Şimdi Ara

En İyi Fiyat / Performans Notebooklar (574. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.456
Cevap
245
Favori
1.050.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sipahi68

@apörlö

Linteki ürünü alabilirsiniz.

Teşekkürler. Peki yine o fiyat civarında işletim sistemi yüklü bir model tavsiye edebilir misiniz? Onları kurmak başımızı ağrıtabilir gibi geliyor.

Ekleme: Bunu yazdıktan sonra çok benzer bir modelle karşılaştım. Sizce bu alınır mı?

Sizin yazdığınızın modeli G580 59-405685, bununki ise 59-405684. Bu bir rakamlık fark ne anlama geliyor acaba? Üstünde Win8 de yüklü. Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apörlö -- 25 Mart 2014; 13:29:42 >

• @DHinferno

Üzerindeki grafik yongası işlemci ile entegre edilmiş, Hd3000 değildir belki ama bu karta yakın performansta olan versiyonu kullanılmış olabilir. Bileşenleri de gündelik işler ve çok ağır grafik gerektirmeyen program ve oyunlar için yeterli. Fiyatı da o kadar abartı değil, alınabilir seviyede. Bu arada aynı fiyat aralığında dell ürünlerinin yüksek donanıma sahip modellerini bulmak biraz zor. Çoğunda ultra düşük güç barındıran işlemci mevcut çünkü. G580 serisi biraz daha tercih edilesi duruyor bu cihazlara nazaran.

@apörlö

Linkteki ürünü önerecektim ama 1100 civarı belirttiğiniz için işletim sistemsiz olan modelini tavsiye etmiştim. Eğer bütçeniz uygunsa w8 barındıran modelini alabilirsiniz. Seri numaraları ise ; işletim sistemsiz ve w8 barındıran modelini belirtmek için farklı rakamlandırılmış.

• Dell Inspiron 7537 hakkında görüşleriniz nelerdir acaba..Üniversiteye gideceğim 5 yıl idare etmesi gereken bi tane laptop düşünüyorum fiyat 1800e kadar olabilir mesela 1900 belki olabilir oyun olarak güncel pes14 sonra call of duty tarzı oyunları rahatlıkla oynayabileceğim laptop öneriside olabilir
  • Oyun bazlı kullanım için ekran birimi ideal ama işlemcisi o kadar uzun gider mi, bilmiyorum. İ3m seviyesinde, ultra düşük güç işlemci mevcut çünkü. Ayrıca üründe optik sürücü kullanılmamış. Yine de tercih edilecek özelliklere ve kaliteye sahip denilebilir. Lakin uzun vadeli kullanımda işlemcinin de belirli bir düzeyde olması gerekir. Bunu da dikkate alarak seçim yapmanızı öneririm. Ek olarak; soğutma, oyun performansı vb. konulara da kullanıcı bölümünden göz atıp cihaz hakkında daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

NotebookAdresi
    Notebook, notebook fiyatları, notebook modelleri, en ucuz notebook satışı, dell notebook, asus notebook, lenovo dizüstü bilgisayar, toshiba notebook, hp notebooklar, notebookadresi
    http://www.notebookadresi.com/lenovo_notebook/lenovo_ideapad_z510_59_391771_notebook

(14'')

http://bimeks.com.tr/urun/142364/sony-svf1532xstw-ceu.aspx

Diğer mağazalardan ya da indirimleri takip ederek 2000 seviyesinde alınabilir. Çift çekirdekli mobil (i7m) işlemci barındırıyor.

• Sipahi68 hocam,
    1. sayfada vermiş olduğunu önerilerden yola çıkarak, sadece oyun ve film için; MSi GE70 2oe-266 XTR modeli sanırım benim bütçeme ve isteklerime cevap verir diye düşündüm.

NotebookAdresi
    Notebook, notebook fiyatları, notebook modelleri, en ucuz notebook satışı, dell notebook, asus notebook, lenovo dizüstü bilgisayar, toshiba notebook, hp notebooklar, notebookadresi
    http://www.notebookadresi.com/msi_notebook/msi_ge70_2oe-266xtr_notebook

Linkini vermiş olduğunuz msi ürünü sli değil incelediğim kadarıyla. Lenovo'nun bir kaç modelini yazmışsınız ve sli olarak belirtmişsiniz. Sizce MSi doğru bir karar mı olur?
    (Çünkü:Yaklaşık 4-4,5 yıl önce Ati HD4650 ekran kartlı Samsung R522 notebook almıştım. 4 sene grafikleri kısa kısa bugüne kadar beni idare etti.)
    Yine uzun süre kullanmak için MSi düşündüm. Bu notebook oyun konusunda beni sıkıntıya düşürür mü?
    Msi'ın fiyatını baz aldığımızda 100-150 TL daha opsiyonum olduğu düşünülürse en muhtemel seçim Msi mı olur?

