Şimdi Ara

En Fazla 2000 TL 15.6' Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eylül ortası gibi İtalya'ya yüksek lisans eğitimi almaya gidiyorum. Sonuna kadar masaüstünü savunan ben artık dizüstüne geçmek zorundayım.
    "Gidince oradan al." diyebilirsiniz ama orda da elektronik neredeyse buradaki kadar. Pek kâr bırakmıyor.

Aradığım kriterler aşağı yukarı belli;
    1) Öncelikle, alıştım artık, ikinci el alabilirim. Hatta ikinci el bakıyorum direkt daha uygun fiyatlı olsun diye.
    2) 15.6" ekran bence ideal, 13.3" ufak geliyor. 17.3" evdeyken keyifli olabilir ama sürekli okula götür getir eşek ölüsü gibi de olmasın.
    3) İşlemci olarak 3. nesil i7 hatta direkt 3630QM olsun istiyorum. 3610QM hakkında da bilgilendirirseniz sevinirim.
    4) Ram olarak da en az 8gb 1600MHz DDR3 olmalı bence. Matlab vs. kullanıcam, o yüzden iyi işlemci ve sağlam ram'e ihtiyacım olacaktır.
    5) Ekran kartı olayı. Bu laptop fiyatlarını çok fazla değiştiren bir etken işte. En kötü GT650M olsun diyor gönlüm. Artık fazla oyun oynamıyorum ama şöyle bakınca "GTA 5 oynanır mı lan?" diye de düşünmüyor değilim.
    6) Ekran kalitesi. Yani artık düşük çözünürlüklü istemez insan. O yüzden 1920x1080 olmalı.
    7) Soğutmayı da es geçmeyelim. Isınan bir şey olmasın lütfen.
    8) Odada yalnız kalacağım ama çok da fan sesi duymak istemiyorum.
    9) Kasa kalitesi de önemli yine. Avrupa'ya bir Casper ile adım atmak istemiyorum.
    10) Satın alma zamanı. Tam nesil sonu diğer neslin başlangıç zamanı. Haswell beklesem mi diyorum ama masaüstü bilgisayarımı satma arifesindeyim ve çok beklemek istemiyorum.

Birkaç model gözüme çarpıyor zaten; bir Asus N56VZ'nin kasa yapısı, bir Lenovo Y500'ün SLI desteği ve klavyesi, bir i7'li MSI GE60'ın performansı.
    Şu an yumuldum ve araştırma sürecindeyim. Sizlerden de yorum almak istiyorum bu konuda.
    Okuyup yorumlayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 8 Ağustos 2013; 4:26:32 >

• İyi bayramlar.
  • o saydığın özelliklere max 2bine bulursan haber ver...tabi toshiba,sony,asus üçgeninde
  • İkinci el diye yazdığımı okumadın mı? Sahibinden'e girince bu bilgisayar 2000 lira ve altına satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

İkinci el diye yazdığımı okumadın mı? Sahibinden'e girince bu bilgisayar 2000 lira ve altına satılıyor.

haa evet 2.el bulunabilir. ben bir tane toshiba sipariş verdim p855-323 1970 tl ye geldi ama iptal etsemmi diye düşünüyorum aynı paraya asus yada samsungun i7 lisini alabiliyorum. donanımmı kasa kalitesi mi karar veremiyorum...sence ne yapayım

http://www.teknosa.com/urunler/125032561/toshiba-satellite-p855-323-notebook

• İşte araştırıyorum ben de deliler gibi birkaç gündür. Vatan'a Bimeks'e falan gidip orada inceleyip sonra ikinci ellerine bakıyorum. Toshiba iyi yerlere gelmiş gibi laptop konusunda. Zaten Qosmiolar kendini belli ediyor. Onun dışında diğer modelleri de fena durmuyor.
    Ben senin yerinde olsam imkanım varsa paramı geri alıp, şunun gibi birşey alırdım Toshiba istiyorsan;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-ilk-sahibinden-satilik-13-gunluk-tosgiba-laptop-133828774/detay

Adamla konuşmuştum, ben başka modeller istiyorum ama sen ilgilenebilirsin. Bir de ne amaçla kullanacaksın bilgisayarı? Gerçi linkini verdiğim ürün her türlü daha iyi senin almak istediğin modelden.
    Benim de düşüncem işte buna benzer az kullanılmış durumda bir ikinci el denk getirmek.
    Bu arada o ilandaki model Toshiba L855-14P.

