Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
817.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş
    2 yıl garanti var ama 2 yıl boyunca 70ah sağlayacağının garantiside var mı ? 1 yıl sonra 50ah e düşmediğinin garantisini verebiliyorlar mı ? Bilindik markalardan şaşmayın bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir78 kullanıcısına yanıt

69Ah değeri kritik önemde değil ama CCA 680 değeri önemli,

tavsiye;

İnci Akü 12V 72AH 680A Cca Efb Pantera Start-Stop Araç Aküsü

https://www.hepsiburada.com/inci-aku-12v-72ah-680a-cca-efb-pantera-start-stop-arac-akusu-p-HBV00000QVEEI?magaza=BMGGROUP&

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir78 kullanıcısına yanıt

Turbo aküyü yarı fiyatına nasıl verebiliyorlar ?

• CCA önemli haklısınız ancak karadeniz kıyısında olunca hava daha ılıman o nedenle 630 cca yeterli olur diye düşünüyorum.

fiyat konusuna gelince, fiyatı veren yer sadece A.Kadir Özcan ürünleri satışı yapan bayi, Turbo-President akü vb. satıyor.

geçen sene de bir başka araç için aldık, hatta aracın olduğu otoparka kadar getirip, ücretsiz değişim yapıldı.

bu fiyata satış yaparken eskiyi de iade alıyorlar.

@Mekatroniks bir yol sonra 70ah sağlamazsa değişim yaparlar sonuçta garanti ne için var?

• lordford50 kullanıcısına yanıt

Bana Exide Premium ea640 lazımdı. Bu markanın dist. firması Bas Akümülatör diye bir firma çıkıyor.

( TR Dist firması linki ) https://www.avantajlarvitrini.com/Exide-Premium-EA640-12V-64-Ah-Aku

Aradım dist. firmasını ilgisiz, tutarsız, yanlış yönlendiren ve hatta bilgi vermeyen bir firma çıktılar. İzmir de bayi yok dedi 3 tane bayisi var, yetkili bayi yoksa da yönlendirin dedim model sordu ea640 dedim Türkiye genelinde satışı yok şubat 2022 den önce gelmez dedi. Dist. böyle diyince bu sefer içime kurt düştü tabi. İzmir karabağlar da başka bir bayide Exide Premium ea640 satışı vardı tekrar aradım dist. firmayı dedim ki şu bayide buldum orjinal mi değil mi bana bilgi verin nasıl anlayacağız yardımcı olun dedim böyle bir prosedürümüz yok dedi kapattı.

Varta alıp geçtim. Hiç olmazsa Vartanın dist. firmasının garanti sorgulama yeri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.C. -- 14 Kasım 2021; 3:24:2 >

• Mutlu 60 ah akü 3 yıl 11 ay dayanabildi. Takviye yaptıktan sonra 3 saat kesintisiz uzun yolda kullandım stop ettim yine çalışmadı mecbur yenisini aldım. Yine mutlu tercih ettim.

• bugün Ümraniye sanayiden 500 liraya 60 amper doğan akü aldım,eas aküyü 7 yıl kullanmıştım umarım bu markada kalitelidir hiç duymadım ama.

bu akü geçen ay 350 liraydı dedi usta pazartesi yine %20 zam gelecekmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun

fakat 450A çok düşük,

genelde 60 ah aküler 540-560A civarında olurdu.

aracınızın ihtiyaç duyduğu akünün 450A’dan daha yüksek olmadığına eminmisiniz?!?

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

baktım üzerinde 510A yazıyor.

• Güncel akü fiyatları;

60 Ah inci 650₺

60 mutlu 675₺

62 Bosch 700₺

60 varta 750₺

65 inci gorilla 750₺

.

5 yıllık 60ah varta nazlı çalışıyordu, ömrü dolmuş,

65ah inci gorilla aldım.

• Geçen hafta özel bir serviste yıllık bakım yaptırdım. Aküyü ölçtüler değişmesi lazım dediler. Piyasada araca uygun varta aküler 1100 civarı. Servis yaş indirimiyle 1800 dedi.

sizce serviste mi taktırmalıyım? Piyasadan alsam garanti konusunda sıkıntı yaşama ihtimalim var mıdır?

