Şimdi Ara

EN GÜÇLÜ TÜRK DEVLETİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En güçlü Türk devleti doğal olarak Osmanlı'dır. Ancak (kişisel yorumum) bir şeyi gözden kaçırmamak gerekir: Türkistan coğrafyasında kurulan Türk devletlerinin kısa ömürlü olmaları, devletin güçsüzlüğünden çok coğrafya şartları ve hükümdar yetersizliklerinden kaynaklanmıştır. Bozkırda konar-göçer yaşamak cidden zor iştir. Bunun üstüne bir de devlet kurmak, o devleti boy isyanlarına, binbir çeşit düşmana karşı ayakta tutmak ise çok daha zor iştir. Bunu başarabilen güçlü hakanlar olduğu sürece Türk gücünün önünde kimse duramamış ancak güçlü hakan öldükten sonra yerine gelenler gideni genelde aratmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rand al Thor

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Asya Hunları tabi ki.Tartışmaya kapalıdır bu konu.

Asya Hunları mı?

Evet dostum Büyük Hun Devleti,nedir gülünç olan ?

Osmanlı, Hazar, Selçuklular varken biraz komik geldi de, afedersin.

Motun Han devrin en güçlü imparatorluğu Çin'i ayaklarının altına aldı yahu.Teşkilatımızı oluşturan Hunlar,Batı Roma ile Doğu Roma'yı buyunduruk altına aldılar.Gelmiş bana Selçuklu,Osmanlı diyorsun.

Tamam yukarıda Hazar falan yazdık, biraz eğlendik. Ama aklı başında herkes en güçlü Türk devletinin Osmanlı olduğunu bilir. Ayrıca Avrupa'yı ''boyunduruk'' altına alan Avrupa Hunlar'dır, Büyük Hunlar değil. Ki, ezberden bana 10 tane Hun tanhusu sayamazsın. Ama Osmanlı ve Selçuklu sultanı sayarsın.

Yüzlerce sene önceki halkın 10 tanhusunu sayamamam,Osmanlı'yı daha mı güçlü yapıyor ? Mantıksız değil mi biraz dediğin ? Hunları bir bütün olarak aldığım için Avrupa'yı boyunduruk altına alması demiştim.Başlı başına Motun dönemi bile en güçlü Türk hükümranlığıdır.Osmanlı'nın kendi kurucu halkına yaptırdıkları.çektirdiği eziyetler,benim gözümde Osmanlı'nın değerini tamamen bitirdi.Mısır Seferiyle ilgili bir çok şey yazabilirim ancak uslubunu pek beğenmedim,biraz burnun havada bakıyorsun gibi geldi.Konuşmana dikkat edecek olursan tartışabiliriz.

Hayır, tanhu sayamaman onu güçsüz yapmaz. Mete'den sonra gelen tahuların 1 sene hükümdarlık yapmaları onları güçsüz yapar. Mete ve Attila dışında Hunlar'ın bir lideri yok.

Hocam ben de 5 tane Osmanlı Padişahı sayarım o zaman,nitelikli daha fazla padişah yok bence.Benim demek istediğim açıkça şudur.Dönemin en güçlü devleti Çin'i boyunduruk altına aldı Hunlar o dönem.Çin'in nasıl bir güç olduğunu biliyorsunuz.Kaç sene sürerse sürsün böyle bir gücü buyunduruk altına alabilmek müthiş bir güçtür.Osmanlı bence tarihinin hiç bir zamanında bu kadar büyük bir güce sahip olamadı.Demek istediğim budur.

Osmanlının büyük lideri çoktur.adamlar ailece zeki herhalde.bizim gibi tek tük değil.

• Burası konu dışı/yerel secim2014 olmadığı için Türkiye diyen yok

Bende osmanlı diyorum

• Tabii ordu olarak belki Osmanlı Devlet'inden daha iyi Türk Devletleri olmuştur ama bu nizamı ve düzeni korumak aslında en büyük güçtür. 600 sene az bir zaman değil bende Osmanlı Devleti olarak görüyorum.

hun imparatorluğu

ama Hunları da es geçmemek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sidik_lee -- 2 Mayıs 2014; 19:20:40 >

Avrupa Hun - Osmanlı - Timur

arasında gidip geliyorum.
  • Önemli olan fethetmek değil, elde tutacak güce sahip olmaktır. Japonya , Çin i işgal etmişti. Hitler de avrupayı.. Sonuç? En güçlü türk devleti Osmanlı imparatorluğudur. Evet bazılarının zoruna gider ama gerçek budur. Hun devleti müslüman olsaydı onada çemkirirdiniz. Müslüman değildi ya şimdi bir sahiplenme, büyük görmeler felan.
  • Osmanlı yapısı dönemi ve dini kimliği yüzünden nerdeyse tüm avrupanın kuzeyde Slavların kıskacı altında kalmasına rağmen kendini dünyaya kabul ettirmiş çok fazla düşmanı olan haçlı orduları gibi sadece bireysel düşmanlarla savaşmayıp topyekûn büyük ölçekli savaşlar yapmıştır..Bu kadar düşmana rağmen avrupa da güçlü bir ilerleme kat etmiş beethowen gibi bir bestecinin orkestrasını dahi süslemiştir.MMüzikal anlamda osmanlının güçlü ilerleyişi Türk yürüyüşü adıyla bestelenmiştir...Çok fazla ve güçlü bir sürü düşmanla aynı anda savaşmasına rağmen hep kendini kabul ettirmiştir.Belki son osmanlı dönemi pekte iç açıcı olmasa da 700 yıllık tarihinde hep bur toplulukla savaşmıştır..Dönemi itibar ile ve çok büyük ölçekli savaşları kazanması yüzünden osmanlı benim için tarihteki en güçlü türk devletidir...

• Avrupa Hun devleti bence.
    avrupa hundan daha guclu devletlerde var
    osmanli diyenler biraz daha tarih karistirin
    yoksa enguclu turk devletinin Turkiye Cumhuriyeti oldugunu anlayamayacaksiniz

• bir tarihçi Asya hun imparatorluğuna Mete den başka iş yok diyor geri kalabalıkta tartışmaya giriyor

Konu üzerine değilde ayrıntı için Bkz Tilla Deniz BAYKUZU Asya Hun İmparatorluğu

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ -
  • Avrupa hun ve Osmanlı

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.