Yapmış olduğunuz ve yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Not : Altta linkini verdiğim Msi ürünü de hem bluray hem 16gb ram diyor ve fiyatı daha düşük, ne sebepten böyle acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OcEloTT -- 29 Mart 2014; 13:54:48 >

• OcEloTT kullanıcısına yanıt
    Ge70 serisi 3000 seviyesindeki sayılı alternatiflerden birisidir. Ekran birimi de şu anki güncel oyunları; orta-yüksek, tam ve karışık ayarlarda oynatabilecek düzeyde bir karttır. Hem oyun hem de uzun vadeli olarak düşünülebilir. Ancak soğutma konusunda ne derece başarılıdır, bilmiyorum. Kullanıcı incelemelerine bakmanız gerekir. Ayrıca malzeme kalitesi, ekran vb. özelliklerini de yakından incelerseniz bilgi edinmeniz yönünden daha yararlı olacaktır. Yukarıdaki ge70 serilerinde ise ; sistem belleği, bluray ve işletim sistemi gibi donanım farkları mevcut, o yüzden fiyatları farklı rakamlandırılmış. Yalnız vatandaki modeli daha yüksek meblağdan satılıyor. Çünkü sistem belleği (ram) , w8 , bluray gibi parametreler fiyatın artmasında rol oynuyor.

Fiyatı biraz yüksek ama 3300 gibi ge70 yerine önerirdim bu ürünü ve çift soğutucu ile konfigüre edilmiş modelini. Eğer zamanınız da varsa biraz bekleyebilirsiniz. Daha güçlü ekran birimi ve işlemciyle revize edilmiş yeni seri ürünler de gelebilir yakında.

• Gerçekten bu olayı çözemedim. Ben dizi internet amaçlı bir bilgisayar arıyorum. Ama olmuşken 4 - 5 yıl işini iyi yapsın diyorum.

2500 tl sınırdı. Lenova, monster qw350 ve msi ge 70 arasında gidip geliyorum. Ssd, sli si derken aklım iyice karıştı. Dizi izlemek, nette takılmak için bunların etkisi çok mu ? Ekran çözünürlüğü ve full hd olması yetmez mi ?

Forumda gezinirken birisi monstera toplama bilgisayarcı diyor, öbürü " msi tirt , monster al " diyor, öbürü lenovaya mukavva pc diyor. Pc markalarını tüm özellikleri ile karsilastirabilecegimiz bir site yok mu?

Akıllı telefondan da hiç anlamiyordum. Ama o kadar güzel siteler vardı ki seçtiğiniz 3 4 telefonu artı eksi yönleriyle karşılaştırıyordu. O sitelerde bir kaç gün gezince içime sinerek net bir karar vermiştim. Bilgisayar için böyle güvenilir, bağımsız siteler var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Sipahi68 kolay gelsin hocam bi sorum olacaktı. Maksimum 2000 TL'ye kadar güncel oyunları(COD:Ghost, Black Ops 2, Assasin Creed, Thief vb.) mediumda kasmadan oynayabileceğim bir laptop arıyorum hocam fiyatta eğer gerçekten değecekse +200 TL zorlayabilirim.

www.istanbulbilisim.com.tr
    Lenovo Ideapad Z510 59-391771 Notebook
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-ideapad-z510-59-391771-notebook-fiyati,102618.html
    kafamda düşündüğüm laptop bu ama donanım hakkında bilgim olmadığı için değerlendirebiliyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum hocam, kolay gelsin.