• moustapha129 M kullanıcısına yanıt

Normal aku mu efb mi agm mi

• defiant82 kullanıcısına yanıt

efb

• arabamda varta'nın sahibi olduğu (yan sanayisi sanırım) afa marka akü 2 yılda pert oldu. yerine inci üretimi magneti marelli akü taktım. markanın avantajı tüm fiat yetkili servislerinin aynı zamanda akünün de servisi olması. bi de fiyatı ecnebi muadillerine göre uygun. ömrünü kullandıkça göreceğiz.

motosikletimde 5 yıllık yuasa mevcut. (enjeksiyonlu, su soğutmalı modern bir motosiklet) hala ilk günkü gibi çalışıyor.

geçen gün youtube'da 2012 model mercedes arabadan fabrikanın taktığı varta marka akünün daha yeni değişmeye ihtiyacı olduğu bir vidyo seyrettim.

• command_4 kullanıcısına yanıt
    Hocam çevremde gözlemlediğim fabrikanın montaj da kullandığı aku ( ve hatta diğer parçalar) piyasada ve hatta yetkili serviste kullanılan malzemeden çok daha kaliteli çok daha uzun ömürlü oluyor.
    İşyerinde sıfır alınan Renault trafic 2007 model ve 2017 ye kadar aynı aküyü kullandı daha bir çok örneğini de gördük
    Sonradan takılanlar ise çok nadir 5. Yılı görüyor

önceki mesajda yazdığım gibi yıllık bakımdaki bosch servis akün zayıf dedi halbuki SOC (bazı vw araçlarda akü değerini gösteren bilgi) değeri %80 gösteriyor. ben de kuşkulandım ama yolda da kalmak istemiyorum o yüzden servise gitmeye kara verdim.

servise göstermeden önce sanayiye gittim bugün.

-mutlu akü bayisi "abi akün bitmiş" dedi, ekranda yazanı görmeme fırsat vermeden rapor çıktısı almadan demesiyle niyetini belli etti.

-sıradan bir oto elektrik-aksesuarcı analog cihazla farları açtırdı kapattırdı ölçtü, çalıştırdı ölçtü, kaloriferi farları açtı ölçtü. akün iyi abi dedi. millet akü satmaya çalışıyor önüne gelene akün bitmiş diyor.

-başka bir oto elektrikçiye gösterdim dijital cihazla ama benzer aç kapa yaptırarak ölçtü. akün çok iyi değil ama çok kötü de değil dedi. start stop devreden çıkmıyorsa sorun yok kullanabilirsin dedi.

-en son servise götürdüm. servis beni şaşırttı. hiç gel değiştirelim demeden SOC %80 ise, start stop devreden çıkma yapmıyorsa akünde sorun yoktur, ani bitişler hariç zayıflamada ilk start stop gidiyor dedi.

ben de gittiği yere kadar devam edeyim dedim. ama her akün bitik diyene inanmayın akü satmaya çalışan çakal çok. 60 lık aküsü olana 70 lik çakmaya çalışıyorlar

Yüzde 80 ‘den aşağı düştüğünde ve 5 yılı da geçti ise bataryayı değiştirmekte fayda var.

ilk aldığında 640 ah idiyse, şimdi yüzde 80 bataryan 510 ah gücüne düşmüştür.

.

60 ah yerine 65-70 tavsiye etmelerinin nedeni ise;

orjinal aracın üzerindeki aküler yüksek marş basma gücüne sahip oluyorlar,

mesela 60 ah varta akü 640a marş basma gücüne sahip iken,

63 ah mutlu ve yiğit efb akü 600a marş basma gücündedir.

inci 60 ah efb pantera 560a,

60 ah dan 63’e geçsen bile 640a’yı karşılayamıyorsun.

inci 65ah tigris öneririm : EFB MAX TIGRIS  en iyi akü markası ve akü ömrü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 21 Mart 2022; 18:36:33 >

Anladım hocam. Araba soğukken %80. Kullanınca 90 oluyor.
    Bilgileriniz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moustapha129 -- 21 Mart 2022; 18:30:29 >
  • Fiat Egea aracım için 72 ah start-stop akü bakıyorum. Önerebileceğiniz marka-model var mı?

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.