Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
575.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette Beta Çay'ın sitesine girdim, birbirinden ilginç çaylar var. Sipariş etsek acaba tazeliğini kaybetmemiş bir şekilde gelir mi acaba? Tek tek deneyip yorum da atardık.
    Extra special (kokulu) Ceylon plus (kokusuz) Bu ikisini karıştırıp tüp süzgeç içinde 2-3 tatlı kaşığı + 1 adet küçük demlik poşet ile ideal karışım ve tat oluyor.

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

Merhabalar,

Ulaşımı kolay olan onlarca marka ve çeşitte çay, onlarca su ve demleme yöntemi kombinasyonuyla denedim.

En iyi su Buzdağı su veyahut sert su seven çaylar için Migros’ta satılan Abant su ama çok beklemeye gelmiyor, hızlı tüketilmeli bu su ile.

Sizin tavsiyeniz üzerine Maslak’taki yerinden gidip aldım. Sahibi ile de kısa bir süre sohbet ettik.

Tek kelime ile mu-az-zam.

Macrocenter’da da bulunabiliyormuş, bilgilerinize.

Çay seven herkese tavsiye ederim. Çeşidi çok fazla ancak ben düz, siyah çay çeşidini denedim. Bergamot karışımlısı, gül yapraklısı falan da var.

Puanlamam:
    1)Lazika Siyah Çay 9/10
    2)Çaykur 42 Numaralı Tirebolu Çayı 7/10
    3)Çaykur Altınbaş 6/10
    4)Lipton Extra Dem 5.5/10
    4)Migros Rize Harman Çay(Karali Üretimi) 5/10
    5)Doğuş Gurme 2/10

Doğuş Gurme için not düşmek istiyorum. Alırken elim bir Export’a bir buna gitti. Ben hayatımda bu kadar kötü çay içmedim. Burdaki tavsiye üzerine almıştım oysaki. Tadı yok denecek kadar az. Dem vermiyor. Aroma neredeyse yok. Hafif bulanıklık da var. Burukluk hiç yok ve çok açık kalıyor.

Bütün denemelerim aynı demleme yöntemi ve iki farklı su kullanarak yapılmıştır;

Çaydanlığa çayı koymadan suyu kaynatıp, 20 sn kaynadıktan sonra demliğe suyu döküp 5 dk beklerim. Ardından 1.5 ölçek siyah çay, yarım ölçek Çaykur Tomurcuk Çayı katarım. Ocağı en kısığa aldıktan sonra demliğin ağzını peçete ile kapatırım. Çaya göre 20/25 dk demlenmeye bırakırım.

Bahsettiğim bu demleme ölçekleri çaydan çaya değişkenlik gösterir. En iyi içime deneye deneye ulaşırım.

Deneme hedeflerim:

Ofçay Hazine
    Ofçay Bilene
    Ofçaysan Çamlıca Filizi
    Ofçay Organik
    Çaykur Organik Hemşin
    Tirebolu 42 Mayıs Çayı
    Özçay
    Vegaçay Altındem Premium
    Karali Hediyelik
    Doğuş Karadeniz Export

Alıntıları Göster
    Listene İçim çay Gold, Yeşilinci gold ,Efkar çay gold birde güneyce filiz çayı eklemelisin Ben derman sipariş geçtim deniyince atıcam Birde rizeli abi Hürçay İÇİLEN gold çayı önerdi Dogus export guzel çay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihanilerdivanli -- 29 Mayıs 2019; 16:30:58 >

• Efkar’ı dün sipariş etmiştim. Bugün getirir Mng kargo umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lazika denen cay bu kadar mi iyi? Son zamanda ictigim caylardan cay tadini alamiyorum. Lipton extra dem denen cayi aldim, fakat o kadar da iyi cikmadi. Zira Caykur zaten bozdu. Tirebolu 42 nolu siyah paket cay biraz iyiydi. Onun disinda Karali nin bir iki cayi cok guzeldi. Lipton filiz aldim fakat denemedim, filiz diye aldigim baska cay ise yine berbat cikti. Butun bunca cay denememden cikan sonuc, tek bir caya karar verip yalniz onu icmek,onun disinda bask tatllar aramak kulfetli.

Efkar’ı dün sipariş etmiştim. Bugün getirir Mng kargo umarım.
    Çayını denedinmi?

Orijinalden alıntı: extremespecific

Lazika denen cay bu kadar mi iyi? Son zamanda ictigim caylardan cay tadini alamiyorum. Lipton extra dem denen cayi aldim, fakat o kadar da iyi cikmadi. Zira Caykur zaten bozdu. Tirebolu 42 nolu siyah paket cay biraz iyiydi. Onun disinda Karali nin bir iki cayi cok guzeldi. Lipton filiz aldim fakat denemedim, filiz diye aldigim baska cay ise yine berbat cikti. Butun bunca cay denememden cikan sonuc, tek bir caya karar verip yalniz onu icmek,onun disinda bask tatllar aramak kulfetli.
    Deneyin sizi kesinlikle mutlu edeceğine inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihanilerdivanli

Çayını denedinmi?