• özellikler genellikle seni karşılıyorda ısınma ve kasa yapısını bilmem :)

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Bilisim-Urunleri/Notebook-Ta-nabilir-Bilgisayar-/NOTEBOOK/SAMSUNG/NP550P5C-S05TR-c-24-p-84920.htm?ref=akakce&v=1.21.9
    fiyatda düşerse 2000bin altına tam işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynsgnr61

özellikler genellikle seni karşılıyorda ısınma ve kasa yapısını bilmem :)

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Bilisim-Urunleri/Notebook-Ta-nabilir-Bilgisayar-/NOTEBOOK/SAMSUNG/NP550P5C-S05TR-c-24-p-84920.htm?ref=akakce&v=1.21.9

Evet kötü bir laptop değil, Vatan'da da şu an aynı fiyattan satışta, kampanyaya girmiş. Fakat bu modelin ekran çözünürlüğü düşük kalıyor.

• HD+ Gayet iyi cihaz FullHD acaip zor bulursun.
  • quote:

HD+ Gayet iyi cihaz FullHD acaip zor bulursun.

Acayip demeyin, temiz ikinci el olarak çok var piyasada full HD ekran.
  • Sıfır olarak blamaz onu dedim ikinci el elbet vardir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben msı ge60 kullanıyorum gerek performans olsun gerek ısınma konusunda olsun gerçekten çok memnunum bence ge60 almalısın istediğin tüm kriterleri karşılıyor
  • quote:

İşte araştırıyorum ben de deliler gibi birkaç gündür. Vatan'a Bimeks'e falan gidip orada inceleyip sonra ikinci ellerine bakıyorum. Toshiba iyi yerlere gelmiş gibi laptop konusunda. Zaten Qosmiolar kendini belli ediyor. Onun dışında diğer modelleri de fena durmuyor.
    Ben senin yerinde olsam imkanım varsa paramı geri alıp, şunun gibi birşey alırdım Toshiba istiyorsan;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-ilk-sahibinden-satilik-13-gunluk-tosgiba-laptop-133828774/detay

Adamla konuşmuştum, ben başka modeller istiyorum ama sen ilgilenebilirsin. Bir de ne amaçla kullanacaksın bilgisayarı? Gerçi linkini verdiğim ürün her türlü daha iyi senin almak istediğin modelden.
    Benim de düşüncem işte buna benzer az kullanılmış durumda bir ikinci el denk getirmek.

ya ben bugün yine dolaştımda böyle premium seri bir bilgisayarı bu fiyatlara alamıyorum. galiba siparişi iptal etmiyeceğim... keşke bu fiyata i7 işlemci koysaydı toshiba

• quote:

Orijinalden alıntı: optymus prime

hocam ben msı ge60 kullanıyorum gerek performans olsun gerek ısınma konusunda olsun gerçekten çok memnunum bence ge60 almalısın istediğin tüm kriterleri karşılıyor

Merhaba, MSI GE60'ın i7'li olanları gerçekten tam istediğim gibi sanırım. Touchpad'i ufak ve rahatsız edici gibi geldi ama uzun kullanımda o tırtıklı touchpadler aslında daha iyi. Neyse zaten mouse kullanıcam.
    Bana hangi seri i7'li GE60'dan almam gerektiğini söyler misin? Birkaç tane gördüm ikinci el satan çünkü.

quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

İşte araştırıyorum ben de deliler gibi birkaç gündür. Vatan'a Bimeks'e falan gidip orada inceleyip sonra ikinci ellerine bakıyorum. Toshiba iyi yerlere gelmiş gibi laptop konusunda. Zaten Qosmiolar kendini belli ediyor. Onun dışında diğer modelleri de fena durmuyor.

ya ben bugün yine dolaştımda böyle premium seri bir bilgisayarı bu fiyatlara alamıyorum. galiba siparişi iptal etmiyeceğim... keşke bu fiyata i7 işlemci koysaydı toshiba

i7'ye ihtiyacın var mı peki? Ona göre düşün bence, direkt üzülmeye gerek yok.

