Şimdi Ara

En güçlü süper kahraman kim? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
2
Favori
27.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mahmut hocam sakin Anlamamışım kusura bakmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

Cosmic Power ın genel anlamda normal bir güce göre daha önde olduğunu düşünüyorum. Mesela SS de Galactus un parmağındaki enerji kadar cosmic power varmış diye duymuştum. EE bu Power ile karadeliğinden tut her şeyin zartını zurtunu yapabiliyo SS

Galactus un evrensel boyutta gücü vardır. Belkide daha fazla. Ultimate Nillüfer silahını duydunuz mu hocam? Onun tüm evreni yok edecek kadar gücü olduğu biliyor. Sonradan anlaşıldığı kadarıyla bu silah galactus un bir parçası, yani siz düşünün Veya Galactus bir seride aşırı derece aç ken tüm super hero ların yardımıyla öldürülüyor. (son vuruşu ss yapıyo. dikkat edelim kendi Cosmic gücü). Galactus ölünce bunu tam zıttı bir karakter olan Abraxas ortaya çıkıp evreni yok edeceğini söylüyor. Bunu öğrenen reed richars oğlu franklin ve bir kaç kişinin daha yardımıyla Galactusu tekrar hayata döndürüyor. Böylece Abraxas tehlikesi de ortadan kalkıyor.

Supes in sinirli hali olduğu kadar SS nin de var. Bir ss de inanırsa JL yi bile yener. Çok abartı gücü var. Dediğim gibi tek bir hareketiyle yıldızları yok edebilir. Superman ve JL deki birçok eleman bu gücün genel anlamda altında. Yani galactus a falan pek gerek kalmaz. Ancak Spectre nin gelmesi gerek.

Imperiex in cosmic gücü var mıdır bilemiyorum. Hani anti monitor da varda İmperiex big bang gücünde. O da evrene reset atabilir. Galactus un evreni yok etmek haricinde zibilyon gücüde vardır. Örneği ss de mevcut.

Cosmic Armor Superman Anti monitor ile birleşmiş hali

Fantastk dörtlü hiçbir zaman galactus u yenemedi. Zaten o takımın yenme gibi bir ihtimali olamaz. SS tek başına yok eder onları. Unutmadan Galactus evren için gerekli bir varlık. Yukarıda da dediğim gibi kendisi yok etmese bile öldükten sonra yok edecek biri var

Diğer değindiniz yerlerde aynı düşüncedeyiz

Ultimate nullifier multiverse ü yaratıp yok edebilir hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: The Evil Dead

Mahmut hocam sakin Anlamamışım kusura bakmayın.

Kusura bakmayın Siz yazınca Reantum da ordan yazmış.
  • Çok eski bir sayıydı.Dr doom galactus un gücünü çalıyordu.Odin geliyordu.Doom tek atıyordu

• quote:

Çok eski bir sayıydı.Dr doom galactus un gücünü çalıyordu.Odin geliyordu.Doom tek atıyordu

harbiden bende o sayıyı görmüştüm Neydi o öyle. Eski sayı diye birşey demiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: urazs

quote:

Thorun fiziksel gücü yanlış biliniyor Thor defalarca alt etti hulk ı.Bu arada dışardayım paketimden gidiyor sonra yazarım

Doğrudur, aslında düşününce hatırladım şimdi, Thor aslında daha çok boğuşuyor Hulk ile, zevk alıyor bundan, savaşçı ruhu böyle güçlü bir karakterle bedensel mücadeleye girmekten zevk duyuyor, saygı duyuyor Hulk'un gücüne.

Tabi kendini tamamen Hulk'u durdurmaya programlarsa bunu yapar Thor çok rahat bir şekilde.

Ama Mjolnirsiz, çıplak elle, yumruk yumruğa yapabiliyor muydu hatırlayamadım.

Yav hocam yemin ediyorum senle şöyle konuşmak hoşuma gidiyor. Bayadır yoktun ayrılma konudan

Sağol kardeşim eyvallah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Thorun fiziksel gücü yanlış biliniyor Thor defalarca alt etti hulk ı.Bu arada dışardayım paketimden gidiyor sonra yazarım

Doğrudur, aslında düşününce hatırladım şimdi, Thor aslında daha çok boğuşuyor Hulk ile, zevk alıyor bundan, savaşçı ruhu böyle güçlü bir karakterle bedensel mücadeleye girmekten zevk duyuyor, saygı duyuyor Hulk'un gücüne.

Tabi kendini tamamen Hulk'u durdurmaya programlarsa bunu yapar Thor çok rahat bir şekilde.

Ama Mjolnirsiz, çıplak elle, yumruk yumruğa yapabiliyor muydu hatırlayamadım.

Yav hocam yemin ediyorum senle şöyle konuşmak hoşuma gidiyor. Bayadır yoktun ayrılma konudan

Sağol kardeşim eyvallah.

Aynen hocam gidip mitmeyin

Hadi ben çıkıyorum herkese iyi forumlar

• quote:

Cosmic Power ın genel anlamda normal bir güce göre daha önde olduğunu düşünüyorum. Mesela SS de Galactus un parmağındaki enerji kadar cosmic power varmış diye duymuştum. EE bu Power ile karadeliğinden tut her şeyin zartını zurtunu yapabiliyo SS

Galactus un evrensel boyutta gücü vardır. Belkide daha fazla. Ultimate Nillüfer silahını duydunuz mu hocam? Onun tüm evreni yok edecek kadar gücü olduğu biliyor. Sonradan anlaşıldığı kadarıyla bu silah galactus un bir parçası, yani siz düşünün Veya Galactus bir seride aşırı derece aç ken tüm super hero ların yardımıyla öldürülüyor. (son vuruşu ss yapıyo. dikkat edelim kendi Cosmic gücü). Galactus ölünce bunu tam zıttı bir karakter olan Abraxas ortaya çıkıp evreni yok edeceğini söylüyor. Bunu öğrenen reed richars oğlu franklin ve bir kaç kişinin daha yardımıyla Galactusu tekrar hayata döndürüyor. Böylece Abraxas tehlikesi de ortadan kalkıyor.