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Şimdi içiyorum keyifle. Lazika’dan sonra geldi 2. sıraya oturdu şimdiden. Üstüne düşüp dem ve su için ince ayar yapmadım daha üstelik :)

Lazika, Tirebolu kadar aromatik değil. Daha tekdüze ama çok hoş ve harbi çay aroması var. Dem performansı ortalamanın bir tık altında. İçimi çok hoş, hem hafif hem de keyifli. Saf çay aromasını seven dostlar kaçırmasın Efkar Çay’ı. Fiyatı da gayet uygun bence.

Bu çayı tek cümle ile özetle deseler Altınbaş’ın olmuş hali derdim. Onun kadar acımtırak değil, kokusu daha doğal ve samimi.

Başarılı, kesinlikle başarılı. Tavsiye ediyorum.

Efkar Çay Gold
    Tad: 7.5/10
    Koku:8/10
    İçim: Orta
    Tozluluk: Orta

Sırada Vegaçay Altındem Premium var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihanilerdivanli

Listene İçim çay Gold, Yeşilinci gold ,Efkar çay gold birde güneyce filiz çayı eklemelisin Ben derman sipariş geçtim deniyince atıcam Birde rizeli abi Hürçay İÇİLEN gold çayı önerdi Dogus export guzel çay

Alıntıları Göster
    Derman Gold çayı denediniz mi? Bu çay hakkında yorum yapabilir misiniz? Merak ettiğim çaylardan birisi

Çaykur Rize Çayı 500gr
    http://rizecaysepeti.com/caykur/caykur-rize

Deneyin sizi kesinlikle mutlu edeceğine inanıyorum.

Alıntıları Göster
    400 gr 28 tl çpk pahalı degilmi?

Merhabalar,

Şimdi içiyorum keyifle. Lazika’dan sonra geldi 2. sıraya oturdu şimdiden. Üstüne düşüp dem ve su için ince ayar yapmadım daha üstelik :)

Lazika, Tirebolu kadar aromatik değil. Daha tekdüze ama çok hoş ve harbi çay aroması var. Dem performansı ortalamanın bir tık altında. İçimi çok hoş, hem hafif hem de keyifli. Saf çay aromasını seven dostlar kaçırmasın Efkar Çay’ı. Fiyatı da gayet uygun bence.

Bu çayı tek cümle ile özetle deseler Altınbaş’ın olmuş hali derdim. Onun kadar acımtırak değil, kokusu daha doğal ve samimi.

Başarılı, kesinlikle başarılı. Tavsiye ediyorum.

Efkar Çay Gold
    Tad: 7.5/10
    Koku:8/10
    İçim: Orta
    Tozluluk: Orta

Sırada Vegaçay Altındem Premium var :)

Alıntıları Göster
    Vegaçay Altındem Premium denedenin mi ? :)

• Ailemle bi çayda karar kılamadık sürekli değiştiriyoruz Bim Berk çay ,Doğadan Altın Filiz ,Doğuş Bergamot(belki severler dedim bir yudum aldılar yarım kilo çayı akrabaya verdiler) . Yarın Çaykur Altınbaş alıcam varsa küçük paketli 42 Tirebolu da alıcam oda olmazsa paraya kıyıp kaçak çay sektörüne giriş yaparız Seylan çayıyla devam ederiz ne çok çeşit var ya karar kılana kadar maaşı çaya yatıracaz

Orijinalden alıntı: oOoSöNMeZoOoO

Ailemle bi çayda karar kılamadık sürekli değiştiriyoruz Bim Berk çay ,Doğadan Altın Filiz ,Doğuş Bergamot(belki severler dedim bir yudum aldılar yarım kilo çayı akrabaya verdiler) . Yarın Çaykur Altınbaş alıcam varsa küçük paketli 42 Tirebolu da alıcam oda olmazsa paraya kıyıp kaçak çay sektörüne giriş yaparız Seylan çayıyla devam ederiz ne çok çeşit var ya karar kılana kadar maaşı çaya yatıracaz
    Caykur tirebolu marketlerde satjliyirmu. Efkar cay deneyecem birde altinbas kullaniyorum guzelde buruk bur tat var arkadaslarin önerdiği efkar cay denicem

• Rizeden çaylar geldi. Efkar çay methedildigi kadar varmi bakalim denemek için tirebolu caykurda aldim. Yanliz gelen efkar çayın üzerinde 2017 üretim 2020 son kullanma yaziyor bu tarih sıkıntı degilmi 2017 üretim.
    Lazika merak ediyorum ama fiyat çok abartı.
     En iyi çay markası hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 8 Temmuz 2019; 13:28:0 >

• Mevlana seylan çayının hayranı oldum başka çay içemiyorum artık ..  En iyi çay markası hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 18 Ağustos 2019; 2:25:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.