Şimdi Ara

En gerçekçi vites ve debriyajı yapabilecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar günümüzün güzel geçmesini diliyorum.
    Öncelikle şuana kadar gördüğüm el yapımı viteslerin çok hassas,yetersiz ve gerçekçi olmadığı kanısındayım.. Simülasyon masamı dizayn ettirdim,bir dfgt aldım. Bir uçak joystick'i ile biraz uğraştım. Amacım sinyal kolu,uzun kısa ve sis far kolu yapmak vs.. bunlar geride dursun, gerçekten Aslı gibi gercekci en azından yaklaşabilir bir el yapımı vites satın almak istiyorum. Debriyaj konusuna gelince.
    Birçok yapımda kavrama noktası olmuyor ancak debriyajın ağırlığı ,kavrama noktasının olması, olumlu geri tepki olmasi kilit rol oynuyor. Ben denedim ancak gerek vitesin çok basit geçmesi, debriyajın ancak tam basılırsa algıladığı durum üzdü . O yüzden yapabilen bu işin ehli arkadaşlardan söyle güzel bir h vites ve debriyaj satın almak istiyorum. Yardımcı olabilecek varsa ulaşabilirsiniz.. teşekkürler.
    Not;Gerçekçi dediysek şanzıman takımı ,baskı balata , iveco geçmeli vites değil. Gaza gelmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bende çok istiyorum bi direksiyon seti de zor bu fiyatlar varken. Klavye ile takılıyorum mecbur.
  • Hocam bu kadar uğraşana kadar al bi g27 daha ucuza geliyor. Bende dfgt modlamayı düşündüm ama gereken malzemeleri toplayınca g27'den daha pahalıya geldiğini görüp g27 aldım.



    G27'deki debriyaj ve viteste çok gerçekçi. En azından direksiyonun feedback'i elektrikli direksiyonu olan arabalardan daha iyi



    Vites için beyaz eşya servislerinden buzdolabı kapı switch'i bulabilirsin. Vites için en mantıklısı bu.



    Birde hakanın konusu vardı, muhtemelen üstünden 2-3 yıl geçmiştir. Forumda aratıp bulabilirsen onun vitesi gayet güzeldi ve açıklaması da yeterliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, ben de dfgt'yi tofaş direksiyon ile modlamıştım. Linkten inceleyebilirsiniz. Sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplarım. Benim yaptığım direksiyonda far, sinyal, silecek kolları aktif çalışıyor. Hatta retarder bile oluyor. Vites topuzuna taktığım bir buton sayesinde sıralı vites yaptım. Debriyaj ise kavramalı, zamanında ayağınızı çekmezseniz motor stop ediyor :)

    https://forum.donanimhaber.com/ets2-icin-logitech-dfgt-ye-direksiyon-ve-sinyal-kolu-modu--110652055
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.