Supes in sinirli hali olduğu kadar SS nin de var. Bir ss de inanırsa JL yi bile yener. Çok abartı gücü var. Dediğim gibi tek bir hareketiyle yıldızları yok edebilir. Superman ve JL deki birçok eleman bu gücün genel anlamda altında. Yani galactus a falan pek gerek kalmaz. Ancak Spectre nin gelmesi gerek.

Imperiex in cosmic gücü var mıdır bilemiyorum. Hani anti monitor da varda İmperiex big bang gücünde. O da evrene reset atabilir. Galactus un evreni yok etmek haricinde zibilyon gücüde vardır. Örneği ss de mevcut.

Cosmic Armor Superman Anti monitor ile birleşmiş hali

Fantastk dörtlü hiçbir zaman galactus u yenemedi. Zaten o takımın yenme gibi bir ihtimali olamaz. SS tek başına yok eder onları. Unutmadan Galactus evren için gerekli bir varlık. Yukarıda da dediğim gibi kendisi yok etmese bile öldükten sonra yok edecek biri var

Diğer değindiniz yerlerde aynı düşüncedeyiz

Dostum şunu demek istedim, bu "cosmic" kelimesi daha çok Marvel da kullanılıyor, Dc de o derece vurgu yapılmıyor, İmperiex de aslında "cosmic" bir varlıktır yani, bunu söylemek istedim.

Yav yendiği karakterin adı neydi ala alaa, gelmiyor aklıma işte, gördün mü, devreler karışmış Anti monitoru bu şekilde hatırlamışım, çok oldu okuyalı.

Fantastik dörtlü yendi derken bir şekilde durdurdu diyorum zaten, o anlamda yendi demiyorum.

Hah işte şu ÇR evreninde taktığım ikinci mevzuda bu zaten: cosmic güç!

Bak mantıkla düşün şimdi bir, tüm evrene format atabilecek güçte bir varlıktan bahsediyoruz burada ve onun cosmic gücü var mı yok mu diyoruz sonra, yahu evren olmayınca "cosmic" güç nerede var olacak.

E bir zahmet İmperiex Prime da "cosmic" bir varlık olsun o zaman değil mi?

Big bang dediğimiz şey evrenin varoluşu zaten, bunu yapan, yeniden yapabilen bir varlığın "cosmic" gücü varmış yokmuş bir önemi olabilir mi?

Bu iki mevzu; adam tanrı! adam cosmic! hah bu ikisini dedin mi olay bitiyor herkezde, ulen neye göre cosmic, kime göre cosmic, nereye kadar cosmic, cosmic nedir, ne değildir?

Cosmic, cosmos dan gelmiyor mu şimdi kelime olarak, e bende diyorum ki adam Cosmosa Format atacağıdı, FORMAT! E bu durumda...

Ultimate Nullifier evet çok güçlü bir silah, taşıyıcısının gücü ile birlikte potansiyeli artan bir silah. Galactusun korktuğu bir silah, eh var bir kerameti demek ki.

Silver Surfer biraz zor yener dostum JLA'yi, orada da DC'nin Silver Surfer'ı Hal Jordan var, onu geçtim Flash'ı nasıl yenecek?

Aslında DC ile Marvel bambaşka evrenler, yüzde yüz emin olamayız kim kimi nasıl yener yenemez mevzusunda, evrenler farklı, güçler farklı.

Yani şimdi sen diyorsun ki Marvel da durdurulabilen Galactus DC ye gelse tozu dumana katar?

Galactus DC de Marvel daki kudretinde olmaz dostum, o seviyede olmaz. Spectre dediğimiz varlık tanrının adalet, intikam gibi kavramlarının vücut bulmuş hali, Galactus'u aşar Spectre.

Şimdi sana bir soru;

Superman Thor'u yenebilir mi?

Thor Silver Surfer'a ciddi şekilde meydan okuyabildi mi?

Aynı Thor Galactusun az da olsa canını yakabildi mi?

Silver surfer bile zaman zaman Galactusa karşı çıkabildi mi?

Superman'in Silver Surferı durdurabilmesi neden bu kadar imkansız gözüküyor ki o zaman.

Silver Surfer Superman için bir Brainiac, bir Darkseid bir Hunter Prey Doomsday'i kadar büyük bir tehdit mi? Superman hepsini bir şekilde durdurdu yeri geldiğinde, eh Silver Surfer'ı da, yardımla Galactus'u da gayet durdurabilir, yok eder demiyorum, durdurabilir.

• Şunu da belirteyim yine superman'in sınırları çizilmemiştir hiç bir zaman, Silver surfer evrendeki en büyük güç olan cosmic power la donatılmıştır ama superman evrenin kurallarının dışına çıkan "anomali" diye tabir edilen bir varlık.

Yumruğuyla uzay zaman sürekliliğinde kırılmalar yaratmasının mantıklı bir açıklaması yok mesela, ya da ölümü yenmesinin, böyle kabul ediliyor DC de superman, Silver Surfer la bir ölüm kalım mücadelesine girmek zorunda kalsa yapabilecekleri tam olarak kestirilemez.

Aynı Silver Surfer'ın yıldızları yokedebilmesi gibi bunu Superman'in de yapamayacağını söyleyemeyiz bence. Evrende kırılmalar yaratabilen bir karakter için yıldızların dert olacağını sanmıyorum zira.

