Şimdi Ara

en dandik şehrimiz neresi sizce (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.148
Cevap
12
Favori
34.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karaman dandik sanardım meğerse ıspartayı görünce şehrimi sevdim.
  • Ic anadolu ve guney dogu anadolu bolgesi sehirlerini at cope gitsin kimse arkalarindan aglamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dockhanger

izmir ulaşım bir çile dedikleri gibi bir köy değil ama metropol sehir de değil iş istihdam ve maaaşlar cok düşük bu ve bunlar bir şehrin yaşam kalitesini sosyal kalitesini ortaya koyar izmirde yaşanır ama geliriniz varsa izmirde işçi olucaksanız borçlu gezersiniz aldığınız para yetmez izmirde bir yalan var hep bu yalanla kandırılmış güzelim izmir insanı bu maas izmire yeter afedersin bok yeter..!

He zaten İstanbul'da işçilere 3000 TL, İzmir'de 200 TL veriyorlar. Aynı parayı alıyorsun aşağı yukarı fakat İzmir kısmen daha ucuz bir şehir olduğu için bir miktar daha iyi yaşıyorsun. En azından 1 oda 1 salon ışık almayan eve sığınmak zorunda kalmıyorsun. Ankara'yı bilmem lakin git İstanbul'da 3 + 1, her odasında balkonu olan terası olan, metroya yakın, 10 dakika yürüme mesafesiyle alışveriş merkezine gidebileceğin 750 TL kirası olan ev bul. Bulabilirsen çok merak ediyorum yani. Bilmiyorsan da söyleyeyim ama, bodrum katlarına bile 1000 lira çekerler İstanbul'da merkezi yerlere. Ulaşım konusu ise ayrı bir komedi. Siz İstanbul'a Ankara'ya gidin de ulaşım zorluğu görün. Birisinin trafiği gece 01:00'da bitmiyor, diğeri de lunapark gibi her tarafında altgeçitler üstgeçitler. İzmir'de binersin metroya bütün şehiri dolanırsın, Çiğli'den Adnan Menderes'e kadar metro var ki hatta daha da uzatıyorlar; zaten çevreyolu var hiçbir trafik sıkıntısı da olmuyor araban varsa. Üstelik öküz gibi şehirin orta yerine AVM dikmediğimiz için öyle aşırı yoğunluk yaratacak bir yer de yok. Eskiden Karşıyaka, Altınyol ve Bornova'da rezalet trafik vardı doğru lakin 10 yıl öncesinden bahsediyorum. Karşıyaka Limanı'nın oradaki otobüs duraklarını düzelttiler, Çevreyolu yapılınca Altınyol trafiği kalmadı, Bornova'ya da arka yol yapıldı Ikea'ya bağlanan bu sayede Ege Üniversitesi önü de açıldı. Ha sosyal kalite mi? İzmir'de İstanbul'da sahip olduğun hemen hemen her imkana sahipsin zaten. Cebinde 20 lira bile olsa çıkar Alsancak'ta 2 bira içer dönersin eve, haftasonu biner 1 metroyla Aliağa'da denize girer gelirsin, her türlü dünya mutfağı var. 2 gün gezinip ya da ondan bundan duyduklarınız ile gelip kötülemeyin boş yere, şurada 1 ay yaşayan insan eğer "İzmir dandik" diyebiliyorsa helal olsun ona. Ya kendisi dandik insandır ya dandik şehir görmemiştir.

İzmir'in de çok altyapı sorunu var fakat bari sallayıp da bilmeyen insanları yanıltmayın. Bir yağmur ile her tarafın su bastığı, trafiği açılmayan, 2 gram yeşillik için kilometreler tepmen gereken, tamamı binalarla kaplanmış, tarihi hiçbir estetiği olmayan binaların arasında sıkışmış garip bir memleket İstanbul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

İstanbul diyenler olmuş. İstanbul'a bir hafta kar yağsa Türkiye'de ticaret duruyor neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? Bir şehri sevmeyebilirsin de azıcık ucundan mantık da olması lazım işin içinde.

1 hafta kar yağmasıyla hayat durduğu için diyor olmasınlar sakın? Biraz akıl ve mantık, evet. 5 milyonluk şehire 15 milyon sığdırırsan biraz suyu çıkar sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

durust olalim bence... turkiye'nin dandik olmayan bir ili yok... bu kafayla, bu egitimle ister gelismis olsun ister gelismemis olsun heryer dandiktir, hic bir yer yasanilasi degildir turkiye'de

insan faktoru herseyin ustunde benim icin... bu yuzden butun turkiye diyebilirim bu soruya...

