeterli çoğu var zaten. Mpremiumu sa çoğu kişi maç kanalları için tavsiye ediyor.

• Krofosor kullanıcısına yanıt

Az önce ne anlattım ben?

Aynı yazılımı alıp “Titan” diye isimlendiriyor, zart zurt diye farklı bir şeymiş gibi satıyorlar; siz de bu ambalaja kanıyorsunuz dedim.

Ortaya yazılan yoruma bak: “Titan donmuyor, içeriği fazla, tavsiye ederim.”

E amk, ben tam olarak bunu anlatıyorum zaten. 😂

Konu Titan donuyor mu, film sayısı kaç değil. Konu aynı zıkkımın isim ve ambalaj değiştirilip farklı teknolojiymiş gibi pazarlanması.

• 5g Burnundan kıl aldırmaz hoşuna gitmeyen yorum yaparsan anında ban atar sadece kendileri konuşucak baskaları degıl. murat varken herşey guzeldı o gıdınce ıyıcene bozdular kendilerini.45-60 euro edıcek panel değil

Mpremium ıcerıgı malesef cok zayıf tek basına eleman mac yayınları fena degıl bana göre 2200 tl edıcek panel değil

Titan panel mac yayınları gerıden gelır vod kısmı ıyıdır sadece vod ıcın alınacaksa olabılır maç yayınları cok gerıden gelır. 1500-2200 tl fiyat ıstıyorlar tutturabıldıklerını operler. parasını hak edıcek panel degıl.

kişisel yorumum su anda pıyasada olan panellerin çoğu dandık ve yuksek fıyat ıstıyorlar emınımkı ıyıler vardır ama henuz karsımıza cıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycin -- 24 Ağustos 2026; 21:48:59 >

Ben emekli modundayım artık ama şunu diyebilirim: Bir süre önce sektörde ismi çok iyi bilinen, sözü geçen ve kabul gören birisi vardı. Şubat ayında yeni bir yazılıma başlamıştı. Geçenlerde tam nerede denk geldiğimi hatırlamıyorum ama sen şimdi deyince anımsadım; 4-5 yazılımcıyla beraber yeni bir paneli piyasaya sokacaklardı. Güvenlik çalışmaları, tarama adımları, önlemler, farklı protokoller ve yayın tarafında çeşitli geliştirmeler üzerinde çalışıyorlardı.

Eli kulağında, çıkartır herhalde. Ama bizim sektörde millet adama lisans parası öder mi, yoksa gidip yine bu abuk sabuk yazılımlarla hizmet vermeye devam edenlerden mi alır, onu bilemem.

IPTV panelcileri de bayiler de işin ucuzuna kaçtıkça adam akıllı yayın izleyemezsiniz. “Az donuyor, iki takılıyor” seviyesine tamah ediyorsanız gerisi zaten boş.

Hata oldu. Özür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behicefe -- 25 Ağustos 2026; 9:4:40 >

Konuya girme nedenim, kendini bilmez insanların yaptığı bazı yorumlar ve insanlara bu işin özünü biraz olsun anlatabilmek.

Bu yazıyı reklam yapmak amacıyla yazmıyorum. Sadece bilgi kirliliğini biraz olsun azaltmak ve konu hakkında merak eden arkadaşları aydınlatmak amacıyla bu metni paylaşmak istiyorum.

Bilindiği gibi IPTV sistemi uzun yıllardır hayatımızda olan ve alışıldığı zaman insanı karasal yayından tamamen koparabilecek harika bir sistemdir.

IPTV sistemi kurmak aslında çok zor değildir. Linux sistemlerinden iyi derecede anlayan herkes bu sistemi kurabilir. Kafası çalışan ve teknik bilgisi olan herkes de bunu yönetebilir.

Fakat işin asıl zor kısmı burada başlıyor.

IPTV sistemi maliyetli ve ciddi anlamda ilgi, emek ve uğraş gerektiren bir iştir.

Dizi ve filmleri güncel olarak yüklemek, maç yayınlarını takip etmek, kanal stabilitelerini kontrol etmek, istekleri, önerileri ve şikâyetleri değerlendirmek ciddi bir iş gücüdür. Bunların tamamı ekip işidir.