Galactusa gelince, beslenmek için gezegenlere ihtiyaç duymak bir zayıflık göstergesidir aslında, hadi galaksilerle beslense tamam diyeceğimde ( bir galakside trilyonlarca yıldız ve o yıldızların da sayısız sistemler ve içlerinde yığınla gezegeni vardır, evren de ise yine trilyonlarca galaksi vardır, Galactusun tüm evreni düşündüğümüzde zannettiğiniz kadar bir kudreti olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası ) altı üstü katrilyonlarca gezegenlerden bir tanesiyle beslenip devam ediyor hayatına.

Evrensel bir tehdit olarak algılayamıyorum ben Galactusu açıkçası, daha çok, güneş sistemlerine, hadi olmadı Galaksilere bela olabilecek bir varlık tüm gücüne rağmen.

Şurayı atlıyoruz bence, Galactus evrenin başından beri olan kadim bir varlık ama EVRENİN kendisinin yaratılıp yok edilmesi ile ilgili bir alakası yok, İmperiex Prime big bang'in kendisi, açıkçası big bang in kendisi zaten evrenin oluşumudur, cosmic power'ı da içinde barındırır zaten mantık olarak düşününce.

İmperiex Prime bu perspektiften baktığımda bana Galactustan daha büyük bir ligde gibi geliyor açıkçası.

• Tabii bunlar benim kendi çıkarımlarım, çr dünyasında bu tarz konular kişiden kişiye değişiklik gösterebilir, normaldir, ÇR demek biraz da hayalgücü demektir ne de olsa, yüzde yüz şudur budur demek her durum için olmuyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reantum

Nam-ı değer urazs. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz, yazını okudum ama katılmadığım 2-3 nokta var diyelim.

Superman'i burada kücümseyen olmadı ne Thor'u ne de Silver Surfer'ı.

Odin, Thor'un arkasında.

Silver Surfer'ın arkasında ise daha iyi isimler var diyebiliriz. Yaratıcısı ve onunla olmak isteyen kendisine hizmet etmesini isteyen bir kişi; Galactus ve Thanos. Thanos, Galactus ve Odin'i anlatmaya gerek yok. Hepimiz bilgi sahibiyiz bunlar hakkında. Yani biri çıkıp demez Thor, galactusu yener. Veya Superman Thanosu.

Superman, çok kudretli bir karakter. İyilik meleği resmen. Ki kaldı ki Silver Surfer'da öyle. Cosmic Power'i onun için acayip derecede avantajlı. Dr.Manhattan yakıstırması yanlış bence Silver Surfer'a. Silver Surfer fotoğraflarının ve VS'lerinin bulunmamasının sebepleri yaratıldığı yıllardaki duruma bağlı. Eskiden çok modern değildi ama insanlar yine biliyordu. Size 2001-2002 konuşmalarını atabilirim.

Ki kaldı ki Thor, Superman ve Silver Surfer. Bunlar ayrı karakterler. Ne Sentry ne de Wonder Woman.

Teşekkür ederim güzel karşılamanız için, ilk mesajda biraz da ortalık şenlensin diye munzur bir üslupla yazmıştım, daha sonra görüşlerimi ( tabii bunlar benim şahsi fikirlerim, kesin doğrular diye savunmuyorum, benim bakış açım ) daha detaylı anlatmaya çalıştığım mesajlarım oldu yukarıda.

Şunu tekrar belirtmek istiyorum, sanırım yanlış bir algı oluştu, mevcut verilerle Superman Odin'i yener demiyorum tabii ki ama bununla birlikte Marvel daki bu tanrı hiyerarşisini anlamsız ve abartılı buluyorum ben.

Marvel'ın kendi içinde de anlamlı anlamsız kareler var biliyorsunuz, Thor Galactusun canını yakabiliyorsa misal dediğiniz gibi, Superman de gayet yakar yani, nedir. DC ve Marvel'ı kıyasladığımızda çok sağlıklı sonuçlar elde edemiyoruz genelde, bambaşka evrenler, bambaşka güç seviyeleri, bakmak istediğiniz perspektife göre donelerinizi destekleyecek argümanlar bulabilirsiniz rahatlıkla.

Örnekleri ile açıklamaya çalıştım bunları bende.

Bundaki amacım bu tanrı olayını eleştirmek daha çok, çünkü ortaya konan güç, dayanıklılık, başarılan şeyler açısından bakarsanız Superman'e de "tanrı" dememiz gerekiyor zaten.

Gelelim Thanos olayına, kişiden kişiye değişmekle birlikte Darkseid'ın Thanos tan daha güçlü bir varlık olduğunu düşünenler de yok değildir çr dünyasında, Superman'in Darkseid'ı ölümün eşiğine getirebildiğini de biliyoruz.

Çıkarımlar yaparak Superman ile ilgili tahmin ettiğinizden çok daha ötesine gidebilir bir insan bunlarla.

Darkseid'ı durdurabilen bir superman aynı şekilde Thanos'u da durdurabilir diyebilir bir kişi. Bana tüm bunlar uçuk gelmiyor açıkçası.

Marvel ile DC evrenini kıyaslarken Marvel karakterlerini DC dekiler kadar güçlü algılamıyorum ben. Kişiden kişiye değişir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 9 Kasım 2013; 17:18:30 >

• quote:

quote:

@The Evil Dead

su yaziyi dogru durust okuyun yahu. Orda Tanri degil derken Mit den alinmis isimlerin marvel de kullanilmasindan bahsediyor @urazs hocamiz.