+11847618
  • Hayır niğdeyi görmedim ama doğunun en gelişmiş yeri malatya dır.Ama İzmiri'de neden sevmediğiniz anlayamadım
  • tUNCELİ, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, aGRI
  • Arkadaşlar selam

Çok fazla il görmesem de her bölgemizden minimum 2-3 il görmüş biri olarak en kötü ya da en iyi ili yazmak yerine yorumlarda bunu yazan arkadaşlara cevap vermek sebebi ile birkaç şey açıklamak istiyorum.
    Öncelikle 27 yaşındayım ve doğma büyüme İstanbulda yaşıyorum. Aslen Çankırı'lıyım.
    İstanbul hakkında olumsuz yorum yazanları anlayışla karşılayabilirim ama bunu kendileri de iyi biliyor ki İstanbul Türkiye'nin merkezi ve Türkiye'nin en kötü ili olması olanaksız. Bildiğim kadarı ile 100 civarı ülke nüfusundan daha fazla nüfusu olması İstanbul'un ne kadar kalabalık olduğunu gösteriyor ve buda doğal olarak olumsuz özelliklerini o oranda artırıyor. ( Hırsızlık,kaza, tecavüz,ölüm, trafik vs gibi ) Nüfüsu daha az olsa bu sayı da o oranda azalacaktır. Bu İstanbul'un en kötü il olduğunu göstermez.
    İkinci tespitim genel olarak Anadolu'yu Ankarayı çıkar birşey yok diyenler için. Anadolu'daki illerimizi merkezlerine göre değerlendirmek yerine o bölgemizdeki illerimizin köylerine gidip gitmediklerini merak ediyorum. Anadolu'nun en önemli özelliği yeşili,doğallığıdır. Bunu da gelişmemiş merkez bölgeleri yerine köylerine giderek görebilirsiniz. Yazının başında da belirtmiştim.Aslen Çankırılı olduğumu. Şahsen Çankırı Merkezi ben de beğenmiyorum. Ha en iyi en kötü yorumunu ben yapamam gördüğüm en kötü yer orası değil bana göre ama her ilin her bölgesini görmeden bunu da söyleyemem. Ama Çankırı'nın köylerini görmüş kalmış biri olarak da kesinlikle Çankırı'yı kötüleyenlere katılmıyorum. Bu diğer Anadolu'daki illerimiz için de geçerli. Kaldı ki Türkiye'nin en önemli dağlarından biri olan Ilgaz Çankırı'ya bağlı.

Bir arkadaşımız da Bolu'yu kötülemiş. Buna gülerim. Çünkü Bolu gördüğüm en düzenli illerimizden biri. Merkezini çok beğendim.

Askerliğimi doğu da Bitlis'de yaptığım için de birkaç doğu bölgesinden ilimizi görme fırsatım da oldu. Bitlis, Muş, Elazığ, Van,Siirt bunlar arasında. Bu illerimiz arasında en beğendiğim Muş ilimizdi. Doğu'lu asker arkadaşlarım ve komutanlarımdan aldığım bilgiye göre de Mardin doğunun en iyi iliymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: CruWiT

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

durust olalim bence... turkiye'nin dandik olmayan bir ili yok... bu kafayla, bu egitimle ister gelismis olsun ister gelismemis olsun heryer dandiktir, hic bir yer yasanilasi degildir turkiye'de

insan faktoru herseyin ustunde benim icin... bu yuzden butun turkiye diyebilirim bu soruya...

+11847618

Al benden de o kadar. Sen MEB olarak, müfettişlerle, 5 buçuk yaşındaki çocuğu kenara çekip "Atatürk nasıl biri? Hangi partiyi tutuyorsun?" dersen, teknik liseye giden bir öğrenciye, "Muhammed'in hayatı mı? Kuran'ı ezberlemek mi?" diyerek bu iki seçim dışında bir seçenek vermezsen, zaten senin yetiştirmek istediğin nesil ortaya çıkıyor. Hatta bu 5 buçuk yaşındaki bir çocuğa sorulan "Hangi partiyi tutuyorsun?" sorusuna çocuk "Yılbaşında parti yapıyoruz." yanıtını veriyor. O yaştaki çocuk ne anlar partiden... Gel gelelim, yetişkine bak, yetiştirdiğine bak dersek, özet çıkıyor meydana...

"Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır!" K. Atatürk

"Tüm okullar imam hatip olacak!" R.T.E

Fark ortada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 16 Ağustos 2014; 19:13:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir Lenin

quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bursa

Yıldırım ve osmangazinin apaçi mahallelerine veya ilçelere gittiysen bursa dersin tabiki. Nilüferi, mudanyayı falan gördünmü?

katılıyorum arkadaşa Gemlik bence en dandik ilçe ama mudanya KRAL
    malesef gemlikte oturuyorum bütün kekolar burada mudanyada ise yerli halk yaşıyor
  • BAYBURT
  • quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir Lenin

quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bursa

Yıldırım ve osmangazinin apaçi mahallelerine veya ilçelere gittiysen bursa dersin tabiki. Nilüferi, mudanyayı falan gördünmü?

katılıyorum arkadaşa Gemlik bence en dandik ilçe ama mudanya KRAL
    malesef gemlikte oturuyorum bütün kekolar burada mudanyada ise yerli halk yaşıyor

Bursa da Nilüfer ve Mudanya dışında bi yerde yaşıyorsan gerçekten berbattır. Ama Nilüfer de kaşıyorum ekonomisiyle insanıyla cok moder ve gelişmiş bi yer Türkiyede bi çok yere gittim nilüfer kadar güzel bir ilçe yok ne yazıkki.

• lTUBORGl kullanıcısına yanıt
    bence sivas ve yozgat
  • quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

gittiğim kadarıyla Niğde en dandik şehir diyebilirim. ufacık bir çarşı dışında hiç bir şeyi yok. urfa bile daha iyiydi Diyarbakır ise bir Doğu şehrine göre gerçekten iyi belki Doğunun en iyisidir. izmirin düzenini dağınıklığını hiç sevmedim. en düzenli şehir mersin diyebilirim gördüklerim arasında ama mersin de ölü şehir gidilecek gezilecek yer çok azdır merkezde.

En iyi şehir mersinmi hahah güldürdün :) kayseriye bekleriz ustadım heryer çöp pislik kaynamıyor mersin gibi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeceze

Kayseri Develide yaşıyorum Develiliyim. Kayseri nin yerli esnafı sadece gösterişi bilir veresiye borcun olsa her gitmene "ağğğ pariyi getirdini ağğ" der. Bağ evi dedikleri gösteriş ölçüleri vardır. "bazar güğü güccük gelinin arabiyi yiniledik de bağğ ivinde gutlama yapdıh hacı abiiii" derler. Kayseri nin yerlisi olan toptancı var. Adam 4 haftadır camı kırık gözlükle geliyor her gelmesine de "zabah depoda düşdü hacı abii yini oldu" der. Ama alparslan mahallesinde 5 evi vardır abartısız (Alparslan Kayseri'nin en pahalı mahallesidir/mahallelerindir) . Develililer Kayserilileri sevmez zaten Kayseri de ticaret her şeyden evvel gelir. Ha KayseRay var, muazzam bence eskiden eziyetti ulaşım. Yolları muazzam trafik deseniz ayrı zaten çarşı yolu tıkanıyor diye girişe trafik ışığı koydular araba ile kayseride gezmek ayrı bir zulümdür. Memleketimin en iyi yerinde olupta tertip düzen olmayan yer İzmir dir. En kötü demem gerekirse, Nevşehir diyebilirim. Çok ufak başka sebep yok

Edit : İmla

Ben alparslanda oturuyorum evet en zengin yerdir doğru yapacak bişey yok bağ evimde var hisarcıkta develilisin bilirsin heralde:) gösteriş için değil yazın sıcaktan bunaldığımız için burdayız gördüğün bi kaç kişiyi bağ evini gösterişe bağlaman kötü birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadıoğlu321 -- 16 Ağustos 2014; 19:35:57 >

• Şırnak ve bütün pkk sempatizanı yerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 16 Ağustos 2014; 19:36:14 >
  • Sirnak

• şehrinizin değerini bilin. ya burada yaşasaydınız ne olacaktı

Gay, Michigan
  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Zonguldak/Merkez ; Sadece 2 caddeden oluşan bir şehir merkezi düşünün,havası ve denizi sürekli pis ve şehrin ortasından geçen bir pis dere... (Şehirde 1 tane AVM var gezilebilecek)
  • 1. sayfadan sonuncu sayfaya kadar yazılan illeri toplayın maalesef 81 ilimizde en kötü il çıkacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.