• @benn07

Gündelik işlerde bileşenlerin çok güçlü olması gerekmez, giriş seviyesi cihazlar da yeterli olacaktır. Ssd de; açılma-kapanma sürelerini kısaltır, dosya-oyun yükleme veri aktarma gibi işlemleri hdd ye nazaran daha hızlı gerçekleştirir. Kısaca sistemi hızlandırır. Günlük kullanım için büyük bi artısı var mı, yok mu, alacak kişinin tercihine kalmış bir konu bu. Yani kafa karıştıracak karmaşık bir durum söz konusu değil, ilerde hdd nin yerine ssd kullanarak iyileştirme de yapılabilir. Belirttiğiniz gibi basit işler için ekran kalitesi - çözünürlüğü , orta sınıf bir donanım ve vasat sayılmayacak kadar malzeme kalitesi yeterli olacaktır. Tabii ileriye dönük kullanım için de ekran birimi ve işlemcinin de yüksek olması hem performans hem de stabilite açısından daha yararlı olur, bu da ayrı bir konu. Ayrıca bahsi geçen ürünler hakkında (göreceli) yorumlara bakarak değil kendiniz yakından inceleyerek bilgi edinin. Tabii kullanıcı bölümlerinden de ''kullanıcı yorumlarına/incelemelerine'' göz atarsanız biraz daha objektif bilgilere erişebilirsiniz. Belirtilen ürünler arasından da msi ge70 ve monster q47 serileri alternatif olabilir. Multimedya ağırlıklı olarak n550 serisini de düşünebilirsiniz. Kalite yönününden yukarıdaki cihazlara nazaran biraz daha başarılı olduğu da söylenebilir.

www.monsternotebook.com.tr
    Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Özel Notebook'lar
    http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6412&urn=460081&lang=tr-TR#.UziAZKKunER

17'' olan versiyonuna da bakabilirsiniz. Ayrıca ge60/70 ile muadil ürünlerdir.

@bomkafa

Ağır grafik-sistem gereksinimi duyan oyunlar için ve ileriye dönük güncellik açısından ekran biriminin yüksek güç barındırması gerekir. Seçtiğiniz ürün de özellik olarak fena sayılmaz. Ancak ekran kartı 64bit, yeni nesil ve biraz daha yüksek olan gtx serileri daha yerinde bir seçenek olur. Ayrıca z510 serisinin 2100-200 gibi abartı meblağları da hak ettiği söylenemez. O yüzden bu fiyat bandında z510 serisini önermem.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/v3-772g-notebook-core-i5-4200m-12gb-1tb-173-2gb--w8-notebook-bilgisayar.html

2000-100 gibi alınabilir.

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6230&urn=462954&lang=tr-TR#.UziCO6KunES

Kullanıcı incelemelerinden kapsamlı şekilde araştırıp bilgi edinebilirsiniz.

NotebookAdresi
    http://www.notebookadresi.com/dell_notebook/dell_inspiron_7537_s20f65c_notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 30 Mart 2014; 23:01:31 >

• Peki şu ikisinden hangisini önerir siniz?

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6412&urn=460081&lang=tr-TR#.UziAZKKunER

Bir de monsterin 17 olanını sitesinde göremedim. Bu iki üründen sağlam, teknik servisi güvenilir olan hangisidir ?

• Merhaba üstad,

linklerini vereceğim iki laptop arasında kaldım.Sence hangisi ?

Lenovo 59-380590 Y510p
    MONSTER® Q47W350SKQ02 15.6"

Cevap verirsen beni büyük bir ikilemden kurtarırsın.Bugün sipariş vermeyi düşünüyorum.

• @benn07

17'' olan versiyonu tükenmiş olabilir. Ayrıca seçtiğiniz bilgisayarların her ikisi de (işlemci hariç) muadil ürünlerdir. Cihazların incelemelerinden karşılaştırma yaparsanız seçim yapmanız açısından daha faydalı olur.

@SP4RCO

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6412&urn=460081&lang=tr-TR#.Uzl3BKKunES

Msi ge60 ile muadil olan q47 serisi biraz daha yerinde olur. Yalnız y510p serisinde çift ekran birimi mevcut olduğu için sli destekli oyunlardaki kare (fps) değeri daha yüksek olur. Lakin bazı oyunlarda çift 750m in biraz sorunlu çalışıtığından bahsediliyor. Kullanıcı bölümlerinden; soğutma, malzeme kalitesi, oyun performansları vs. gibi incelemeleri araştırarak birini eleyebilirsiniz.

• Herkes aynı bilgisayarlar arasında kararsız kalıyor anlaşılan.

Monsterin, msi alt markası olduğu söyleniyor. Kasasinin kalitesiz olması, istanbul da olması eksi özelliği. Lenova rpm düşük. Msi ge , ssd olanı pahalı.