""" Asgardlılar, Olimposlular falan tanrı değildir, başka boyutlarda ki çok güçlü yaşam formlarıdır sadece nokta. '"

Mitlerin yazilis amacinin niye oldugunu biliyorsunuz diye yazmiyorum.( insanlar dogada olan bazi olaylara aciklik getirmedigi icin olaganustu kisilerin oldugunu dusunmus bunlari da tanri olarak nitelendirmislerdir. Bunu soyleyeyim kisaca). Yani yukarida @urazs hocamizin dedigi misliyle dogrudur. İsim olarak tanridir bu adamlar. Marvel de veya DC 2-4 tane max gercek tanri vardir. Bunlardan biri Toaa zaten. Yani thor simsege hukmediyo + insan ustu guce sahip diye tanri denmistir. İlk ciktigi İskandinav mitinde de insanlar kendilerinden daha guclu kisilerin oldugunu dusunup tanri olarak nitelendirmistir.

İkinci olarak gecende hesaplama yaptik. Thor un ne fiziksel gucu ne de dayanikliligi Supes e esit degil. Somut kanitlar gerekiyor eger soylediginizin dogru oldugunu dusunuyorsaniz.

@urazs

Hocam yazinizi okudum, bazi noktalara deginmeden once ilk olarak hos geldiniz demek istiyorum.

Simdi İmperiex prime evet cok gucludur. Dc nin en guclu adamlarindan biridir fakat Full Power Galactus ta kucumsenecek bir rakip degildir. Cosmic power olarak 1 adim onde mesela. Onu gectim. Bu adam marvel universe u yok edecek kadae gucludur. Bir abraxas imleriex ydrle bir eder. Galactus un zitti bir karakter bunu yapabiliyorsa full power galactus neler yapabilir?

Odin de cok gucludur. Univese e yakin bir gucu vardir. (bunu pek gostermesede). Omnisciens dir ayrica.

Supermen Pom u arastirdik hocam siz gidince fakat bir spectre degil. İmperiex kadar bile degil. Galaxy i yok edecek kadar gucunun oldugunu ogrenmistik. Hea en guclu supes kim diyosaniz Cosmic Armor Superman diye bir hali. Multiverse e yakin bir seviyededir. Spectreyi falan cok rahat alir.

Birde Silver surfer in Supesten daa fuclu oldugunu dusunuyorum. (post crisis supes ten). Ss tek bir hareketiyle yildizlari yok edecek kadar guclu. Bir nevi olumsuz. Supes le yapacagi vs de cok zorlanaci kesin fakat kazanan Ss olacaktir. Enerji absorbe yetegi belkide supes in gunes radyasyonlarini emecektir. Molekulleere hukmedebilmesi yine avantaj saglayabilir.

Evet katılıyorum, SS de supes den bir adım ötededir diyebiliriz. Thor'un fiziksel gücü, hızı, dayanıklılığı Superman la kıyaslanamaz bile, Thor'da yazılmış çizilmiş belli güç göstergesi sınırlar vardır az çok, Superman'in bu konularda çok daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirm.

Gel gelelim Thor'un eğer Superman'i yenme durumu olursa bu zaten tamamen Mjolnir kaynaklı olur, başka bir şekilde mümkün dahi değil.

Thor, Mjolniri bir kenara bırakıp Hulk'u dahi yenebilecek bir karakter değil fiziksel mücadelede. Hulk'u da küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın.

İmperiex Prime sadece çok kısa bir zaman zarfında gözüktüğü için DC de hakkında çok derinlemesine analiz yapılamıyor haliyle Galactusa kıyasla. Full Power Galactus tabii ki muhteşem bir varlık ona sözüm yok yalnız cosmic power olarak önde derken biraz anlam karmaşası oluyor dostum, neden?

Sorun şu ki Marvel ve DC evrenlerini kıyaslarken bazı sorunlar çıkıyor ortaya, Galactus'a cosmic diyoruz ama İmperiex Prime zaten cosmosun kendisi bir anlamda, big bang'in, enverin ( enver kim lan ) başlangıcının gücüne sahip bir varlık cosmic değildir de nedir?

Cosmic Armor Superman; evet okumuştum o sayıları, ilginç bir şekilde aşırı güçlü bir DC kötüsünü yeniyordu, varoluşunun anlamıyla oluyordu bu da, karakter olarak daha sağlam olduğu için ve şimdi adını hatırlayamadım, anti monitor'muydu, yok değil, haydaa, neyse.

Bunlar aslında böyle göreceli şeyler, perspektife, bakış açısına, yazarlara göre değişebilecek şeyler, benim nihai izlenimim bu yönde olmuştu açıkçası İmperiex Prime hakkında, Galactus dan daha güçlü olduğu sonucuna varmıştım, kişiden kişiye değişebilir tabii.

Ama insan düşünüyor işte Galactus galaksiler boyutunda, sistemler boyutunda bir tehdit olabilir gibi daha çok, tüm evreni yok edecek, varoluştan silebilecek bir karakter değildir özünde Galactus.

Evet evrenin başından beri vardır Marvel da bildiğim kadarı ile ama İmperiex Prime ( o da öyledir ) bildiğin tüm varoluşa RESET atacaktı, FORMAT atacaktı resmen yav, yeniden bir big bang yapıp herşeyi sıfırdan başlatacaktı.

Galactus da böyle bir potansiyel var mı? Karnı tıka basa dolu olsa bile, sanmam. ( varsa da hatırlayamadım, hatırlatırsanız iyi olur tabi. )

Superman Prime değildi aslında bahsettiğim, şimdi çok uzun zaman oldu okuyalı bunları ingilizce olarak, isimler karışıyor da olabilir, tek hatırladığım omni potent olduğuydu, açık ve net kalmış bu aklımda, aşmıştı.