• quote:

özellikler genellikle seni karşılıyorda ısınma ve kasa yapısını bilmem :)

buna bende bakmıştım vatanda bir ara 2160 tl idi sene sonunu bekleyip 2binin altına almayı planlıyordum ama vazgeçtim çünkü kasa plastik,ısınma problemide oluyormuş ayrıca 2bin seviyesinde stokları biter düşünüyorum çünkü sipariş ettiğim toshibada öyle oldu 1999 olunca stoklar bitti. ama müthiş ses sistemi var jbl hoparlor harman kardondan iyi

• ya aslında i7 ye gerek yok diye düşünüyorum ama en az 3-4 yıl kullanıcağım için ilerde çok basit kalabilir zaten 4. nesil işlemciler gelmeye başlamak üzere

birde ben genelde multimedia amaçlı kullanacağım İ5 işlemci 7-8 gb lık filmleri rahatça oynatabilirmi. yada büyük boyutlu bir mkv film oynatırken aynı anda arka planda torrent, açık browser falan yetermi acaba i5
  • quote:

ya aslında i7 ye gerek yok diye düşünüyorum ama en az 3-4 yıl kullanıcağım için ilerde çok basit kalabilir zaten 4. nesil işlemciler gelmeye başlamak üzere

birde ben genelde multimedia amaçlı kullanacağım İ5 işlemci 7-8 gb lık filmleri rahatça oynatabilirmi. yada büyük boyutlu bir mkv film oynatırken aynı anda arka planda torrent, açık browser falan yetermi acaba i5

Yahu bunun için üzme canını. i5 ile de kolayca açarsın filmleri ne var bunda. Belki sana bir tane blu-ray oynatıcı gerekebilir. Ben 8 sene Pentium 4 HT kullandım.

• quote:

quote:

ya aslında i7 ye gerek yok diye düşünüyorum ama en az 3-4 yıl kullanıcağım için ilerde çok basit kalabilir zaten 4. nesil işlemciler gelmeye başlamak üzere

Yahu bunun için üzme canını. i5 ile de kolayca açarsın filmleri ne var bunda. Belki sana bir tane blu-ray oynatıcı gerekebilir. Ben 8 sene Pentium 4 HT kullandım.

bende şuan celeron dual core var. 3gb ram valla hiç birşey açamıyorum.yani hiçbirşey derken 2 gb ın üstündeki filmleri,dizileri açamıyorum. 720p 1080 p indirirken hadi oynatamazsam diye düşünmekten paranoyak oldum.oyun zaten imkansız...

sanırım bu cihaz 8gb ram inde etkisiyle beni yarıyolda bırakmaz ama bugün bilgisayarları araştırırken lenovo z500 modeli dikkatimi çekti F/P oranı çok iyi

şuna baksana benim sipariş ettiğim toshibayla aynı özellikte 285 tl daha ucuz

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-365052-z500-notebook-core-i5-250ghz-8gb-1tb-156-2gb-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=64967

şimdi 285 tl daha ucuza alıcam diye bu lenovoyu alsam ucuz etin yahnisi hesabımı olur acaba yoksa akıllıca bir işmi olur bilmiyorum.alıcı gözlede incelememiştim yarın bir bakayım

hatta bunun i7 liside 1844 tl bu bile benim aldığımdan 130 tl daha ucuz salında sende düşünebilirsin

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-377408-z500-notebook-core-i7-220ghz-6gb-1tb-2gb-156-dvdrw-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=67901

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 9 Ağustos 2013; 1:13:47 >

• Bence sen o Toshiba'yı geri vereceksin bu gidişle.

İkinci attığındaki i7 3632QM işlemci fena değil. Ama film veya multimedia için bu bilgisayarların hiçbiri seni yarı yolda bırakmaz diye düşünüyorum. Kasa kalitelerini çok iyi bilmiyorum ama gidip reyonda dokunup ele alıp incelemişliğim var modelleri. Toshiba sanırım daha çok plastik kullanıyor ama yuvarlak hatları göze hoş geliyor. Yalnız fiyat farkı da az değil cidden. i7'li model bile daha ucuz senin aldığından ki bir sonraki neslin yine daha üst model bir ekran kartı ile geliyor içinde.
    Film konusuna tekrar dönersek, artık günümüz bu işlemcilerinin içindeki Intel HD Graphics 4000 ekran kartı yongası mı ne onlar bile yeter filmlere her türlü.

edit: Vatan'da Toshiba kampanyası var.http://www.vatanbilgisayar.com/landingPage/ToshibaHediyeHardDisk.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 9 Ağustos 2013; 4:27:53 >

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    gtx660 lı seri ge60 OND alabilirsiniz i7 işlemcili modelleri mevcut ben çok memnunum hocam tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.