Dell in ; 1920-1080, 7200 rpm, full hd bir ürünü yok mu ? ( biz karar verene kadar qw350 bitmiş bile ... )

• Sipahi hocam bu ürün hankındaki düşüncelerinizi alabilirmiyim

Gigabyte P27K
  • @benn07

Dell ürünlerinin her modeli TR'ye getirilmiyor. Tam hd olan bazı modeller vardı ama hem ekran birimi güncel cihazlara nazaran daha düşük hem de eski nesil. Ayrıca stoklarda da yoktur muhtemelen. Bu arada yukarıda da belirtmiştim; ge60/70 ve q47 serileri muadildir diye. Sadece görsel açıdan farklı çizgilere sahipler. Bunun haricinde malzeme kaliteleri, ekran vb. özelliklerinin aynı olduğu söyleniyor. Yalnız soğutma konusunda hangisi daha başarılıdır, bunu bilmiyorum. Kullanıcı incelemelerine bakarsanız daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ek olarak ; multimedya için y510p serisini önermem. N550 serisi hem günlük kullanım, oyun hem de kalite açısından biraz daha tercih edilesi konumda y510p serisine göre.

@simko

Bahsi geçen ve diğer gigabyte modellerini yakından inceleme fırsatım olmadı, o yüzden kalite yönünden bir şey diyemem. Fakat yine de göründüğü kadarıyla hem işçilik hem tasarım olarak ge60/70 serilerine nazaran daha tercih edilebilir görsellikte duruyor. Lakin hem yakından; ekran, malzeme kalitesi vs. gibi özelliklerini inceleyip hem de kullanıcı bölümlerinden incelemelerini detaylı biçimde araştırmak sağlıklı bilgi edinmeniz ve karşılaştırma yapmanız açısından daha faydalı olur. Bu arada fiyatı kurdan ya da markadan dolayı biraz yüksek rakamlandırılmış. Ekran biriminin fiyatını hak ettiği söylenemez çünkü.

• Peki, hocam bu ikisinin önemli farkları ne? İlk defa vatan da bir şeyin daha ucuz olduğunu görüyorum da ...

Dönüş hızı 5400 - 7200 çok fark eder mi ?

• @Sipahi68
    Günaydın hocam, ben 1 sene önce lenovo z580 aldım 1200 TL'ye. Şu anda da memnunum bir sorun yok. ama bir soru işareti var aklımda, acaba diyorum bunu satıp daha güzel bir laptop alsam mı, oyun falan pek oynamam sadece film, internet, müzik için kullanırım. Daha keyifli bir film için de yeni bir laptop almak pek mantıklı mı sence, 720p film indirip izlerim laptopta, çok nadir pes falan oynarım. Onun dışında word, photosop kullayorum. Bunlar iin aslında fazlası ile yetiyor ama ne bileyim mesela film için monitörü daha kaliteli bir laptop alınabilir mi diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 2 Nisan 2014; 9:36:43 >
  • @benn07

Aralarında 4gb sistem belleği (ram) ve disk dönüş hızı farkı var. Bunlar kayda değer nitelikte özellikler sayılmayacağı için aradaki fiyat farkına değmez. Ayrıca 7200rpm ile 5400rpm arasında 3-5 saniye gibi hız farkları olur. Yani çok bir fark göremezsiniz. Bu arada vatandaki model 2600 gibi rakamlardan da satılmıştı, indirimlerle biraz daha uygun fiyatlardan alınabilir.

@eyozgurluk

Panel kalitesi daha iyi olan bir ürün için en az 1000 civarında daha bütçe ayırmanız gerekir. Buna da gerek yok bence. Ayrıca ürünü de gayet iyi fiyatlardan almışsınız. Şu an giriş ve orta seviye cihazlar bile bu fiyat bandında satılıyor ve çoğunda harici ekran birimi bile kullanılmıyor.
  • merhaba Sipahi68

ne istediğimi çok net biliyorum, kafam karışık değil ama bilgisayardan anlamıyorum.

hiç oyun oynamayacağım. sadece internette hızlı gezinip takılmadan video izlemek derdim. ve gün içinde uzun saatler kullanabilirim.

bu kriterlere en uygun 1200-1500 arası ( biraz daha üzeri olabilir ) markanın önemli olmadığı tavsiye ettiğin bilgisayarı hemen alacağım.

başlık için tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sapiens_ -- 4 Nisan 2014; 0:58:35 >
  • sapiens_ S kullanıcısına yanıt
    http://bimeks.com.tr/urun/138066/sony-vaio-svf1521lstb-ceu-w8-.aspx

İ5m düzeyinde işlemci ve orta sınıf bir ekran birimi barındırıyor.

http://bimeks.com.tr/urun/125724/sony-vaio-sve-1512p1eb-w8-.aspx

Bu ürünlerden herhangi birini alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 4 Nisan 2014; 16:34:46 >

• 
Sayfa: önceki 572573574575576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.