SS vs Superman: Moleküllere hükmedebilmesi işe yaramaz, o tarz saldırılara karşı inanılmaz bir direnci vardır superman'in, ama gel gelelim uzun da sürse öyle ya da böyle pes ettirme ihtimali evet bence de gayet yüksek.

SS'ın tek dezavantajı inanılmaz sakin kişiliği ve cosmic güçlerinin farkındalığından gelen huzuru, kendine güveni, tehdit altında hissetmemesi.

Ama Silver Surfer da yenilmez değildir.

Enerji absorbe yeteneğine gelelim, ne Marvel da ne DC de Superman kadar güçlü ve yoğun bir pil yoktur arkadaşlar. Öyle hoop diye tüm enerjisini falan ememez Silver Surfer falan, aşırı yükleme yapar, Silver Surfer da bir Galactus değil yani en nihayetinde.

Ama Silver Surfer'ın çok fazla kıl tüy yeteneği var Supes'e karşı kullanabileceği, cosmic awareness başlı başına bela zaten tek başına.

Benim Superman ile ilgili sadece tek bir gördüğüm şey var Silver Surfer karşısında avantaj olabilecek, gerçek potansiyeli ciddi anlamda bir muamma adamın, genel kanı şudur DC de kahramanlar arasında zaten; Superman isterse yapar, yeteri kadar istemesi ve inanması lazım.

Flash bile eğer yeteri kadar uğraşırsa Superman'in Speed Force'a bile geçebileceğini düşünüyor. ( tabii olmadı böyle bir şey diye biliyorum, Flash hala ister Marvel ister DC kimsenin yarışamayacağı bir karakter sürat bakımından )

Bu biraz da koşullara bağlı yani.

İmperiex Prime'ı biraz daha araştırın, doomsday'i tek vuruşta öldürmüş bir varlık, normalde Superman'i de öldürmesi gerekirdi bilinen dayanıklılığına göre gelgelelim, bunun olması demek tüm evrenin yok olması demekti ve supes sağ kaldı.

Yani yazarların supes'e böyle bir alan yarattığını düşünüyorum ben, near omnipotent gibi ama durumun ciddiyetine göre omnipotent dirençler, güç gösterileri görebiliyoruz.

Bir senaryo yazalım mesela, diyelim ki Galactus DC evreninde ki dünyaya saldırıyor önden SS'ı yolluyor.

Böyle bir senaryo da ben Superman'in Silver Surfer'ı yendiğini, sonra da bir şekilde ( artık Green Lantern Corps, JLA, Bruce Wayne'in dehası falan ne varsa :) ) Galactusu hacamat edip geriye postaladığını düşünebiliyorum gayet.

DC de buna benzer ve çok daha beter yığınla durumla karşılaşıp da üstesinden gelebilmiş bir karakter Superman, hor görmeyin olm, çok severim ben Superman'i ya!

Yani Fantastik bumbastik dörtlü falan becerebiliyorsa bunu, Superman de yapsın bir zahmet değil mi?

Yazarlarda bitiyor iş yani, ha ama olay nedir, bazı karakterler de bu yazar esnekliği tutmaz, inandırıcı olmaz, hade len dersiniz içinizden de işte bu tarz durumlara Superman çok güzel uyuyor, sırıtmıyor.

Şimdi allah aşkına kaç kişi World War Hulk'un Sentry ile başa baş kapışmasında içinden bir HADDEEE LAAAYN oradan demedi misal.

Thor da ilginç bir şekilde o seride yoktu zaten hatırlarsanız, piyasadan kaybolmuştu, e tabi olmaz gelecek adam Mjolniri ile, alacak gazını Hulk'un World War Hulk mulk dinlemeyecek.

İşte mesela bu WWH serisi bir kahramanı olduğundan daha güçlü göstermek için yapılmış zorlama bir seriydi mesela, tamam çok güçlüdür Hulk da, ı ıhh, beni ikna edemedi okurken kendine.

Marvel bunu popüler karakterlerine çok yapıyor. Neyse allahtan Ghost Rider olayını mantıkla hallettiler de Ghost Rider'ı yendi gibi bir tablo olmadı yani.

Açık ve net Ares'i ortadan ikiye caaart diye yaran bir Sentry'nin şöyle sağlam bir yumruğunun Hulk'u bayıltması gerekir normalde. ( Superman' e benzer bir güçle vurursa )

Ha ayrıca belirteyim Sentry de halt etmiş afedersin Superman'in yanında.

Böyle biraz daha fanboy tadında yazayım dedim okuması, tartışması eğlenceli olsun diye, özünde tüm çr karakterlerini seviyorum bakmayın yani.

Hocam yazının ilk satırlarında şöyle yazmışsınız "Thor'un fiziksel gücü, hızı, dayanıklılığı Superman la kıyaslanamaz bile, Thor'da yazılmış çizilmiş belli güç göstergesi sınırlar vardır az çok, Superman'in bu konularda çok daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirm"

SS'nin bilinmeyen o kadar yönü var ki işte bu savaşı bitirmek için yeter bile artar. Galactus o kadar kücümsenecek karakter değil. Thanos da öyle.

Hal Jordan'in Silver Surfer karşılaştırması bence çok saçma. Hal Jordan'ı rahat yer Silver Surfer.

Silver Surfer vucuttan cıkardığı enerjiyle yıldızları yok eder, evrende çatlak açabilir.

The Evil Dead diyor ya hani. Thor Supesi yener, sinirlenirse Galactusu incitir felan. Öyle oluyorsa abi Supes de Odini incitir kırar döver?

Imperiex Prime vs Galactus. Söylemesi zor ama Galactus.