Bir sistemi kurup bırakmak ve geliştirmemek IPTV sistemi için yeterli değildir.

Şöyle düşünün: Bir kahveci sürekli aynı kahveyi satabilir ama müşterilerine farklı kahve çeşitleri sunmak, kaliteyi artırmak ve işletmesini geliştirmek için her gün kafa yorması gerekir. IPTV de aslında bundan çok farklı değildir.

Maliyet konusuna gelirsek...

100.000 kişinin yayın izlediği bir sistemden bahsediyorsak aylık maliyet gerçekten çok yüksektir.

Kabaca hesaplamak gerekirse, böyle bir sistemin aylık maliyeti 30.000 Euro seviyelerine ulaşabilir. Üstelik bu rakama personel giderleri ve diğer operasyonel masraflar dahil değil; sadece sunucu ve altyapı maliyetlerinden bahsediyorum.

Diyelim ki para işini de çözdünüz.

Sıra geldi güvenliğe.

IPTV sektörünün karanlık yüzü: Siber saldırılar

Sektörün içerisinde maalesef başka firmaların bayi ve müşterilerini elde edebilmek amacıyla rakip firmalara saldırılar düzenleyen kişiler ve gruplar bulunuyor.

Özellikle önemli maç zamanlarında bir firmanın sunucularını çökertip ardından:

“Bakın, X firması kötü. Bana geçin, bende böyle şeyler olmaz.”

mantığıyla yapılan saldırılar ciddi bir manipülasyon yöntemidir.

Bu nedenle günümüzde IPTV paneli veya altyapısı kuracak kişinin siber güvenlik konusunda da ciddi anlamda bilgi sahibi olması gerekiyor. Aksi halde sistemin ömrü uzun olmayabilir.

Burada şunu da belirtmek gerekiyor:

Her IPTV paneli aynı şekilde saldırı almaz.

Genellikle orta veya alt seviyedeki, fazla tanınmayan paneller saldırganların çok fazla ilgisini çekmez. Çünkü müşteri havuzu küçüktür. Saldırgan açısından bakarsanız, “attığı taş ürküttüğü kuşa değmez.” 😄

Ancak sürekli insanların ağzında olan, popüler ve büyük müşteri kitlesine sahip markalar çok daha fazla hedef haline gelebilir. Amaç da çoğu zaman doğrudan o markayı bitirmektir.

“Ben 2.000 TL yerine 1.000 TL'ye aldım ve hiçbir sorun yaşamıyorum.”

Bu konuda da forumlarda sık sık şöyle bir yorum görüyorum:

“Siz 2.000 TL diyorsunuz, ben 1.000 TL'ye aldım. Bende çökme, gitme gibi sorunlar olmuyor.”

Aslında bu arkadaşların isyanında bir noktaya kadar haklılık payı var.

Çünkü küçük bir sisteme saldırmanın saldırgan açısından çok fazla anlamı olmayabilir. Müşteri havuzu küçükse saldırının da bir getirisi yoktur.

Ancak bu durum, daha büyük ve popüler sistemlerde aynı şekilde devam edeceği anlamına gelmez.

Abonelik maliyetine gelelim...

Örneğin 2.000 TL'ye 12 aylık bir abonelik aldığınızı düşünelim.

Bunun 1.000 TL'sinin kâr, 1.000 TL'sinin gider olduğunu varsayalım.

Burada “%100 kâr çok fazla değil mi?” diyen arkadaşları da duyuyorum.

Fakat 1.000 TL kâr elde etmek için bir müşteriyle 1 yıl boyunca ilgileniyorsunuz. Müşteri hangi saatte yazarsa yazsın destek vermeniz, sorunlarını çözmeniz, yayınları takip etmeniz ve sistemi ayakta tutmanız gerekiyor.

Bu nedenle şahsi düşünceme göre 1.000 TL civarındaki bir kâr payı gayet makul.

Peki IPTV neden bu kadar pahalı?

