Şimdi Ara

En hafif araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hafifler 308 hafif diye biliyorum leon var bide gerçi hepsi aşağı yukarı aynı ağırlıktalar.

• Kompakt suv de tivoli 1300 ama aşşağı yukarı 500x de bukadardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roadster, lotus elise gibi hafif sport/coupe'lere bakılmıyorsa hafiflik arayışı tek başına bir işe yaramaz özellikle bu dönemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

Roadster, lotus elise gibi hafif sport/coupe'lere bakılmıyorsa hafiflik arayışı tek başına bir işe yaramaz özellikle bu dönemde.

neden bir işe yaramaz

bknz. eski araçlardan vtec2

1050 kg 110 hp

100 kg başına 10 hp üseri düşüyor bu sayede ara hızlanmalar olsun ilk hızlanmalar olsun günümüz 2 litreleri kadar seri ( 0-100:9,2)

ancak buna rağmen şehiriçi 6,5 litre şehirdışı 5 litre benzin tüketebiliyor, uzun yolda hiçbir rampada 4 e almadan 5 ile devam edebiliyor (son vites 5)

bu sayede son model otomatik araçlardan daha az yorularak uzun yol yapıyorsunuz, ancak aracım epey eskimeye beşladı, (14 yaşında) kardeşimin babamın birçoık arkadaşımın aracını kullandım bundan sonra uzun yolda aynı tadı alamadım. tam otomatik şanzımanlar şehiriçi çok büyük kolaylık olsada şehirdışı kullanımda hiç sevmiyorum. özellikle 120 ile girdiğiniz dik rampada aracın hızını gözlemleyip gaz pedalına biraz daha fazla basmazsanız dolu aracı rampanın ortasında 80-90 km hızlara düşmüş bulabiliyorsunuz.

vtec2 gibi ağırlığı düşük ancak ağırlığına oranla 10 hp üzeri araç bakıyorum...

• Bugünlerde hafifliğe çalışanlar: Peugeot 1, Mazda 2.

İstanbul gibi yokuşlu, Tükiye gibi dağlık yerlerde hafifilik avantaj. Zaten ağır arabalar dümdüz yerlerden çıkıyor. ABD 1, Almanya 2.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bugünlerde hafifliğe çalışanlar: Peugeot 1, Mazda 2.

İstanbul gibi yokuşlu, Tükiye gibi dağlık yerlerde hafifilik avantaj. Zaten ağır arabalar dümdüz yerlerden çıkıyor. ABD 1, Almanya 2.

kesinlikle..

, hafif araçların tüketimi, türkiye gibi dağlık ve dur-kalkı bol olan yerde muazzam avantajlı oluyor, bunu nedense doğru düzgün hiçkimse bilmiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En uzun sedan araçlar ?
    12 yıl önce açıldı
    en az yakan, sağlam kamyonet?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Volvo V40 sonuncu olur. Tank gibi, gereksiz ağır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.