Hayır hayır, tanrı olayı farklı bir kavram şimdi. Superhero katogorisi ve God kategorisi var.

Thanos, Darkseidi ham yapar. Gülerken öldürür. TOAA farklıdır hocam.

Odin vs TOAA : TOAA. yani Evil bile inkar etmez bunu.

Silver Surfer vs Darkseid? Tabii ki SS hocam. Superman güçlerinin farkına vardığı zaman yendi zaten Darkseidi.

SS vs Flash karşılaştırması yapmışsınız ama zaten SS, Flashla uğraşmaz nede Flash SS ile. SS çok hızlı değil diyen arkadaşlar var onlara acıyorum resmen....

• urazs U kullanıcısına yanıt
    Bu Hal Jordan neden bu kadar küçük görülüyor ya. Yüzük izin vermediği halde sınırları aşıp Krona'yı öldürdü (Birlikten atıldı ama olsun çok havalıydı). Çok ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reantum

quote:

quote:

@The Evil Dead

su yaziyi dogru durust okuyun yahu. Orda Tanri degil derken Mit den alinmis isimlerin marvel de kullanilmasindan bahsediyor @urazs hocamiz.

""" Asgardlılar, Olimposlular falan tanrı değildir, başka boyutlarda ki çok güçlü yaşam formlarıdır sadece nokta. '"

Mitlerin yazilis amacinin niye oldugunu biliyorsunuz diye yazmiyorum.( insanlar dogada olan bazi olaylara aciklik getirmedigi icin olaganustu kisilerin oldugunu dusunmus bunlari da tanri olarak nitelendirmislerdir. Bunu soyleyeyim kisaca). Yani yukarida @urazs hocamizin dedigi misliyle dogrudur. İsim olarak tanridir bu adamlar. Marvel de veya DC 2-4 tane max gercek tanri vardir. Bunlardan biri Toaa zaten. Yani thor simsege hukmediyo + insan ustu guce sahip diye tanri denmistir. İlk ciktigi İskandinav mitinde de insanlar kendilerinden daha guclu kisilerin oldugunu dusunup tanri olarak nitelendirmistir.

İkinci olarak gecende hesaplama yaptik. Thor un ne fiziksel gucu ne de dayanikliligi Supes e esit degil. Somut kanitlar gerekiyor eger soylediginizin dogru oldugunu dusunuyorsaniz.

@urazs

Hocam yazinizi okudum, bazi noktalara deginmeden once ilk olarak hos geldiniz demek istiyorum.

Simdi İmperiex prime evet cok gucludur. Dc nin en guclu adamlarindan biridir fakat Full Power Galactus ta kucumsenecek bir rakip degildir. Cosmic power olarak 1 adim onde mesela. Onu gectim. Bu adam marvel universe u yok edecek kadae gucludur. Bir abraxas imleriex ydrle bir eder. Galactus un zitti bir karakter bunu yapabiliyorsa full power galactus neler yapabilir?

Odin de cok gucludur. Univese e yakin bir gucu vardir. (bunu pek gostermesede). Omnisciens dir ayrica.

Supermen Pom u arastirdik hocam siz gidince fakat bir spectre degil. İmperiex kadar bile degil. Galaxy i yok edecek kadar gucunun oldugunu ogrenmistik. Hea en guclu supes kim diyosaniz Cosmic Armor Superman diye bir hali. Multiverse e yakin bir seviyededir. Spectreyi falan cok rahat alir.

Birde Silver surfer in Supesten daa fuclu oldugunu dusunuyorum. (post crisis supes ten). Ss tek bir hareketiyle yildizlari yok edecek kadar guclu. Bir nevi olumsuz. Supes le yapacagi vs de cok zorlanaci kesin fakat kazanan Ss olacaktir. Enerji absorbe yetegi belkide supes in gunes radyasyonlarini emecektir. Molekulleere hukmedebilmesi yine avantaj saglayabilir.

Evet katılıyorum, SS de supes den bir adım ötededir diyebiliriz. Thor'un fiziksel gücü, hızı, dayanıklılığı Superman la kıyaslanamaz bile, Thor'da yazılmış çizilmiş belli güç göstergesi sınırlar vardır az çok, Superman'in bu konularda çok daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirm.

Gel gelelim Thor'un eğer Superman'i yenme durumu olursa bu zaten tamamen Mjolnir kaynaklı olur, başka bir şekilde mümkün dahi değil.

Thor, Mjolniri bir kenara bırakıp Hulk'u dahi yenebilecek bir karakter değil fiziksel mücadelede. Hulk'u da küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın.

İmperiex Prime sadece çok kısa bir zaman zarfında gözüktüğü için DC de hakkında çok derinlemesine analiz yapılamıyor haliyle Galactusa kıyasla. Full Power Galactus tabii ki muhteşem bir varlık ona sözüm yok yalnız cosmic power olarak önde derken biraz anlam karmaşası oluyor dostum, neden?

Sorun şu ki Marvel ve DC evrenlerini kıyaslarken bazı sorunlar çıkıyor ortaya, Galactus'a cosmic diyoruz ama İmperiex Prime zaten cosmosun kendisi bir anlamda, big bang'in, enverin ( enver kim lan ) başlangıcının gücüne sahip bir varlık cosmic değildir de nedir?

Cosmic Armor Superman; evet okumuştum o sayıları, ilginç bir şekilde aşırı güçlü bir DC kötüsünü yeniyordu, varoluşunun anlamıyla oluyordu bu da, karakter olarak daha sağlam olduğu için ve şimdi adını hatırlayamadım, anti monitor'muydu, yok değil, haydaa, neyse.