Arkadaşlar, bu konuya da biraz gerçekçi yaklaşalım.

“IPTV çok pahalı.” diyen insanların büyük bir kısmının evinde Netflix var ve en düşük paketlerden biri için bile aylık ciddi bir ücret ödüyorlar.

Yıllık hesapladığınızda sadece Netflix için bile yaklaşık 2.400 TL seviyelerine ulaşıyorsunuz.

Bunun yanında S Sport, Exxen, Disney+, GAİN, Süper Lig yayınları ve daha birçok farklı platform bulunuyor.

Bunların hepsini ayrı ayrı satın aldığınızda ortaya çıkan rakamı siz düşünün.

Dolayısıyla IPTV fiyatlarının bu açıdan bakıldığında tamamen mantıksız olduğunu düşünmüyorum.

Asıl önemli olan IPTV'yi nereden aldığınızı çok iyi bilmek.

Bana göre burada fiyata aşırı takılmamak gerekiyor.

Her sistemde saldırı olabilir. Çok nadir de olsa yayın gidebilir.

Evimizde elektrik, su, internet bile zaman zaman kesilebiliyorken IPTV'nin 7/24, yılın 365 günü hiçbir sorun yaşamadan çalışmasını beklemek bana çok mantıklı gelmiyor.

Dolayısıyla bu algıyı da biraz değiştirmek gerekiyor.

IPTV alırken dolandırılmayın

Örneğin ben 2.300 TL'ye bir abonelik satıyorum ve müşteri:

“Çok pahalı.”

diyor.

Sonra Google'da ilk sırada çıkan başka bir markadan 1.300 TL'ye abonelik alıyor.

Panelin hangi altyapıyı kullandığı belli değil, sistemin arkasında kim var belli değil, içerik kalitesi belli değil, destek kalitesi belli değil.

Sonra kullanmaya başlıyor:

1. İçeriklerin bir kısmı kaliteli değil.
    2. Kanal kaliteleri beklentiyi karşılamıyor.
    3. Yayınların stabilitesi yeterli değil.
    4. Yarın sistem kapanır mı, gider mi belli değil.
    5. Destek konusunda ne kadar yardımcı olacakları belli değil.

Şimdi soruyorum:

1.000 TL fark için bütün bu risklere girmeye değer mi?

Bunun kararını elbette herkes kendisi verecek.

Emekli modundaki arkadaşa da değinmeden geçmeyelim. 😄

Bazı söylediklerine bir bakıma katılıyorum fakat bazı maddelerine katılmıyorum.

IPTV alırken sadece Google'a bakıp karar vermeyin arkadaşlar.

Çevrenizde IPTV kullanan biri varsa ve özellikle uzun süredir kullandığı yerden memnunsa, mümkünse o kişilerin kullandığı ve memnun kaldığı yerleri değerlendirin.

Çünkü en önemli şeylerden biri referanstır.

Yahu bugün bir İskender bile 700 TL olmuş. 😄

Bir yıl boyunca kullanacağınız bir hizmet için 2.500 TL gibi bir rakam size fazla geliyorsa, bence IPTV almak yerine hiç almamak daha mantıklı.

Çünkü sırf ucuz olduğu için bir sistem alıp daha sonra yaşadığınız sorunlar nedeniyle:

“IPTV zaten çöp.”

şeklinde genel bir algı oluşturmak doğru değil.

Her marka aynı değildir.

Siemens ile Grundig nasıl her zaman aynı değilse, IPTV sağlayıcıları da aynı değildir.

Bir marka sizi hayran bırakabilir, başka bir marka ise aynı hizmetten bezdirebilir.

Diyeceklerim bu kadar.

Herkese iyi forumlar. 🙏

• Bir de söylemeden edemeyeceğim: “Ömür boyu” adı altında satılan paketler var. Lütfen bu tarz paketlere aldanmayın. En fazla 1 yıl, bilemediniz 15 aylık abonelikler tercih edin. “Ömür boyu” paket satan firmalardan mümkün olduğunca uzak durun; paranızı çöpe atmayın.