Bunlar aslında böyle göreceli şeyler, perspektife, bakış açısına, yazarlara göre değişebilecek şeyler, benim nihai izlenimim bu yönde olmuştu açıkçası İmperiex Prime hakkında, Galactus dan daha güçlü olduğu sonucuna varmıştım, kişiden kişiye değişebilir tabii.

Ama insan düşünüyor işte Galactus galaksiler boyutunda, sistemler boyutunda bir tehdit olabilir gibi daha çok, tüm evreni yok edecek, varoluştan silebilecek bir karakter değildir özünde Galactus.

Evet evrenin başından beri vardır Marvel da bildiğim kadarı ile ama İmperiex Prime ( o da öyledir ) bildiğin tüm varoluşa RESET atacaktı, FORMAT atacaktı resmen yav, yeniden bir big bang yapıp herşeyi sıfırdan başlatacaktı.

Galactus da böyle bir potansiyel var mı? Karnı tıka basa dolu olsa bile, sanmam. ( varsa da hatırlayamadım, hatırlatırsanız iyi olur tabi. )

Superman Prime değildi aslında bahsettiğim, şimdi çok uzun zaman oldu okuyalı bunları ingilizce olarak, isimler karışıyor da olabilir, tek hatırladığım omni potent olduğuydu, açık ve net kalmış bu aklımda, aşmıştı.

SS vs Superman: Moleküllere hükmedebilmesi işe yaramaz, o tarz saldırılara karşı inanılmaz bir direnci vardır superman'in, ama gel gelelim uzun da sürse öyle ya da böyle pes ettirme ihtimali evet bence de gayet yüksek.

SS'ın tek dezavantajı inanılmaz sakin kişiliği ve cosmic güçlerinin farkındalığından gelen huzuru, kendine güveni, tehdit altında hissetmemesi.

Ama Silver Surfer da yenilmez değildir.

Enerji absorbe yeteneğine gelelim, ne Marvel da ne DC de Superman kadar güçlü ve yoğun bir pil yoktur arkadaşlar. Öyle hoop diye tüm enerjisini falan ememez Silver Surfer falan, aşırı yükleme yapar, Silver Surfer da bir Galactus değil yani en nihayetinde.

Ama Silver Surfer'ın çok fazla kıl tüy yeteneği var Supes'e karşı kullanabileceği, cosmic awareness başlı başına bela zaten tek başına.

Benim Superman ile ilgili sadece tek bir gördüğüm şey var Silver Surfer karşısında avantaj olabilecek, gerçek potansiyeli ciddi anlamda bir muamma adamın, genel kanı şudur DC de kahramanlar arasında zaten; Superman isterse yapar, yeteri kadar istemesi ve inanması lazım.

Flash bile eğer yeteri kadar uğraşırsa Superman'in Speed Force'a bile geçebileceğini düşünüyor. ( tabii olmadı böyle bir şey diye biliyorum, Flash hala ister Marvel ister DC kimsenin yarışamayacağı bir karakter sürat bakımından )

Bu biraz da koşullara bağlı yani.

İmperiex Prime'ı biraz daha araştırın, doomsday'i tek vuruşta öldürmüş bir varlık, normalde Superman'i de öldürmesi gerekirdi bilinen dayanıklılığına göre gelgelelim, bunun olması demek tüm evrenin yok olması demekti ve supes sağ kaldı.

Yani yazarların supes'e böyle bir alan yarattığını düşünüyorum ben, near omnipotent gibi ama durumun ciddiyetine göre omnipotent dirençler, güç gösterileri görebiliyoruz.

Bir senaryo yazalım mesela, diyelim ki Galactus DC evreninde ki dünyaya saldırıyor önden SS'ı yolluyor.

Böyle bir senaryo da ben Superman'in Silver Surfer'ı yendiğini, sonra da bir şekilde ( artık Green Lantern Corps, JLA, Bruce Wayne'in dehası falan ne varsa :) ) Galactusu hacamat edip geriye postaladığını düşünebiliyorum gayet.

DC de buna benzer ve çok daha beter yığınla durumla karşılaşıp da üstesinden gelebilmiş bir karakter Superman, hor görmeyin olm, çok severim ben Superman'i ya!

Yani Fantastik bumbastik dörtlü falan becerebiliyorsa bunu, Superman de yapsın bir zahmet değil mi?

Yazarlarda bitiyor iş yani, ha ama olay nedir, bazı karakterler de bu yazar esnekliği tutmaz, inandırıcı olmaz, hade len dersiniz içinizden de işte bu tarz durumlara Superman çok güzel uyuyor, sırıtmıyor.

Şimdi allah aşkına kaç kişi World War Hulk'un Sentry ile başa baş kapışmasında içinden bir HADDEEE LAAAYN oradan demedi misal.

Thor da ilginç bir şekilde o seride yoktu zaten hatırlarsanız, piyasadan kaybolmuştu, e tabi olmaz gelecek adam Mjolniri ile, alacak gazını Hulk'un World War Hulk mulk dinlemeyecek.

İşte mesela bu WWH serisi bir kahramanı olduğundan daha güçlü göstermek için yapılmış zorlama bir seriydi mesela, tamam çok güçlüdür Hulk da, ı ıhh, beni ikna edemedi okurken kendine.

Marvel bunu popüler karakterlerine çok yapıyor. Neyse allahtan Ghost Rider olayını mantıkla hallettiler de Ghost Rider'ı yendi gibi bir tablo olmadı yani.

Açık ve net Ares'i ortadan ikiye caaart diye yaran bir Sentry'nin şöyle sağlam bir yumruğunun Hulk'u bayıltması gerekir normalde. ( Superman' e benzer bir güçle vurursa )

Ha ayrıca belirteyim Sentry de halt etmiş afedersin Superman'in yanında.

Böyle biraz daha fanboy tadında yazayım dedim okuması, tartışması eğlenceli olsun diye, özünde tüm çr karakterlerini seviyorum bakmayın yani.

Hocam yazının ilk satırlarında şöyle yazmışsınız "Thor'un fiziksel gücü, hızı, dayanıklılığı Superman la kıyaslanamaz bile, Thor'da yazılmış çizilmiş belli güç göstergesi sınırlar vardır az çok, Superman'in bu konularda çok daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirm"

SS'nin bilinmeyen o kadar yönü var ki işte bu savaşı bitirmek için yeter bile artar. Galactus o kadar kücümsenecek karakter değil. Thanos da öyle.

Hal Jordan'in Silver Surfer karşılaştırması bence çok saçma. Hal Jordan'ı rahat yer Silver Surfer.

Silver Surfer vucuttan cıkardığı enerjiyle yıldızları yok eder, evrende çatlak açabilir.

The Evil Dead diyor ya hani. Thor Supesi yener, sinirlenirse Galactusu incitir felan. Öyle oluyorsa abi Supes de Odini incitir kırar döver?

Imperiex Prime vs Galactus. Söylemesi zor ama Galactus.

Hayır hayır, tanrı olayı farklı bir kavram şimdi. Superhero katogorisi ve God kategorisi var.

Thanos, Darkseidi ham yapar. Gülerken öldürür. TOAA farklıdır hocam.

Odin vs TOAA : TOAA. yani Evil bile inkar etmez bunu.

Silver Surfer vs Darkseid? Tabii ki SS hocam. Superman güçlerinin farkına vardığı zaman yendi zaten Darkseidi.

SS vs Flash karşılaştırması yapmışsınız ama zaten SS, Flashla uğraşmaz nede Flash SS ile. SS çok hızlı değil diyen arkadaşlar var onlara acıyorum resmen....

Toaa derken celestial toaa yı kastediyorsum sanırım. Yoksa yaratıcı toaa karşısında odin diyceği düşünmüyorsun herhalde. Birde niye evil bile dedin ki?

• Mandrakk ı yeniyor cosmic armor superman.

• quote:

Mandrakk ı yeniyor cosmic armor superman.

Hah, hah, sağolasın tamam Mandrakk. Abuk abuk isimler koyuyorlar arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Bu Hal Jordan neden bu kadar küçük görülüyor ya. Yüzük izin vermediği halde sınırları aşıp Krona'yı öldürdü (Birlikten atıldı ama olsun çok havalıydı). Çok ilginç

Kesinlikle çok yanlış bence Hal Jordan'ı göz ardı etmek, DC'nin en güçlü kahramanlarından biri.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Kesinlikle çok yanlış bence Hal Jordan'ı göz ardı etmek, DC'nin en güçlü kahramanlarından biri.

Güçlü tamam da başlıca değil.

• Darkseid zaman içinde böyle gücü azaltılan bir DC karakteri, Thanos da gittikçe güçlenip geldi bilindik haline, kaldı ki Thanos Marvel'ın Darkseid a cevabıdır, bir nevi çakmasıdır yani, Darkseid'ın Darkseid olduğu zamanlar Thanos'un zerre şansı dahi yok Darkseid karşısında.

Galactus'u ve Thanos'u küçümsemiyorum ama sanki Hal Jordan, Darkseid, Superman gibi karakterler biraz küçümseniyor sanki.

Ben superman'i silver surfer da dahil buna kimsenin öyle kolay kolay hakkın rahmetine kavuşturabileceğini sanmıyorum açıkçası ( belli seviyedeki varlıkları saymıyorum ), yenmek, durdurmak değil, bildiğin öldürmek anlamında.

Darkseid'i tek başına değilde tüm imkanları ile birlikte ele almak lazım, Thanos'a da öyle bakılır zaten, o şekilde SS'ın kolaylıkla yenebileceğini sanmıyorum ben yine de Darkseid'ı.

Kendi adıma İmperiex Prime'ı çoğu insanın aksine Galactus'tan bir lig yukarıda görüyorum açıkçası ben.

Bu arada Silver Surfer'ın Superman'i yenebilmesi durumu da işte zaten sizin de belirttiğiniz ve benim de yazdığımı gibi çok çeşitli çok fazla gücü olduğundan mantıklı geliyor bana.

İşte bende zaten Thor'un Silver Surfer'a, Galactusa yapabildiklerinden yola çıkarak diyorum ki e Thor yapınca oluyor da neden superman dendiğinde çok absürd kaçıyor.

Burada ki ebleklik Marvela ait eğer eblek bir durum varsa, zira Superman Thor'u tamamen ölümüne bir mücadelede yener bana sorarsanız çünkü.

Bu arada Silver Surfer Superman den daha hızlıdır ama tek bir konuda daha hızlıdır; evrende yolculuk. Yani evrenin bir köşesinden bir köşesine çok daha hızlı gidebilir ama refleks anlamında, kısa, dövüş hızı anlamında superman kadar hızlısını çok zor bulursunuz, Silver Surfer hız mevzusunda geridedir bu açılardan Superman den.

TOAA'yı falan hiç katmıyorum zaten, gerek yok.

Flash da çok ilginç, belki de DC'nin en güçlü varlıklarından birisi bu arkadaş.

Yani öyle enstantaneler var ki bakıyorsun Thor Silver Surfera haddini bildiriyor, e biliyorum bende şimdi ama Superman de Thor'u yenebilir gayet, böyle ilginç ilginç durumlar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 9 Kasım 2013; 19:02:51 >

• Green Lantern'le Flash'in durumu hep böyle..İkiside olduğundan küçük görülüyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.