Şunu da özellikle düşünmek lazım: Ortada zaten hukuki açıdan güvence altında olmayan bir hizmet söz konusuyken, ne akla hizmet “ömür boyu” paket satılır? Bunu bir kez düşünmek gerekiyor.

Böyle bir sistemin yarın ne olacağını kimse bilemez. Dolayısıyla bir kişinin sizden “ömür boyu” adı altında yüksek miktarda para alması, bana göre tüketici açısından ciddi bir risk oluşturuyor.

Örneğin ben sistem sahibiyim. Yarın veya öbür gün başımıza ne geleceği belli değil. Biz keyfi olarak sistemi kapatmayız. Ancak devlet tarafından ciddi bir yaptırım veya ceza ile karşı karşıya kalırsak, sistemi kapatmak zorunda kalabiliriz. Bu durumda da kimse kusura bakmasın.

Yöneticiye bir şey olsa bile sistem bir süre daha devam edebilir. Ancak sorunların 5 ay sonra mı, 1 yıl sonra mı başlayacağını kimse garanti edemez. Sonuçta bu tür sistemlerde “ömür boyu” diye bir garantiden söz etmek gerçekçi değil.

Bu yazdıklarımı sistem sahibi olarak değil, tamamen tüketici gözüyle değerlendirmenizi istiyorum. Ben olsam böyle bir hizmette ömür boyu paket yerine, daha kısa süreli ve makul abonelikleri tercih ederim.

Kısacası, paranızı riske atmayın. “Ömür boyu” kelimesinin cazibesine kapılmadan önce, “Bu sistemin yarın ne olacağının garantisi var mı?” diye kendinize sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanpanel -- 25 Ağustos 2026; 12:28:23 >

• titanpanel T kullanıcısına yanıt

Hocam

Yazılarınızı okudum

haklsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behicefe -- 25 Ağustos 2026; 13:37:11 >
  • HAH, işte şimdi konu biraz daha netleşti. Artık sektörde emekli olmuş ve senelerini vermiş biri olarak şunu söyleyebilirim: Bir firmanın adı sürekli bu tarz konularda geçiyor ve karşı taraftaki kişi de konuya fazlasıyla hâkim görünüyorsa, ister istemez insanın aklına bazı soru işaretleri geliyor.

Acaba o platformun amacı, o IPTV hizmetinin tanıtımını yapmak olabilir mi?

Titan, Titan... Alın size Titan. Hahaha. :)

Dün de söyledim; bir konu hakkında gereğinden fazla bilgi sahibi olan kişi ya doğrudan işin içindedir ya da çok yakından takip ediyordur. Şimdi de konu başka tarafa çekilmek istenirken yeni bir üyelikle ortaya çıkılması ayrıca dikkat çekici.

Ben reklam yapılmasına karşı değilim. Ama dolaylı referanslar, kullanıcı yorumu görüntüsü verilen tanıtımlar veya ücretli referanslar yerine açıkça yapılabilir. Çıkıp “Ben Titan'ım, hizmetim bu, isteyen gelsin kullansın” denilsin. Mahalle pazarındaki esnaf gibi malını överek satsın, bunda bir problem yok. :)

Bir de Titan tarafına şu açıdan bakmak lazım:

Sunucu tarafına ciddi para harcıyorsun; 800-1200 euro seviyesinde maliyet, 20 Gbit dedicated derken bir anda bir abuse bildirimi geliyor. L* Liga, BIN, Sy gibi yayın hakları nedeniyle sunucu kapatılabiliyor ve yaptığın bütün yatırım boşa gidebiliyor. Bazen bir haftada birkaç bin euroluk maliyet ortaya çıkabiliyor.

Dolayısıyla “1000-2000 liraya hizmet veriyorum, arkasında inanılmaz bir altyapı var” söylemlerine de biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Sonuçta kaliteli ve kesintisiz bir hizmetin arkasında ciddi sunucu, network, yedeklilik ve işletme maliyeti var. Çok ucuza sunulan hizmetin altyapısının da buna göre değerlendirilmesi lazım.

• titanpanel T kullanıcısına yanıt
    Titqnl oanelin sahibi misiniz

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.